ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΩΧΧΧΧ!!!!!
https://www.gazzetta.gr/newsstand/ne...tmpl=component
Printable View
ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΩΧΧΧΧ!!!!!
https://www.gazzetta.gr/newsstand/ne...tmpl=component
θα μας υποχρεώσουν λέει να κάνουμε τις αγορές μας με κάρτα ηλεκτρονικών συναλλαγών όπου θα υπάρχουν όλα τα δεδομένα μας. ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αρ. ταυτότητας, αριθμοί και υπόλοιπα λογαριασμών κλπ κλπ.
Στο ταμείο λέει, θα δίνουμε αυτή την κάρτα και θα πληρώνουμε έτσι απλά με ενα πέρααμα απο το σκανερ και ούτε απόδειξη θα είναι απαραίτητη ουτε τίποτα καθώς η καταγραφή της κάθε αγοράς θα γίνεται ταυτόχρονα και στην εφορία...
....φανταστείτε να πέσει στα χέρια κάποιου κλέφτη αυτή η κάρτα....
αν την χάσεις πουθενά δεν θα μπορείς να αγοράσεις ούτε σώβρακο μέχρι να βγάλεις άλλη..
να δώσουμε κι από μία στα παιδιά μας να αγοράζουν τυρόπιτες και τοστ στο σχολείο....
Όλη η Ευρώπη δεν το έκανε γιατί είναι ασύμφορο, ανέφικτο, αλλά και παράνομο/αντισυνταγματικό θα το κάνουν τα τζιμάνια εδώ... ποιος θα αναλάβει άραγε την οργάνωση και τη δικτύωση των μηχανημάτων και των καρτών?? κάποιος απ' τους γνωστούς αγνώστους σίγουρα...
..κι άλλα θα μας πάρουν για να κάνουν πειράματα οι αποτυχημένοι ερασιτέχνες....
α, να μην ξεχάσουν να βάλουν τέτοια μηχανήματα και στις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες (αν τους βρουν) που πουλάνε στα πεζοδρόμια χέρι με χέρι σε όλη τη χώρα... φορητά μηχανήματα να είναι!! no problem, θα τους τα πληρώσουμε εμείς, λεφτά υπάρχουν .....αλλιώς θα βγούμε κι εμείς να πουλάμε δίπλα τους στα πεζοδρόμια...........
.....αρχίζει το πάρτυ της μαύρης αγοράς ....δεν θα μείνει φράγκο στη χώρα, όλοι θα αγοράζουν από internet με πιστωτική, western, ή φακελάκι.......
Κατά των οδηγιών της τρόικας η περαίωση
Παράθεση:
Αυστηρή κριτική στη διαδικασία της περαίωσης ασκούν σε σημερινό δημοσίευμά τους στην ηλεκτρονική τους έκδοση η εφημερίδα «Financial Times».
H βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος νόμος «ουσιαστικά ισοδυναμεί με φορολογική αμνηστία για εκατομμύρια πολίτες», υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση «έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας».
«Ο νόμος έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις, και από μέλη του ίδιου του σοσιαλιστικού κόμματος», γράφει η εφημερίδα, «το οποίο δεσμεύθηκε όταν ήρθε στην εξουσία πριν από έναν χρόνο ότι θα τερματίσει την πρακτική παλαιότερων κυβερνήσεων να συμφωνούν σε ευρεία αμνηστία κάθε τρία με τέσσερα χρόνια».
Επικαλούμενοι σχόλιο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Φλωρίδη, οι «Financial Times» υπογραμμίζουν ότι «οι ποινές που προβλέπονται από το νόμο είναι τόσο μικρές που ουσιαστικά ισοδυναμούν με φοροδιαφυγή».
«Επιπλέον», επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, «τα μέτρα έρχονται σε αντίθεση με τις συμβουλές τις τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η οποία ελέγχει την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας».
οι δικοι μας εδώ.... μας λένε πως ό,τι μέτρα λαμβάνουν, τα επιβάλλει το μνημόνιο.....
γιατί δεν μας λένε πως κάνουν ότι μπορούν ώστε τα τεράστια χρέη των φίλων τους μεγαλοοφειλετών να τα πληρώσουν οι ήδη "πεθαμένοι" οικονομικά μικρομεσαίοι??????????? Σε αυτή την περίπτωση στα παπάρια τους το μνημόνιο....
https://www.tovima.gr/default.asp?pi...&dt=01/10/2010
Πήγα σήμερα στην εφορία του Χαλανδρίου για να κάνω αίτηση/μεταβολή για ενδοκοινοτικές συναλλαγές... Εκτός του ότι σήμερα Παρασκευή δεν δέχονται αιτήσεις...! :th_Laie_67-1: ..ένα τετραόροφο κτίριο που απασχολεί τουλάχιστον 200 άτομα ...12 η ώρα μεσημέρι, γύρισα και τους 4 ορόφους, δεν είχε "ψυχή" μέσα από φορολογουμένους... οι υπάλληλοι είχαν στήσει πηγαδάκια πίσω απ' τα γκισέ και λέγαν τα δικά τους...
όποιος ξέρει από ΔΟΥ Χαλανδρίου ..θα καταλάβει..
κι εμείς περιμένουμε να μας ταΐσει ο συνδικαλισμός...
https://www.bosch.com/content/language2/html/5362.htm :wacko:
https://www.bosch-presse.de/TBWebDB/...arch=1&id=3939
https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=3&cid=12&mid=9
Στο 0,808 ¤/λ η τιμή της βενζίνης στη Λευκορωσία
Σε πολύ υψηλά επίπεδα για τα δεδομένα της Ελλάδας συνεχίζουν να βρίσκονται τα καύσιμα, όπως φαίνεται και από την τελευταία έρευνα. Συγκεκριμένα, στη χώρα μας η βενζίνη 95 οκτ. κυμάνθηκε στο 1.486 ¤/λίτρο από 1.499 τον περασμένο μήνα, αλλά ανοδικά στο diesel στο1.286¤/λ από 1.265 ¤/λ τον περασμένο μήνα αντίστοιχα.
Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως αναφέρεται στο δελτίο τιμών καυσίμων της ΕΛΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία μετρήσεων διεθνών οίκων της Ε.Ε. και των ΗΠΑ (δειγματοληψίες τιμών στις 20-26 Σεπτεμβρίου).
Βάθρο… για την Ελλάδα
Με βάση τη δειγματοληψία αυτή, οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης (με αριθμό οκτανίου 95) σημειώθηκαν στις χώρες: Ολλανδία: 1,537 ¤/λ, Ελλάδα: 1,486 ¤/λ, Βέλγιο: 1,432 ¤/λ, , Φινλανδία: 1,415 ¤/λ, Πορτογαλία: 1,390 ¤/λ, Γερμανία: 1,354 ¤/λ, Ιταλία: 1,351 ¤/λ, Γαλλία: 1,347 ¤/λ κ.ά., ενώ οι χαμηλότερες στη Λευκορωσία: 0,808 ¤/λ, το Κόσσοβο : 1,10¤/λ, το Λουξεμβούργο: 1,129 ¤/λ , την Ισπανία 1,15¤/λ, Αυστρία : 1,200 ¤/λ, την Σλοβακία 1,259¤/λ κ.ά.
Το ακριβότερο diesel
Υψηλότερες τιμές στο ντίζελ καταγράφηκαν αυτό τον μήνα στη χώρα μας με 1,286 ¤/λ, την Ιρλανδία: 1,259¤/λ , την Ιταλία: 1,217 ¤/λ, το Βέλγιο: 1,226 ¤/λ, τη Γαλλία: 1,161 ¤/λ, και η χαμηλότερη στην Λευκορωσία: 0,644 ¤/λ, στην Ανδόρα: 0,954 ¤/λ, το Λουξεμβούργο: 0,998 ¤/λ κα.
Αναλυτικά οι τιμές των καυσίμων στην Ευρώπη (Σεπτέμβριος 2010)
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010, 14:47
Δεν εχουν σταματημο.......δεν θα παμε καλα θα σκασει ο κοσμος.......
Έκτακτο χαράτσι στις επιχειρήσεις και αύξηση Φ.Π.Α
Όποιος πίστεψε και συνεχίζει να πιστεύει ότι τα «φορολογικά βάσανα», που φέρνει η κρίση τελείωσαν με την περαίωση «πλανάται πλάνην οικτρά». Αρκεί να διαβάσει προσεκτικά το μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα μας με τους επικαφελής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας για να προβλέψει και μάλιστα με ακρίβεια τι έρχεται.
Η περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων, λοιπόν, δεν καλύπτει -όση επιτυχία και να έχει- τις εισπρακτικές ανάγκες ούτε του τρέχοντος, ούτε των επομένων ετών.
Η αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13%, που πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα αυξηθεί, θα πρέπει να θεωρείται γεγονός και αυτό αναφέρεται ρητά στις διατάξεις του μνημονίου. Είναι δηλαδή μια υποχρέωση, που έχει αναλάβει η χώρα μας και δεν μπορεί το πολύ μέχρι την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού παρά να προχωρήσει στην υλοποίησή της.
Μάταιες αποδεικνύονται και οι ελπίδες των επιχειρήσεων, ότι μπορεί το 2001 να απαλλαγούν από την έκτακτη εισφορά, που είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση και διατήρησε η τωρινή. Η κερδοφορία θα «τιμωρηθεί» για μια ακόμη χρονιά και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να καταβάλουν «εισφορά κρίσης» από 4-10% επί των προ φόρων κερδών, που θα εμφανίσουν στους ισολογισμούς τους. Μάλιστα, αυτό προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011, το οποίο παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα.
Η εισφορά θα έρθει στις αρχές του 2011 και περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις της χώρας (ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες, ΕΠΕ και ΑΕ), που θα κληθούν να πληρώσουν εφόσον έχουν κέρδη προ φόρων (καθαρό εισόδημα), ενώ οι εισηγμένες εταιρείες που δημοσιεύουν ισολογισμούς με Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα θα πληρώσουν εισφορά εφόσον έχουν καθαρά κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ.
Το ύψος της εισφοράς θα υπολογίζεται βάσει κλίμακας από 4% ως 10% ως εξής:
• Για καθαρό εισόδημα από 100.000 ως 300.000 ευρώ, η έκτακτη εισφορά θα είναι 4%.
• Από 300.000 ως 1.000.000 ευρώ η εισφορά ανεβαίνει στο 6%. * Για 1.000.000 ως 5.000.000 ευρώ η εισφορά πηγαίνει στο 8%.
• Για καθαρό εισόδημα μεγαλύτερο των 5.000.000 ευρώ η εισφορά ανέρχεται στο 10%.
Η εισφορά εκτιμάται ότι θα αποδώσει στο Δημόσιο πάνω από 600 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις (τράπεζες, ασφαλιστικές, βιομηχανικές εταιρείες, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας κτλ.) με κέρδη άνω των 5 εκατ. ευρώ θα καταβάλουν στις αρχές του 2011 για τρίτη συνεχή χρονιά την εισφορά καθώς για αυτές το μέτρο ξεκίνησε από το 2008.
Το χειρότερο είναι ότι συνέχιση της επιβολής έκτακτης εισφοράς κρίσης ενεργοποιεί τα επιχειρηματικά αντανακλαστικά, που έχουν ήδη προειδοποιήσει(coca cola, όμιλος Μυτιληναίου, intralot κα)ότι εάν δεν αλλάξει το φορολογικό καθεστώς θα αναγκαστούν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό.
Πάντως, η έκτακτη εισφορά στηρίζει σχετικά τις θέσεις εργασίας, αφού λειτουργεί ως αντικίνητρο για νέο κύμα απολύσεων. Οι μισθοί των εργαζομένων περιορίζουν την κερδοφορία και εάν πρόκειται για παραγωγικές θέσεις διατηρούν σε υψηλό επίπεδο το status της επιχείρησης.
Εάν απολυθεί σημαντικός αριθμός τότε η κερδοφορία θα αυξηθεί και η έκτακτη εισφορά «παραμονεύει».
Πηγη...https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=178056&cid=8
https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/20...post_5481.html
Το αγαπημενο μας ταμειο!!! οσοι το πληρωνουν ξερουν.....
δεν υπερβαλει καθολου ο ανθρωπος...
αντιθετα ειναι σχετικα μετριοπαθης...
Το ΤΕΒΕ είναι η μεγαλύτερη απατεωνιά, η καταστροφή του μικροεπαγγελματία... Δεν έχω βγάλει ποτέ βιβλιάριο υγείας, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατρό, και με χρεώνουν κλάδο ασθενείας... πήγα και τους είπα να μου αφαιρέσουν τη χρέωση για την ασθένεια και να μου επιτρέψουν τα χρήματα που έχω καταβάλλει τα τελευταία 5 χρόνια, γιατί καλύπτομαι από ιδιωτική ασφάλιση και γελούσαν... Περιττό να σου πω ότι έχω σταματήσει να το πληρώνω εδώ και 1 χρόνο, όπως κάνουν και οι περισσότεροι... μέχρι πέρυσι δεν χρωστούσα δραχμή. Έχω παιδιά να μεγαλώσω. Δεν θα πετάω λεφτά στα σκουπίδια.
Θα πληρώνω 900 ευρώ το δίμηνο εγώ και άλλα 900 η γυναίκα μου για να πάρουμε στα 65 μας, αν ζούμε, 800 ευρώ σύνταξη για όσα χρόνια απομείνουν?
Δουλεύω και πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές από τα 19 μου. Πριν ακόμα πάω στο στρατό. Η γυναίκα μου από τα 22 της, 25 χρόνια τώρα μου έχουν πιει το αίμα. Τα 6-7 από αυτά πλήρωνα συνταξιοδοτικό και για ΙΚΑ και για ΤΕΒΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.. Στέρεψα! Δεν βγαίνει!
Αν έχεις όρεξη διαβασε εδώ για να δεις τι συμβαίνει. Η φυλακή είναι η μόνη λύση για όποιον δεν έχει να πληρώσει...η μόνη χώρα στον κόσμο που συμβαίνει αυτό.... Στις υπόλοιπες χώρες, διακόπτεις το συνταξιοδοτικό, και απλά στερείσαι την σύνταξη που αναλογεί. Η κοινωνική ασφάλιση συνεχίζει να σε καλύπτει..... Εδώ πας φυλακή. Θα δείξει σύντομα....
Πηγα και ζητησα σε γιατρο του ΤΕΒΕ να μου γραψει τη Τεταρτη μια μαγνητικη για τη μεση, γιατι μου το συνεστησε γιατρος μου, και μου λεει: μαγνητικη δε σου γραφω, εχουν γινει της μοδας τελευταια, θα σου γραψω ακτινογραφία.
Δεκα τόσα χρονια, δεν εχω γραψει ουτε φαρμακο.
Ίδια ακριβώς περίπτωση η δική μου και της γυναίκας μου Νίκο. Εγώ πληρώνω εδώ και 6 χρόνια, σταθερά με αυξήσεις κάθε χρόνο όπως προβλέπεται. Εκείνη πληρώνει 900 / δίμηνο, ασφαλισμένη από το '88. Έχει σταματήσει να εργάζεται εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει κάνει όμως διακοπή και συνεχίζει να πληρώνει τους αλήτες, προς χάρη μιας σύνταξης.....κάποτε.
Αποφασίσαμε να κάνει διακοπή, διότι από τη στιγμή που δεν εργάζεται πλέον, καλύτερα να τα βάζει στην άκρη, παρά να τα πετάει στο 'κουβά'. :ranting2:
τα περισσοτερα ταμεια για να δικαιολογησουν MRI (μαγνητικη) στη μεση,θελουν πρωτα αξονικη που να εχει ενδειξη.
Η ουσια ειναι οτι πριν φτασεις στη μαγνητικη (που ειναι οντως της μοδας τελευταια αλλα θα το συζητησουμε αλλη φορα) πρεπει να υπαρχουν κλινικα ευρηματα... κανε μου ενα τηλ(θα στο στειλω με pm) να κανονισουμε και εξεταση και οτι αλλο χρειαστει στο νοσοκομειο (αυτονοητο ειναι οτι δεν θα κοστισει τιποτα) ουτε καμια ταλαιπωρια για ραντεβου κλπ.
Γιαννη σε ευχαριστώ πολυ. Οντως αυτό μου ειπε, οτι η κλινικη εικονα δε τη δικαιολογεί, για το οτι εχουν γινει της μοδας, νομιζω οτι το γνωριζουμε ολοι. Θα δω τι θα μου πει, γιατι εχω παει στο παρελθον σε δυο γιατρους και δεν μου ειπαν τα ιδια πραγματα, και αν ειναι θα σου πω.
Χαράς το κουράγιο σου.... δεν έχεις καταλάβει ότι το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει????????????? προσπαθείς εσύ να το σώσεις??? Μακάρι....
για τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον, δεν εγγυάται κανείς τίποτε, οι συνδικαλιστές των ελευθ. επαγγελματιών είναι ανύπαρκτοι!!!!!!! έχουν πιάσει μια καρέκλα και ονειρεύονται πάνω σ' αυτήν πότε θα έρθει η ώρα που θα γίνουν κι αυτοί ενεργοί πολιτικοί...
όπως θα ξέρεις υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες που δουλεύουν μόνοι τους, χωρίς προσωπικό. Κάθονται μπροστά από έναν υπολογιστή και σχεδιάζουν, ή έχουν 2-3 μηχανήματα τα οποία παράγουν μικροπράγματα και χρειάζονται μια επίβλεψη, αντε και μια συσκευασία και είναι έτοιμα προς πώληση. Δεν είναι όλοι οι ελευθ. επαγγελματίες πλούσιοι, ούτε έχουν όλοι μεγάλα εισοδήματα. Πολλοί επέλεξαν να δουλεύουν μόνοι τους για να μην έχουν αφεντικά πάνω απ' το κεφάλι τους και να βγάλουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο, ή ακόμη κι ένα απλό μεροκάματο ενός υπαλλήλου. Δεν το απαγορεύει κανείς αυτό. Δεν επέλεξαν όλοι οι ελευθ. επαγγελματίες να δουλέψουν αυτόνομα για να βγάλουν 5000 το μήνα, υπάρχουν ελευθ. επαγγελματίες που είναι ικανοποιημένοι και με 1500 ευρώ το μήνα και έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους ανάλογα. Για παράδειγμα κάποιος κάθεται απο το πρωί μέχρι το βράδυ και φτιάχνει κομπολόγια, αγοράζει χάντρες και περνάει από μέσα το σχοινί γιατί αυτό έμαθε να κάνει. Έχει κι ένα μηχάνημα που κάνει έναν κρίκο και άλλο ένα που φτιάχνει τη φούντα που μπαίνει πάνω στο κόμπο. Ας υποθέσουμε ότι φτιάχνει 150 κομπολόγια την ημέρα κι ότι στο κάθε κομπολόι έχει κέρδος 1 ευρώ. Βγάζει δηλαδή μόνος του ένα κέρδος 3750 ευρώ το μήνα με τα οποία είναι υπερευχαριστημένος. Όμως για να τα πουλήσει πρέπει να τρέξει έξω να βρεί πελάτες. Οι πελάτες πρέπει να τον πληρώσουν για να αποδώσει και τον φόρο στο κράτος. Πρέπει να πληρώσει ενοίκιο, βενζίνες, φως-νερο-τηλέφωνο, ΤΕΒΕ και ότι άλλο τρέχει απο δάνεια για τα μηχανήματα κλπ. ΟΚ λοιπόν, όλα πάνε ρολοϊ και τα καταφέρνει μια χαρά για 20 χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά.
Θα του μείνουν δηλαδή περίπου 2000 στην τσέπη για να ζήσει τη οικογένειά του!! Μια χαρά δεν είναι για 1 άτομο? Για μένα είναι μια χαρά!!
Ε λοιπόν, αν αυτός πάθει ένα ατύχημα και κόψει το χέρι του, ή κόψει σε κάποιο μηχάνημα τα δάχτυλά του, και δεν μπορει να εργαστεί εστω για 1 χρόνο, μέχρι και φυλακή μπορεί να βρεθεί! Αυτό είναι το ΤΕΒΕ.. Δώσε μας εμας 900 το δίμηνο, κι αν πάθεις τίποτα, σου παίρνουμε και το σπίτι... thumb
οπως τα λετε ειναι παιδια κι ακομα χειροτερα.
ουτε κι εγω εχω βγαλει βιβλιο, ουτε εχω παει σε γιατρο, ουτε εχω γραψει φαρμακο...
ευτυχως εχω ιδιωτικη την οποια επειδη εκανα μικρος πληρωνω παρα πολυ λογικα ποσα.
και ομως πληρωνω την αλητεια...
δεν υπαρχει αλλη λυση:
κατσαραιο ριχτο!
https://www.youtube.com/watch?v=jscm9tNZ2RE
Ως συνήθως ο φτωχός πληρώνει τη νύφη...
Όσο για το 2ο που λες, δε γνωρίζω πως λειτουργεί το σύστημα κι αν είναι τόσο αυστηρό, αλλά για να το λες μάλλον έτσι θα είναι. Θυμάμαι πριν καμιά 10-ετία η γυναίκα μου είχε μείνει πίσω στις πληρωμές της για 2 χρόνια. Ευτυχώς έκανε διακανονισμό και κατάφερε να τα ξεχρεώσει εγκαίρως.
Απογοήτευση !!
Οποιο θέμα και να πιάσεις ......απογοήτευση και ψυχοπλάκωμα !!!
Σκοτάδι στο τούνελ !!!:sad:
θα σου απαντήσω αλλιώς... 4 χρόνια πριν έσπασα το πόδι μου γλιστρώντας στη δουλειά από μια σκάλα... για 2 μήνες δεν μπορούσα να δουλέψω καθόλου, άλλο 1 μήνα δούλευα με το νάρθηκα στο γόνατο ...υπολειτουργούσα. Ενοίκια (σπίτι - μαγαζί) δανεια τεβε λογαριασμοι έτρεχαν....
Έκανα 2 χρόνια να συνέλθω οικονομικά... :thumbsdown:
Θα κάνω λίγο αντίλογο εδώ.
Λοιπόν αρκετά πράγματα είναι γραμμένα με κάποια δόση υπερβολής, για παράδειγμα, εμείς οικογενειακώς δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με κανένα ιατρό, το ότι οι υπηρεσίες είναι χείριστης ποιότητας δεν ισχύει μόνο για τον ΟΑΕΕ, αλλά ούτε και το 50% των ιατρών είναι ακατάλληλοι. Υπερβολές !
Το ίδιο και για το #4, όπου πέρυσι είχαμε μια επέμβαση στη κόρη μας σε δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώσαμε τίποτα προκαταβολικά, ούτε τρέξαμε να πάρουμε χρήματα από το ταμείο.
Το #5 είναι μεγάλη π@π@ρι@, μη πω τίποτα χειρότερο, όπου έχει τύχει άπειρες φορές να χρειαστεί να αλλάξουμε γιατρό στα καλά καθούμενα. Κανένα πρόβλημα ούτε εκεί, παρά μόνο ότι πρέπει να πας στο ταμείο να κάνεις την όποια αλλαγή.
Το #14 δεν ισχύει επίσης. Από τη στιγμή που γίνει η ενημέρωση στο τέλος του χρόνου είσαι ασφαλισμένος για ολόκληρο τον επόμενο, αφού σου θεωρούν και το βιβλιάριο. Πηγαίνεις σε γιατρούς κανονικότατα.
Σίγουρα δε είναι όλα ρόδινα και απέχουμε πολύ από το ιδανικό σύστημα. Εμείς όπως είπα και παραπάνω θα τη κόψουμε τη μία εισφορά αφού δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε άλλα κερατιάτικα. Έτσι αλλιώς η κυρά έχει ήδη εξασφαλίσει τη minimum σύνταξη (αν υπάρχει τότε), αν και ελπίζω να μη περιμένουμε να ζήσουμε απ αυτά, γιατί θα....πεινάσουμε. :original:
Χμμμ έχω αντίθετη άποψη, θα συμφωνήσω με τον Στάθη ότι ο φίλος είναι πολύ μετριοπαθής!
Για το #4 όταν χρειάστηκε να βγάλουμε κάποιες ακτινογραφίες στο μικρό που είχε χτυπήσει στο κεφάλι, πήγαμε στο Παίδων, τους είπαμε πως έχουμε ΤΕΒΕ (τα παιδιά είναι δηλωμένα στο βιβλιάριο της γυναίκας μου) ουτε καν ζήτησαν να το δουν. Μας έκοψαν ένα χαρτί, πληρώσαμε επί τόπου περίπου 25-30 ευρώ και μας είπαν να πάμε στο ΤΕΒΕ να τα πάρουμε πίσω ...Φυσικά δεν πήγαμε ποτέ γιατί δεν είναι δυνατόν να χάσεις 1 μέρα δουλειάς για να πάρεις πίσω 25 ευρώ....
Για το #5 το λες και μόνος σου, πρέπει να πας ο ίδιος στο ΤΕΒΕ να δεις στον κατάλογό τους αν υπάρχει άλλος γιατρός της ίδιας ειδικότητας στην περιοχή σου (πολλές περιοχές έχουν μόνο 1 γιατρό για κάποιες ειδικότητες) και να δηλώσεις πως διάλεξες άλλον. Δεν διαλέγεις όποιον θέλεις. Διαλέγεις ανάμεσα σε 1-2-3 που σου ορίζουν αυτοί.
Στο #14 πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς Κώστα? Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι λέει. Λέει πως όταν οφείλεις δεν έχεις και δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Στο κόβουν. Παρ όλα αυτά ενώ στο έχουν κόψει, στους επόμενους λογαριασμούς εξακολουθούν να σε χρεώνουν το μέρος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το επόμενο δίμηνο (που πάλι δεν έχεις κάλυψη λόγω του ότι δεν πλήρωσες το προηγούμενο) και μάλιστα φορτώνεται με τόκους 5% το μήνα το σύνολο των προηγούμενων οφειλών!!!!!!!!!!!!! (που δεν είχες ιατροφαρμακευτική κάλυψη, το τονίζω!!)
Εφ' όσον δεν έχεις δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν πρέπει και να συνεχίσεις να το χρεώνεσαι για τα επόμενα δίμηνα (στο νέο έτος). Να κόψουν τη χρέωση άμεσα από το πρώτο δίμηνο που έκλεισε απλήρωτο μέχρι να πληρώσεις κι αν πληρώσεις να αρχίσει και η κάλυψη ιατροφαρμακευτικης περίθαλψης. Αφού δεν πληρώνεις -άρα συνεχίζεις να μην καλύπτεσαι- τι χρεώνεσαι συνέχεια?? τον αέρα?? Αυτό λέει....
εγω ενα ξερω οτι ο κοσμακης πληρωνει μια ζωη ασφαλιστικες εισφορες (και οχι λιγα).
Αν μπει στην ανεργια μενει μετα καποιο διαστημα ξεκρεμαστος, αν σταματησει να πληρωνει τον οαεε του κοβουν την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.
Τα παιδια μολις ενηλικιωθουν και αν δεν ειναι φοιτητες δεν εχουν ιατροφαρμακευτικη καλυψη.
Αλιμονο σε αυτον που θα αναγκαστει να "μαθει" πια ειναι τα εξοδα νοσηλειας και τα κοστη φαρμακων υλικων σε χειρουργικες επεμβασεις ή διαγνωστικες εξετασεις (μαγνητικες,αγγειογραφιες κλπ)
Με εγκυκλιο απο το υπουργειο προχθες...
Τα εξοδα νοσηλειας των (λαθρο)μεταναστων,θα επιβαρυνουν τον προυπολογισμο του νοσοκομειου... για οσους δεν εχουν βιβλιαριο αποριας (αλλη πουστια αυτο και να το συζητησουμε καποια φορα,το αποριας).
Αρε φουκαρα ΕΛΛΗΝΑ λιγοτερα δικαιωματα εχεις στη πατριδα σου...
αλλα εχεις το αρχαιο Αθανατο Ελληνικο πνευμα!!!
Εχτες το βράδυ άκουσα ότι αποφάσισαν να αυξήσουν το ΦΠΑ στα σουβλατζίδικα στο 23% από 11% γιατί έχει λέει χοληστερίνη. Σε μερικά χρόνια οι φεουδάρχες θα μας πηδάνε και τις γυναίκες για δοκιμή;
Όλο το junk food chain θα το πάρει η μπάλα. Άλλο δεν κατάλαβα. Η σαλάτα στα goody's θα έχει άλλο φπα από το μπιφτέκι ?? Τι π@π@ρες θεέ μου!!!
χαχαχαχαχα όρος του μνημονίου ήταν κι αυτός? ....το κακό είναι ότι γελοιοποιούμαστε κι εμείς μαζί τους ...οι ξένοι έχουν εκπλαγεί με την ανοχή των Ελλήνων στα απανωτά σκληρά μέτρα!!!!!! :wacko:
Ρε μήπως δεν είμαστε Έλληνες πλέον????? :crying:
Μια διόρθωση:
Όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό (άπαντες οι πολιτικοί και οι οικογένειές τους, κάτι μεγαλοδικηγόροι, κάτι μεγαλοδημοσιογράφοι, κάτι διαπλεκόμενοι, αυτοί που κινούν τα νήματα και είναι παντού και πουθενά, οι λαθρομετανάστες που τους κάνουμε και έλληνες υπηκόους με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκείνοι που ζουν στην Ξάνθη και λένε πως είναι Τούρκοι, κλπ).
Α ΧΑ !! Τώρα ησύχασα :original:
Είδα στη τηλεόραση το πρωθυπουργό μας με το Κινέζο ομόλογό του να πηγαίνουν βολτίτσα στην Ακρόπολη. Να ποιοι θα μας βγάλουν από τη κρίση !!! thumb
Η αληθεια ειναι οτι τετοιο κρατος δεν υπαρχει πουθενα στην υφηλιο.
Που αλλου πληρωνουν τοσους φορους και το κρατος αντιμετωπιζει συνεχως τους πολιτες του σαν κλεφτες;
Που αλλου πληρωνουν αυτες τις ασφαΛΗΣΤΡΙΚΕΣ εισφορες και αντι με το που μπαινεις σε ενα ταμειο να σου παιρνουν π.π@ σε βλεπουν λες και σου κανουν χαρη που θα σε εξυπηρετησουν,αν το κανουν.
Απο προσωπικη μου εμπειρια θα σας πω τα παρακατω.
Σε ποια χωρα θα σου χρωσταγε το κρατος 80000 ευρω απο επιστροφη ΦΠΑ(2008,2009),θα σου εστελνε εκκαθαριστικο να πληρωσεις 18000 ευρω και οταν πηγαινες στην εφορια να ζητησεις συνψηφισμο γιατι αλλιως κινδυνευεις να κλεισεις την επιχειρηση σου θα σου ελεγαν οτι δεν γινετε και πρεπει να πληρωσεις κανονικα,σε ποια;
Σε ποια χωρα θα ζητουσαν απο καποιον που εχει χειρουργηθει στην μεση του και παει να βγαλει μια μαγνητικη να πληρωσει το ειδικο φαρμακο που χρειαζετε για να φανει στην μαγνητικη οτι πρεπει να δει ενας γιατρος για να κρινει την εξελιξη του χειρουργιου αλλα και του προβληματος,σε ποια;
Τα παραπανω ειναι 2 παραδειγματα απο τα πολλα που μπορω να σας αναφερω,ειναι προσωπικα και καθε φορα που τα σκεφτομαι με κανουν να βγαινω απο τα ρουχα μου.
Αντε πες οτι το φαρμακο δεν πειραζει,που πειραζει αφου τα λεφτα που πληρωνουμε για ασφαλιστικες εισφορες ειναι παρα πολλα,και δεν ειναι τοσο σημαντικο για την ζωη σου αφου μπορεις να το πληρωσεις και απο την τσεπη σου,αυτο ομως με την εφορια ρε παιδια δεν μπορω να το χωνεψω ειδικα αυτην την περιοδο που κυνηγαμε την δουλεια με ολες μας τις δυναμεις να μην μας αφηνει το κρατος να δουλεψουμε οπως πρεπει και δεν σκεφτονται πως αν κλεισει μια τετοια επιχειρηση το κρατος θα χασει εσοδα απο τους φορους που εισπρατει αλλα και απο τις εξαγωγες που κανουμε.
Δυστυχως ολοι οσοι μας εχουν κυβερνησει μετα την κακια "χουντα" εχουν βαλει,ολοι ομως,το χερι τους στο μελι και εχουν συμβαλει σε αυτο που αντιμετωπιζουμε σημερα,το ασχημο ειναι οτι τους αφηνουμε και συνεχιζουν.
O Πρωθυπουργός μας βραβεύτηκε από τον αρχιτραπεζίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τον πρόεδρο της Deutsche Βank) ...ως ο καλύτερος υπάλληλος του ομίλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το έτος 2010!!! :1:
:v: :clap1: :clap1: :clap1: :clap1:
Ο Geoffrey με τη σειρά του το αφιέρωσε στους Έλληνες πολίτες που τον στήριξαν και τον στηρίζουν στην επίπονη προσπάθεια που κάνει για ανάπτυξη και δίκαιη οικονομική πολιτική στη χώρα τους.....!!!!! :w00t:
:ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2:
Όλο στο εξωτερικό σουλατσάρει... για να βγει στο δρόμο αυτός και τα τζιμάνια του χωρίς μπράβους να δούμε τι θα πάθει... ένα τριαξονικό ντομάτες και γιαούρτια δεν θα φτάσει....
Ετσι ειναι Νικολα,ομως κανεις μας δεν μιλαει και υποκυπτουμε στα τρελλα μετρα που παιρνει αυτος ο αθλιος.Εχει και αυτα τα αρχιλαμογια τα καναλια μαζι του και τα λενε οπως γουσταρει.Βρε ουστ λαμογια δημοσιογραφοι....
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα » Πολιτική του Γιάννη ΜακρυγιάννηRSS ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ .ΣτΕ εναντίον ΔΝΤ για το μνημόνιο
Αντισυνταγματική η μείωση μισθών και συντάξεων
Πρώτο Θέμα
03/10/2010 10:38
Εκτύπωση Αποστολή Μικρότερη γραμματοσειρά Μεγαλύτερη γραμματοσειρά Αρχικό μέγεθος γραμματοσειράς Επιλέξτε τόπο κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστείτε την είδηση .
https://img.protothema.gr/961A4A9B43...B79DA7C7B5.jpg Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά τμήματα του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα μπορεί να κριθούν από τη Δικαιοσύνη αντισυνταγματικά μετά την προσφυγή που κατέθεσαν προ τριμήνου πολλοί φορείς όπως η ΑΔΕΔΥ, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, το Τεχνικό Επιμελητήριο, η ΕΣΗΕΑ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλες οργανώσεις – συνολικά δέκα επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς καθώς και αρκετοί μεμονωμένοι πολίτες.
Παράλληλα, πολλοί από τους ίδιους φορείς ετοιμάζουν ακόμη δύο προσφυγές, μία κατά του επικαιροποιημένου μνημονίου και μία κατά του ασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Ιούλιο, δίνοντας έτσι δραματικές διαστάσεις στη νομική και πολιτική σύγκρουση για την ακολουθούμενη πολιτική και τον ρόλο της τρόικας στη χώρα. «Παραβιάζονται περιουσιακά δικαιώματα»
Η εισήγηση επί της προσφυγής για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον στο θέμα των περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις είναι θετική. Ενδέχεται δηλαδή ο εισηγητής να δεχθεί τα βασικά επιχειρήματα των προσφευγόντων, ότι δηλαδή η περικοπή αμοιβών και συντάξεων σε σημαντικό βαθμό και χωρίς χρονικό περιορισμό παραβιάζει τα περιουσιακά δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο 1ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και ότι το «πάγωμα» των αποδοχών καταργεί ανεπίτρεπτα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας,παραβαίνοντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική ελευθερία και συλλογική αυτονομία, αλλά και διεθνείς συμβάσεις. Αντιθέτως, η εισήγηση θα είναι μάλλον απορριπτική ως προς το σκέλος της προσφυγής όπου αναφέρεται ότι κακώς το μνημόνιο εγκρίθηκε στη Βουλή με απλή και όχι με αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων, καθώς πρόκειται για διεθνή συνθήκη.
Τι θα γίνει αν ακυρωθούν τα μέτρα
Ακόμη κι έτσι όμως, έστω δηλαδή με τη μερική αποδοχή της προσφυγής, τα δεδομένα θα αλλάξουν δραματικά,καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακάμψει τη δικαστική απόφαση. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί και πάλι με την τρόικα, ώστε να επαναπροσδιορίσει το μίγμα της πολιτικής της και να βρεθούν άλλα μέτρα, ισοδύναμου αποτελέσματος. Με δεδομένο δηλαδή ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν ορισμένα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων και να αποκατασταθούν οι απώ λειες για τον
Προϋπολογισμό, η κυβέρνησηθα οφείλει να αντλήσει από άλλες πηγές τα ποσά που θα απαιτούνται για την επίτευξη των κεντρικών στόχων του μνημονίου. Καλά πληροφορημένοι παράγοντες σημειώνουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποκαλυφθεί ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καμία σοβαρή διαπραγμάτευση όταν της προτάθηκε το μνημόνιο τον περασμένο Μάιο και ότι αποδέχτηκε όλες τις εύκολες λύσεις που της πρότειναν τότε.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ελπίζει για την όσο γίνεται πιο ήπια στάση του Συμβουλίου της Επικρατείας απέναντι στο μνημόνιο, αφού μια έντονα καταδικαστική απόφαση θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και στη διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και στην ίδια την πορεία υλοποίησης των απαιτήσεων της τρόικας.
Η Ελλάδα, όπως επισημαίνουν ορισμένοι παράγοντες, δεν έχει τη δυνατότητα της Ρουμανίας, όπου επίσης απορρίφθηκε δικαστικά η συμφωνία με το Διεθνές
Νομισματικό Ταμείο, αλλά η εκεί κυβέρνηση είχε εναλλακτικές λύσεις όπως η αύξηση του ΦΠΑ για να αντισταθμίσει τα χαμένα ποσά, μετά την ακύρωση των περικοπών στους μισθούς.
Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ίσως, σε πρώτη φάση, δοθεί κάποια αναβολή της εκδίκασης για μερικές εβδομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση πέραν του Δεκεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση η νομική σύγκρουση της κυβέρνησης και της τρόικας με τους κοινωνικούς φορείς μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, που δυνητικά θα αλλάξουν όλο το σκηνικό και θα οδηγήσουν σε αλλαγή πλεύσης σε πολλούς τομείς.
www.protothema.gr
Μου ηρθε αυτο με mail......
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, έφτιαξε αυτό το γραφικό, όπου μια ματιά μπορούμε να καταλάβουμε που πάει το 1,493 που πληρώνουμε για βενζίνη, δηλαδή:
Τα 94,1 λεπτά στο κράτος
τα 43,4 στο διυλιστήριο
τα 6,3 λεπτά στις εταιρείες χονδρικής και
τα 5,5 λεπτά στα βενζινάδικο.
Δηλαδή όταν γεμίζετε με 50 ευρώ, τα λεφτά σας πηγαίνουν:
31,5 ευρώ στο κράτος
14,5 στο διυλιστήριο
2,1 στις εταιρείες
1,8 στο βενζινάδικο.
τρελη κλοπη.
γι αυτο δεν θελουν να ακουνε για μειωση της καταναλωσης και ηλεκτρικα αυτοκινητα...
συμπερασμα, μονη λυση κι εδω:
ηλια ριχτοοοοο...
https://www.youtube.com/watch?v=cimUkpJk8bc
δεν μας συμφερει ολους εμας να συντηρουμε μεσω των φορων μας ενα τοσο δαπανηρο δημοσιο...
και μην ακουσω οτι μερικοι συμπολιτες μας θα μεινουν χωρις δουλεια...
να ενταχθουν και αυτοι στην παραγωγικη διαδικασια, σε κλαδους που παραγουν.
οχι μια ζωη μονο καταναλωση χρηματων που παραγουν οι λιγοι.
αυτη η λογικη αφου καταεφαγε το συμπαν εφθασε στο τελος της.
οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε, τοσο πιο γρηγορα θα ξεφυγουμε απο την γκρινια και τη μιζερια. :original: