Εγώ νομίζω ότι το 10-60 είναι λάθος.
Ποιας σειράς Μ;:shok:
Ίδιο μοτέρ με των 335 είναι απλά έχει άλλο πρόγραμμα, εξάτμιση, ψυγείο νομίζω.
Printable View
Εγώ νομίζω ότι το 10-60 είναι λάθος.
Ποιας σειράς Μ;:shok:
Ίδιο μοτέρ με των 335 είναι απλά έχει άλλο πρόγραμμα, εξάτμιση, ψυγείο νομίζω.
Κι εγώ αυτό λέω από αρχή αλλά επειδή το μοτέρ είναι από 1m E82 από αρχή είναι κάθετος σ αυτό...
Ν54 μοτερ είναι με προγραμμα στα 340 κατι σαν το PPK. Ισως τα 5-30 λόγω υψηλων θεμοκρασιων τα κανει γρηγορα νερακι για αυτό και το 10w-60. To δικό μου παντως 115 βαθμούς καθημερινό ρυθμό και σε ρυθμούς πίστας φτάνει μέχρι 120.
Τελικά σήμερα τοποθετείται το κιτάκι του mosselman.
35αρι στα 400 άλογα που το φόρεσε πριν μέρες είδε διαφορά της τάξης των -20 βαθμών στη θερμοκρασία λαδιού.
Το δικό μου πάντως καλοκαίρι εθνική σε ανοίγματα από 150 στα 200+ κάποιες φορές έδειξε 130 βαθμούς.
Ένα.. είχα,ένα μπήκε...
Παιδιά ερώτηση...
Όπως έχω αναφέρει το αμάξι φοράει D2 8pot big brake kit.
Από το πρωί το έχω αφήσει σε φρενα γιατί κάτι παίζει με τα εμβολα ειδικά της αριστερής δαγκάνας.
Στο λυσιμο Ο μάστορας μου είπε πως οι δίσκοι είναι τοποθετημένοι ανάποδα διότι τα εσωτερικα χωρίσματα των δύο πλευρών της δισκοπλακας έχουν φορά προς τα πίσω Ενώ θα έπρεπε να κοιτάνε μπροστά για να βουτάνε περισσότερο αέρα.
Τηλεφώνησα στην avc Weber και μου είπε ότι οι δισκοπλακες σ αυτό το κιτ έτσι μπαίνουν.
Τι ισχύει τελικα;
Λάθος σου τα είπε ο μάστορας, το σκέφτηκε μάλλον μπακαλιστικα! Λοιπόν, καταρχάς αν οι δίσκοι έχουν τρύπες ή σχισμές ή και τα δύο στην εξωτερική επιφάνεια, εκεί που πατάει το τακακι δηλαδή, ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΜΊΑ ΣΗΜΑΣΊΑ προς τα που θα κοιτάνε! Η μόνη δουλειά που κάνουν είναι να καθαρίζουν την σκόνη από τα τακάκια. Αυτό λοιπόν δεν χαρακτηρίζει αν ενας δίσκος είναι directional η όχι, το μόνο χαρακτηριστικό που καθορίζει την φορά του δίσκου είναι τα εσωτερικά κανάλια, rotor cooling vanes. Τώρα, αν τα κανάλια αυτά είναι ισια, κάθετα δηλαδή προς το κέντρο του δίσκου, επίσης ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΜΊΑ ΣΗΜΑΣΊΑ η φορά περιστροφής! Αν είναι κυρτα τότε έχει σημασία η φορά και πρέπει να είναι ΑΝΤΊΘΕΤΗ από την κυρτοτητα!! Και αυτό ώστε ο θερμός αέρας και οι όποιες επικαθισεις να φεύγουν έξω από τον δίσκο λόγω των φυγοκεντρικων δυνάμεων από την περιστροφή του!
Επίσης, αν φοράς τα τακάκια που είχε μέσα το κιτακι, άλλαξε τα, είναι άχρηστα για σοβαρά φρεναρισματα!
1.Οι δισκοι έχουν λοξές -κυρτες-χαρακιές προς τα εμπρός.
Άρα όπως το περιγράφεις σωστά είναι τοποθετημένοι οι δίσκοι.
2.το κιτ είχε τα κίτρινα τακάκια της EBC τα οποία έχουν ψωμί ακόμα.
Παρ'όλα αυτά ρώτησα τιμή για ferodo ds 2500 και μου είπε 380....όποιος έχει ψαχτεί ισχυει;;;
Οι χαρακιές ή οι τρύπες που υπάρχουν στην επιφάνεια, εκεί που πατανε τα τακάκια δεν έχουν καμία σημασία για το πια φορά πρέπει να έχουν οι δίσκοι. Επαναλαμβάνω, σημασία έχουν τα κανάλια ανάμεσα στα δύο κομμάτια του δίσκου. Αν τα κανάλια είναι ίσια τότε επίσης δεν έχει σημασία προς τα που θα γυρνάει ο δίσκος.
Νομίζω τώρα είναι ξεκάθαρο. Η φυγοκεντρος είναι που αποβάλει τον θερμό αέρα και τις επικαθισεις. Αν η καμπυλοτητα "κοιτουσε" προς την φορά περιστροφής "για να δαγκώνει περισσότερο αέρα" τότε όλος ο θερμός αέρας θα εγκλωβιζοταν προς την καμπάνα του δίσκου.
Τα καναλια εχουν φορα αντιθετα.
Προς τα πίσω.
Το χάραγμα των δίσκων μπροστά.
Τοτε είσαι οκ. Μόνο τα εσωτερικά κανάλια έχουν σημασία.
Σ ευχαριστώ που ασχολήθηκες.. :original:
καμια σχεση το κιτρινο ebc με τα ds2500.
Με τα ds θα εχεις φρενο... γτ δε μιλαμε για 100 και 200 αλογα που πρεπει να μαζεψεις πλεον.
Κατοχος και των 2.
Στο 5ρι ειχα κιτρινα. Μετα την αλλαγη δισκων μπηκαν τα ds. ΑΑΑΑλλο αμαξι.
Τωρα στο καινουριο εβαλα στα μαμα φρενα ebc οταν το πηρα για οικονομια(δε θυμαμαι αλλα μαλλον ηταν κιτρινα).
Οταν αλλαξα φρενα ειχε ebc κοκκινα η δαγκανα πανω με μετριο ψωμι τα οποια τρωνε ξυλο οποτε βγαινω για να ερθει η ωρα να ξαναμπουν τα ds πολυ συντομα....
Οσο για τη τιμη δε ξερω το μεγεθος που θες. Η τιμη πάντως για τα δικα μου FRP3077H ηταν καπου πανω απο 300.Τσεκαρε autodoc. που και που τα βγαζει με εκπτωση καλη
https://www.google.com/url?sa=t&sour...=1570772032521
Αυτά πρέπει να είναι....
Next step...
Snow performance stage 3.
Waiting.....
τα ιδια φοραμε δλδ?!!
οριστε και αυτος που σου πα χθες.
https://www.autodoc.gr/ferodo-racing/11239808
χαχα. αντε με το καλο να κουνηθουν τα σφραγισματα σου
απο τη δικη μου ερευνα εμαθα οτι σαν εγκεφαλακι και πακετο ειναι πολυ καλυτερο της aem απο της snow.
Μονη εξερεση, ποιοτητα μπεκ.... που υπαρχει περιπτωση να πεσεις σε αστοχια ψεκασμου και να "κατουρισει" λιγο το μπεκ της aem.....αποτελεσματα τα φανταζεσαι πιστευω...
Οποτε ολοι προτειναν κιτ aem με μπεκ snow.
Σ ευχαριστώ για ενημέρωση.
Σχετικά με το κιτ της ΑΕΜ αυτός που τα φέρνει στο συνεργείο που συνεργάζεται μου είπε μακριά.
Μόνο snow.
Το δε συνεργείο Καλλιθέα που θα το περάσει μου συνέστησε επίσης snow.
ακριβως για το λογο που σου ειπα παραπανω. ειναι το βασικο μειωνεκτημα.
Με μικρη πιθανοτητα μεν αλλα.... δε θα ρισκαρα και γω. (με απλα λογια αλλαζεις μπεκ κ τελος...)
Γνωστος εχει ΑΕΜ εδω και πανω απο 2 χρονια σε δυνατο αμαξι καθημερινης χρησης και δεν εχει κανει κιχ.
Αλλο παλικαρι με vag που γνωρισα σε ενα δυναμομετρο, στον ενα μηνα "πηρε στο χερι πραγματα..."
Οποτε απο ψεκασμο ειμαι οκ...
Φίλε Χρήστο μη το ψάχνεις....είναι να μη σου κάτσει.
Κανείς σταυρό και προχωράς....
Προσοχή στην μεθανόλη.
Είναι εθιστική και αν αρχίσεις να τα λίγο παραπάνω, λίγο παραπάνω, μπαίνεις σε μονοπάτια όπου μεγαλώνει πολύ το ρίσκο να πάθει κάτι το μοτέρ.
Το αμάξι θα ρυθμιστεί με κύριο γνώμονα την ασφάλεια του κινητήρα.
Σκέφτομαι για ψεκασμό μετά το 1 bar αλλά αυτό που με προβληματίζει σοβαρά είναι η δικλείδα ασφαλείας του μοτέρ σε περίπτωση προβλήματος με ψεκασμό.
Θα παίξω με ένα μπεκ και όλη η λειτουργία θα γίνει μέσω προγράμματος.
Χωρίς διακόπτες και ψεκασμούς κατά το δοκούν.
Το ξέρω αυτό που λες.
Mini εκδρομη μέχρι βολο.
Μεικτη οδήγηση για να τσεκαρω θερμοκρασία λαδιού.
Με τίποτα πάνω από 110-115 βαθμούς.
Στην επιστροφή στην Μαλακάσα δώσαμε μάθημα και σε ένα ασήμι evo 9.
Ρολογακι δουλεύει το 35αρι...άντε να έρθει και ο ζωμος..
Καλησπέρα, κάτι λίγο σχετικό με το τελευταίο ποστ σου ήθελα να ρωτήσω, σχετικά με τις θερμοκρασίες λαδιού.
Πόσο είναι το νορμάλ σε ένα αυτοκίνητο, να είναι η θερμοκρασία λαδιού, σε μέτρια οδήγηση και πόσο σε γρήγορη οδήγηση; Παίζει ρόλο εάν είναι βενζινοκινητο ή Diesel στις θερμοκρασίες λαδιού;
Sent from my Redmi Note 6 Pro via Tapatalk
Θα σου απαντήσω λίγο ανάποδα.
Καλός φίλος με f30 και κινητήρα 1.6 turbo ,με πρόγραμμα, σε κουβέντα που κάναμε μου είπε πως οι 125 βαθμοί στο δικό του είναι στα εργοστασιακα πλαίσια.
Πάμε τώρα στο δικό μου που μόνο μαμά δεν είναι.
Πριν βάλω το ψυγείο, ειδικά το καλοκαίρι με επιθετική οδήγηση ο δείκτης όπως έβλεπα πήγαινε 130 και μπορεί ελάχιστα παραπάνω.
Σύμφωνα με τον μηχανικό μου σ αυτές τις θερμοκρασίες το λάδι χάνει την λιπαντικη του ικανότητα με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό στο εσωτερικο του κινητηρα.
Σαν 335 μαμά δεν έχω ψαχτει τι ισχύει αλλά γενικά πιστεύω καλό κάνεις.
Βλέπω ότι δεν έκανες διαχωρισμό μεταξύ βενζίνης - Diesel, οπότε ισχύουν τα ίδια στο θέμα θερμοκρασιών λαδιού;;
Σε Diesel λοιπόν, εργοστασιακό, με νορμάλ οδήγηση να βλέπεις 95-105 C και με πολύ τσίτα γκάζια μέγιστο 116 C, είναι σε νορμάλ πλαίσια;
Sent from my Redmi Note 6 Pro via Tapatalk
Δεν έχω ασχοληθεί με αντιστοιχια βενζίνης-πετρελαίου..Αλλά αυτή η αυξημένη διαφορά λες να μην παίζει ρόλο;
Δεν μπορείς να τα "τσουβαλιασεις" κάθε αυτοκίνητο είναι διαφορετικό, παίζουν πολλά ρόλο. Στο Μ3 με νορμάλ οδήγηση είναι γύρω στους 80-85, τέλος Μαΐου στην πίστα είδα μέχρι 110, το χειμώνα όταν παίζει κατηφόρα πάει και 50..
Στο kodiaq μου (2.0 tdi dsg7) είμαι μεταξύ 100-110. Το καλοκαίρι με πολύ ζέστη είδα και 115.
Στο evo X ακόμα και με 38αρια έξω, σε πολύ σβέλτη στροφοδιαδρομη, με τη μεγάλη πίεση (1,8) πανω από 105-110 δε πάει ποτέ και με το που έκοβα λίγο ρυθμό κατέβαζε 5 βαθμούς. Μέσα στη πόλη είναι στους 90-95.
Sent from my Xperia 1 using Tapatalk
Σε 335 με πακέτο PPK και δεύτερο ψυγείο νερού (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο) σε συνθήκες πίστας και πιο συγκεκριμένα Σέρρες πάνω από 120 δεν είδα. Μετά με προγραμμα πρώτο στάδιο που έχω δυο χρόνια επίσης πάνω από 120 δεν έχω δει με μέση θεμοκρασια πορείας τους 110. Τα Τούρμπο δουλεύουν ψηλότερα από τα ατμοσφαιρικά. Νομίζω στους 130 ο εγκέφαλος μπαίνει σε Safe mode.
Ήρθε και το κιτ μεθανολης.
Από βδομάδα έχουμε μπαξίματα...
Μπαίνει ο ζωμος Σήμερα .
Για να δούμε ....
Μπηκεεεεεε..
Δεν πατάει πουθεναααααα..:thumbsup:
Αναλογία 70 απονιονισμενο νερο 30 μεθανοληηηηη.
Τρελααααα..