Παίζει ως σενάριο
Έτσι ήταν και πριν το 1981...
Printable View
Και εβδομαδιαία θα γίνουν, αν έτσι, πρόκειται να εισπράξουν παραπάνω τέλη ! :original:
Εδω και κανα μηνα συζητειται συμφωνα με πολλα δημοσιευματα.Προσπαθω να βρω μια δηλωση ενοs υφυπουργου που το ειχε ανακοινωσει επισημα νομιζω Μαυραγανηs λεγεται,εαν την βρω θα κανω αναρτηση.
Υπαρχει και αυτο
https://www.imerisia.gr/article.asp?...ubid=113044920
Για πινακιδες ιστορικου τι ισχυει ακριβως?
Υπομονή μέχρι το 2034μ.Χ
αυτοκινητα με αδεια 1ης κυκλοφορίας στην ελλάδα το 2004 θα πληρώσουν για το 2014(στη δήλωση που θα κάνουμε το 2015) φόρο πολυτελείας?
Έχω ακούσει από μισούς ναι και από τους άλλους μισους όχι.
Τελικά τι ισχύει?
https://www.imerisia.gr/article.asp?...ubid=113075498
Σύμφωνα με αυτό το άρθρο θα πληρώσουμε και για του χρόνου....
Δεν θα πληρωσεις την εκτακτη ( ...) εισφορα του 2015.
2013 και 2014 κανονικα... δυστυχως.. .
και νέο δημοσίευμα.
Παράθεση:
Φορολόγηση Ι.Χ βάσει εργοστασιακής άξιας
Ένα νέο σχέδιο φορολόγησης των Ι.Χ. φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Οι φόροι και τα τεκμήρια δεν θα υπολογίζονται ανάλογα με τον κυβισμό της μηχανής, αλλά με βάση τη συνολική εργοστασιακή άξια του αυτοκινήτου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τα αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυβισμού θα φορολογηθούν με πιο «τσουχτερούς» συντελεστές.
Τις επιπτώσεις από την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου αναλύει στο CapitalTV ο κ. Δημήτρης Πάτσιος Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.
Πηγή:www.capital.gr
από λιανική έγινε εργοστασιακή τώρα ;;;
καλά εντάξει, έχει ακόμα τρελό "μαγείρεμα".....
Καλύτερα εργοστασιακή
Είναι αρκετά χαμηλότερη...
Νομιζω κάποια εποχή το είχαν ξανακάνει αυτό και έβγαιναν χαμηλά τεκμήρια ειδικά είχε μεγάλη μείωση στα μεγάλα κυβικά π.χ. για τα τετράλιτρα τζιπ κλπ και έτρεξαν όλοι να πάρουν.
Την συνέχεια την ξέρετε.....
και τοτε ηταν οι καλες εποχες, που υπηρχε χρημα
Kατα τ αλλα θα εχουμε πλεονασμα. Αμα σταματησουν να μαζευουν αναδρομικα και προκαταβολικα φορους να δουμε τι θα εμφανισουν
Το οτι (αν) θα υπολογιζουν με εργοστασιακη που ειναι χαμηλοτερη, δεν λεει τιποτα, καθως οι συντελεστες για τα τεκμηρια θα ειναι αντιστοιχα προσαρμοσμενοι σε αυτες τις τιμες. Μην περιμενεις βεβαια να εχουν τους ιδιους συντελεστες υπολογισμου που θα ειχαν αν χρησιμοποιουσαν την λιανικη (που ουτως η αλλως δεν τους ξερουμε γιατι ποτε δεν ειχαν χρησιμοποιηθει).
Τα πραγματα ειναι απλα.
Ο τροπος υπολογισμου θα ειναι τετοιος που θα τους αποφερει περισσοτερα εσοδα και τιποτα αλλο.
Τα περι δικαιοτερου, ισονομιας και λοιπες πιπες που θα μας πλασαρουν κατα την εφαρμογη του νομου ειναι για να περναμε την ωρα μας.
Πάντως (επειδή συμφωνούμε όλοι) τρομερό αίσθημα ανασφάλειας και αδικίας μας έχει περάσει αυτό το κολοκράτος. Πριν αποφασίσουν κάτι, είμαστε 100% σίγουροι ότι θα είναι κατά μας.
Ακόμα και στο αφγανιστάν μπορεί να διατηρούν καμιά ελπίδα...
Μου θυμίζει σαν να είμαστε πρόβατα στο μαντρί και περιμένουμε ν' ανοίξουν οι πόρτες με τις αγέλες των λύκων...τις ίδιες πιθανότητες να γλυτώσουμε έχουμε...
Με λίγα λόγια θα τιμωρηθούν και όση πήραν μεταχειρισμένο με καλη τιμή
Στο Αφγανισταν το πιθανοτερο ειναι να μην εχουν υπολογισμο τεκμηριων διαβιωσης αυτοκινητου. Αυτην την μοναδικοτητα την κατεχει η Ελλαδα τουλαχιστον σε Ευρωπαικο επιπεδο, ισως και σε παγκοσμιο. Σιγουρα ομως εχουμε την παγκοσμια προτοτυπια της αναδρομικοτητας στην εφαρμογη νομων οπως πχ την αναδρομικη εφαρμογη φορου πολυτελους διαβιωσης που ψηφιστηκε φετος για να ισχυσει για το 2012 και που αυτος ο αναδρομικος φορος βασιζεται και υπολογιζεται στο εντελως γελοιο καθεστως των τεκμηριων διαβιωσης
Mην είσαι τόσο απόλυτος όταν ουσιαστικά ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον νέο σύστημα. Το να προκαταβάλουμε τους εαυτούς μας για σκληρότερη φορολόγιση, τρόπους υπολογισμού και συντελεστές χωρίς να βασιζόμαστε πουθενά δεν οδηγεί κάπου, ειδικά όταν στη γενική του ιδέα το νέο σύστημα μοιάζει δικαιότερο.
Όσοι κρατήσαμε τα αυτοκίνητά μας αντιστεκόμενοι στον παραλογισμό του τωρινού συστήματος, ελπίζουμε σε κάτι που θα μοιράσει τα βάρη σε όλους όσους πρέπει και για το ποσοστό που αρμόζει στον καθένα...
Είπαμε, να' ναι καλά τα "κορόϊδα" που τόλμησαν να πάρουν πάνω από 2000 κυβικά. :ranting2::ranting2::ranting2:
Που ναι ο μετεωρίτης γαμώτη μου από το αρμαγεδόν να πέσει στο ελλαδιστάν να τελειώνουμε.
Δεν ειμαι απολυτος. Ρεαλιστης ειμαι. Σαφως και η ελπιδα πεθαινει τελευταια, αλλα μαλλον εχεις ξεχασει την π@υστια που παιξανε στην αρχη του χρονου με τον φορο πολυτελους διαβιωσης που το ανακοινωσαν αρχικα για το 2013 ΑΦΟΥ εκλεισαν οι ημερομηνιες για καταθεση πινακιδων και αγορα σηματος 2013 και φυσικα οσοι ειχαμε αγορασει σημα δεν μπορουσαμε να καταθεσουμε να παρουμε τα λεφτα πισω, ακομα και μια ημερα αργοτερα, καθως μετα την απομακρυνση του ταμειου, ουδεν λαθος ανγνωριζεται.
Και φυσικα την μεγαλυτερη π@υστια στην συνεχεια, που αφου δεν τους εβγαιναν τα λεφτα αποφασισαν να εφαρμοσουν τον νομο ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ για το ετος 2012 παρολο που αρχικα τον ειχαν μονο για το 2013.
Και εσυ μου λες για δικαιοσυνη και οτι και καλα ψαχνουν για συστημα δικαιοτερο και την στιγμη που ακριβως ψαχνουν για αυτην την ερμη δικαιοσυνη, εφαρμοζουν την αναδρομικοτητα.
Φυσικα οι ανθρωποι ειναι δικαιοι, εγω τους παρεξηγησα....δεν πανε να :ranting2::ranting2: λεω γω.
Ο καθενας εχει την γνωμη του βεβαια αλλα οι πραξεις ειναι αυτες που δειχνουν το αποτελεσμα
πολυ σωστα!!!
επειδη ομως σε ολα σχεδον τα αυτοκινιτιστικα φορουμ υπαρχει μια ταση omerta,καποια στιγμη ας παραδεχθουμε οτι το συστημα των τεκμηριων στη λογικη του δεν ειναι λαθος.
Λαθος ειναι στον υπερβολικα ακριβο τροπο υπολογισμου των.Γραφω δεν ειναι λαθος και μπορει καποιοι να διαφωνησουν, αλλα οπως και να το κανουμε δεν γινεται να εχεις v8 v10 σε θηριωδη τζιπ ή super cars και να θελεις να κανεις δηλωση κατω απο τα ορια του αφορολογητου( μιλαω για πριν δυο -τρια χρονια).
Ουτε να εχει μια οικογενεια τρια -τεσσερα αυτοκινητα, φουσκωτο κλπ και να δικαιουται (λογω χαμηλου δηλωθεντος εισοδηματος) κοινωνικο τουρισμο.
Ας ελπισουμε λοιπον το νεο συστημα οποιο και αν ειναι αυτο να ειναι δικαιοτερο και να εχει προκυψει απο προτασεις ανθρωπων που ζουνε στη πραγματικη ζωη και οχι απο χαρτογιακαδες λογιστακους!!!
Οπως εχω ξαναπει πολλες φορες, το Ποθεν εσχες αγορας υπηρχε παντα και καλως υπαρχει. Απο εκει και περα ενα αυτοκινητο πολλων κυβικων ΟΤΑΝ κινειται θα πληρωνει περισσοτερα μεσω της φορου της βενζινης πολλαπλασια σε σχεση με τα αλλα αφου καιει περισσοτερο, οπως και μεσω του service/αναλωσιμων/ανταλλακτικων αφου και εκει ειναι ακριβοτερο σε σχεση με τα αλλα. Και θα εχει να πληρωνει στο κρατος και ενα πιο ακριβο τελος κυκλοφοριας.
Απο κει και περα να σου φερω ενα παραδειγμα, εγω γουσταρω με τα νομιμα λεφτα μου να παρω ενα καλο αυτοκινητο πολλων κυβικων (που το πληρωνω και στην αγορα του πιο ακριβα λογω φορων) και γουσταρω να το εχω στο γκαραζ μου να κανω 100-200 χιλιομετρα τον μηνα (οπως παρα πολλοι εδω περα), πρεπει να φορολογουμαι για αυτο επιπλεον? Αυτο λεγεται πολυτελη διαβιωση?
Σε ολα τα πολιτισμενα κρατη, το εισοδημα φορολογειται στην πηγη και μονο. Απο κει και περα το πως θα το ξοδεψει ο καθενας, αφορα τον ιδιο τον πολιτη.
Και φυσικα αμα παω και αγορασω ενα τριλιτρο μεταχειρισμενο με 30 χιλιαρικα ειμαι ο ορισμος της πολυτελους διαβιωσης, ενω αμα ξοδεψω αυτα τα 30 σε ταξιδια, σε πινακες ζωγραφικης, σε πολυτελη εστιατορια και σε διακοπες με κρουαζεροπλοια, ολα καλα, εκει δεν κανω πολυτελη διαβιωση και δεν χρειαζεται να πληρωσω επιπλεον φορο.
Οι ανθρωποι (ανθρωποι χαχα, μαλλον αδιστακτοι εγκληματιες στην πλατη μας) απλα εχουν βρει τα αυτοκινητα και τα ακινητα την ευκολη λυση (για αυτους) στο να μαζεψουν χρημα και τα εχουν γ@μησει στην κυριολεξια ολα.
Καλά τα λές, όμως, στην Ελλάδα δεν φορολογείται η χρήση αλλά η ιδιοκτησία.
Ο όρος "τεκμήρια διαβίωσης" που χρησιμοποιούν στα τεκμήρια, δεν είναι αντιπροσωπευτικός του τρόπου φορολόγησης. Το ορθό θα ήταν " φόρος κατοχής'' η "φόρος ιδιοκτησίας ".
Στη τελευταια παραγραφο θα συμφωνησω απολυτα!
Στη πρωτη ομως παραγραφο που πολυ σωστα γραφεις και υπολογιζεις,μετρησε ομως οτι ολα αυτα προυποθετουν και αυξημενο εισοδημα.
Εισοδημα που θα πρεπει να δηλωνεται!!!
Και επειδη το παρελθον απεδειξε οτι δεν δηλωνεται, βρηκαν αλλο τροπο υπολογισμου.
Ειπα και πριν ο τροπος υπολογισμου ειναι λαθος, χρειαζεται αμεσο επαναπροσδιορισμο.
Το αυτοκινητο οταν κινειται ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα πληρωνει φορους στο κρατος μεσω του φορου της βενζινης, τοu ΦΠΑ των ανταλλακτικων/αναλωσιμων οπως και του service, καθως και το αυξημενο σημα κυκλοφοριας. Οποτε δεν εχει νοημα το τεκμηριο καθως οταν το κινεις θα το πληρωσεις στο κρατος εμμεσα θελεις δεν θελεις, δηλωνεις δεν δηλωνεις.
Ετσι γινεται παντου, γιατι ετσι πρεπει να γινεται. Ειναι ενα αλλο καταναλωτικο αγαθο που πληρωνεις την χρηση του, οσο πιο πολυ το χρησιμοποιηεις τοσο ποιο πολυ το πληρωνεις.
Γιατι ντε και καλα πρεπει να ξοδευω ενα συγκεκριμενο ποσο πανω στο αυτοκινητο? Ολοι την ιδια χρηση κανουμε?
Σε πληροφορω οτι ενα πχ 316 με 75000 χιλιομετρα τον χρονο εχει πολλαπλασια συνολικα εξοδα απο ενα Cayenne που κανει 5000 χιλιομετρα τον χρονο. Εκει δηλαδη πως εφαρμοζουμε δικαια το μετρο των τεκμηριων δηλαδη? Για να καταλαβω και εγω.
Η λέξη Δίκαιο δεν υπάρχει στην ελληνική φορολογία. Και ούτε θα υπάρξει ποτέ από την στιγμή που υπάρχει φαύλος κύκλος το κράτος να φέρεται μπαμπέσικα και ο πολίτης να προσπαθεί πως θα ανταποδώσει.
Μόνο η λέξη ΦΕΡΕ υπάρχει.
Ξέρεις τι είναι να χεις λεφτά νόμιμα και δηλωμένα και να μην τολμάς να πάρεις τίποτα γιατί δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει; Δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει αυτό. Οσους ξέρω και μιλάω δεν κάνει κανένας κίνηση ούτε αμάξια ούτε ακίνητα, ούτε άνοιγμα επιχείρησης, ΤΙΠΟΤΑ.
Το πάγωμα της αγοράς έξω δεν είναι μόνο από το ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Ενα μεγάλο μέρος είναι ότι δεν τα κινούν ακόμα κι αυτοί που έχουν. Το βλέπω και το ζω κάθε μέρα στην δουλειά μου. Λες και είμαστε σε κανά πόλεμο.
καλα ενα 316 και το σημα και το inspection και η ασφαλεια του δεν φτανουν ουτε τα τελη κυκλοφοριας ενος cayenne 4000+ κυβ.:hystericalbs1:
Ξερεις και κατι το σημα και η αυξηση που δοθηκε ειναι ακομα ποιο παραλογη απο τα τεκμηρια.
Το δε αποτελεσμα ηταν η πληρης απαξιωση των αυτοκινητων.
Τεσπα αυτη ειναι κουβεντα για face to face οπου πεφτουν επιχειρηματα και παραδειγματα στο τραπεζι!
Για το τελος θα συμφωνησω οτι δεν ανταποκρινεται στη πραγματικοτητα το τεκμηριο ας πουμε ενος grand cherokee ή ενα Μ6 για να ειμαστε και εντος κλιματος χαχααχα, αν δεν κανω λαθος κοντευει τα 30000+
Φυσικα ειναι παραλογο γιατι οταν προστιθενται και τα αλλα τεκμηρια τοτε το ποσο φτανει σε απιστευτα υψη.
Ομως...
Ειναι εξισου παραλογο να κατεχει και να κανει χρηση καποιος σε ετησια βαση με το ιδιο αμαξι και να δηλωνει μηδενικο εισοδημα ή προκλητικα χαμηλο μονο και μονο επειδη φοροδιαφευγει.
Οσοι ειναι μεγαλυτεροι θα θυμουνται οτι παντα υπηρχε συστημα τεκμηριων, και οχι μονο εδω στην Ελλαδα, εδω η bmw εβγαλε το υποκυβισμενο για λογους φορολογιας ιταλικο Μ3.
Ξαναλεω ο τροπος υπολογισμου ειναι λαθος.
Η σκεψη σου ειναι λαθος γιατι στο τεκμηριο χρησης προφανως και δεν εχεις υπολογισει την χρηση.
Υπολογισε μονο την βενζινη που καιει ενα 316 που κανει 75.000 χιλιομετρα τον χρονο και το ιδιο και ενα Cayenne που κανει 7.5Κ τον χρονο, που αυτη ειναι και η πραγματικοτητα για τα περισσοτερα υψηλου κυβισμου/πολυτελη αυτοκινητα καθως οι περισσοτεροι ειχαν και ενα δευτερο μικρο.
Λοιπον για το 316 10ΛΤ Χ 750 Χ 1.7 = 12 750 ΕΥΡΩ βενζινη μονο
Cayenne 25ΛΤ Χ 75 Χ 1.7 = 3.187 ΕΥΡΩ βενζινη
Συμφωνα με το δικαιο συστημα των τεκμηριων το 316 δεν πληρωνει τιποτα ενω το Cayenne που ειναι 4.5 λιτρα θα εχει ενα τεκμηριο καμια 35 χιλιαδες ευρω οπως και φορο πολυτελους διαβιωσης 3-4 χιλιαρικα + το σημα του που ειναι στα 1300 ευρω.
Φυσικα με 5-10Κ τον χρονο οι αναγκες συντηρησης ειναι ελαχιστες και δεν θα φτανουν ουτε το ποσο που θα εχει δαπανηθει για πολλαπλασιαστες μονο :original: που χρειαζεται το 316.
Το μονο δικαιο συστημα ειναι αυτο που οταν θα εφαρμοστει θα φορολογει την χρηση και οχι την κατοχη που ειναι το συστημα που βασιζονται τα τεκμηρια.
Αλλωστε η κατοχη εχει ηδη φορολογηθει κατα την αγορα μεσω του ποθεν εσχες αφου τα λεφτα για την αγορα εχουν ηδη πληρωσει τον φορο που τους αναλογει
Πολλά λες 75000χλμ το χρόνο.. 6+χιλιαδες τό μήνα!!!!! Καλά που θα πηγαίνει;;
Το παραδειγμα ηταν υπερβολικο (αλλα οχι μη ρεαλιστικο) για να τονισω την αδικια.
Βαλε 50 τον χρονο... Βαλε 40... Βαλε 30.
Παλι περισσοτερα εξοδα σε βενζινες εχει το 316
καλα εγω νομισα ενα 316 που εχει στη πλατη 75000 και οχι να τα κανει το χρονο χαχαχαχα
τι βγηκε bmw taxi? πλακα κανω!!:original:
Δεν μιλησα πουθενα για φορο πολυτελειας που ειναι κλοπη χειριστου ειδους,κυβερνητικη αλητεια σε οποια κατηγορια κυβικων και αν εφαρμοζεται.
Ομως αυτο που προσπαθω να δικαιολογησω με τα τεκμηρια ειναι οτι, η κατοχη αγαπητε προυποθετει και δηλωνει οικονομικο status.
Πως να το κανουμε τωρα? δεν γινεται να εχεις αυτοκινητα σκαφη σπιτια ελικοπτερα χαχαχα και να δηλωνεις 5000 εισοδημα.
Τα σκαφη,οι πισινες γιατι αποτελουν αντικειμενα προσδιορισμου πλουτου και δεν θα πρεπει να αποτελουν τα αυτοκινητα εκατονταδων χιλιαδων ευρω?
Απλα μεσα στην ληστρικη επιδρομη του κρατους ,εβαλαν τα παντα μεσα σε ενα τορβα μικρα μεγαλα καινουργια παλια.
Το μονο που δεν καταφεραν ηταν να πετυχουν το στοχο τους, που ηταν να πιασουν τον αδηλωτο πλουτο.