Καιρός ήταν,να μην πω πως άργησαν κιόλας.
Τώρα γιά την απαξίωση του παλιού χ...
Printable View
Καιρός ήταν,να μην πω πως άργησαν κιόλας.
Τώρα γιά την απαξίωση του παλιού χ...
Νικο καλως ηρθες!!!!:viannen_01:
περνα απο την ενοτητα γνωριμιας,θα χαρουμε πολυ να σε γνωρισουμε καλυτερα!!!:original:
πραγματικα εντυπωσιαστικα απο τα γραφομενα σου και τον θαυμασμο σου προς την αγαπημενη μας BMW!!!:thumbsup:....και δεν εισαι καν κατοχος!!!:thnx:
Συνήθως το facelift έρχεται 3 χρόνια μετά την έναρξη παραγωγής οπότε για αρχές/μέσα 2014 υπολογίζω να βγει στην αγορά!
Χρόνια πολλά σε όλους!!
λογικα θα μακρυνουν λιγο τη μουρη και θα την τουμπανιασουν κι αλλο.....και θα πειραξουν και πισω....εμενα προσωπικα σαν ομορφι απιο πολυ μου αρεσει το e87 μου.....η και νουρια μου θυμιζει seat ibiza μακροστενο....λογικα θα του κωλησουν τη μουρη της σκαινουριας 3αρας,που ειναι πανεμορφη.....εγω πρωσοπικα ευχομαι να βγει η x1 σε 1600...
Μου άναψε λαμπάκι ρεζέρβας στον άσο στα 993 χλμ και το trip έδειχνε αυτονομία άλλα 135 χλμ! Φούλαρα και πήρε ακριβώς 46 λίτρα diesel (πρώτο σκάσιμο αντλίας) = 4,6 λίτρα/100 :shok: πραγματική κατανάλωση (το trip έδειχνε 4.5 lt/100). Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά οικονομικό και ακόμα δεν έχω πάει εθνική όπου λογικά θα καίει ακόμα λιγότερο με νορμάλ ρυθμούς. Να διευκρινίσω ότι ναι μεν οδηγάω προσεκτικά αλλά σε καμία περίπτωση δε σέρνομαι, απλά ακολουθώ τους βασικούς κανόνες οικονομικής οδήγησης πιστά. Πιστεύω ότι αν προσπαθούσα και άλλο θα την έριχνα ακόμα 0.2 με 0.3 λίτρου αλλά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα γιατί η προσπάθεια θα ήταν δυσανάλογη του κέρδους σε καύσιμο. Η ουσία είναι ότι καίει σαν scooter 300 κυβικών, είναι σχεδόν αθόρυβη (δεν κροταλίζει παρά ελάχιστα και μόνο στο ρελαντί) και έχει ροπή από πολύ χαμηλά ώστε μπορείς να ακολουθείς την κίνηση με αλλαγές στις 2000 στροφές χωρίς κόπο. Μπράβο στην bmw που κατάφερε να φτιάξει ένα τόσο οικονομικό (πισωκίνητο :thumbsup:) αυτοκίνητο χωρίς να στερεί από τον οδηγό τη χαρά της οδήγησης και χωρίς να απαρνηθεί εντελώς τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας στο βωμό της οικονομίας :original:
Ωραιος.
Σε ποιο προγραμμα οδηγησης το ειχες ?
Στην πόλη eco pro και στις εκτός πόλης διαδρομές στο normal. Θα έλεγα ένα 60-40 eco pro - normal αυτά τα πρώτα 1000 χλμ. Το sport το έχω βάλει 2-3 φορές μόνο και μόνο για να δω πόσο αλλάζει το feeling στο τιμόνι (πολύ είναι η αλήθεια, βαραίνει αρκετά thumb) και παράλληλα διαπίστωσα ότι ο κινητήρας με το ίδιο γκάζι ακούει σαφώς καλύτερα. Ξέχασα να αναφέρω ότι μετά το φουλάρισμα η αυτονομία που έγραψε το trip είναι μαγική, 1220 χλμ! Πετρέλαιο avin diesel best και τα 2 φουλαρίσματα.
Στο sport ειναι αλλο αυτοκινητο, οχι μονο στο τιμονι thumb
(Normal εννοεις το confort φανταζομαι)
Ναι, το comfort εννοώ (normal έχει το αντίστοιχο DNA της alfa romeo). Βασικά δεν έχω την προσαρμοζόμενη ανάρτηση οπότε αλλάζει χαρτογράφηση κινητήρα και τιμόνι. Το σημαντικό είναι ότι αυτά τα προγράμματα (eco pro, comfort, sport) δεν είναι μαρκετινίστικα κόλπα αλλά έχουν ουσία, κάνουν αυτό που υπόσχονται και οι διαφορές μεταξύ τους είναι εμφανείς. Πόσα χιλιόμετρα έστρωνες το δικό σου? Λάδια? Πρώτη αλλαγή στα 5.000 χλμ ή να πηγαίνω ανά 10.000 χλμ σταθερά? Σίγουρα δεν θα περιμένω να μου πει το αυτοκίνητο πότε θα πάω...
Τα πρωτα λαδια-φιλτρα τα αλλαξε στις 10.000
Τωρα για το στρωσιμο τι να σου πω.... Της γυναικας μου ειναι, οπως (το) εστρωσε, ετσι θα κοιμηθει, το μονο που της ειχα πει, ειναι να μην ανεβαζει πανω απο 3-3κατι στροφες, αλλα και να μην το "κρεμαει".
Θαρρω πως το εχει καταλαβει :D
ξερει κανεις , τι εκπτωσεις-προσφορες εχει αυτη τη στιγμη η 116d?
Καπου εδω (στο φορουμ) διαβασα πως απο 26500 ειναι στα 25500 και στανταρ η οθονη (ηταν καπου στα 500-600 δεν θυμαμαι ακριβως το πόσο)
Αρχική τιμή 25.500 ευρώ και -λογικά- έκπτωση 3.000 ευρώ+τυχόν απόσυρση (περίπου 1.250 ευρώ). Με αρκετό ψάξιμο και αν είσαι τυχερός μπορείς να πετύχεις ακόμα καλύτερο deal :whistle:. Ρώτα απλά έναν dealer αν τρέχουν και το β' τρίμηνο οι εκπτώσεις που έτρεχαν στο α', οι προσφορές ανανεώνονται σε τριμηνιαία βάση αλλά σε εμένα είχαν πει ότι θα τρέχουν τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.
Δεν σου πέφτει πολύ μακριά, 240 χλμ νότια της Αθήνας, Καλαμάτα :original: Το corsa diesel? Εγώ στον άσο θα βάζω μόνο σε αυτόν γιατί τον εμπιστεύομαι (εδώ και πολλά χρόνια φουλάρει εκεί όλη η οικογένεια και επιπλέον και το πετρέλαιο θέρμανσης που βάζουμε είναι πεντακάθαρο). Βασικά shell και avin ανήκουν στον ίδιο όμιλο και τα χαρακτηριστικά του diesel best της avin είναι παρόμοια με το v-power. Μόνο που το avin το βάζω με 1.37 και ξέρω ότι το συγκεκριμένο είναι οκ ποιοτικώς. Κάποια στιγμή όμως θα δοκιμάσω και το v-power να δω αν υπάρχει διαφορά σε απόδοση και οικονομία καθαρά από περιέργεια (μας τα έχουν ζαλίσει με το v-power).
φιλε καλα και ασφαλη χιλιομετρα και να το χαιρεσαι!!! το αυτοκινητο ειναι πολυ καλο!
Να'σαι καλά thumb, το αυτοκίνητο το έχω ερωτευτεί και ακόμα είμαι στο στρώσιμο. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι αρχικές μου προσδοκίες έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ σε όλα τα επίπεδα. Οικονομία, διακριτική πολυτέλεια, ποιότητα, στιβαρότητα, ανάρτηση άνετη χωρίς να κάνει το αυτοκίνητο βάρκα, οδηγική αίσθηση, απ' όλα έχει ο μπαξές :thumbsup:
Από επιδόσεις πως σας φαίνεται ; Με τι θα το συγκρίνατε ;;;
Πως είναι σε χαμηλές στροφές το μοτέρ ; Ρωτάω επειδή στα περισσότερα diesel, χαμηλά υπάρχει ένα κενό.... Χρειάζεται να καταφεύγετε συχνά στην πρώτη σχέση στο κιβώτιο... ;
Ισχυει εν πολλοις.
Πχ πηγαινοντας σπιτι μου ο δρομος κανει μια αποτομη αριστερη με ανηφορα.
Χρειαζεται λιγο περισσοτερη "φόρα" προκειμενου να μην κατεβασεις πρωτη.
Αυτο παντως που διεπιστωσα ηταν οτι στην αρχη ηταν παντα απαραιτητο το κατεβασμα, μετα τις 10-12.οοο χλμ που εμφανέστατα "ανοιξε" το μοτερ, δεν χρειαζεται να κατευασεις πρωτη.
Απο επιδοσεις, σε συγκριση με το 116i (E87) που ειχαμε πριν (βενζινα & 116 αλογα επισης) ειναι εμφανέστατα ποιο δυνατο σε όλες τις περιπτωσεις με την προυποθεση οτι ειναι στο προγραμμα sport. Πχ, Καλαματα - Πυλος με 4 ατομα (εχω κανει την διαδρομη και με τα δυο), το diesel δεν "γονατισε" πουθενα
Στο ecopro, ειναι απελπιστικά τεμπελικο
Σκέφτομαι πολυ σοβαρα την αγορά του, για αυτό σας πρήζω λίγο....
Είμαι ανάμεσα σε καινούργιο 116d και μεταχειρισμένο εκ Γερμανίας Ε91 320d πετρέλαιο ...
Το 116 είναι νέο μοντέλο, πολύ οικονομικό σύμφωνα με τα γραφόμενα εδώ πέρα , και φυσικά καινούργιο (εγγύηση κλπ).
ΤΟ 320d είναι σαφώς μεγαλύτερο όχημα, με αρκετή δύναμη, θα καίει σαφώς παραπάνω, είναι μεταχειρισμένο (με ότι αυτό συνεπάγεται σε έξτρα κόστη), και υπάρχει και η επιλογή αυτόματου.
Το αυτοκίνητο αυτό λοιπόν που θα καταλήξω θα αντικαταστήσει το Prius... και ίσως .... χρησιμοποιηθεί και σαν καθημερινό αντί της Μ3.
Επειδή ακριβώς κινούμαι με χαμηλές στροφές λόγω στρωσίματος (max 2500) μπορώ να σου πω ότι δεν έχει το lag άλλων diesel που έχω οδηγήσει, είναι από τα πιο γραμμικά μοτέρ στην κατηγορία. Πλην του eco pro που όπως είπε και ο Ντίνος κάνει το μοτέρ πολύ νωθρό (αλλά γλιτώνεις πετρέλαιο), στα άλλα modes αρχίζει να τουρμπίζει περίπου στις 1200 στροφές (ακούγεται και το σφύριγμα του turbo λίγο), από τις 1500 στροφές και πάνω τραβάει ακόμα και με μεγάλες σχέσεις στο κιβώτιο (και χωρίς να πατάω το γκάζι πάνω από το 50% της διαδρομής του). Προσωπικά δεν έχει χρειαστεί να κατεβάσω σε 1η (δεν μιλάω για την περίπτωση που θα ανέβεις κόντρα ανηφόρα, εκεί θα κούμπωνες 1η και στο βενζινοκίνητο). Μην προβληματίζεσαι, το μοτέρ είναι παραπάνω από επαρκές για το αυτοκίνητο. Μετά το στρώσιμο που θα το πλακώσω θα γράψω ξανά εντυπώσεις.
Βασικά η επιλογή έχει να κάνει με τις πραγματικές σου ανάγκες. Αν κινείσαι κυρίως στην πόλη σίγουρα ο άσος είναι πιο ευέλικτος και πιο οικονομικός. Στο ταξίδι θα υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση αλλά πιο μικρή. Ο άσος δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, για την 320 θες κοντά στο χιλιάρικο (μαζί με το φόρο πολυτελείας). Το μεταχειρισμένο είναι λαχείο, μπορεί να βγει καλό μπορεί και να το πληρώνεις συνέχεια. Συνήθως αυτές οι τριάρες (οι diesel) είναι φορτωμένες με πολλά χιλιόμετρα οπότε προσοχή. Πάντως σαν αντικαταστάτη του prius θεωρώ ότι ο άσος θα σε καλύψει περισσότερο.
Συμφωνω με τον προλαλησαντα.
Υπάρχουν και μεταχειρισμένα 116d
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/3528298/
Εξαιρετικό αυτοκίνητο δεν λέω, αλλά εγώ θα επέλεγα Ε91. Άλλη κατηγορία.
Τι θα έλεγα άλλωστε...:original:
+1... eco pro=no,no,noΠαράθεση:
Πλην του eco pro....
Σχεδόν όλα τα μεταχειρισμένα που παίζουν είναι πρώην test drive και οι τιμές που ζητάνε οι dealers είναι έως και αστείες. Αν εξαιρέσω το συγκεκριμένο μαύρο που έχεις στο link το οποίο έχει τουλάχιστον το sport line όλα τα άλλα είναι σχεδόν γυμνά και χωρίς το idrive που θεωρώ must για το αυτοκίνητο (και πλέον δεν το πληρώνεις στα MY2013). Οι τιμές είναι σε πολύ καλά επίπεδα μετά και τις προσφορές που τρέχουν, συνεπώς δεν βρίσκω πολλούς λόγους να πάρει κάποιος ένα test drive πάνω στο οποίο έχει βγάλει το γούστο της η σάρα και η μάρα μόνο και μόνο για γλιτώσει 2.000-3.000 ευρώ (και να χάσει τη χαρά του ξεπαρθενιάσματος).
Είναι αρκετά σπαστικό αν σε τρώει το δεξί πόδι αλλά μέσα στην κίνηση δεν με ενοχλεί (προς το παρόν στο sport mode το αυτοκίνητο δεν βγάζει φτερά για να πετάξει πάνω από τα μποτιλιαρισμένα :original:). Οπότε σε συνθήκες πόλης το αφήνω στο eco pro και έχω bonus την αυξημένη αυτονομία στο trip (η επιβράβευση για την υπομονή σου).
Εδώ και 2 μέρες ακούω κάτι σαν τριγμούς από όλες τις πόρτες. Οι θόρυβοι αυτοί γίνονται αντιληπτοί με κλειστό το ραδιόφωνο και κλειστά τα παράθυρα κυρίως όταν περνάω πάνω από λακούβες ή στις στροφές (σαν να έχει μειωθεί η στρεπτική ακαμψία ένα πράγμα). Αν ανοίξω έστω και ελάχιστα το κάθε παράθυρο δεν ακούγεται τίποτα. Αν ανοίξω μόνο τα μπροστά (λίγο) και με τα πίσω κλειστά ακούγονται τριγμοί από πίσω και το ανάποδο. Σαν κάτι δηλαδή να συμβαίνει μέσα στις πόρτες και έχει να κάνει με τα παράθυρα. Επίσης να σημειώσω ότι το εν λόγω φαινόμενο το αντιλήφθηκα αφότου γύρισα από μια σβέλτη βόλτα όπου είχα βγάλει το esp και έπαιζα με την ουρά (παρότι diesel στην κατάλληλη άσφαλτο γυρίζει πανεύκολα). Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι πριν πάω στην αντιπροσωπεία να το δουν? Το οδόμετρο γράφει αισίως 3.000 χλμ και το αυτοκίνητο δεν έχει κλείσει μήνα από την ημερομηνία αγοράς :ranting2:
Μέχρι τώρα το αυτοκίνητο ήταν (και είναι αν εξαιρέσω αυτό το πρόβλημα) χρηματοκιβώτιο ακόμα και στους χειρότερους δρόμους.
Σιγά μην ασχοληθούν σοβαρά. Θα πουν μια μλκία και θα κοιτάξουν να τον ξεπετάξουν.
Οι τριγμοί είναι 1002 πράγματα:
Μπορεί να είναι από την ανάρτηση = σφύξιμο
Πόρτες = σφύξιμο οι μεντεσέδες (και ας είναι καινούριο το αμάξι)
Μηχανισμός παραθύρων = άνοιγμα και τσεκάρισμα
Λάστιχα στις πόρτες = σπρέϋ σιλικόνης
Ταμπλό/Ταπετσαρίες = σπρέϋ σιλικόνης
Κάτι άλλο μέσα στο αμάξι
Δυστηχώς η λύση του σπρέϋ είναι παροδική και θέλει υπομονή, ψάχνοντας λίγο -λίγο όλο το αμάξι, σε ήσυχο δρόμο και με εξεταστικό αυτί.
Η εμπειρία έχει δείξει οτι οι τριγμοί άλλες φορές μειώνονται ή εξαφανίζονται, μετά επανέρχονται, κοκ. Γενικά δεν διορθόνονται πάντα.
Οι πορτες (και οι πεντε) ανοιγοκλεινουν σωστα ?
Δλδ χωρις οποιουδηποτε ειδους ζορι, χωρις να θες δευτερη και τριτη φορα να προσπαθησεις να τις κλεισεις, οταν τις ανοιγεις αντιλαμβανεσαι καποιο "σκαλωμα" ?
Θα σου προτεινα να ξεκινησεις απο εκει.
Στο δικο της, η πορτα του συνοδηγου ειχε καποια απο τα παραπανω συμτωματα, το αντιληθφηκα κατα την στιγμη της παραδοσης του αυτοκινητου και την επομενη ρεγουλαρανε τους μεντεσεδες της πορτας, οπου και το θεμα
ξεπεραστηκε.
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κλείνουν με την μία, θέλουν δύναμη για να κλείσουν σωστά και οι 4. Ελπίζω να είναι αυτό και να λυθεί το πρόβλημα. 99% έχει να κάνει με τις πόρτες ή τα παράθυρα, δεν ακούγεται άλλος θόρυβος. Θα πάω μια βόλτα από την αντιπροσωπεία με την πρώτη ευκαρία και ο Θεός βοηθός!
Δεν έβαζα τόση δύναμη πια, ίσα ίσα πρόσεχα πολύ. Απλά από την πρώτη μέρα τραβώντας την πόρτα με κανονική δύναμη δεν έκλεινε οπότε γινόταν σχεδόν πάντα δεύτερη προσπάθεια με περισσότερη δύναμη (αλλά όχι υπερβολές). Θεωρώ πολύ δύσκολο να έπαθαν κάτι από αυτό οι μηχανισμοί των παραθύρων. Θα τους πω να ξεκινήσουν από ρεγουλάρισμα-σφιξίματα στους μεντεσέδες και στις πόρτες και αν το πρόβλημα εξακολουθήσει να υφίσταται αναγκαστικά βγάλσιμο οι επενδύσεις. Πάντως μου κάνει εντύπωση πως όταν τα παράθυρα είναι κατεβασμένα έστω και λίγο το φαινόμενο σταματάει. Τουλάχιστον ξέρω από πού προέρχονται οι θόρυβοι οπότε είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν και προφανώς αν δεν διορθώσουν το πρόβλημα δεν θα τους αφήσω σε ησυχία. Δεν το περίμενα αυτό σε αυτοκίνητο τέτοιας αξίας και ποιότητας...
Οταν τα παραθυρα ειναι τελειως κλειστα εχουν κανα "τζογο" σε σχεση με οταν ειναι λίγο κατεβασμενα ?
Μηπως "συντονίζεται" τιποτα ?
(μ@λ@κιες μπορει να λεω βεβαια)
Έκανα το πείραμα χτες βράδυ, με κλειστά τα παράθυρα πίεσα ελαφρώς προς τα έξω από μέσα αλλά καμιά ταλάντωση ή τζόγος δε διαπιστώθηκε. Είναι όπως πρέπει να είναι, ακλόνητα και σταθερά. Αν δεν έχει να κάνει με τις πόρτες και το ρεγουλάρισμα που είπες, το πρόβλημα κρύβεται πίσω από τα panels στις πόρτες. Ίσως κάτι να έχει λασκάρει?? Ποιος ξέρει (ελπίζω η bmw). Δεν θα είμαι μπροστά να δω να ξηλώνουν καινούριο αμάξι, θα φρικάρω :thumbsdown:
AN εχοντας ανοιχτη την πορτα την "χτυπας" με το χερι (οχι κλεινοντας την), "κουδουνίζει" τιποτα ?
Φλας: Η εξατμιση εχει κανα τζογο ?
Αυτο το συμπτωμα οταν ειναι κλειστα τα παραθυρα το εχω και γω. Αν τα ανοιξω εστω και λιγο εξαφανιζονται οι τριγμοι. Εγω αυτο που κανω ειναι να ριχνω λιγο WD40 στα λαστιχα της πορτας στην πανω μερια, εκει που εφαπτονται με την κασα και εξαφανιζονται ολα. Δε ξερω αν ειναι το ιδιο αλλα ετσι λυνεται στο δικο μου.
Έχω κάνει πολλές δοκιμές, μεταξύ των οποίων και αυτό που λες, τίποτα. Επίσης ακούω τους τριγμούς στο μπες-βγες στο γκαράζ (υπάρχει ράμπα). Η εξάτμιση μάλλον είναι απίθανο να κάνει έτσι, έβαλα την γυναίκα να οδηγήσει και έκατσα πίσω, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι είναι από τις πόρτες. (η γυναίκα φυσικά χαμπάρι, όλα μια χαρά της φαίνονται). Αν παίζει το ραδιόφωνο έστω και χαμηλά δύσκολα ακούς τους θορύβους. Με κλειστό ραδιόφωνο και παράθυρα ακόμα και με πρώτη και 5 χιλιόμετρα (ίσα να τσουλάει το αμάξι) ακούγονται δυστυχώς.
Το κουλό είναι ότι από το πουθενά άρχισαν οι τριγμοί. Δηλαδή στα 100.000 χλμ θα είναι κουδουνίστρα? Τουλάχιστον από το ταμπλό δεν ακούγεται τσικ. Μόνο αυτοί οι μικροτριγμοί-μικροσυντονισμοί από τις πόρτες είναι αντιληπτοί και το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο λόγω πολύ καλής ηχομόνωσης. Για να μην σπάζομαι κατεβάζω όλα τα παράθυρα 2 δάκτυλα όταν κινούμαι στην πόλη. Θέλω να πιστεύω ότι στην αντιπροσωπεία κάτι θα ξέρουν (ή θα έχουν δει σε άλλα το ίδιο πρόβλημα).