Αν και δεν έχουμε καταφέρει ν αποδείξουμε τίποτα απο τα παραπάνω ...
Να υπενθυμίσω οτι ο κοσμος τον ψήφισε με 44% γιατί ειπε ωραια ψέμματα ΚΑΙ αυτός .
Μαλλον οι Γερμανοί θα φταίνε !
Printable View
Από έναν αγαπημένο φίλο που εμπνέει μεγάλο σεβασμό.Παράθεση:
Μεταρρυθμιση ειναι να δεις το καθικι τον Φωτοπουλο σκαρφαλωμενο σε κολωνα της ΔΕΗ ν΄αλλαζει καλωδια ,το καθαρμα το Μπαλασοπουλο της ΠΟΕ ΟΤΑ πανω σε σκουπιδιαρικο να φορτωνει καδους και τον πρωην μαρμαρά του Μετρό να κοβει εισιτηρια και να λενε δημοσια ευχαριστω καθε φορα που θα εισπραττουν οχι πανω απο 900 ευρω το μηνα
Δε νομίζω να διαφωνεί κάνεις, όπως και το ότι θεωρώ ότι πολλοί θα ήθελαν να δουν κάτι τέτοιο.
Περι κομπλεξισμου αγαπητε
Προσφατο του Ιανουαριου...
Προσωπικο ταξιδι στην γερμανια ,προσκεκλημενος σε τραπεζι οικογενειακο...
Σκατοψυχος κυριλοεξηνταρης μετα της συνοδου του ειχε την απορια προς τους καλεσμενους πως βρισκουν λεφτα οι Ελληνες και ταξιδευουν στο εξωτερικο και δη στην γερμανια....
Αφου χασκογελασανε καποιοι μην γνωριζοντας ουτε οτι ξερω γερμανικα ουτε τον λογο του ταξιδιου μου αυτος ο ευγενικος συρφετος της δυτικοευρωπαικης υποκουλτουρας μου επιβεβαιωσε το τρομερο κομπλεξ μπροστα στην ανωτεροτητα του δικου μου κοσμου που εχει μαθει να φερεται φιλοξενα,φιλοτιμα,με τα παπαρια του ορθια ,χωρις κτηνοβασιες νομιμες οπως αυτοι .
Εσυ μπορει να νιωθεις οτι σε θεωρουν ισοτιμο,ισως λογω εππαγγελματικων συναλλαγων η δεν ξερω τι αλλο...
Πλανασαι οικτρα η εθελοτυφλεις απο ενοχες ραγιαδικης νοοτροπιας και συμπεριφορων συντοπιτων μας νομιζοντας οτι δεν εχουν κομπλεξ...
Εχω παμπολλα παραδειγματα και στην εργασιαμου δεν σκοπευω να σε πεισω ουτε και με νοιαζει η παραδοχη σου ,οι περισσοτεροι εχουν την ιδια γνωμη με μενα χρονια πολλα πριν και με πολυ περισσοτερες σχεσεις...
Δεν χρειάζεται να με πείσεις ...
Άλλωστε γνωρίζεις οτι εγώ πέσει θύμα πλάνης ή μπορεί και να εθελοτυφλώ οπως λες ... Λόγω ενοχών ραγιαδικης νοοτροπίας .
Τι να πω ....
Γενικότερα θα έλεγα να μην τσουβαλιάζουμε κόσμο . Δεν ειναι ολοι οι Γερμανοί καλοί ή ολοι κακοί , το ίδιο και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης .
Κ εγώ νιώθω περήφανος για την Ελλάδα , δεν μπορώ να πω το ίδιο για αρκετούς Έλληνες όμως ... Και το αντιμετωπίσω καθημερινά .
Πάντως με τέτοια σκεπτικα , και προκαταλήψεις ( εγώ τα θεωρώ ως τέτοια ) δε νομίζω οτι έχουμε λόγο να θελουμε καμία συνεργασία με κανένα λαό του εξωτερικού .
Ας μείνουνε μόνοι μας και ας τραβήξουμε το δρόμο μας . Άλλωστε ειμαστε οι καλύτεροι κ έχουμε κάτι κακαλα - νααααααα - με το συμπάθειο , και μπορούμε να τα επιδεικνύουμε μεταξύ μας .... Χαχαχαχα
Pε στειλτε τον Αντωνακη να μας κανει deal στο 5λεπτο, να παμε για υπνο...
Μη λέτε βλακείες. Καμια χώρα δεν έχει κόπια μια νοοτροπία για όλους τους κατοίκους της. Παντού υπάρχουν κακοί, καλοί, κομπλεξικοί και ακομπλεξάριστοι.
Εμείς δλδ οι αναπτυγμένοι και ανοιχτόμυαλοι, βλέπουμε τους Αλβανούς και τους Βούλγαρους, όπως βλέπουμε τους Έλληνες?
Και για όσους έχουν απορία, ναι, οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτυγμένων κρατών, μας βλέπουν όπως εμείς Αλβανούς και Βούλγαρους. Θέλει να αποδείξεις τι είσαι και να κερδίσεις σεβασμό.
Δεν ξέρω τι του απάντησες Εςυ αυτουνου του Μλκ κατς, εγώ θα τον είχα βάλει άσχημα στην θέση του αν τολμούσε κάποιος να εκφραστεί έτσι μπροστά μου.
Νομίζω Θωμά οτι ειναι λογικό να πρεπει να αποδείξεις την αξία σου, σαν εταιρία .
Αυτό συμβαίνει παντού .
Καμία εταιρία , ακόμα και τράπεζα δεν ειναι πιο αξιόπιστη απο την χώρα στην οποία ανήκει ! Και η χώρα μας , δεν ειναι η πιο αξιόπιστη .
Φάνηκε τώρα περίτρανα ...
Όσο καλη κ να ειναι η δουλειά σου , πρεπει να αποδείξεις οτι δε θα χάσει κάποιος τα λεφτά του , αν σήμερα σου στείλει προκαταβολή , έχοντας πχ τις τράπεζες κλειστές .
Επίσης ενώ ειμαστε καλοί μάστορες , επιχειρηματίας κλπ , μόνοι μας έχουμε κανει κακό όνομα οταν πολλοί λειτούργησαν ως λαμόγια κ με συναλλαγές με τους έξω .
Δε νομίζω να προσβλήθηκες απο ανθρώπους που συναναστραφηκες ...
Οπως λες παντού υπάρχουν όλων των ειδών τα φρούτα .
Αυτό τι σημαίνει όμως ;; Οτι μας εκμεταλλεύονται οι ξένοι ; Οτι θέλουν ολοι το κακό μας οπως λένε αλλοι έσω μεσα ;
Αν ειναι έτσι γιατί το 80% ήθελε Ευρώπη μέχρι πριν μια εβδομάδα . Τώρα πειστικάμε οτι φταίνε οι ξένοι και καλύτερα να φύγουμε ;
Βαγγέλη όπως είπα τον σεβασμό τον κερδίζεις.
Με σεμνότητα και πράξεις, πράξεις όταν ο άλλος δεν το περιμένει. Σεβασμό κερδίζεις όταν κάνεις αυτοκριτική, συζητάς το πρόβλημα σου, δέχεσαι την γνώμη του άλλου και δουλεύεις για να διορθωθεις.
Η ποιότητα της δουλειάς που αναφέρθηκε είναι κάτι αυτονόητο, τελείως ανούσιο για συζήτηση. Όπως και ο επαγγελματισμος.
Στην δική μας περίπτωση, έχουμε έναν πρωθυπουργό που είπε τα χίλια μοιρια για τους σημερινούς συνομιλητές του προεκλογικα σε διάφορα πάνελ. Νομίζω όλοι τα θυμούνται. Αυτός ο άνθρωπος είναι και η εικόνα του λαού προς τα έξω. Γιατί και εμείς βρίζουμε έναν ολόκληρο λαό στο πρόσωπο του σοιμπλε και της μερκελ. Αυτός λοιπόν που έλεγε ότι έλεγε, σήμερα ΠΑΡΑΚΑΛΆΕΙ για αλληλεγγύη και επώδυνη λύση. Πολύ πιο επώδυνη από αυτές που κατηγορουσε όταν εκ του ασφαλούς έκανε την αντιπολιτευση του.
Βαγγελη δεν διαφωνω για τις μεταρυθμισεις, τις επιζητω και παρακαλω να γινουνε ΟΜΩΣ δεν φταιμε εμεις μονο, κανανε πολλα λαθη και οι εξω, το φωναζει ολη η οικονομικη κοινοτητα.
Ο Συριζα εκανε ΤΙΣ βλακειες ομως μην χανουμε τον στοχο, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταστρεψανε την χωρα και κυριως το Πασοκ το οποιο και το εξαφανισε ο λαος οπως ειδαμε.
Συμφωνώ απόλυτα .
Το προγράμμα του ΣΥΡΙΖΑ όμως , ήταν το προγράμμα του Αντρέα το 1981 ... Δεν ειναι η λύση . Ειναι η ιδια συνταγή του ΠΑΣΟΚ του 1981 και της ΝΔ του 2004 ! Δεν μπορούμε με αυτά να πάμε μπροστά .
Επίσης το οτι έκαναν και οι ξένοι λάθη τι σημαίνει ;
Εμείς την πληρώνουμε οπως και να εχει .
Πριν 15 μέρες αρνηθήκαμε το προγράμμα , για το οποίο σήμερα παρακαλάμε .
Πριν 15 μέρες δεν είχε τεθεί θεμα grexit , πριν το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός έλεγε για καλύτερη σύμφωνια και οτι ενδεχόμενο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ΔΕΝ σημαίνει Grexit ... Και όμως σήμερα θα ξημερώσουμε να μάθουμε αν θα ειμαστε στην Ευρώπη .
Ακόμα και λάθη να έκαναν οι έξω , ακόμα και κάποιοι να ήθελαν την έξοδο μας , τους δώσαμε χέρι βοήθειας , τους δώσαμε βήμα , τους δώσαμε ευκαιρία .
Ειναι η ανικανότητα μας ή ειναι αυτό που θελουμε να πετύχουμε ;
Σεβαστηκα οπως εμαθα απο το σπιτι μου το ξενο σπιτι τον κοσμο και πιο πολυ το βλεμμα της μικρης μου που ηξερε και καταλαβε οτι θα αντιδρουσα αλλα σαν να μου φωναζε αστους πατερα ειμαστε αρκετα περηφανοι για να πεσουμε σε προσβολες...
Ενα βλεμμα απαξιωσης για αυτα που ακουσε και χαρηκα πολυ που καταλαβε σε τοσο μικρη ηλικια την νοοτροπια του μεσου γερμανου που θεωρει τον μεσο Ελληνα αρχικλεφταρο της Ευρωπης..
Δεν ειναι μονο αυτο εχω 23 χρονια σε ξενοδοχεια καταλαβαινεις οτι για να λεω καποια πραγματα με τοσο σιγουρια εχω δει και ακουσει ωστε να εχω σαφη αντιληψη...
Ειναι στο dna тоυς η ψευδαισθηση της ανωτεροτητας ,υπαρχουν και λογικοι και φιλελληνες μα το μεγαλυτερο ποσοστο πασχει....
Πάντως οι Γερμανοί έχουνε θέματα οι άνθρωποι,προσπαθήσανε να καταστρέψουν την ανθρωπότητα 2 φορες και την δεύτερη ακόλουθουσανε εναν τρελό...έναν ψύχωτικο.
Τότε δεν υπήρχανε καλοί Γερμανοί και τωρα υπάρχουνε δηλαδή;Τωρα τους καλλιεργούσε πουθενά ο Σοιμπλε;
Λοιπόν όταν η Γερμανία αποφασίσει οτι δεν την συμφέρει πια η Ε.ε θα της δώσει μια κλωτσιά να την δυαλισει μιας και εχει μαζέψει όλο το χρήμα της Ευρώπης.
Να σημειώσουμε οτι απο την κρίση της Ελλάδας και της Ευρωζώνης η Αυστρία για παράδειγμα έκανε εξοικονόμηση 2.2 δις ευρώ απο τα επιτόκια δανεισμού της,φανταστείτε οι υπόλοιποι και η Γερμανία.
Ρε παιδια , τι θελουμε δηλαδή ;
Ολοι κέρδισαν απο την ευρωπαϊκή ένωση και εννοείτε ανάμεσα σε αυτούς και εμείς .
Μπορούμε να μετρήσουμε τα επενδυτικά πακέτα που ήρθαν ;
Και αυτά εκτός απο επιχειρήσεις , έγιναν και δρόμοι και νοσοκομεία , και χίλια δυο αλλα . Το αν εμας μας κόστισαν δυο έως δέκα φορές επάνω ήταν δικό μας πρόβλημα . Προγράμματα για αγρότες , για τουρισμό , για σχολεία , για δήμους , για σκουπίδια , για παιδικούς , για για για ...
Επίσης μπορείτε να δείτε με τι επιτοκις δανειζόταν η χώρα προ ευρωπαϊκής ένωσης κ με τι επιτόκια μετά ;
Απο το 10-20% , πέσαμε στο 1-2% .... Νομίζω οτι κερδίσαμε αρκετά δις απο το συνεταιρισμό !
Απο την άλλη τι θελουμε , ας μου εξηγήσει κάποιος .
Να μας δανείσουν , λεφτά που δεν θέλαμε , και να συνεχίσει η χώρα να μπαίνει μεσα ;;;; ( α, και να τους βρίζουμε φυσικά γιατί θα χρειαστούν κ μέτρα )
Δεν καταλαβαίνω !
Χα, η Άρια φυλή... :ranting2:κατάστρεψαν τον κόσμο με 2 παγκόσμιους πολέμους και τώρα τους έτρωγε ο βρωμόκωλός τους και είπαν να κάνουν τον 3ο παγκόσμιο οικονομικό και κάθε φορά η Ελλάδα τους κάθεται στο δρόμο... καλύτερα να μιλάμε για Gerxit (Germany exit) να ησυχάσουμε από δαύτους μαι για πάντα
Σόρυ για κανένα ορθογραφικό ή συντακτικό λαθακι...ήπια ένα μπουκάλι κρασί και...λάλησα...
Σχετικά με το DNA της ανωτερότητας , να σημειώσω οτι το έχουμε και πολλοί Έλληνες !
Μόνο απο τα γραφόμενα μας τελευταία , μπορείτε να το διαπιστώσετε .
Νομίζετε οτι ειμαστε το κέντρο του κόσμου !
Σχετικά με τα ξενοδοχεία , το μόνο που θα σχολιάσω ειναι η συμπεριφορά των Ελλήνων τουριστών , στο προσωπικό των ξενοδοχειων τόσο εντός χώρας όσο και εκτός . Εκτός αν αυτό δικαιολογείτε λόγω ανωτερότητας μας ....
Να συμπληρώσω οτι έκφραση ... "Ξέρεις ποιος ειμαι εγώ ..." Προέρχεται πάντα απο ελληνικά χείλη και απευθύνεται συνήθως σε άλλους Έλληνες ....
Ειμαι περήφανος που ειμαι Έλληνας , αλλα με θεωρώ ισότιμο με τους πολίτες όλων των κρατών του κόσμου , πλουσίων και φτωχών , και αν σέβομαι τους άλλους , απαιτώ το ίδιο και απο αυτούς .
Ας ειμαστε πρωτα άνθρωποι και μετά ολα τα αλλα .
Ας σεβαστούμε και ας κερδίσουμε το σεβασμό .
Άνθρωποι ειμαστε ολοι ...
Έχουμε κάθε λόγο να ποναμε για το παρελθόν με τους Γερμανούς .
Όμως το ίδιο πονάνε και οι Άγγλοι και οι Γάλλοι και άλλοι .
Ειναι όμως συνέταιροι ! Μπορεί να τους έχουν πιάσει κωτσους ...
Αν εμείς δε θελουμε το συνεταιρισμό , ας φύγουμε . Εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε τι θα κανει η Γερμανία , και οτι ειναι καλύτερο για την Ευρώπη να φύγει η Γερμανία κλπ , αλλα τι θελουμε εμείς να κάνουμε δε λέει κανείς .
Τέτοια ώρα δεν παρεξηγεί κανείς , ούτε ορθογραφικά , ούτε συντακτικά , ούτε απόψεις κ γνώμες ...
Για εμένα ευτυχώς , που υπάρχουν και καποια κράτη που υποστηρίζουν την παραμονή μας την ΕΕ ... Κάποιοι έχουν σκληρή στάση , κάποιοι έχουν ακραίες προτάσεις , κάποιοι όμως μας βοηθούν , ειναι στο πλευρό μας .... Κάποτε ήταν περισσότεροι οι σύμμαχοι . Μόνοι μας τους χάσαμε . Σκοπός δεν ειναι να κοντραριστουμε και με άλλους , αλλα να κερδίσουμε συμμάχους .
Κερδίσαμε αρκετά δις απο την ένωση, όχι τζάμπα όμως! Αυτό το μάρμαρο καλούμαστε να πληρώσουμε τώρα αλλά μέχρι πότε?
Όταν δανείζεις σε κάποιον 1,2,3,4,5 πακέτα με δις και βλέπεις ότι τα κάνει λουλούδια και επίδοματα, δεν νομίζω ότι συνεχίζεις να το δανείζεις. Αν συνεχίζεις είτε είσαι τραγικά ηλίθιος είτε αποσκοπείς κάπου αλλού.
Ανοιχτά πλέον παραδέχονται κάποιο Υπ. Οικονομικών, ότι και προσφέρει αυτή τη στιγμή η ελλάδα οι γερμανοί αρνούνται. Να δώσουμε και τα νεφρά μας? Να πουλήσουμε τα πάντα για χάρη της παραμονής μας στην Ε.Ε??
Πως μπορούν να κατηγορούν οι γερμανοί για φοροδιαφυγή και διαφθορά όταν ο υπουργός οικονομικών τους είχε παραδεχθεί παλιότερα ότι δωροδοκήθηκε? Πως κατηγορούν την ελλάδα για φοροδιαφυγή όταν δεν κάνανε τίποτα για τα σκάνδαλα διαφθοράς όπου ενεπλάκησαν γερμανικές εταιρίες? Γιατί δεν αλλάζουν το νόμο πέρι φορολόγησης στις πολυεθνικές όπου μεταφέρουν τα κέρδη όπου γουστάρουν και πληρώνουν λιγότερους φόρους? (κάθε χρόνο η Ε.Ε χάνει 100 ΔΙΣ ευρώ μόνο από αυτό)
5 χρόνια τώρα τρώμε το αγγούρι και ζοριζόμαστε αλλά κανένας τραπεζικός δεν έχει μπει φυλακή για εκατομμύρια που μοιράζανε σε άχρηστα δάνεια (διακοποδάνεια,δάνεια γάμου,απεριόριστες κάρτες). ΓΙΑΤΙ? Δεν φταίνει αυτοί?
Ναι είμαστε μλκές,ναι κάποιοι φάγανε λεφτά,ναι να πληρώσουμε το μάρμαρο για αυτά τα δάνεια αλλά όλα μέχρι ένα όριο..
Αν και δε συμφωνώ σε ολα ...
Μιας και τα πακέτα ΔΕΝ ηταν δανεικά ...
μιας και η φοροδιαφυγή στη Γερμανία δεν μας αγγίζει
Μιας και η φοροδιαφυγή στην ελλαδα μας πονά , γιατι μεταφράζεται σε επιπλεον φορους
Μιας και η μεταφορά των κερδών σε φορολογικούς παραδείσους ειναι παγκόσμιο φαινόμενο και οχι μονο ευρωπαϊκό και γερμανικό
Θα ηθελα να μου πείτε ...
Τι στο δαίμονα θέλετε / θελουμε ;
Αφού αυτοί οι κακοί μας ζητούν και το νεφρό μας... Εμεις τι θελουμε να κάνουμε ;;
( να σημειώσω σε μια μικρη παρένθεση , οτι αυτοί μας έδωσαν κοντα 1 Τρις απο τα μεσογειακά προγράμματα της δεκαετίας του 80 μέχρι τα τελευταία ΕΣΠΑ - όλοι πήραν τετοιεςα επιδοτήσεις , αλλα εμεις τους βρίζουμε , - και κάλυψαν και μέρος του χρέους μας με χαμηλά επιτόκια ... Ισως τους πήραμε παραπάνω απο ενα νεφρό :hystericalbs1:) .
Τα φάγανε τα λεφτα Βαγγέλη και εγω δεν έφαγα φραγκο απο επιδοτήσεις και δάνεια κτλ να μην σωσω που έλεγε η γιαγιά μου να ειναι καλα εκεί που ειναι (καλύτερα απο εδω που είμαι) αν λέω ψέματα.
Επιμένω τα λάθη ειναι ΔΙΚΑ μας αλλα οι Γερμανοί ΟΛΟΙ ξέρουμε τί ειναι ικανοί να κάνουνε μην το αψηφατε ρωτήστε κανέναν που τους έζησε.
Βαγγέλη δεν είσαι ισότιμος με τους γερμανούς,δεν σε βλεπουνε έτσι δυστυχώς.
Προσωπικά μιλώντας θεωρώ οτι το ευρω εχει πλεον ημερομηνία λήξης,αργά η γρήγορα θα σκορπίσει γιατι πάσχει σαν σύσταση εξαρχής και δεν προσαρμοστικε στις προκλήσεις.
Ξαναλέω οτι φταίμε εμείς με ολα τα στραβά μας αλλα πλεον εχει ξεπεραστεί κάθε όριο λογικής και προοπτικής της χώρας Ε αυτά που ζητάνε.
Κλείνω λέγοντας να μου πει οποιος επιθυμεί αν πιστεύει οτι εάν κάνουμε τα πάντα που μας ζητάνε ακριβώς οπως μας τα ζητάνε αν θα ορθοποδησουμε ποτέ χωρις κουρεμα χρέους όμως.Μονο μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που ζητάνε γιατι εγω θα βαλω το πτυχίο μου στον πάτο μου αν γινει αυτο ποτε και πλεον βλέπω εξευτελισμό της χώρας.
Για να πω την αλήθεια θα πάω την σκέψη μου ενα βήμα παραπέρα,μου αρέσει αυτο που γίνεται αυτη την στιγμή το θεωρώ ευλογία υπέρτατη για το μέλλον του κόσμου και της ανθρωπότητας γιατι θα υποστούμε τα δεινά ολα δίνοντας χώρο να φανεί μια κατάρα που σιγοκαιει και αναζητεί τρόπους να φουντώσει.
Υπενθυμίζω την πλήρη αποδοχή Σοιμπλε-Μερκελ και τους χειρισμούς τους απο δημοσκοπήσεις απο τον γερμανικό λαό σε ποσοστό 70%.
Γιαυτό πρέπει να γίνουν οι μεταρυθμίσεις
Τέλος η φοροδιαφυγή¨όσοι έχουν στείλει έξω μαύρα λεφτά, τα φέρουν δεν τα φέρουν πίσω, πρέπει να πληρώσουν φόρο
30% αν τα αφήσουν στις Ελβετικές ή άλλες τράπεζες και μόνο 15% αν τα επισρέψουν στις Ελληνικές τράπεζες
Να ξαναρχίσουν να συναρμολογούνται τα Nissan εδώ (θυμάστε τα Sunny)
Ξανά το Pony
Επίσης Porsche replica και όλα να ταξινομούνται Ελλάδα
Κλωστουφαντουργία και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, όλες οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες να λειτουργήσουν με Εδρα την Ελλάδα
Τι να πω για τη ναυτιλεία...
Και άλλα πολλά πολλά
Αν δεν γίνουν, βαρέθηκα να ακούω πολιτικές παπαριές του κώλου και ολες τις εγγεγραμμένες επιστημονικές μαλακίες :facepalm: των ειδικών όλων των κρατών :shok:
Το κρασάκι έκανε την δουλειά του :cheers: μου φαίνεται
Καληνύχτα και ζητώ συγγνώμη για την ειδικού τύπου ασυνήθιστη φρασεολογία μου
Σε τι διαφωνείς? Στα του οικου μας ας υπάρχει φοροδιαφυγή αλλά κουνάμε το δάχτυλο στους έλληνες?
Εφόσων η φοροδιαφυγή είναι ποινικό αδίκημα στην Ε.Ε γιατί μπορώ να αγοράσω ακίνητο στην γερμανία χωρίς πόθεν έσχες?
Γιατί να είναι παγκόσμιο φαινόμενο η μεταφορά χρημάτων σε φορολογικούς παραδείσους? Είτε είμαστε κατά της φοροδιαφυγής είτε δεν είμαστε, δεν μπορώ να δεχθώ μια μέση λύση.
Εγώ θα αντιστρέψω την ερώτηση και θα ήθελα να σε ρωτήσω βαγγέλη μέχρι τι είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις για την παραμονή της ελλάδας στην ευρώπη?
Θεωρείς ότι εσύ πήρες/καταχράστηκες τόσα λεφτά από την ευρώπη που αξίζει να θυσιάσεις τα πάντα? (για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπονοώ κάτι προς το πρόσωπο σου απλά ρωτώ)
Όσο για τους "κακούς ξένους" δεν νομίζω ότι τους πήραμε κανένα νεφρό, πόσο μάλλον όταν και οι σωστοί και καθαροί τα του οίκου τους ευρωπαίοι χρωστάνε κάτι δις και τρις που δεν νομίζω να φταίει η ελλάδα για αυτό. (εκτός αν σε λίγο μας πουν ότι φταίμε και μεις για αυτό)
Συμφωνώ οτι πρεπει να κάνουμε αυτά που πρεπει (οχι επειδή μας το λένε ) κ να κάνουμε ενα ακόμα κούρεμα χρέους οτι θα πάμε καλύτερα . Ούτε μεμονωμένα κούρεμα μας φτάνει , ούτε μεμονωμένα μεταρρυθμίσεις . Αλλα ας ξεκινήσουμε καποια στιγμή να κάνουμε μεταρρυθμίσεις ...
Υποτίθεται οτι αν κάνουμε μεταρρυθμίσεις , θα μας κάνουν και κούρεμα . Δεν μπορώ να ξερω με βεβαιότητα , αλλα δεν το δοκιμάσαμε .
Δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις ... Οριζόντιες μειώσεις κάναμε και φόρους ! Τίποτα αλλο .
Διαφωνείς ;;;
Όσον Αφορά για το μέλλον του ευρω δεν ξερω να πω . Η ιστορία θα δείξει .
Αν θεωρείς οτι δε θα εχει καλό τέλος , θεωρείς οτι θα ειμαστε καλύτερα σε δικό μας νόμισμα , του οποίου η ισοτιμία θα εχει μεγάλη κατρακύλα για πολυ καιρό ;
Και επίσης με οποιοδήποτε νόμισμα , θεωρείς αν κατάλαβα καλα οτι πρεπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις ... Ή κάνω λάθος ;
Το ρωτάω έτσι απλά γιατί πολλοί θεωρούν οτι το δικό μας νόμισμα ειναι σωτηρία , για ολα τα προβλήματα της χώρας .
Επίσης και ο δικός μας Τσιπρας και μέχρι προ λιγο ημερών Βαρουφακης είχε την
Αποδοχή των πολλών , αλλα τα αποτελέσματα δεν ειναι εξίσου καλα για το δικό μας λαό . Αν αυτό παίζει κανέναν ρόλο .
Στα του οίκου μας , πρεπει να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή , για να μη βάζουμε άδικους φόρους σε άλλους . Τι πιο απλό ;
Κακως δεν εχει πόθεν αρχές η Γερμανία ! Αν αυτό θέλεις να ακούσεις . Εχει πολυ πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης όμως σε σχέση με εμας . Τώρα αν κάποιοι "ξένοι επενδυτές " ξεπλένουν χρηματα με αυτόν τον τροπο εκει δε με βρίσκει σύμφωνο ... Αλλα Εμείς δεν ειμαστε τόσο μάγκες να τους τα πάρουμε . Είχαμε κάτι παρόμοιο μιας και δεν χρειαζόταν πόθεν εσχες στην Ελλάδα ούτε για τη δημιουργία εταιρίας ΑΕ ούτε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου . Οποτε με πλάγιο τροπο και εδώ μπορούσε κάποιος να αγοράσει ακίνητο ή να κανει δουλειά με μαύρα λεφτά , αλλα οχι σαν ιδιώτης .... Παλι οι μεγάλοι βοηθιούνται !
Είμαστε κατα της φοροδιαφυγής , αλλα κακώς χρησιμοποίησα τη λέξη φαινόμενο για τη μεταφορά κερδών σε φορολογικούς παραδείσους .... Το προβλημα ειναι παγκόσμιο κ μαλλον δεν έχουν λύση ! Τα ιδια κάνουν όλες οι μεγάλες παγκοσμίως εταιρίες ... Μεταφέρουν τα φορολογήσιμα κέρδη άλλου . Απο αυτό χάνουν όλες οι χώρες της Ευρώπης ( πλην Βουλγαρίας , Κύπρου , Ιρλανδιας κλπ μιας και αυτές το εκμεταλλεύονται για ν προσελκύσουν επενδύσεις έστω κ τέτοιου τύπου ) , χάνουν οι ΗΠΑ κλπ . Καταλαβαίνω να νιώθεις αδικημένος , εγώ νιώθω κ βλάκας κ μακάρι να το αντιμετωπίσει είτε η ΕΕ είτε η χώρα μας . Κάποιες κινήσεις έχουν γίνει ... Στη χώρα μας .
Α) πρεπει να αποδείξεις οτι γίνεται φυσική διακίνηση του εμπορεύματος μέσω αυτών των χωρών ( οχι απλά να κόβονται εικονικά τιμολόγια - πρεπει να φαίνονται χαρτιά μεταφορικών , πλοίων κλπ οτι τα εμπορεύματα πήγαν πρωτα στα νησιά κεημαν , στην Κύπρο κλπ και μετά εισήχθησαν στην Ελλάδα ) , πράγμα που δυσκολεύει πολλούς να προβούν σε τέτοιες ενέργειες . Αυτό που τους διευκολύνει ειναι οτι κλασικά στην Ελλάδα ενώ ο νόμος υπαρχει δεν εφαρμόζεται , αφού δεν γίνονται έλεγχοι !!!!
Β) υπήρξε νόμος με τη νεα κυβέρνηση οτι τιμολόγια αγοράς ή υπηρεσιών ή εξόδων απ χώρες μη συνεργαζόμενες ( θα παρακρατείτε φόρος ) και θα αποδίδεται πίσω μόνο αφού αποδειχθεί η συναλλαγή . Φυσικά ούτε αυτό ακόμα λειτούργησε . Μακάρι να λειτουργήσει !
Να διευκρινήσω οτι ουδέποτε πήρα ενα ευρω είτε απο την ευρωπαϊκή ένωση είτε απο το ελληνικό κράτος ως επιδότηση, βοήθεια κλπ . Δανείστηκα απο τράπεζα και ξεχρέωσα . Ελπίζω αυτό να μην ειναι κατακριτέο .
Όσο για την ερώτηση , δε νομίζω οτι θα χάσω περισσότερα μένοντας στην ΕΕ . Ίσα ίσα οπως τα σκέφτομαι εγώ , θα χάσω περισσότερα φεύγοντας . Αυτά ζυγίζω . Θα μπορούσα να δεχτώ ελέγχους παντού, τόσο φορολογικούς όσο και ποιοτικούς , θα μπορούσα να δεχτώ αξιολόγηση παντού , θα μπορούσα να δεχτώ κόψιμο πρόωρων συντάξεων , θα μπορούσα να δεχτώ ιδιωτικοποιήσεις , θα μπορούσα να δεχτώ έλεγχο στις κρατικές επιχειρήσεις ώστε αν υπήρχε ζημιά κάποιος να την πληρώσει , θα μπορούσα να δεχτώ ενα καλύτερο σύστημα δικαιοσύνης , ... Ξερω οτι δε θα μου άρεσε η παραπανω φορολόγηση αλλα αφού δεν κάνουμε κάτι απο τα παραπάνω ειναι φυσικό επακόλουθο . Δεν τα δέχομαι επειδή μου αρέσουν , αλλα επειδή δε βλέπω αλλο τροπο .
Εσείς τι θα μπορούσατε να δεχτείτε για να φύγουμε απο την ΕΕ , τι θα θυσιάσατε ; Γιατί εγώ δε θέλω να θυσιάσω την παιδεία μας , την εργασία που υπαρχει , την υγεία που παρέχεται ... Και τόσα αλλα που το κράτος μας μετά δε θα μπορεί να υποστηρίξει ...
Η ανεργία ειναι για μένα το χειρότερο , που εχει συμβεί , αλλα με την έξοδο μας αυτό θα γίνει ακόμα χειρότερο , εκτός αν έχετε την εντύπωση οτι όσοι σήμερα παλεύουμε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες συνθήκες μετά . .... Ίσως αργότερα δημιουργηθούν άλλου είδους δουλειές , ίσως σε καποια χρονια ...
Απο την ώρα που δεν μπορέσαμε να στήσουμε όμως αυτές τις δουλειές με τις επιδοτήσεις που μπορούσαμε να έχουμε , με τις πιστοποιήσεις , με τα εργαλεία δανεισμού που προσέφερε το τραπεζικό σύστημα και ήταν δελεαστικά για να ξεκινήσει ή να μεγαλώσει μια επιχείρηση , πιστεύετε οτι θα μπορέσουμε να τα κάνουμε αυτά μετά , χωρίς κάποιο πλεονέκτημα αλλα με μοναδικό όπλο το φτηνό νόμισμα και τους δασμούς στα ξένα προϊόντα ;
Δεν ειμαι χαζός και γράφω τέτοια ώρα , αλλα η αγωνία μεγάλη για τα πολιτικά και χτύπησε και ο Συναγερμος του μαγαζιού και τρέχω βραδιάτικα .... Ευτυχώς ολα καλα στο Μαγαζι .
οι ξένοι ξεκάθαρα ζητάνε την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και μείωση των επικουρικών. επίσης ζητάνε την απαλλαγή του φορολογούμενου στη συμμετοχή των επικουρικών ταμείων μέσο φόρων. τα επικουρικά ταμεία είναι τα συντεχνειακά.
επίσης πατάνε πόδι για τις ιδιωτικοποιήσεις, άμεση απόλυση δημοσίων οι οποίοι έχουν περάσει χωρίς αξιολόγηση και άνοιγμα των επαγγελμάτων.
επίσης τους κάνανε παρατήρηση σχετικά με το psi και την παραπληροφόρηση που γίνεται σε εμάς για αυτό και έχουν δίκιο, γιατί απο το 2010 ως το 2014, τα ταμεία επιχορηγήθηκαν με 64δις και το psi ήταν μόλις 13,4. σταματήστε να παραπληροφορείτε τον κόσμο σχετικά με το θέμα για να κρύψετε το γεγονός ότι το ασφαλιστικό σας μπάζει απο παντού. διορθώστε το ξεκινώντας την συγχωνευση τους σε ένα.
επίσης ζητάνε την άμεση καταργηση των πρόωρων συντάξεων απο χθες και ακύρωση όλων των αιτήσεων απο όσους άσκησαν δικαίωμα εθελουσίας. η κυβέρνηση το δέχεται, απλά επιμένει στο να ξεκινήσουν απο 1/1/16, πράγμα το οποίο δεν δέχεται η ευρώπη.
επίσης ζητάνε την κατάργηση του μονοπώλιου σε διάφορους κλάδους και έλεγχο σε διαγωνισμούς δημοσίου.
ειλικρινά μην με ρωτήσετε αν συμφωνώ σε κάτι απο τα παραπάνω. θα έχει ενδιαφέρον πάντως αν αριστερή κυβέρνηση εφαρμόσει τα παραπάνω στην ελλάδα. αυτή θα είναι η μεγαλύτερη συντριβή στην ιστορία της παγκόσμιας αριστερής πλατφόρμας.
Αυτό Θωμά νομίζω στην παρούσα είναι το λιγότερο που θα πρέπει να μας απασχολεί.
Για την ώρα αφουγκράζομαι κ τις φωνές του εξωτερικού .
Ας ελπίζουμε σε μια θετική έκβαση να ηρεμήσουμε λίγο πριν την Εθνική μας κατάθλιψη.
Oι μεταρυθμισεις πρεπει να γινουνε.-
Πραγματικα θελω να δω και εγω τί θα γινει αν θα εχουνε αποτελεσμα,απολυσεις στο δημοσιο, αυτο παιδια ειναι μεγαλο ερωτηματικο γιατι δεν ξερω τι να πρωτοσκεφτω.
Εγω δεν θελω να χασει κανενας την δουλιτσα του αλλα σε λιγο θα μεινουμε εμεις χωρις δουλεια.Οι πελατειακες σχεσεις πολιτικων-πολιτων εχουνε καποιο κοστος και τωρα ειναι ωρα για ταμειο.
Αν απολυθουνε ολοι αυτοι που ζητανε θα πανε αμεσως στο ταμειο ανεργιας και τοτε θα ανεβουνε τα βαρη για ολους μας εκτος και αν σκεφτονται να δινουνε επιδοματα ανεργιας 50 ευρω οπως στην Βουλγαρια οποτε τί να καταναλωσει ο ανεργος στην οικονομια ωστε να ανακυκλωθει το χρημα.
Αυτοι που θα απολυθουνε πού θα βρουνε δουλεια???Πουθενα.
Με τί τροπο θα επιλεγουνε οι προς απόλυση???Καποιοι μπηκανε απο το παραθυρο και ειναι πιο ικανοι απο καποιους που μπηκανε με εξετασεις γιατι ειναι τεμπεληδες κτλ.
Οχι η δραχμη δεν ειναι λυση,το πιστευω αυτο οπως και πιστευω οτι θελουμε τεχνοκρατες σε μια κυβερνηση εθνικης ενοτητας.Ο Συριζα πασχει σε πολλα σημεια απο πολιτικη και επικοινωνιακη πολιτικη,σχεδιασμο αλλα και λογω των εντονων ακραιων συνιστώσων δεν μπορει να αναλαβει με πυγμη να ξεπερασει αυτον τον μεγαλο καβο που περναει η χωρα μας.
Θεωρω οτι υπαρχει καλη θεληση απο τον Τσιπρα ομως πρεπει να ξεφορτωθει στελεχη εσωτερικα στο κομμα του και λογω αποψεων αλλα και λογω ανικανοτητας.
απο έναν φίλο.
Παράθεση:
Και οι διανοητικά καθυστερημένοι πρέπει πλέον να το κατάλαβαν:
Δε γίνεται να παριστάνεις τον "φιλοευρωπαίο" και επί 5 χρόνια να χρησιμοποιείς την πιο χυδαία ρητορική μίσους που ακούστηκε ποτέ, εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δε γίνεται μπροστά να είσαι όλο χαμόγελα και χαρούλες και από πίσω να σκυλοβρίζεις τον συνομιλητή και εταίρο σου.(Ως τοκογλύφο,εκβιαστή και πολλά άλλα...)
Δε γίνεται να λες ότι είσαι υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας και ταυτόχρονα να καλείς τον κόσμο να ψηφίσει ηχηρό ΟΧΙ εναντίον της Ευρώπης.
Δε γίνεται να ζεις με τα λεφτά του άλλου επί 35 χρόνια και να ισχυρίζεσαι ότι "σου πίνει το αίμα"...
Δε γίνεται μετά από όλα αυτά του ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΤΑΣ δανεικά και ταυτόχρονα να έχεις ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για να βγάλεις τα προηγούμενα δανεικά ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ώστε να μην τα αποπληρώσεις...
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΑΠΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ...
Αν δεν δωθούν κίνητρα σε ιδιώτες, κυρίως φορολογικά αλλα με ένα σταθερό πλάνο τουλάχιστων
10ετίας, δεν νομίζω οτι μπορεί να υπάρξει λύση στα προβλήματά μας !
Η λύση είναι ΜΙΑ και είναι ΕΡΓΑΣΙΑ. Λύση που την δεδομένη στιγμή το κράτος δεν είναι ικανό
να προσφέρει.Οπότε ο ιδιώτης είναι μονόδρομος είτε μας αρέσει είτε οχι !
Το 26 ή 28 % (50+ πραγματικό) δεν θα πρέπει να κρατησει πολύ γιατι θα φέρει μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία.
Μα γιατι το λες αυτο αυτοι εκει στην ευρωπαικη ενωση ξερουνε καλυτερα χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!
Αααααα ξεχασα κατι.
Σε αυτο το ταμειο το νεο των 50 δις που θα δημιουργηθει για να πουλησει τα παντα κοψοχρονια (οι αποτιμησεις των ξενων θα ειναι κοψοχρονια εννοειται) δεν φανταζομαι να βρουμε τιποτα πετρελαια και να τα βαλουνε και αυτα εκει μεσα,τιποτα ορυχεια κτλ.......ειπαμε οι ευρωπαιοι θελουνε να μας βοηθησουνε οχι να μας αγορασουνε τσαμπα μην το πει κανεις αυτο ποτε.....ξηγιομαστε εεεεεε????
Η Ελλαδα τα εκανε μανταρα και η Γερμανια και οι υπολοιποι δουλοι της τα κανανε χειροτερα.
Επειδη το σκηνικο το γνωριζουμε στην οικογενεια απο την χωρα της γυναικας μου κοιταξτε να δειτε τί εχει να γινει στη χωρα μας.
Να θυμισω κατι παιδια,οι μεταρυθμισεις πρεπει να γινουνε και θελω να δω αν θα δικαιωθουνε οι ξενοι και εγω που το πιστευω ακραδαντα ΑΛΛΑ αυτα γινανε ηδη στην Βουλγαρια πριν χρονια,οι μισθοι ειναι της πεινας και οι συνταξεις το ιδιο και δεν πατησε το ποδαρι της ουτε μια σοβαρη ευρωπαικη εταιρεια για να επενδυσει σε αυτη την φτωχη χωρα.
Να ακουσω κα να καταλαβω μεχρι ενος σημειου οτι το τεχνικο-εκπαιδευτικο επιπεδο ειναι χαμηλο στην γειτονικη χωρα (που δεν ειναι πλεον αλλα για να λεμε) και δεν τραβηξε σοβαρες επενδυσεις παρα μονο εργοστασια απο Ελλαδα χαμηλης εξειδικευσης (που φυγανε λογω της κρισης) το θεμα ειναι οτι πλεον το νεο εργατικο δυναμικο και ολοι οι ικανοι εργαζομενοι φυγανε και θα φευγουνε ασταματητητα απο την Ελλαδα.
Αρα λοιπον ουτε σε εμας θα ερθουνε νεες επενδυσεις και σοβαρες αφου δεν θα υπαρχει ικανα καταρτισμενο εργατικο δυναμικο.
Επενδυσεις στην Ελλαδα ΔΕΝ θα ερθουνε μην το ελπιζει κανεις αυτο.
η ιστορία της βουλγαρίας σε σχέση με την ελλάδα έχει πολύ μεγάλη διαφορά. ιδίως απο άποψη παραγωγής. η ελλάδα μπορεί να μην έχει βιομηχανία, αλλά έχει πάρα πολύ καλά εξοπλισμένες βιοτεχνίες και μεγάλα εργοστάσια που άλλα υπολουτουργούν (όπως εμείς καλή ώρα) και άλλα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.
έστω και κουτσά, η χώρα δεν μπήκε σε άτακτη χρωκοπία και ο ιδιωτικός τομέας με νύχια και με δόντια, με 1002 δυσκολίες ακόμα προσπαθεί να κρατηθεί. και έχουμε και βοήθεια.
απο αυτά η βουλγαρία δεν έχει απολύτως τπτ, μάλιστα την τελευταία πενταετία άρχισε να εξοπλίζεται σοβαρά (μαντέψτε γιατί, είναι το κακό ευρώ που νομίζουμε ότι για όλα φταίει αυτό και η ευρώπη). μιλάμε για μια χώρα η οποία πτώχευσε και έμεινε απομονομένη, όπως παρολίγο να μείνουμε και εμείς.
εγώ είμαι απολύτως σίγουρος ότι αν ξεκινήσουν και ισοσκελίζουν τα έσοδα με τα έξοδα, γρήγορα θα δούμε τα πρώτα καλά σημάδια.
επίσης, δεν θέλουμε απαραίτητα ξένες επενδύσεις σε αυτή τη φάση που είμαστε. θέλουμε να πάρουν μπροστά όλα τα κουφάρια της ελληνικής παραγωγής. σε πρώτη φάση και μόνοι μας τα καταφέρνουμε αν σταματήσει αυτή η αφαίμαξη για να πληρώνονται άνθρωποι που δεν πρέπει.
Θεωρώ ότι η βιοτεχνική δύναμη της Θεσσαλονίκης ήταν τεράστια. Τεράστια ποικιλία, πολύ καλές τιμές και ποιότητα ήταν τα χαρακτηριστικά των προϊόντων που θυμάμαι από πιτσιρικάς. (υφάσματα, υποδήματα κυρίως)
Τώρα τι παίζει; Υπάρχει αυτή η παρακαταθήκη ακόμα ή έχουν όλα απαξιωθεί;
Ελπίζω να στρώσουν γρήγορα τα πράγματα.
Αμφιβάλεις οτι είμαστε χαϊβάνια στο να εκμεταλευτούμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας ? Αλλα είμαστε έξυπνοι οταν "τρώμε" τον συνεργάτη, τον φίλο,τον συγγενή...! Ο Γερμανός λοιπόν γιατι να μην μας φάει ? Μήπως μας έχει δείξει οτι μας αγαπάει και δεν το πήραμε χαμπάρι ?? Λέφτά έδωσε και λεφτά θα δώσει και θα τα απαιτήσει και με το παραπάνω να τα πάρει πίσω όπως θα έκανε και ο καθένας μας !
Κάποια στιγμή πρέπει να εστιάσουμε στο ΓΙΑΤΙ να αφήνουμε εμείς τον Γερμανό,τον Φιλανδό κτλ να μας εκμεταλλευεται και μάλιστα συνέχεια !
Αρα κατι δεν κάνουμε καλά εμείς και κάτι κάνουν πολύ καλά αυτοί !
Τώρα για την Βουλγαρία. Δεν ξέρω τι γίνεται στο εσωτερικό της χώρας αλλα τα τελευταια χρόνια στα παρκινγκ των μεγαλύτερων πολυκαταστημάτων της Θεσσαλονίκης βλέπεις αυτοκίνητα πολλών χιλάδων ευρώ απο πραγματικούς Βούλγαρους οι οποίοι αφήνουν σεβαστά ποσά στα ταμεία !
Πριν μια 10ετία ούτε για ανέκδοτο κατι τέτοιο !