Αρχικό μήνυμα απο
Nino
γιατι να κλεισει θεμα? οσο αυτοι που συμμετεχουν στη συζητηση σεβονται την αντιθετη αποψη, γνωμη ,ιδιοτητα ,επαγγελμα, κοινωνικη ταξη και φταστε το οπου θελετε...
το παραδειγμα για το δικηγορο και το ψωμι ηταν προς χαρην της κουβεντας αν και κατα λεξη δεν θα εχουν ποτε καμια σχεση μεταξυ τους.
Αυτο που ειπα ειναι οτι οσο ρεει χρημα ισο ή περισσοτερο (δεδομενων των οικονομικων νεων παραμετρων) δεν προκειται να μειωθουν οι τιμες.
Πως ρεει το χρημα?ισως απο "λιπος", απο εκποιηση περιουσιων? απο καπου παντως ρεει ακομα!!οχι βεβαια οπως παλια προς Θεου μην τα συγκρινουμε.
Σε καποια απο τα αγαθα ειχαμε μεγαλες μειωσεις σε αλλα μηδενικες και σε αλλα ειχαμε αυξησεις.
Αν το καφε στο μαρουσι ειναι καθε μερα τιγκα θα συνεχισει και θα κρατησει τις τιμες που ειχε και προ κρισης.
Αν αρχισει να βλεπει οτι ο κοσμος μειωνεται τοτε θα αρχισει να ξανασκεφτεται τις τιμες ή τις προσφορες του.
απλα πραγματα, οσους νομους οικονομικους και "υψηλης νοημοσυνης" να παραθεσουν καποιοι, ο συμβολαιογραφος με το φρεντοτσινο δεν αλληλοεπιδρουν.
Αν σε ενδιαφερει και η γνωμη μου μιας και δεν καταλάβες ή ισως δεν αφησα εγω να γινει κατανοητο, προσωπικα κατ'εμε δεν θα επρεπε να υπαρχει κανενα κλειστο επαγγελμα και σε καμια κατηγορια.
Τα σπιτια αυτη τη στιγμη που μιλαμε πωλουνται κατω απο τη μιση τιμη που ηταν το 2008. αυτα πως δεν επηρεαστηκαν απο τους "δικηγορους", τα μαμαξια τα ιδια και χειροτερα.
Οσο για εστιαση και καταναλωση γενικα οταν ο λαος μας αποκτησει καταναλωτικη συνειδηση τοτε ισως εχουμε μια ελπιδα απεναντι στη κερδοσκοπια και στα λαμογια!!!
Και πρωτος απο ολους αυτη τη συνειδηση θα χρειαστει να την αποκτησω εγω!!!
edit
Κωστα στον μαρινοπουλο νομιζω ομως το ψωμι ειναι κατεψυγμενο.