Το 2005 είχε 38000 ή 48000khm βάλε κι άλλα 8 χρόνια!!!Αρχές 2013 γύρισε 17000khm.Αυτή είναι η πραγματικότητα.Απλά για μερικούς είναι στενόχωρο να το μαθαίνουν εκ τον υστέρων...:ranting2:
Printable View
Ρε παιδια επειδη δεν εχω καταλάβει το νοημα το θρεντ, ας μου απαντησει καποιος γιατι βαριεμαι να ξαναδιαβασω τοσες σελιδες.
Προσπαθουμε με την δικη μας κριση, απο τη θεση του αγοραστη και μεσα απο το θρεντ να ορισουμε ποια ειναι η πραγματικη τιμη που πρεπει να ειναι για πωληση το καθε Μ3 ?
Δεν εχω καταλάβει ακομη.
ΟΧΙ βέβαια απλά βλέπουμε τις αγγελίες που βρίσκει ο Αιμίλιος!
δεν βλεπουμε τις αγγελειες του Αιμιλιου μονο.
τις βλεπουμε και τις απορριπτουμε ολες γιατι κρινουμε την κατασταση με τα χρηματα που πρεπει να αξιζει το αμαξι, παντα και συμφωνα με τα δικα μας κρητιρια θες να πεις.
σορυ, αλλα ειναι μπερδεμα ο τιτλος του θρεντ τοτε.
ps. Ακουω. Δεν ειναι αναγκη να μου φωναζεις.
Αν έχεις χρόνο, πήγαινε όσο πιο πολλά test drive μπορείς.
Θα αποκτήσεις έτσι μιά αίσθηση, για το τι χρήση έχει φάει το κάθε αυτοκίνητο.
Και αν αυτά που λεει το κοντερ είναι αλήθεια.
Εγώ όταν έψαχνα το 2006-7, πήγα πάνω από 10 test-drive.
Και άλλα 2 για ένα φίλο μου.
Οδήγησα αυτοκίνητο με 130κ χλμ πολύ καλύτερο από άλλο με 50κ χλμ.
Και να παρατηρείς τα πάντα. Δισκόπλακες, πεντάλ, τιμόνια, χερούλια, αρμούς,
όλα...
Εννοείται ότι θα πρέπει να πεφτεις στις λακούβες, και να σκορτσαρεις το αμάξι
με πρωτη, σαν να μην ξέρεις να οδηγείς :original:
Κατά τη γνώμη καλύτερα είναι να πάρεις SMG.
Aυτοκινητο γνησιο,ατρακαριστο με γνησια χιλιομετρα service αρχη τελος
αντιπροσωπεια με ζαντες που εχουν ενα τριχιλιαρο (διαιρουμενες) με ελαστικα
michelin καλα εξατμηση hartge με αναρτηση pss9 με ολα του τα βιβλια το
κρινεις στα 10-12 χιλιαρικα ; ; ;
Οκ με τα δικα σου ματια εχεις δικιο δηλαδη τα χρεπια που τα πουλαν στα 12-
14 χιλιαρικα και θελουν να φτασουν τα 20κ για να γινουν αυτοκινητα αν
γινουν αυτοκινητα ειναι καλα ας πουμε ; ; ;
Εγω με 15 που τοσο θα φυγει ανετα θα ημουν ικανοποιημενος για ενα καλο
Μ3 τα 20κ που ζηταει το ξανατονιζω οτι ειναι αρκετα πολλα !!!
Για το τίτλο του θρεντ έγινε βάπτιση απο τους διαχειριστές.Εγώ μια ζήτηση ξεκίνησα...κι εδώ έφτασε.Πίστεψε με chief δεν επηρεάζομαι ούτε θετικά ούτε αρνητικά απ τους φίλους του bmwfans.Απεναντίας τους ακούω και τους συμβουλέυομαι στο βαθμό που θέλω εγώ.Μπορεί σε κάποιους να τα χω κάνει τσουρέκια...ομολογουμένως... όμως έχω βοηθηθεί αρκετά απ το πρήξιμο,έχω δει αυτοκίνητα απο δώ και η λύση μόνο απο δώ πιστέυω πως θα έιναι.Απο στόμα σε στόμα,γνωστό γνωστού και απο φίλο σε φίλο,τριαντάφυλλο με φύλλο.:thumbsup:
Για να μή παρεξηγηθώ...το αμάξι δε το γνωρίζω και γω είπα μια τιμή πολύ χαμηλά για να φύγει.Συμφωνώ οτι το 15 θα ήταν πιο λογική τιμή.Το πόσο άνετα δε ξέρω.Στα μάτια τα δικά μου(πάντα)...το έριξα πιο κάτω μ αυτά που είδα να πουλιόντε και σε τιμές που ξέρω ή μου έχουν προτίνει.Η τιμή που θα πουληθεί θα μας λύσει τη <<διαφωνία>>.Τέλος μπορεί να ήμουν λίγο αυστηρότερος επειδή δεν με ενδιαφέρει ίσως...
Κοιταξε Αιμιλιε, εδω γινεται κριτικη σε σχεη με τη τιμη που αξιζουν με τα δικα σου κριτηρια .
Αυτο απο τη μια ειναι σεβαστό αφου εσυ πληρωνεις, απο την αλλη γνωμη μου (και ισως γνωμη και αλλων) δεν ειναι και ο σωστός τροπος που ακολουθεις.
Για παραδειγμα, σε πιο παλιο πόστ δεν σου εκανε ενα Μ3 γιατι φορουσε εισαγωγη, αναρτηση και επειδη μπηκε πιστα.
Για μενα και ισως για καποιον αλλο, εκτος του οτι τα εξτρα που ηταν φορτωμενο θα ηταν ενα θετικό στοιχειο, δεν θα εκανα αυτου του ειδους κριτική αν δεν πηγαινα να δω το αυτοκινητο απο κοντα.
Κατ αρχας θα εδινα αριθμο πλαισιου στην BMW, για να δω ιστορικό.
Θα εβαζα ενα GT1 πανω ή ενα Autologic για να δουμε μοτερ, αντλια, συμπλεκτη, βανος κλπ, να κοιταζα αν μετα απο τοα χρονια το πατωμα ειναι (αν ειναι) σωστα φτιαγμενο, να μην εχει καμια στουκα, αν ειναι τα συνεμπλοκ αλλαγμενα, ο θερμοστατης, ή αντλια νερου μετα απο τοσα χρονια, και διαφορα αλλα.
Στα ματια τα δικα σου, το αμαξι του ΝικΜ3 για παραδειγμα που ειναι 400 αλογα με της Παναγιας τα ματια απανω και εκανε μπαμ δυο φορες, να αξιζει 8 χιλιαρικα, στα δικα μου να αξιζει 38 χιλιαρικα γιατι ξερω οτι τα χρηματα που πεφτουν καθε χρονο στη συντηριη ειναι πολλα.
Δεν τα γραφω κακοπροερετα, αλλα θεωρω οτι το να καθοματε απο το νετ, ή απο κουβεντες απο γνωστο του γνωστου και να κανουμε τους διπλοματουχους εκτιμητες οχηματων χωρις να ακολουθουμε μια σωστη διαδικασια ειναι λαθος.
Λαθος ειναι να ζηταμε και ενα αμαξι που αξιζει 20 χιλιαδες και εμεις να προσφερουμε 10.
Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι την τιμη την οριζει ο πωλητης.
Αν βγαζει κερδος και ποσο, στην ουσια δεν πρεπει να μας ενδιαφερει αν το αμαξι τα αξιζει.
Δεν πρεπει να ξεχνας οτι το αμαξι εκτος του οτι ειναι απ τα πιο ζημιαρικα μοντελα που εχει βγαλει η BMW, εχει κλεισει και 10ετία.
Γνωμη μου ειναι οτι δεν πρεπει να κυνηγας ενα αμαξι που πιστευεις οτι ηταν κλεισμενο σε γκαραζ 29 μερες το μηνα και ο ιδιοκτητης απλα το γυαλιζε.
Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να κοιταξεις για ενα αμαξι που ο ιδιοκτητης το συντηρουσε και του αλλαζε ανταλακτικα ακομη και πριν απο την ωρα τους.
Καλυτερα να τα βρεις ολα αλλαγμενα, γιατι θα χρειαστει να τα αλλαξεις εσυ.
Αν νομιζεις οτι θα βρεις ενα Μ3 10ετιας και θα ειναι τζαμι σε ολα, θα πεσεις εξω.
Φιλικα παντα.
Χωρις να θελω να ριξω λαδι στην φωτια και χωρις να ξερω τον Αιμιλιο.το νοημα του θρεντ εχει σκοπο την ευρεση ενος καθαρου m3.λεγοντας καθαρο εννουμε καλοσυντηρημενο,καλοδουλε ενο και γενικα ενα αυτοκινητο που δεν θα συσφιξει τις σχεσεις ιδιοκτητη μηχανικου σε βαθμο συγγενειας.η εμπειρεια ορισμενων μελων εχει βοηθησει προς αυτη την κατευθυνση στο παρελθον και εχει υπαρξει λυση.οπως ενας πωλητης εχει δικαιωμα να προσφερει ενα φορτωμενο Μ3ε46 σχεδον στην κατηγορια τιμης ε92 αλλο τοσο εχει δικαιωμα να το αποριψει και ο αιμηλιος ως υπερτιμημενο.
sorry που παρεμβαινω αλλα θα μου πεσουν τα μαλλια μ αυτα που διαβαζω τοσες μερες.
Ο Αιμιλιος πουλαει ενα ε21 2.800 (!!!), τιμη κατα πολυ υψηλοτερη απο ενα μεσο 36αρι και μηδενιζει σχεδον ολα τα Μ46αρια κοστολογωντας τα στα 15.000 μαξ...
Το χρυσαφι το Μ3, που δεν το ξερω κιολας, αλλα το παιδι που το ξερει εγραψε την γνωμη του μονο τροπετο δε βγηκε απο την ιντερνετικη επιθεωρηση και σαφεστατα υπερεκτιμημενο. Το οποιο φοραει πολλη και πανακριβη προικα πανω του και συμφωνα με το παιδι που γνωριζει το αμαξι, ειναι πολυ ΟΚ συνολο και προφανως ακριβοπληρωμενο και επειδη εχει μπει σε πιστα δεν αξιζει...
Αυτο που δειχνει ο αιμιλιος ειναι ατομο που θελει να αγορασει σε τιμη πατωμα και ταυτοχρονα πουλαει σε τιμη ταβανι! Και παρολο που τον εχουν ρωτησει για το μπατζετ του, εχει αποφυγει να απαντησει... Το ενα του ξυνιζει και το αλλο του βρωμαει...
Αντε τωρα να εχεις ενα ακριβοπληρωμενο και προσεγμενο αμαξι ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ οπως πρεπει και να σου λεει ο αλλος "ααα το εβαλες πιστα, εχει και εισαγωγη csl, κοψε μου 5 χιλιαρικα"
Αιμιλιε νομιζω οτι ζηταs πολλα η' καλυτερα ζηταs συγκεκριμενα πραγματα.
Φιλε μου για ολα τα πραγματα ανεξαιρετωs για ολα (οχι μονο τα αυτοκινητα)οταν εχουμε απαιτησειs , τοτε τιs πληρωνουμε.Θελω ΑΥΤΟ? Το πληρωνω το βρισκω 1000% και το εχω.η΄κανουμε συμβιβασμουs.Toσο απλα.Κριση και ξεκριση για καποια πραγματα δεν υπαρχει.
Φιλικα Ankor
Βλεπω οτι το θεμα εχει αρχισει να παιρνει ασχημη τροπη.
Τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Ο χ πωλητης πουλαει το αυτοκινητο του οσο θελει (και καλα κανει, δικαιωμα του ειναι) και ο ψ αγοραστης προσφερει και αυτος οσα θελει (και καλα κανει, και αυτουνου δικαιωμα ειναι).
Αν το νουμερο ειναι κοινο, τοτε γινεται η πωληση, αν οχι τοτε ματαιωνεται. Σε πολλες περιπτωσεις υπαρχει μειωση της τιμης απο την πλευρα πωλητη (για τους λογους του, ουτε μας πεφτει λογος να κρινουμε γιατι αποφασισε να το μειωσει, δικο του ειναι τελικα, και αν θελει τσαμπα το δινει) η μπορει να υπαρχει μια αυξηση στην προσφορα απο πλευρας του αγοραστη (για τους δικους του λογους που μπορει να ειναι 1 ευρω η 10 000 ευρω, παλι δεν μας πεφτει λογος) και τελικα να βρεθει μια λυση. Αν παλι δεν βρεθει κοινο ποσο αγοραπωλησιας, τοτε δεν γινεται η πωληση.
Καλο θα ειναι λοιπον ολοι μας, συμπεριλαμβανομενου και εμου, να ασχοληθουμε με καποια αυτοκινητα που θεωρουμε οτι αξιζουν περισσοτερο απο καποια αλλα και να τα προτεινουμε. Το αν θα γινει η αγοραπωλησια θα αφορα μονο τους αμεσους εμπλεκομενους. Μπορει πχ καποιος να γουσταρει το χρυσαφι χρωμα σε συνδυασμο με μπορντο εσωτερικο και να ειναι διατεθιμενος, αν βρεθει, να δωσει 2,5,10Κ παραπανω για το συγκεκριμενο συνδυασμο. Και σε αυτο δεν μας πεφτει λογος καθως αλλο το προσωπικο μας γουστο και αλλο το γουστο του αγοραστη που δινει τα λεφτα.
Αυτα σε γενικες γραμμες γιατι βλεπω το κλιμα να οξυνεται σε ενα thread που δεν θα επρεπε. Οποτε οσοι εχετε προτασεις για καλα Μ3 ανεξαρτητου (παντα σε λογικα πλαισια) τιμης να τα προτεινετε. Την τελικη τιμη και για το αν τελικα γινει η αγοραπωλησια, το εξηγησα παραπανω
Με προλαβε ο turbodog Με οσα εγραψε και με βρισκουν απολυτα συμφωνο!
Σεβαστες ολων οι αποψεις και παραπανω των ιδιοκτητων Μ3,αλλα να σας πω και γω την γνωμη μου,οπου ουτε εχω ουτε ψαχνω να αγορασω,εγκυκλοπαιδικα ειναι αρτιο το νημα,με πολλες πληροφοριες και γνωμες.
Το μεγαλυτερο ποσοστο που γραφει ειναι petrolhead αρα και τετοιου ειδους σχολια θα γραφτουν,κατι αναλογο πιστευω θα γινεται και σε ποδοσφαιρικες συζητησεις.
Ο Αιμιλιος ζητησε γνωμες,λαμβανει και κρινει ο ιδιος,αυτος θα χαρει την καλη αγορα,αυτος θα στεναχωρηθει (πραγμα που απευχομαι)και απο μια αποτυχημενη,επισης.
Το οτι καποιο αυτοκινητο που το γνωριζει καποιος,δεν αρεσει σε καποιον αλλο αλλα και το αντιστροφο δεν νομιζω οτι ειναι λογος για ενταση:original:
Κατά τη γνώμη μου πάντως, ο Αιμίλιος καλά κάνει και το ψάχνει τόσο διεξοδικά και ψάχνει να βρει το καλύτερο deal που τον καλύπτει.
Δεν μιλάμε για Getz, για Μ3 μιλάμε.
Ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο που το παντρεύεσαι, για πάντα. thumb
Φιλικά πάντα. thumb
Η υπομονή είναι αρετή και τις περισσότερες φορές κερδισμένος βγαίνεις παρά χαμμένος...
Άσε που όπως λέει και ο Γιάννης (lunatic) γεμίζει και η τσέπη σου παραπάνω thumb
Βασιλακι θα σου πω μια ιστορια για την υπομονη.
ειχαμε ενα φιλο στην παρεα παλια, καψουρα με τα MG TF το ηθελε απεγνωσμενα, ηταν το ονειρο του, αλλα ο ατιμος ηταν λιγο αναποφασιστος και το ενα δεν το αρεζε το αλλο του βρωμουσε, ειχε 10 χιλιαρικα και με αυτα επαιρνε το απλο MG οχι το TF με τα 160 αλογα, το καλο χρωμα και τα φρενα της brembo αλλα αυτος ηθελε και περιμενε και περιμενε και περιμενε κανα 2-3 χρονια να πεσουν οι τιμες μπας και παρει με 10 χιλιαρικα το αμαξι των τοτε 17-18 χιλιαδων
μαζι με την υπομονη του ομως επεσε και η ψυχολογια του στο τελος απ το ανουσιο πλεον ψαξιμο και οχι καμια πραξη, ειχαμε ερθει Αθηνα 2 φορες μονο για αυτη την δουλεια, του βρηκα 5 αυτοκινητα και στο τελος γυρισαμε παλι με το τρενο, δεν του αρεζε κανενα.
ειχε παρει απο ολα τα αξεσουαρ, μπρελοκ MG, ηταν στο φορουμ MG..Στην γιορτη του του ειχα κανει εγω προσωπικα μια καστορ καπελαρα MG και τελικα η ιστορια αυτη βασιλη κατεληξε ως εξης:
εφοσον ειχαν περασει 5 χρονια απο ολη την ιστορια τελικα κατεληξε να παρει Daihatsu terios με τα ιδια λεφτα.
Το κίτρινο Μ3 με τα πολλά πράγματα επειδή προτάθηκε απο εσάς είπα οτι εμένα δε μου κάνει στα 26 και για τα χιλιόμετρα του.Γνωρίζω οτι για τα εξτρα του έχει πεσει πολυ χρημα....αλλα για μενα που δε το ξερω θα ηθελα να το αποφυγω αυτο κι οποιοδιποτε ειδικο που προσφερετε.Μου φτάνουν και μου περισσεουν τα 343ps.Απ την αρχή του θρεντ ομως μίλησα για μαμά αμάξι χωρις μετατροπές και ειδικά στο κινητηρα.Παθων!!!
Ουτε περιμένω να αγορασω Μ3 που δε θα το εχει ευχαριστηθει ο προηγουμενος.Θα εψαχνα πιο low profile αυτοκινητο.Δε ζήτησα ούτε αυτοκίνητο κλεισμένο και αγκυροβολημένο 29 μέρες του μήνα.
Για το ασημί ζητάω συγνώμη και ομολογουμένος παρασύρθηκα....δε μου επεφτε λογος για τη τιμη του ανθρωπου.Αν και πολλοι αναφερθηκαν οχι τοσο αλλα τοσο και σε πολλα αλλα θρεντ οταν μιλαμε για τιμες...όμως αφου μιλαμε για τη δικια μου αγορα δε πρεπει να πω τη γνωμη μου?
Σου παραθετω τα παρακατω απο απαντησεις μου και για το Ε21 που το χεις ξαναπει αλλα δε μπηκες στο κοπω να το διαβασεις και για το budget μου οπως εχουν υποθει.Μαλλον στη συζητηση ερχεσε ουρανοκατεβατος....
copy-paste απο προηγουμενα post...
Παραπανω μιλαω για ευρω...τι δε καταλαβενεις???
Συμφωνώ...όταν κάτσει να σαι σίγουρος οτι θα το πληρώσω αν μπορω.
Αν δε κατσει δε θα τα βαλω και μαυρα επειδη δε βρισκω το Μ3 που θα ηθελα.Υπαρχουν μεγαλυτερα προβληματα.Πολλα,λιγα,συγκ κριμενα δε ξερω αν ζηταω....Μ3 καθαρο και περιποιημενο το βλεπω εγω.Ουτε πληρωνω μαγκες καντε στη μπαντα ειπα.Θελω για τα γουστα που μου αναλογουν να πληρωσω το αναλογο τιμημα....
Ευχαριστω για την ευστοχη τελευταια τοποθετηση του turboday και τα τελευταια σχολια BazilVanSinner-Nikos!-VasilisM3 επισης.
Δε σας κρυβω οτι με σταναχωρησε πολυ η τροπη που πηρε οσο δε φανταζεστε...και παρολο τη περασμενη ωρα ενοιωσα οτι επρεπε να γραψω για να μη παρεξηγηθουμε.Δεν ειπα ουτε ρημαδι ουτε τροπετο κανενα.Ελπιζω να επανελθουμε στο θεμα μας και να τελειωσει εδω η τραβιγμενη λογομαχια.:thanks:
Με το συμπαθειο ρε συ Χρηστο...ποσο διαφερουν τα παρακατω?
Δε φορανε παρομοια πραγματα khm κλπ?
Μη το παιρνεις προσωπικά επειδη εσυ ετυχε να γνωριζεις το ενα.
Ειμαι στο car.gr εγω ο ασχετος οπως και πολλοι αλλοι που δε ξερουν κανενα απ τα δυο και βλεπουν...τι θα πουν?
20000
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4252271/
13500
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4253428/
υ.γ.
Το ξερω βεβαια οτι εσυ παρεξηγηθηκες λιγοτερο απ τους υπολοιπους.
Αλλα ας αναρωτηθουν και οι υπολοιποι.
Οταν δεις του ιδιώτη και του μαντρά απο κοντα
Θα καταλάβεις και την διάφορα χρημάτων !!!
Μεσα απο την οθόνη όλα είναι φωτογραφίες τιμές
και παχουλα όμορφα λόγια !!!
Πεστα ρε Χρηστο !
Δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να κανουμε αξιολογιση ενος αυτοκινητου απο την οθονη ή επειδη το ειδε ο φιλος του φιλου.
Αν το αμαξι δεν το τσεκαρει εξονυχιστικά μηχανικός και φανοποιος ,δεν βγαινει η πραγματικη του αξια.
Τα υπόλοιπα ειναι μπουρδες.
Καλημερα...
Συμφωνοι... αλλα και συ γινεσαι αυστηρος με του μαντρα τωρα χωρις να το εχεις δει...εκτος κι αν ξερεις και το αλλο.Τοτε μονο θα εχεις ολοκληρωμενη αποψη!!!Πριν απ το μαντρα καποιου χριστιανου ηταν κι αυτο.Καμια φορα μια φωτογραφια 1000 λεξεις.Εννοειται οτι πρεπει να το δεις απο κοντα αλλα απο μια φωτογραφια και δυο λογια γινεται η εκκινηση για ερευνα.Δε νομιζω οτι ειναι κακο να βαζω προτεραιοτητα ακομα και στο χρωμα.
Νο1 silver gray
No2 carbonschwarz-μπλε
No3 scwarz 2-μαυρο
Νο4 phoenixgelb metallic-κιτρινο(πολυ ιδιαιτερο γιατι φωναζει Μ3,Νο 2 κι αυτο για να το βλεπω ομως)
Ασημι-laguna seca αποκλειονται...
Για τα χρωματα εχω κανει τοποθετηση απ την αρχη της ζητησης.
Χρηστο τελος αφου κι εσυ ενδιαφεροσουν για ενα estoril του lunatic κι αφου το ξερεις του φιλου...γιατι δε το παιρνεις εσυ?
Ερωτηση κανω δε στη λεω!!!Γιατι απ το πληκτρολογιο βγαινουν αλλα...