Αρχικό μήνυμα απο
Stathis
παιδια η κουβεντα εχει ξεστρατισει λιγο απο εκει που την τοποθετησα αρχικα, δεν πειραζει εχει ενδιαφερον ετσι κι αλλιως.
ειναι λογικο οταν μοιραζεσαι με τον επιχειρηματια το φορο (23% το φπα εσυ, 26% + το φορο εισοδηματος αυτος), να υπαρχει καποιο ειδος συναλλαγης με κερδισμενα και τα δυο μερη.
εκει υπαρχουν δυο αποψεις, η μια που λεει αφου το κρατος με κλεβει και δεν μου προσφερει τιποτα θα το κλεψω και εγω, η αλλη λεει οτι ειναι σα να κλεβω τον εαυτο μου αφου μακροπροθεσμα αν κανεις δεν πληρωνει φορο θα καταρρευσει το συστημα, εκτος βεβαια απο το ηθικο μερος της υποθεσης.
εγω ρωτησα αλλο ομως.
αν πατε καπου οπως καλη ωρα πηγα εγω να φαω με την οικογενεια μου και σας φερουν για λογαριασμο ενα μπακαλοχαρτο, απαιτειτε αποδειξη, ή σκεφτομενοι τα ζορια του μαγαζατορα και το προσωπικο το οποιο ισως απολυσει αν εχει μειωμενα εσαδα δινετε τοπο στην οργη?
μιλαω για την ιδια ακριβως τιμη, οχι κουβεντες του τυπου, ειναι ξερω γω 55, δωσε 40 και ειμαστε ενταξει.
κανονικα τρεις το ενα τρεις το αλλο, συνολο 55 ευχαριστουμε, μαυρο στο μαυρογυαλουρο.
πραγματικα εκνευριζομαι αφανταστα οταν σκεφτομαι οτι αυτος βγαζει χρηματα στην πλατη μου και δεν συνεισφερει τιποτα στο κοινο ταμειο που πληρωνεται οτι χρησιμοποιουμε ολοι, απο την αλλη σκεφτομαι οτι αν απο τα 55 το κρατος παιρνει τα μισα (χωρια τα εμμεσα οπου εχει φορολογησει τα παντα πολλαπλως μεχρι να φτασουν στο τραπεζι), με τα αλλα μισα τι να συντηρησει ο ανθρωπος, τι να πληρωσει, τι να δουλεψει ο ιδιος και να του μεινει.
αυτος ειναι ο προβληματισμος, δεν ξερω αν ειναι σωστος ή λαθος, παντως με απασχολει τελευταια.