https://www.youtube.com/watch?v=-qWx9slGLYM
Printable View
Το ζύγισαν κιολας. 1520 κιλα χωρις οδηγό με γεματο τεπόζιτο.
Να δείτε που τελικά αυτό θα γίνει το Sport Evo του 21ου αιώνα...
Σε 20-25 χρόνια από τώρα όλοι θα ψάχνουν από ένα και πολύ δύσκολα θα βρίσκεται σωστά συντηρημένο 1Μ....
Σημερα ημουν στο BMW Welt και μου ειπαν πως εχουν προγραμματισει να παραγουν 2500 αυτοκινητα παγκοσμιως.
Για μένα αυτό είναι το καλύτερο BMW ever μετά βέβαια από τον θρύλο //Μ3 e30...
Μακαρι να ειναι.
Γιατι αν ειναι να δωσω 80 χιλιαρικα να παρω το καλυτερο bmw μετα το Μ3 Ε30 τα δινω και αυριο.
///Μ αυτοκινητα εχουν βγει αρκετα. Και ηταν τα πιο πολλα ηταν παρα πολύ καλά για την εποχη που εβγαιναν.
Κατσε να δουμε τι θα κάνει αυτο περα απο το να ειναι safety car και μετα θα κρινουμε...
Εκτος το οτι θα βγει σε περιορισμενο αριθμο δεν βρισκω κατι αλλο προς το παρόν που να με κανει να πιστευω οτι γινει το sport evo του 21ου αιωνα.
Το Ε30 εγραψε ιστορία και μεσα στους αγωνες και σαν αμαξι που ηταν απεναντι στον τοτε ανταγωνισμο και σαν εμφανιση.
Το 1Μ για την εποχη μας ακομη δεν εχω καταλάβει με τι κριτηρια το καναμε απο τωρα και περιζητητο.
Περιμενε να δουμε τι θα κανει αυτο και βλέπουμε.
Compact διαστάσεις & στριφτερό....
stef, εγω πιστευω οτι οταν ειχε βγει στην παραγωγη το Μ3 Ε30 ηταν τερας για την εποχη οσον αφορα δυναμη, κρατημα και εμφανιση.
Εκτος αυτου, αντιμετωπιζε μεσα σε αγωνες και στην καθημερινοτητα διαφορα αμαξια οπως Πορσε, Μερσεντες, και διαφορα αλλα και ηταν ανωτερο σε πολλους τομείς απο τα περισσοτερα αμαξια.
Το εδειχνε στην πραξη δηλαδη και οχι στο μαρκετινγκ.
Τωρα, το 1Μ ποιους εχει απεναντι του, στην τιμη του, στην κατηγορια του και πως θα αποδειξει οτι θα γινει μελλοντικα ενα αμαξι ισαξιο του Μ3 Ε30 οπως λες, εγω προσωπικά δεν το βλέπω περα οτι ειναι το πρωτο τουρμπο Μ που βγηκε και ισως αυτο να του δωσει καποια αξια σε σχεση και με τον περιορισμενο αριθμο παραγωγης του.
Προς το παρον εγω το βλέπω σαν ενα φουσκομένο 135ι με καλυτερο διαφορικό.
Τιποτα το ιδιαιτερο δηλαδη και καμια σχεση με στριφτερα αφου ειναι και 1550 κιλα αμαξι.
Ακριβώς αυτό εννοούσα!
Αλλιώς στρίβει και τοποθετείται στη στροφή "στην ιδανική μας διαδρομή" ένα αυτοκίνητο του μεγέθους του 1Μ και αλλιώς τα μεγαλύτερα.... Για μένα (και όχι μόνο) η 3άρα είναι πολύ μεγάλη πλέον σε διαστάσεις και πολύ περισσότερο σε σχέση με το e30. To σημερινό e30 είναι η σειρά 1 (με τους όποιους συμβιβασμούς- για αυτούς που γνωρίζουν, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν τα σημερινά αυτοκίνητα διαφέρουν πολύ από αυτά των αυτοκινήτων της εποχής, 25 χρόνια πριν).
Ίσως να πρέπει να περιμένουμε και άλλη μια έκδοση της 1 Μ coupe, την gts(?) ή evo(?) με μειωμένο βάρος, έτοιμη για την πίστα....
Περί ορέξεως όμως.... κολοκυθόπιτα !
Παντως, το safety car εχει πολλες διαφορες με το 1Μ. Ειναι ενα και μοναδικο κομματι.
Και το 1Μ εχει αρκετες διαφορες απο το 135. Εχει αρκετα κομματια απο την αναρτηση της Μ3 Ε92 ας πουμε.
Οι διαφορές του safety απο το απλό 1Μ δεν είναι πολλές. Η ανάρτηση ειναι KW club sport με αποστάτες 5ΜΜ μπροστά για να χωράνε και 255 μπροστά, 285 πισω λάστιχο. Εκτός απο τα coilover τα υπόλοιπα της στοιχεια της ανάρτησης ειναι ιδια και για τα δύο, δανεισμενα απο την Μ3.
αν υπήρχε μέχρι τώρα ένα αμάξι το οποία είχε τα φόντα να συγκριθεί με Ε30 EVO, αυτό
είναι το csl, όπου με παραγωγή 1500 κομμάτια το κάνει, πιο σπάνιο απο τα 2500 του άσσου.
το αμάξι είναι σχεδόν καθαρόαιμο, και με πολύ πιο λίγα κιλά απο τον άσσο που είναι σαν μια
μινιατούρα μπροστά του. και πάλι, το αμάξι είναι υποτιμημένο στην αγορά. προσωπικά δεν
πρόκειτε να υπάρξει αμάξι που να μπορέσει να συγκριθεί ποτέ με ένα Ε30, για τον πάρα μα
πάρα πολύ απλό λόγο, του ότι το Ε30 ήταν η αρχή της χάραξης μιας μεγάλης πορείας. όλα
τα μεταγενέστερα Μ, ήταν απλώς η συνέχεια, η οποία με το πέρας των χρόνων, έχασαν
τον προσανατολισμό τους. και λέγοντας πως έχασαν τον προσανατολισμό τους, ενοούμε
πως σιγά σιγά χάνουν το σκλυροπυρινικό κοινό τους, αποκτώντας ένα άλλο μεγαλύτερο,
το οποίο στο άκουσμα του Μ, προσκυνάνε ότι και αν βγάλει η εταιρεία. τα Μ cars είναι
άλλο ένα μεγάλο θύμα του μάρκετινγκ, που απ'ότι φαίνεται τελικά, τα πάει πάρα πολύ καλά.
the golden days are over. που είναι η ψαγμένη κατασκευή πάνω σε αυτή την καρότσα???
μιλάμε για αμάξι που είναι μια σταλιά και είναι πιο βαρύ απο το Ε46, ή σχεδόν στο ίδιο βάρος.
που είναι το ψαγμένο Μ μοτέρ???που είναι η συλεκτικότητα λοιπόν???ένα ακόμα 135, με
μπλοκέ και πιο πρισμένα φτερά. τπτ παραπάνω. μια κοροιδία δλδ.
Τεσπα, ας ειναι και μακαρι να βγει καλό.
Ομως ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγαλαμε...
φυσικά...την εξέλιξη του είδη ψαγμένου 3.2 του Ε36, με πάαααααααααααρα
πολές διαφορές.
και μάλιστα μιλάμε για γνήσιο μοτέρ του division, με ότι αυτό συνεπάγεται...
ατμο που τσηρίζει, με 11,5.1 συμπίεση, με πάνω απο 100 άλογα ανά λίτρο, το
οποίο είναι φτιαγμένο στο όριο, και αποτελεί ένα απο τα δυσκολότερα μοτέρ
για βελτίωση...
και απο την άλλη μιλάμε για ένα Ν54, το όπίο είναι μοτέρ μιάς τελείως συμβατικής
σειράς, το οποίο φοράει άλλο πρόγραμμα και πιθανόν άλλο κούλερ...
όσο για το 2035, το Μ1 έναντι του csl, θα είναι ένα s3 με σήμα την προπέλα, και
φυσικά μπροστά στο δεύτερο θα φαντάζει σαν μπρίκι...
2000-2011, 11 χρόνια μετά την παρουσίαση του Μ3 Ε46 οι τιμές έχουν πάρει την κατηφορα....
1989-2001, 12 χρόνια μετά την παρουσίαση του Μ3 Ε30 sport evo οι τιμές είχαν πάρει την ανηφόρα και ξέρεις γιατί....?
Γιατι ήταν πολύ λιγότερα τα αυτοκίνητα...
Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με το 1Μ μιας και δεν θα μπορούν να το πάρουν όλοι, λόγω τιμής, λόγω κυβικών κλπ.....
Εγω νομιζω οτι δεν ειναι μονο ο περιορισμενος αριθμός παραγωγης που κανει ενα αμαξι να ανεβαζει την τιμη του αλλα κυρίως ο συνδιασμος περιορισμενης παραγωγης και οδηγικής απολαυσης.
Αυτό δεν αφορα μονο τα ///Μ αυτοκινητα αλλα γεννικά ολα τα σπορ (με την σημασια της λέξης) αμαξια. Παραδειγματα υπάρχουν ακομη και σε ιαπωνεζικα αυτοκινητα οπως το Impreza 22B (ημουνα στο τσακ να τσιμπησω ενα πριν απο το αμαξι που εχω), τα Evo Makinen Edidion, τα RX-7 spirit R, τα Impreza Mcrae series και πολλα αλλα.
Αυτα τα αμαξια μερα με την μέρα ανεβαζουν τιμη και η ζητηση ειναι μεγαλη.
Αντιθέτως τιμη, κιβυκά, περιορισμένη παραγωγη (1510 κομματια) ειχε και το 850csi.
Απο σπορ συμπεριφορα και οδηγηκη ικανοποιηση και ιστορία ηταν μηδεν. Γι αυτό και η τιμη του πηγε κατω.
Για το 1Μ νομιζω οτι αν εχει τις προδιαγραφες για σπορ αμαξι (που δεν νομιζω) σε συνδιασμο με την περιορισμενη παραγωγη η τιμη θα παει πάνω με την παροδο του χρονου.
Αν οχι, θα γινει και αυτο ενα 850csi και χειρότερο...
Η m3 e30 είναι ένας θρύλος, από εκεί ξεκίνησαν όλα και ...ξεκίνησαν καλά!
Δεν νομίζω ότι η τιμή της 1Μ θα αυξηθεί με τον καιρό, απλά είναι πιο κοντά σε μέγεθος στον θρύλο αφού οι σημερινές //Μ3 παραμεγάλωσαν.
Η φιλοσοφία του compact σπορ αυτοκινήτου που είναι καλοζυγισμένο, καλοστημένο και πισωκίνητο με γοητεύει προσωπικά. Δεν θα ήθελα να έχω μια από τις τελευταίες //Μ3 επειδή για μένα είναι μεγάλα αυτοκίνητα και προσωπικά δεν μου αρέσουν αυτοκίνητα αυτού του μεγέθους.
but its only me......
(βέβαια καλά κάνουν αυτοί που λατρεύουν τα σημερινά //Μ3, είναι θέμα προσωπικού γούστου και το σέβομαι απόλυτα!) :whistle:
Για το πόσο ψαγμένος είναι ο s54 Στέφανε φαίνεται από τα βραβεία που έπαιρνε κάθε χρόνο από το 2001 που παρουσιάστηκε ως το 2006, όπως και από τις εκατοντάδες σελίδες με τεχνικές αναλύσεις που έχουν γραφτεί για τις ιδιαιτερότητες και τις καινοτομίες του!
Aυτό ξέρεις πολύ καλά Στέφανε πως δεν οφείλεται στο αυτοκίνητο αλλά στην άκρως ιδιόμορφη πολιτικο-οικονομική κατάντια της χώρας μας!
Όσο για το 1Μ ούτε θρύλος θα γίνει, ούτε συλλεκτικό θα είναι! Πολύ απλά γιατί έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να είναι το entry model στον κόσμο της Μ. Και ως entry model έχει κάποιες εκπτώσεις, σου δίνει ας πούμε στήσιμο και διαφορικό Μ αλλά μοτέρ βελτιωμένο από την Μ!
Στο τελευταίο αγγλικό ΕVO έχει συνέντευξη του ανθρώπου που "φταίει" για όλα, του Kay Segler προέδρου της M GmbH. Όταν τον ρωτάνε εάν σκέφτεται να λανσάρει κάποιο ακόμη μικρότερο Μ μοντέλο, απαντάει πως: μην ανησυχείτε σε κάποια χρόνια θα έχετε μεταχειρισμένα 1Μ. Δε νομίζω πως αυτή θα ήταν η απάντηση εάν η εταιρεία έβλεπε το 1Μ σαν ένα συλλεκτικό future classic.
Αυτά και μόνο δεν επαρκούν για να βάλουν ένα αμάξι στο πάνθεον της σπορ αυτοκίνησης. Ένα Μ πρέπει να έχει χαρακτήρα, και ο χαρακτήρας αυτού του νέου Μ είναι αλλιωμένος a priori...
Δεν χρειάζεται πάντα να συγκρίνουμε το Ε46 Μ3 με το 1Μ...το πρώτο έκανε ντόρο γιατί χαρακτηρίστηκε ως η άξια συνέχεια του Μ3 Ε30, ενώ το άλλο γιατί απλά επιτέλους υπάρχει ένα πιο προσιτό Μ...
Παιδιά μην τρελαίνεστε και φανατίζεστε τόσο πολύ. Η 1Μ ακολουθεί απλά τις επιταγές των καιρών που θέλουν την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση με τους μικρότερους δυνατούς ρύπους και την μικρότερη δυνατή κατανάλωση.
Μια χαρά σύγχρονο σπορ αμάξι είναι και ακολουθεί πιστά την πολιτική της εταιρίας για dawnsizing, όπως και όλα τα μελλοντικά Μ cars με τουρμπίνες θα εξοπλίζονται. Αυτό είναι αναγκαίο αλλά όχι απαραίτητα κακό. Θα δείξει.
Η Μ3 Ε46 είναι παρωχημένη πια, καίει, η ροπή χαμηλά είναι ανύπαρκτη και τα προβληματάκια με τα μέταλλα τα είχε και αυτή. Δεν μπορεί να σταθεί με τα σημερινά δεδομένα ενώ η 1Μ μια χαρά combact διαστάσεις έχει (είναι πολύ πιο ενδιαφέρον οδηγικά το αμάξωμα της σειράς 1 από της τριάρας, μπόρεσα να το διαπιστώσω αυτό γιατί είχα και εγώ μία στην κατοχή μου, έστω και 116).
Αν βγάλουν και μια πιο ελαφρωμένη έκδοση εγώ πιστεύω πως αυτό το αμάξι θα αφήσει το δικό του στίγμα στην αυτοκίνηση.
Άριστες όλες οι //Μ λοιπόν (με ένσταση τις ΧΜ5 και ΧΜ6), για τις εποχές που παρουσιάστικαν όμως, γιατί κάθε εποχή έχει τα δικά της κοινωνικοοικονομικά κριτίρια.
Η γνωμη μου ειναι πως οταν το δουμε και το οδηγησουμε τοτε μπορουμε να κρινουμε. Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια.Η απαντηση σε ολες αυτες τις συζητησεις μαλλον θα δοθει προσεχως.Απο πληροφοριες που εχω ενα 1M Coupe ερχεται συντομα στην παρεα μας.
Σεβαστή η άποψή σου, αλλά ειδικά τα παραπάνω είναι υπερβολές. Ειδικά στο θέμα της κατανάλωσης, το 'σταδίου 1' gti μου έκαιγε περισσότερο.
Το 46 Μ3 μπορεί να σταθεί άψογα απέναντι σε πολλά δυνατά σημερινά αυτοκίνητα και στα χέρια ενός καλού οδηγού να ταπεινώσει αρκετά από αυτά.
Ας μη πέφτουμε λοιπόν θύματα της υπερκατανάλωσης που προστάζουν οι σύγχρονες πρακτικές μάρκετινγκ. Το να λέμε 'παρωχημένο' ένα αυτοκίνητο 5-6-7 ετών, ειδικά το 46 που ήταν από το 2001 ποοοολύ μπροστά για την εποχή του, είναι τουλάχιστον αστείο.
Το Μ3 δεν είναι vtec! Λόγω διπλού vanos αλλά και της αρχιτεκτονικής του κινητήρα να είναι straight και όχι V, η ροπή του στις 2,000rpm είναι όσο περίπου η μέγιστη ροπή ενός 320. Δεν θα έλεγα λοιπόν ότι η ροπή του χαμηλά είναι ανύπαρκτη...απλά ψηλά είναι που ράβει κανονικά!
Όσο για τα προβλήματα με τα μέταλλα που τόσο τα συζητάμε, δείτε πόσα 997 και 996 έχουν αλλάξει μοτέρ λόγο ρίγματος στο μπλοκ και πόσα toyota vvti 1.8 έχουν πετάξει τα μοτέρ τους στα σκουπίδια και μετά τα ξαναλέμε!
το ωραιότερο δε είναι να φάμε και το παραμύθι πως τα τουρμπίσια είναι και πιο οικονομικά...
οικονομικά μέχρι τις 4κ ίσως...όσο ανεβαίνουν οι στροφές, γίνονται καταβόχθρες...το θέμα
με τους ρύπους, είναι για εντός πόλεως, όπου όλα τα αυτοκίνητα κινούνται με μικρές ταχύτητες.
https://www.youtube.com/watch?v=jt-T...mbedded#at=143
Εκεί στα ψηλά δεν το βλέπω να είναι και πολύ άνετο...
Στεφ ειναι μακρυ το διαφορικό , γι'αυτό. Εάν είχε κάνα τρία εξήντα τέσσερα θα τις κόφτιαζε όλες, αλλά θα έκαιγε τον κώλο του.
Στο βιντεο εμφανιζεται με 6αρι στο 0-100 και 11 το 100-200.
Ποσα αλογα το δηλωνουν?
340 άλογα!
Ψηλά κρεμάει πάρα πολύ λόγω υπερτροφοδότησης!
Δεν είναι ατμόσφαιρα να θερίζει ψηλά και να βαράει 8άρες...
Δεν εννοουσα οτι δεν παει!
Ισα ισα. Δινει την αισθηση οτι δεν παει αλλα γαζωνει.
Ηρεμη δυναμη. Ετσι πρεπει να ειναι ενα ολοκληρωμενο αυτοκινητο.
Αν εκανε τρελη φασαρια θα θεωρουσαμε ολοι μας οτι ειναι πιο γρηγορο ισως...
Το 0-100 του μονο, νομιζω, επρεπε να ειναι λιγο καλυτερο. Ειδικα με τετοιο 100-200... φαινεται οτι υπαρχει δυναμη.
Γιωργο, ιδιο βημα με το Μ3 Ε46 πρεπει να εχει.
Στο βιντεο φαινεται η 1η να βγαζει 95 χιλιομετρα στις 6000 στροφες και η 2α 150 χιλιομετρα παλι στις 6000 στροφες.
Αν αλλαζε στον κοφτη θα εβγαζε τα ιδια χιλιομετρα με το Μ3 Ε46 περιπου.
105 περιπου η 2α και 160 περιπου η 3η ταχυτητα.
Το βημα του ειναι 3,15.
Μου κάνει εντύπωση η σταθερότητα της εικόνας από το βίντεο σ αυτά τα χιλιόμετρα.