ναι πρωτη αδεια ειναι του 2003 τι εννοεις θα πληρωσω του 2012?εχω καταθεση πινακιδες ολο το 2013 κ θελω να τις παρω το 2014 μονο τα τελη δεν θα πληρωσω?880?
Printable View
Εχω μια απορεία:
τι γινεται με την αναδρομική φορολογηση για το φορο πολυτελειας που αφορα στη χρήση του 2012?
Γινεται να επιβληθει αναδρομική φορολογηση για προηγούμενη χρονιά?Γινεται δηλαδή να αλλάξουν και τους φορολογικους συντελεστες για το ετος π.χ. 2009 και να μας πουν ''χρωστατε παραπάνω απο οσα ειχατε πληρώσει'' ?
Βλέπω οτι δεν εχει ανοιξει μύτη για την επιβολή φόρου αναδρομικά και μου κάνει τεραστια εντύπωση γιατι εχω την άποψη οτι πρέπει να ειναι στα όρια μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας.Πώς δεν εχει υπάρξει αντίδραση απο μια εστω ενωση καταναλωτών ,μια αναφορά περι μη νομιμοτητας απο κάποιον λογιστή?
Από όσο γνωρίζω ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Νόμος με αναδρομική ισχύ μπορεί να υπάρξει. Φόρος, όχι.
Να στα ξεκαθαρισω λιγακι. Η Ελληνικη αδεια ειναι το 2003. Αρα η χρηση 2012 θα ειναι και η τελευταια χρονια που ενα αυτοκινητο με Ελληνικη αδεια θα πληρωσει φορο πολυτελειας (με τα υπαρχοντα δεδομενα). Εσυ ειχες καταθεσει πινακιδες ολο το 2013 αλλα το 2012 το κυκλοφορησες κανονικα.
Οποτε θα πληρωσεις ολη την χρηση του 2012 καθως ο νομος που ψηφισαν στην αρχη του ετους ηταν αρχικα για την χρηση 2013 και μετα αποφασισαν να τον εφαρμοσουν με αναδρομικη ισχυ και για την χρηση 2012 (:ranting2: της μανας τους)
Το φορο πολυτελειας θα τον πληρωσεις ακομα και αν δεν παρεις τις πινακιδες καθως αφορα την χρηση του ετους που τις ειχες.
δηλαδη θα ερθει 1780?η 1200? ξερουμε? λεει για μια εκπτωση 30% απο τα 1780...κ αυτο θα ερθει μαζι με το σημα ?η θα ερθει ξεχωριστα?αμα ερθει ξεχωριστα δεν θα πληρωσω τιποτα!:)κ ας το πανε στην εφορια εχω κ αλλα μαζεμενα εκει τα κολο χαρατσια τις μανας τους!!!!!!!!!!!
Καλά αν δεν έρθει ξεχωριστά και έρθει όλο μαζί (φόρος πολυτ. + τέλη) έχει να γίνει αλαλούμ με αυτούς που αγόρασαν/πούλησαν μέσα στο 2012.
Αν βεβαιωθεί ο φόρος στον νέο ιδιοκτήτη σιγά μην δεχτεί ο προηγούμενος να πληρώσει την αναλογία του......kiss them goodbye.....
Ειναι 10% επι του τεκμηριου και επειδη εισαι στην χρηση απο 5-10 ετη θα ερθει με μειωση 30%. Στην δηλωση που εκανες προσφατα και αφορα την χρηση του ετους 2012 γραφει καπου το τεκμηριο χρησης του αυτοκινητου σου (αν ειναι βεβαια το αυτοκινητο γραμμενο μονο στο ΑΦΜ σου). Απο αυτο το 10%.
Οτι δεν πληρωνεται, αυτοματα χρεωνεται στο ΑΦΜ μας και μας ακολουθει for ever. Τα χρεη προς το Δημοσιο δεν ειναι οπως τα χρεη προς Τραπεζες
Ο φορος θα βεβαιωθει βαση των μηνων χρησης που ειχε ο καθενας στην κατοχη του, οπως και το τεκμηριο χρησης που βγαινει με αυτον τον τροπο. Αλλωστε ο φορος βγαινει κατευθειαν απο το ποσο του τεκμηριου χρησης που υπαρχει στην δηλωση και αυτοματα θα περναει σαν οφειλη στο ΑΦΜ του κατοχου/κατοχων
γυρω στα 1200 πρεπει να ειναι...καλα αμα ερθει ξεχωριστα ο φορος θα παρουν τα κακαλα μου!στην εφορια μπενουν το ξερω κ 2 χρονια χαρατσια που δεν εχω πληρωσει εκει εχουν μπει...κ δινω καμια φορα αμα το θυμαμαι 5 ευρο καθε μηνα..λογικα μεσα στον οκτωβριο θα στειλουν τους φορους ε ελπιζω να τα στειλουν ξεχωριστα με το σημα....
Eτσι ακριβως
Εγω παντως θα προτεινα οτι αν εχεις σκοπο να διαθεσεις περιπου 900 ευρω για το σημα, να τα εδινες αυτα και λιγα ακομα που υπολειπονται για τον Φορο Πολυτελειας, και να εκανες λιγο ακομα υπομονη χωρις το αυτοκινητο. Μεσα στον επομενο χρονο απο καπου μπορουν να σου περισσεψουν καποια χρηματα και να παρεις το σημα. Ξερω ακουγεται αδικο, αλλα δυστυχως με το να αυξανουμε τα χρεη στην εφορια ενω εχουμε ενα ποσο να το διαθεσουμε περαν των βασικων μας αναγκων, δεν ειναι η καλυτερη λυση.
Αυτη ειναι η δικια μου εκτιμηση και φυσικα δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθενας να την ακολουθει η να την αποδεχεται. Εγω λεω τι θα εκανα σε προσωπικο επιπεδο
Ενας που εχει μια επιχειρηση αυτο θα εκανε για τον πολυ απλο λογο οτι δεν θα μπορουσε να παρει τιπ.Ουτε ενημερωτητα,ουτε να σφραγισει τιμολογια,ουτε ουτε ουτε...Ενας ομως που δεν εχει αμεση εξαρτηση απο αυτους,οπως η Κωνσταντινα καλα κανει και δεν τους πληρωνει τους ληστες!:ranting2: Εγω αν ειμουν τοσα κι αλλα τοσα θα αφηνα να μαζευτουν κι ας ειναι εγωιστικο αυτο που λεω!
μανα μου δεν ειναι οτι τα εχω κ δεν τα δινω :) δεν εχω τοσα που ζητανε κ το σημα θα το παρω επειδη ακομα υπαρχει το δωρο στους ιδιωτικους υπαλληλους αμα το κοψουν κ αυτο δεν ξερω τι θα γινει μετα με το σημα μου 880...κ μιλαμε για κανα ποσο 2000 κ εαν ερθει κ το αλλο ο φορος του 12 θα ειναι 3,500 για να τα εξοφλησω αυτα θα πρεπει να με @@ παπας ινδιανος!ειναι πολλα τα λεφτα!:) κ ολο θα ερχοντε θα ερχοντε κ τι θα γινει μετα?δεν βγει ποτε ξανα το θηριο εξω αμα πληρωνω τις παπατζες των ηλιθιων που μας κυβερνανε!:)
Παντως μην ευελπιστειτε οτι θα σας τα χαρήσουν !
Με οτι αυτο συνεπάγεται μελλοντικά !
το πολυ πολυ να με πανε μεσα τζαμπα θα κοιμαμαι τσαμπα θα τρωω !:)
Ρε παιδιά όλοι έχουμε αγανακτήσει...
Σε κανέναν δεν είναι εύκολο να πληρώσει.
Και σίγουρα όλα είναι παράλογα.
Ας μην δίνουμε όμως παράδειγμα, για να μην πληρώνουμε τους φόρους μας.
Με κάθε φιλική διάθεση.
εγω παντως δεν συμφωνω με αυτους τους φορους πολυτελειας κ τα χαρατσια με την καμια ! ειμαι καθετη σε αυτο κ οσο βαζουνε βαζουνε δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω μια ας με πανε φυλακη! ας πανε να τα ζητησουν απο τους πλουσιους που δεν ξερουν τι εχουν....που μια ζωη αυτοι κλεβουν το κρατος κ τα ζητανε απο μενα τα σπασμενα πο περνω 700 ευρο!
στεναχωριέμαι πλέον για εμάς τους Έλληνες... που μένουμε εδώ!
Να ειχα να εδινα.Απο τη στιγμη που δεν μου μενει μια τι να δωσω?Ψυχη?Στεγνωσα!Ουκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος!
δεν νομίζω ότι υπάρχει και κανένας που να συμφωνεί με τους φόρους πολυτελείας και τα χαράτσια.
το θέμα είναι όμως ότι το κράτος σε βάζει και σενα στον "κουβά" με τους πλούσιους με 3200 κυβικά!
Την στιγμή που είναι κοινό μυστικό ότι μια ζωή πάνω από 2000 κυβικά ήταν στο μάτι του κυκλώνα, πόσο μάλλον τα 3200.
Για το κράτος δεν μπορείς να χεις 3200 κυβικά με 700 ευρω μισθό.
Για το κράτος, ξαναλέω.
Την μεγάλη φοροδιαφυγή την κάνει η μάζα και όχι οι πλούσιοι.
Οι πραγματικά πλούσιοι έχουν τρόπους και εταιρίες μέσα και έξω ώστε όλα να γίνονται νομότυπα.
Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, μηχανικοί, δικηγόροι κτλπ είναι οι κατηγορίες που δεν πλήρωναν ποτέ τους φόρους που έπρεπε...
Ταξιτζήδες δεν είχανε πληρώσει ποτέ 1 ευρώ φόρο και με 1 άδεια ταξί ζούσανε με άνεση 3-4 οικογένειες. Βάλανε ταμειακές και όλοι έχουν διακόπτη και δεν κόβουν μια απόδειξη αν δεν τους ζητήσεις.
στο τελος λεω εγω φταιω που το δηλωσα για να ειμαι νομιμη αυτο με εχουν αναγκασει να λεω!κ εγω θελω να ειμαι νομιμη αλλα αμα ειναι να σε γ@@ που θες να εισαι νομιμος πως πρεπει να σκεφτω μετα εγω?
Ευκολα....
Οπως εγω που εχω 2 αμαξια και μια μηχανη, με ουτε 300 μισθο...:thumbsdown:
Τα ΕΙΧΑ παρει, ΠΡΙΝ μου γ@μησουν το μισθο, ΠΡΙΝ μου κοψουν δωρα (ειμαι ιδιωτικο τομεα) και ΠΡΙΝ με αναγκασουν να ερχομαι για 10-15 μεροκαματα το μηνα!
θα σου πω εγω πως γινεται να εχεις!οταν το αμαξι το πηρα το 2007 ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα μπορουσα ανετα να το συντηρησω!τωρα που ακριβηναν ολα περισσοτερο ζητανε κ αλλα οπως φοροι φοροι χαρατσια ειναι λογικο να μην μπορω να το συντηρησω!κ τωρα το σκεφτομαι πολυ σοβαρα για να το ξαναβγαλω εξω!οταν ηταν το σημα 500 ευρο ειχα να τα δωσω ανετα!τοτες....τωρα 880 ειναι παρα πολυ δυσκολα συν τα υπολοιπα!με πιανεις?
Συγγνώμη ρε παιδιά λίγο. Συμφωνώ ότι σε κανέναν δεν αρέσουν οι παράλογες φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά από τη στιγμή που μένεις σε ένα κράτος ξέρεις ότι πρέπει να πληρώσεις κάποια πράγματα.
Ούτε εμένα μου αρέσει που έχουμε 2 αυτοκίνητα κλεισμένα στο γκαράζ γιατί αποφασίσαμε ότι δεν άξιζαν τα έξοδα (για να προλάβω κάποιον "καλοπροαίρετο" τα καλύπτουμε, δεν κρύβουμε χρήματα) όπως επίσης θα προτιμούσα να κινούμε με mz3 και όχι με z3 1.9. Όμως δυστυχώς όπως έχει γίνει η κατάσταση αυτές είναι οι φορολογικές επιβαρύνσεις σε αυτές πρέπει να ανταποκριθούμε.
Αν θέλουμε να αντιδράσουμε το να οδηγούμαστε σε παρανομίες (γενικά μιλάω) δεν είναι η λύση. Υπάρχουν λύσεις νόμιμες και θεμιτές. Τα γράφω όλα αυτά γιατί έχω αρχίσει να αισθάνομαι αρκετά χαζός που δηλώνω τα πάντα, πληρώνω τα πάντα πριν την ώρα τους και εκτός αυτού ήμουν και προχθές 4 ώρες στην εφορία για να με ελέγξουν.
ΥΓ: Το ποστ αυτό δεν είναι για να προσβάλω κάποιον απλά εκφράζω τις σκέψεις μου.
Ετσι ειναι ρε παιδια.Καλα τα λεει ο panm και η Κωνστ.Εγω για παραδειγμα αγορασα το αμαξι μου οταν τα πραγματα ηταν ροδινα και οι τζιροι στο μαγαζι μου διπλασιοι.Μπορουσα ανετα να το δικαιολογησω,να το συντηρω αλλα απο τοτε που ζουμε αυτο το θεατρο του παραλογου αναγκαζομαι να καταθετω πινακιδες και να τις ξαναπαιρνω και να τις ξανακαταθετω :ranting2:
Αν θέλουμε να αντιδράσουμε το να οδηγούμαστε σε παρανομίες...
Ποιος μιλησε για παρανομιες?Αυτοι που κανουνε παρανομιες,απλα δεν εκφραζουν αποψη και σιγουρα δεν ειναι αγανακτισμενοι thumb
...πληρώνω τα πάντα πριν την ώρα τους
Εχεις και το κανεις.Αν δεν σου φτανανε?Θα αφηνες την οικογενεια σου να πεινασει?
:original::original:
Μετα απο πρόχειρη ερευνα ,ανακαλυψα οτι αναδρομική φορολογηση επιτρέπεται απο το Συνταγμα της Ελλάδας ,αρκει να μην ξεπερνάει αναφορικα το προηγούμενο οικονομικό έτος:
Αρθρο 78
2. Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να
επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το
οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε.
Κοινώς φέτος το 2013 αποφασισαμε να φορολογηθείτε αναδρομικά και επιπλέον για το 2012 με φορο πολυτελειας στα ΙΧ ,απλά επειδη μας λείπανε κάποια χρήματα.
Μην θεωρήσετε οτι κάτι αντιστοιχο δεν μπορει να επαναληφθει και του χρόνου.
κ εγω θελω να ειμαι νομιμη αλλα απο τι βλεπετε για να εισαι νομιμος πλεον πρεπει να σε εχει γ@σει παπας ινδιανος!δεν υπαρχει αλλη λυση!νομιζω πως αυτο το χαλι γινεται μονο στην ελλαδα!