την θεια του Ιωσηφ μην πειραξετε...:warriorsmiley:
Printable View
την θεια του Ιωσηφ μην πειραξετε...:warriorsmiley:
Ρε uncle ben τι προδίνεσαι μόνος σου;; Για πάρτι σου είναι μη φοβάσαι :th_Laie_67-1:
on topic: Ο Κατσαραίος απογοητευμένος από την ομάδα του και τα τεκταινόμενα της χώρας είναι ένα βήμα πριν την μετανάστευση.https://www.smiley-lol.com/smiley/de...aviateur07.gif
Να υποθέσω ότι είσαι μόνιμος κάτοικος ή έχεις US citizenship?
Όχι πολίτης..αλλά περιστασιακά επισκέπτης της χώρας
Σαν επισκεπτης , δεν εχεις πολλες επιλογες,
χρειαζεσαι να εχεις το χρημα η καποιο τραπεζικο λογαριασμο.... και να μας τα ακουμπησεις.
η αν μπορεις να παρεις καποιο δανειο απο Ευρωπαικη τραπεζα που εχει καποια συμβαση η παραρτημα εδω, τοτε πληρωνει τον ιδιοκτητη εδω και εσυ το δανειο στην Ευρωπη....
Αν εχεις επιχειρηση μπορεις να το αγορασεις στο ονομα της επιχειρησης.
Αν εισαι μονιμος κατοικος τοτε η διαδικασια αλλζει.
Δε ξέρω αν επιτρέπεται να αγοράσεις σπίτι αν δεν έχεις αυτά που έγραψα.
Δλδ Ελένη αν υπάρχει το ρευστό να αγοράσεις κατοικία (cheap condo), ξαφνικά σου δίνουν και χαρτιά??
Αν εχω τα λεφτά κ θέλω να αγοράσω.. Επενδύω κατά κάποιο τρόπο.. Τοποθετώ χρήματα στη χώρα,τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω.Εγώ που είμαι Ελληνας,κ όχι ας πούμε αγγλοσάξωνας
Οχι χαρτια δεν παιρνεις.
Ανοιγεις φορολογικη μεριδα, κανεις εισαγωγη συναλλαγματος και με διαφορετικη φορολογια απο τον αμερικανο πληρωνεις το σπιτι.
Αν θες και να το νοικιασεις για εισοδημα εχεις και καποιον φορο ακομα.
Αυτο μπορεις να το κανεις και με permit και χωρις.
Το μικρο προβλημα ειναι πως πρεπει να εχεις καποιον να σου κανονιζει τα φορολογικα σου γιατι εχει αρκετα θεματα στο πως δηλωνεις τι.
Πχ αν παρεις ενα σπιτι και μετα το πουλησεις για να παρεις αλλο εχει αλλο φορο ενω αν το παρεις και το πουλησεις με κερδος εχει αλλο φορο γιατι θεωρειται placement.
Γενικα ειναι αλλος κοσμος απο εμας στη λειτουργια.
Το ξέρω αυτό. Όσο είναι εκεί μόνο να ψΩφίσει δε μπορεί. Στην ερώτηση που έκανα εννοούσα 'either / or'.
Αυτό δεν το ήξερα. Άρα αν κάποιος πάρει ένα φθηνό διαμέρισμα με ~80-100Κ (cash) ξεκινάει αυτομάτως και η διαδικασία για green card?
edit: Απάντησε ο Σταμάτς.
1. πληρωνεις τα property taxes στο δημο τα οποια ειναι 4 φορες το χρονο, η μπορεις να τα πληρωνεις μια φορα το χρονο.
2. Καθε 15 Απριλιου υποβαλλεις την φορολογικη σου δηλωση - μπορει ενας λογιστης που εχεις επιλεξει να την υποβαλλει η μπορεις να την κανεις απο το ιντερνετ και να ταχυδρομησεις τα προτοτυπα. Υπαρχουν κλιμακες που ξερεις ακριβως το φορο που πρεπει να πληρωσεις.
3. Αν ειναι διαμερισμα, εχεις κοινοχρηστα καθε μηνα.
Απλα πραγματα.
Ο ψηφος δεν ειναι υποχρεωτικος..... οι περισσοτεροι δεν ψηφιζουν.....Παράθεση:
Όσο είναι εκεί μόνο να ψΩφίσει δε μπορεί
οχι δεν σου δινουν χαρτια και δεν ξεκιναει καμια διαδικασια. για να παρεις χαρτια ειναι αλλη διαδικασια και εχει πολλαπλες .... απαντησεις.....Παράθεση:
Άρα αν κάποιος πάρει ένα φθηνό διαμέρισμα με ~80-100Κ (cash) ξεκινάει αυτομάτως και η διαδικασία για green card?
Οk Σταμ. Για χαρτιά δε τίθεται θέμα δε τα χρειάζομαι.Απλά ρώτησα για την διαδικασία... Παιζει κανά link με info....?
Tnxs anyway...
Αυτα Ελένη είναι fed law ή κάθε state κάνει τους νόμους της....?
Ok.. Fed..State.... και County...
σκοπευεις να ερθεις Αμερικη?
Υπαρχουν πολλες απαντησεις ... μπορω να σου πω μονο αυτες που μου επιτρεπονται μεσω ανοικτης συζητησης......
1. Να γνωρισεις ... την γυναικα της ζωης σου, (αμερικανικης υπηκοοτητας) και να σε παντρευτει , στην Ελλαδα οχι εδω.
2. Να ερθεις απο προσκληση καποιας εταιρειας που ζηταει προσωπικο για συγκεκριμενες ειδικοτητες που δεν βρισκουν εδω.
3. Απο την αρχιεπισκοπη, εκκλησια, κλπ.... σαν ιερεας η θεολογος
4. Απο το Ελληνικο προξενειο ( αν εχεις καποιο δοντι)...
5. Να κανεις σπουδες η μεταπτυχιακο... και μετα θα σου εξηγησουμε την συνεχεια.....
τις επομενες λυσεις/απαντησεις αν ενδιαφερεσαι θα στα στειλω με ΠΜ......
Άντε ψηθείτε λίγο ακόμα.
Να φύγουμε ομαδικώς για L.A.
https://www.youtube.com/watch?v=OpA3ORYlgGs
***Ακούγεται ΔΥΝΑΤΑ!!!!
τελικα με δικο μου σπιτι στην Αμερικη ποσο καιρο δικαιουμαι να μενω εκει;
μπορω να εχω σπιτι στη ΝΥ και να εξαφανιστω ενα μηνα στο LA?
αχαχαχαχα νάτος ο Νίκος!!!!!!!
Αν και για μενα η Νεα Υορκη ειναι υπεροχη, η πολη που μπορεις να βρεις και να κανεις οτι θες 24 ωρες την ημερα....χωρις να βαρεθεις ποτε........ δεν θα ελεγα οχι για Santa Barbara, το χειμωνα. Εχει ενας φιλος απο Ελλαδα ενα σπιτι... που χρειαζεσαι GPS να το γυριζεις.....
εξαρταται .... αν δεν εχεις χαρτια, και εισαι επισκεπτης , οσο καιρο σου δινει το Immigration, οταν πατας το ποδι σου στο αεροδρομιο.... συνηθως ειναι 6 μηνες, αλλα αυτο που τους νοιαζει ειναι να μπορεις να αποδειξεις οτι κατα την παραμονη σου εδω δεν θα γινεις βαρος στο κρατος, οτι εχεις τα χρηματα να επιζησεις.....
και φυσικα μπορεις να πας οπου θες... δεν τους νοιαζει αν εισαι στη ΝΥ η στο LA
Έλα Νίκο / Αθηναίε σας βρήκα και σπιτάκι...
https://www.youtube.com/watch?v=GYegkxtQyMM
κατι ξεχασα