Αρχικό μήνυμα απο
dkdo
Καλησπέρα σε όλους.
Διάβασα όλο το thread με προσοχή και θεωρώ ότι ίσως μπορώ να συνεισφέρω και εγώ στη συζήτηση καταθέτοντας απλά την εμπειρία και τις εντυπώσεις μου, αφού οι τεχνικές γνώσεις που έχω είναι σαφώς λιγότερες σε σχέση με τους προλαλήσαντες.
Εχοντας διανύσει πάνω από 20000 χιλ. με κομπρέσσορα, εκ'των οποίων 12000 με το 1ο μου manual M3e92 και 8000 με το σημερινό DCT οι εντυπώσεις μου είναι μόνο θετικές. Η χρήση που έκανα και συνεχίζω να κάνω στο αυτοκίνητο είναι σε γενικές γραμμές "έντονη" με εξαίρεση την περίοδο "στρωσίματος " του 2ου αυτοκινήτου. Αλλωστε δεν φτιάχνεις ένα αυτοκίνητο 600 ίππων για να πηγαίνεις αργά και χαλαρά.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Εμφάνιση-Υλικά-Κατασκευή: like OEM.
2.Απόδοση: σημαντικότατη βελτίωση της ροπής με απολύτως γραμμικό τρόπο. Η ραθυμία του V8 στις χαμηλές στροφές έχει πλέον εξαφανιστεί. Μέχρι τις 3500-4000 στροφές το αμάξι είναι πιο ζωντανό, σβέλτο και πρόθυμο, ενώ μετά τις 4000rpm αρχίζει το party ! Οταν είχα το manual και αφού έβαλα τον κομπρέσσορα συνήθιζα να λέω ότι το αμάξι έγινε σαν αυτόματο. Λόγω της βελτιωμένης ροπής, μέσα στην πόλη με κίνηση-φανάρια κλπ. κυκλοφορούσες με 3η ταχύτητα μόνο χωρίς να χρειάζεται να αλλάζεις συνέχεια σχέσεις, ενώ στο ταξίδι απλά έβαζες 6η και μετά έπαιζες με το γκάζι. Για το DCT στις χαμηλές στροφές ισχύουν τα ίδια. Στις ψηλές στροφές η επιτάχυνση είναι απλά απίστευτα καταιγιστική, τόσο που προκειμένου να προλάβεις να αλλάξεις ταχύτητα πάνω από τις 7500rpm πρέπει πραγματικά να είσαι πολύ συγκεντρωμένος αλλιώς θα σε προλάβει ο κόφτης.
3.Αξιοπιστία: δεν αντιμετώπισα ΠΟΤΕ κανένα απολύτως πρόβλημα. ΠΟΤΕ δεν άναψε ούτε ένα λαμπάκι. ΠΟΤΕ δεν είχα ούτε ένα warning
4.Ευκολία χρήσης: το αμάξι συμπεριφέρεται σαν stock μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσεις να πατήσεις με δύναμη το γκάζι (η γυναίκα μου το οδήγησε για >300χιλιομ. χωρίς να καταλάβει ότι υπάρχει κομπρέσσορας - οδηγεί πολλά χρόνια και μάλιστα σχετικά γρήγορα αυτοκίνητα).
5.Kατανάλωση: όσο πατάς τόσο καίς.
6. Συντήρηση: αλλαγή λαδιών (1lt) κάθε 10000χιλιομ. περίπου.
7.Εγκέφαλος-Πρόγραμμα: Αψογη κυριολεκτικά λειτουργία. . Αριστη συνεργασία με όλα τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου. Το καινούριο πρόγραμμα της ESS είναι βελτιωμένο σε σύγκριση με το προηγούμενο όσον αφορά την απόδοση.
8.DCΤ: Τέλεια λειτουργία (ιδίως τα κατεβάσματα με την Akrapovic είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ) !!!!
9. Μειονεκτήματα:
α) μέχρι τα 70χ.α.ω. ακούγεται ένα ήπιο σφύριγμα,
β) κόστος αγοράς και εγκατάστασης,
γ) κι άλλο κόστος γιατί χρειάζεσαι πιο φαρδιά λάστιχα και πιο συχνά λάστιχα,
δ) κι άλλο κόστος γιατί χρειάζεσαι πιο συχνό και καλό πλύσιμο προκειμένου να καθαρίσουν τα έντομα από μπροστά και το λιωμένο λάστιχο πίσω,
ε) κι άλλο κόστος (προαιρετικά) γιατί αν θες και να στρίβεις τέζα χρειάζεσαι φρένα και αναρτήσεις
στ) στεναχωρείς ορισμένους μύθους με σήμα το αστέρι, τον ταύρο, το άλογο, το άλλο άλογο κ.τ.λ.
Από το M3 e92 είμαι τόσο ευχαριστημένος που έφτασα στο σημείο να αγοράσω ξανά το ίδιο αυτοκίνητο απλά επειδή το βρήκα σε καλή τιμή και σε πιο βελτιωμένη έκδοση (edition-individual). Στο αυτοκίνητο αυτό λοιπόν τα μόνα στοιχεία που μετέφερα από το παλιό ήταν ο κομπρέσσορας και η Akrapovic. Αυτό νομίζω τα λέει όλα.
Τελειώνοντας να πώ ότι όπως έχετε καταλάβει, έχω κι εγώ το ίδιο πάθος για BMW όπως όλοι σ'αυτό το Forum και ελπίζω με όσα έγραψα να βοήθησα στη διαμόρφωση μιας πληρέστερης εικόνας σχετικά με το M3e92 ESS.
You only live once. ENJOY IT !!!
Φιλικά Doctor.