Λοιπον σημερα μιας και ειχα χρονο και ορεξη καθισα και
καθαρισα μαφ βαλβιδα ρελαντι και πεταλουδα.
Πολυ μπιχλα ολα τους.
Θα ενημερωσω μετα απο ολα αυτα εαν διορθωθηκε εντελως ή μερικως
το ασταθες ρελαντι που ειχα καμια φορα.
Printable View
Λοιπον σημερα μιας και ειχα χρονο και ορεξη καθισα και
καθαρισα μαφ βαλβιδα ρελαντι και πεταλουδα.
Πολυ μπιχλα ολα τους.
Θα ενημερωσω μετα απο ολα αυτα εαν διορθωθηκε εντελως ή μερικως
το ασταθες ρελαντι που ειχα καμια φορα.
Λοιπον το ρελαντι εχει φτιαξει δραματικα αλλα οχι εντελως!
Η διαφορα παντως ειναι παραπανω απο αισθητη.
Επομενο τσεκ εχει σε αισθητηρα λαμδα (αν ξερει καποιος κανα τροπο ας μου πει εκτος της αντικαταστασης) ,ελεγχος σε μπουζι και πολλαπλασιαστες.Το τελευταιο το αποκλειω γιατι το αμαξι δεν κανει κομπιασματα πουθενα ουτε ρεταρει.
Πιστευω μετα απο ολα αυτα οτι θα ειναι θεμα καταλυτη ο οποιος εχει δρομολογηθει να παρει δρομο και να μπει στο θεση του ενα ελευθερο καζανι
μέτρηση τιμών Λ και καυσαερίων
Πολυ καλη η ενοτητα αυτη παιδια.Μπραβο.
Εγω εχω ενα ε36 318ις του 93.Πανω κατω σχεδον ολα τα προβληματα τα εχω αντιμετωπισει.
Ταπετσαριες πορτας και ουρανου
Το παραθυρο του οδηγου κολλησε κλειστο(καηκε το μοτερακι)
Το παραθυρο του οδηγου σφυριζει(μετα την αλλαγη του μοτερ το κανει.Πριν δεν το εκανε.)
Το ντουλαπακι ειχε κρεμασει.
Το υδραυλικο εχανε λαδια.
Ο συμπλεκτης ετριζε.
Ευτυχως ολα εχουν φτιαχτει εκτος απο το σφυριγμα του παραθυρου.
Προχθες ομως μου εβγαλε κατι καινουργιο.
Εχω κλιματισμο με τα ψηφιακα καντραν.Πιο παλια οταν εβαζα μπροστα το αμαξι δουλευε κανονικα και μολης ζεσταινοταν η μηχανη κανονικα τοτε ανεβαινε δυο γραμμες ο ανεμιστηρας(πιο δυνατα δηλαδη).Δεν ξερω αν ετσι πρεπει να δουλευει παντως ετσι δουλευε τοσο καιρο χωρις προβληματα.
Τις προαλλες ομως εβαλα μπροστα και δεν ανοιξε καθολου.Δεν δουλευε καθολου ουτε ο ανεμιστηρας ουτε η οθονη.Μολης ομως δουλεψε το αμαξι για κανα τεταρτο και ζεσταθηκε κομπλε αναψε απο μονο του και δουλευε κανονικα.Απο τοτε το κανει συνεχεια.Επισης οταν το εχω στο κρυο βγαζει πολυ δυνατα αερα ενω οταν το γυρναω στο ζεστο,ειδικα ο μεσαιος αεραγωγος,βγαζει πολυ πιο λιγο αερα.Γιατι γινεται αυτο?
Ακουγονται και καποιοι περιεργοι θορυβοι μεσα απο τα κλαπετα.Μηπως καποιο κλαπετο δεν κλινει καλα?
Υ.Γ. φιλτρο καμπινας δεν εχω αλλαξει για πολυ καιρο.
Επισκευη πως του κανω?Ειναι ευκολο να το κανω μονος μου? (σπουδαζω ηλεκτρολογος)
Εδω είσαι https://www.macadamizer.com/bmwfix.html ;)
Πολυ καλο.Θα το φτιαξω το συντομοτερο.
Για το αλλο προβλημα μου μηπως γνωριζεις κατι?
Εχω τον ανεμιστηρα στην ιδια ενταση και οταν γυρναω το διακοπτακι για να μου φερει αερα απεξω ειναι πολυ δυνατο, ενω οταν το γυρναω στο ζεστο βγαζει πολυ λιγο αερα ζεστο.Η διαφορα ειναι πολυ εμφανες ειδικα στον μεσαιο αεραγωγο.Επισης οι αεραγωγοι του μπροστα τζαμιου μου βγαζουν παντα ζεστο αερα.Ετσι πρεπει να ειναι?
Mπορεί να είναι οι βαλβίδες καλοριφέρ απο αυτό που περιγράφεις (οι οποίες είναι και ακριβές,πάνε κάνα 150άρι χαλαρά)
Γενικα βγαζει ζεστο αερα και ζεσταινετε η καμπινα αλλα στην ουσια το 80% του ποσοστου του αερα που βγαινει ειναι απο τους αεραγωγους του παρμριζ.Οι αλλοι βγαζουν πολυ λιγο.....
εχω ακριβως το ιδιο προβλημα και επειδη το εψαξα ειναι το μοτερακι για τα κλαπετα εχει δυο και το ενα εχει χαλασει το ενα μοτερακι μπορει να αλλαχτει αλλα το αλλο πρεπει να βγει το ταμπλο εξαρταται πιο απο τα δυο χαλασε τουλαχιστον σε εμενα αυτο χαλασε να διευκρινισω οτι εμενα ειναι Μ3 αλλα με τον απλο δυζωνικο κλιματισμο και οχι το καινουργιο με τον ηλεκτρονικο
Ok.Θα τα τσεκαρω και τα δυο να δω τι φταιει.Αν ειναι οντως οι βαλβιδες που μου λες δεν τις φτιαχνω καθολου.Αφου ζεσταινεται η καμπινα μεσα.Πολλα τα λεφτα...
Α και κατι ασχετο....Ειμαι πολυ γκαντεμης τελικα.Σημερα το πρωι στα καλα καθουμενα εκλεισα την πορτα και οπως εκλεισε και το τζαμι εκανε ενα δυνατο θορυβο ο μηχανισμος του για περιπου 2 δευτερολεπτα.Την ξανα ανοιγω και την ξανα κλεινω για να δω τι ειναι και το ξανα εκανε......Ε αυτο ηταν....Το παραθυρο δεν ξανα ανοιξε.Να σημειωσω εδω οτι τον μηχανισμο τον αλλαξα τα χριστουγεννα επειδη ειχε χαλασει ο προηγουμενος, με αλλον μεταχειρισμενο ο οποιος δουλευε κανονικα.Τωρα συμπτωση ειναι?Ή φταιει κατι αλλο?
Εγω εχω αλλο θεμα με τον κλιματισμο... Οταν το δουλευω στον ζεστο αερα, η μερια του συνοδηγου βγαζει παντα κρυο.... :thumbsdown: Να σημειωσω οτι ειναι αναλογικος, διζωνικος ο κλιματισμος.....
Οι οποιες βρισκονται???
Είναι αυτό εδώ με τα δύο κυλινδράκια στην φωτό και βρίσκεται στον χώρο της μηχανής χωμένο δίπλα στο σερβόφρενο:
https://www.vinnymac-online.com/Pics/heatervalve03.JPG
Και το Νο 1 εδώ:
https://bmwfans.info/parts/catalog/E...ve_water_hose/
Να κι ένα DIY για να την καθαρίσεις μόνος σου. Το έχω κάνει και δούλεψε κανονικά ήταν κολλημένο.
https://www.pelicanparts.com/bmw/tec...e-Cleaning.htm
Προσεχε να κανεις καλη εξαερωση στο κυκλωμα μετα.
Κατ'αρχην πρεπει να πω ενα μεγαλο :thanks: στον Σακη για την καθοδηγηση και αλλο ενα στον Βαλαντη για τα πολυ χρησιμα tips!!! Οπως καταλαβατε, λυθηκαν οι βαλβιδες του καλοριφερ(οι οποιες ηταν χαλια :thumbsdown:) καθαριστηκαν και επανατοποθετηθηκαν στην θεση τους!!! Πλεον δουλευουν και παλι αψογα!! :thumbsup: Βεβαια ολα εχουν κ το τιμημα τους... Σαν να λεμε, τσακωθηκα με την κοπελα μου γιατι εκεινη ηθελε καφε στην παραλια και εγω ηθελα να φτιαξω την μπουμπου μου... ΑΥΤΗ ειναι η αγαπη προς το μοτοσπορ!!
Κ παλι ευχαριστω οσους βοηθησαν!!! :thanks::thanks:
https://www.youtube.com/watch?v=FaZMgfFYxaQ
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1::hyst ericalbs1:
Δεν το ηξερα.... Αλλωστε ρωτωντας πας στην πολη, που λενε και στο χωριο μου... Παντως δεν ειναι και ιδιαιτερα δυσκολο στην επισκευη, απλα θελει χειρουργικες κινησεις ετσι ωστε να μην κοψεις τα πολυ ψιλα συρματακια που ενωνουν τις μπομπινες σε καθε βαλβιδα, αλλιως προβλεπω κλαμματα γιατι οπως ειπες δεν ειναι και κανενα οικονομικο ανταλλακτικο....
Μολης βρηκα ελευθερο χρονο και αλλαξα το προβληματικο πυκνωτακι που εκανε την ζημια.Ολα πηγαν καλα και δουλευουν τα παντα.Ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες.
Θα ηθελα αν μπορει καποιος να μου στειλει ενα DIY για να αλλαξω το φιλτρο καμπινας και του Α/C.(Δεν εχει αλλα φιλτρα ε?).
για κοίτα αυτό :
https://www.unitedbimmer.com/forums/...ement-diy.html
Διζωνικός ψηφιακός κλιματισμός Ε36.
1) Το είχα στο AUTO στους 22 oC θερμοκρασία οδηγού κ συνοδηγού. Ανεβάζοντας μόνο τη θερμοκρασία του οδηγού πχ στους 28 αυξάνεται ανάλογα κ η ένταση του ανεμιστήρα για να πιάσει γρηγορότερα την υψηλότερη θερμοκρασία.
Αντίθετα, εάν αυξήσω τη θερμοκρασία του συνοδηγού μόνο δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα...
2) Είναι διζωνικός;;; Δλδ έχει νόημα η ρύθμιση διαφορετικής θερμοκρασίας οδηγού και συνοδηγού; Αφού υπάρχει μόνο ένας αισθητήρας εσωτερικής θερμοκρασίας...
Είναι ή δεν είναι διζωνικό κ τί ρόλο βαράει η θερμοκρασία του συνοδηγού;;;
Εχθες ξαφνικα το παραθυρο του οδηγου που εχει κολλησει κλειστο ξαναδουλεψε και εκανε παλι τον ιδιο ηχο.Οταν το κλεινο και φτασει στο τερμα κανει γρρρρρ για ενα δευτερολεπτο και μετα σταματαει.Το εκανε τρεις φορες καθως ανοιγοκλινα την πορτα και μετα σταματησε να δουλευει και παλι.Με τον τροπο που το κανει μου φενεται λες και δεν παιρνει εντολη το παραθυρο για το ποτε ειναι στο τερμα για να σταματησει να δινει το μοτερακι.Πειτε μου την γνωμη σας και εσεις μπας και βρω τι φταιει και το φτιαξω.Ευχαριστω πολυ.
Θα ηθελα να μου πει καποιος το εξης:
Τα 320-325-328 για Ε36 εχουν την ιδια πλεξουδα?
Δηλαδη απο 320 για να παει κανεις παραπανω θελει και πλεξουδα ή μονο εγκεφαλο?
και με σκέτη πλεξούδα βολεύομαι
♥
https://4.bp.blogspot.com/-v_A52AtR6...llia+apw+4.jpg
Ειναι διζωνικο,εχει δυο αισθητηρες εσωτερικης θερμοκρασιας.Ηενταση του αερα ελεγχετε μονο απο του οδηγου,μονο η θερμοκρασια του νερου της μηχανης μεταβαλετε αναλογα ποσο ανοιγει η διπλη βαλβιδα που εχει εξω(μια μπομπινα για οδηγο μια για συνοδηγο,αφου και το ψυγειο μεσα διπλο ειναι),
αρα και η θερμοκρασια αερα.
Άρα που έχει πρόβλημα το δικό μου;; Δεν θα έπρεπε να έχει άλλη θερμοκρασία ο αέρας για το συνοδηγό και για τον οδηγό που εξέρχεται από το ταμπλό εφόσον έχεις ρυθμίσει άλλη θερμικρασία για οδηγό και συνοδηγό;
Ακόμα, που είναι οι 2 αισθητήρες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου; Εγώ μόνο έναν βλέπω στο καντράν του κλιματισμού, με κάτι μικρές γρίλλιες....
Eπειδη σκεφτομαι για engine swap τι προτεινετε και γιατι αναμεσα σε
μοτερ με vanos και χωρις vanos?
Σάκη εκεί οφείλεται λοιπόν στο ότι η θερμοκρασία που εξέρχεται από τους αεραγωγούς του συνοδηγού δεν επηρρεάζεται από την οποιαδήποτε αλλαγή θερμοκρασίας κάνω στο καντράν;;; Οι αεραγωγοί του συνοδηγού βγάζουν σε μένα ό,τι και του οδηγού. Δλδ, αν έχω 16 σου οδηγού και βγάζει κρύο, ακόμα κι αν έχω 32 του συνοδηγού, κρύο θα βγάζει...
Σάκη σ' ευχαριστώ πολύ. Μπορείς όμως σε παρακαλώ να μου πεις από εδώ τι είναι αυτό που θέλει αλλαγή;;; Ποιό part number;;