Αρχικό μήνυμα απο
Samaro
Λοιπόν εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφωνώ και με τις ιδέες, αλλά και με τα πρόσωπα που τις εκφράζουν.
Και να στοχοποιώ ! Γι΄αυτό θα ξεκινήσω στοχεύοντας κατ'αρχήν εμένα !
Ο Αντώνης, Αρη μου, δούλευε απο 15 χρονών και πήγαινε νυχτερινό σχολείο βοηθώντας παράλληλα την οικογένειά του.
Και αφού δούλεψε 40 ολόκληρα χρόνια (χωρίς το στρατιωτικό) στον ιδιωτικό τομέα, βγήκε στην σύνταξη .
Δηλαδή αν σπούδαζε μέχρι τα 28 θα έβγαινε στην σύνταξη στα 68 και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα;
Περίμενε λοιπόν πως απο τις είσφορές που πλήρωνε τόσα χρόνια θα πάρει μιά σύνταξη που θα του επέτρεπε να ζεί αξιοπρεπώς.
Αντί αυτής, παίρνει το 40 % περίπου και πρέπει να λέει κι ευχαριστώ για όσο διάστημα θα την παίρνει ακόμα.
Και όχι μόνον αυτό, πρέπει να αισθάνεται και ενοχή αφού ορισμένοι επαγγελματίες
και επιχειρηματίες συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι τα 80 τους χρόνια !
Σαν να μήν είναι επιλογή τους.
Τώρα αν υπάρχουν σήμερα 3+ εκατομμύρια συνταξιούχοι ( και με εθελούσιες εξόδους ),και το κράτος δεν μπορεί να τους πληρώσει , αυτό το ίδιο το κράτος δεν φταίει που τους ώθησε στην σύνταξη με την πολιτική της ξαφνικής αλλαγής των νόμων συνταξιοδότησης ;;
Δηλαδή τι περίμενε ότι θα έφευγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά δεν θα έπαιρναν σύνταξη;
Το έχω πεί και θα το λέω συνεχώς . Προσέξτε πως κρίνεται τις άλλες κοινωνικές ομάδες .
Ολοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Ο ένας ταίζει τον άλλον και το να βγάζουμε μεταξύ μας τα μάτια μας μόνο σοφό δεν είναι !
ΣΗΜ : - Αργησα να απαντήσω γιατί δεν ήμουν σπίτι.
- Περιμένω να διαβάσω σχόλια διαφωνούντων στα οποία πάλι θα γράφουν ότι ειρωνεύομαι :original: