Τετρακούνα και του 2002; Θα σε βολέψει για Αράχωβα αλλά στο Καβούρι δε θες να μπαίΝεις με τα όσα; Τουτέστιν πισωκούνα;
Printable View
Τετρακούνα και του 2002; Θα σε βολέψει για Αράχωβα αλλά στο Καβούρι δε θες να μπαίΝεις με τα όσα; Τουτέστιν πισωκούνα;
Νομίζω κάποια στιγμή το είχαν σκεφτεί να φορολογούν με τους ίππους αλλά έπρεπε να φτιάξουν μια περίπλοκη και μεγάλη βάση δεδομένων από την αρχή με πολλά if μέσα. π.χ. για το ίδιο μοντέλο με τα ίδια κυβικά θα έπρεπε να υπήρχαν 3-4 διαφορετικά τεκμήρια! ΧΑΟΣ. Και εκεί θα υπήρχαν αδικίες.
Ποιά βάση έχουν έτοιμη από αρχαιοτάτων χρόνων και μπορούν να το μαγειρέψουν όπως θέλουν; τα κυβικά σε συνδυασμό με χρονολογία 1ης άδειας. Ευκολία......
Δεδομένου ότι το ύψος των τελών κυκλοφορίας παρέμεινε το ίδιο, αποδεικνύεται ότι η αλλαγή από έντυπη ειδοποίηση σε ηλεκτρονική πληροφόρηση είχε τόσο υψηλή αποδοχή, που δεν επηρέασε ουσιαστικά τα προσδοκώμενα έσοδα, σύμφωνα με το υπουργείο.
Αυτό είναι το ζουμί. Οσες πινακίδες και να κατατεθούν ο έλληνας δεν αποχωρίζεται το αμάξι. Ηθικόν δίδαγμα: βαράτε τους κι άλλο.
Πίστεψε με δεν είναι θέμα ευκολίας..Είναι καθαρά θέμα business case.
Πόσα έσοδα θέλουμε να βγάλουμε? Πόσα αυτοκίνητα είναι πάνω από 2000cc? Κάνουμε μια κατανομή και έτοιμο...ας προσεχες εσύ που ήθελες 2000cc (που σε σχέση με το σύνολο δεν είναι πάνω από 20%)
Αν θέλανε δίκαιο σύστημα θα χρησιμοποιούσαν ranges αξίας αυτοκινήτου με εκπτώσεις λόγω παλαιότητας. Αλλά με αυτό το σύστημα για να βγάλουν τα προσδοκώμενα έσοδα θα έβαζαν μεγάλο φόρο και στις μικρές αξίες "ακουμπώντας" περισσότερο κόσμο, πράγμα που δεν το θέλουν.
Σύμφωνα με οσα γραφει λοιπον η ομαδα "ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ" εχεις πλεον την επιλογη να μην πληρωσεις τελη κυκλοφοριας και αν σε σταματησει η τροχαια ή βεβαιωθεις στην εφορια να τους "τυλιξεις σε ια κολλα χαρτι".Τα συμπερασματα δικα σας... :whistle:
https://www.sotos206.gr/miantapodoti...99%CE%9A%CE%91
https://kapagriniou.wordpress.com/20...onkukloforias/
Έχω μπερδευτεί λίγο...
Το δικό μου με άδεια κυκλοφορίας στη Γερμανία το 2004 και εισαγωγή στην Ελλάδα το 2008 με τα σημερινά δεδομένα κλείνει 5ετία????
Αν λάβουμε υπόψιν ότι προσμετράτε η πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα...
Τεκμήριο για το 2011 ήταν 8800€...
Noμίζω πως έτσι και σε σταματήσουν έχεις θέμα...και ας το έχουν κάνει 1000 δεν ξέρω κι εγώ πόσοι...:think:
Μαλλον οι σκαφατοι εχουν μεγαλο βυσμα, πολυυυυ μεγαλο
"Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό - Απαλάσσονται τα σκάφη απο τον φόρο πολυτελείας"
https://www.newsit.gr/default.php?pn...85591&catid=13
οτι θελουν γραφουν.....
ην απαλλαγή των σκαφών αναψυχής από τον ετήσιο φόρο πολυτελούς διαβίωσης αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών καθώς, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, σχεδιάζεται η διαδικασία επιβολής ετήσιου τέλους πλόων για όλα τα σκάφη που εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Πρόκειται για αίτημα του υπουργείου Ναυτιλίας.
Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε ακόμα στην απόσυρση των διατάξεων για την αυστηροποίηση των ποινών σε περίπτωση φορολογικών παραβάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διατάξεις ενδεχομένως θα κατατεθούν εκ νέου σε άλλη μορφή, ενώ αλλαγές επήλθαν και στα μεσιτικά εφοπλιστικά γραφεία που είναι υποχρεωμένα να πληρώνουν το νέο φόρο επί της εισαγωγής συναλλάγματος.
Πηγή: https://www.skai.gr/news/finance/art...#ixzz2Hy6lO57r
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
Αν είναι 2ος του 2008 πχ απο πότε μετράει η πενταετία ? Δηλ τον 1 και 2ο του 2013 τι τεκμήριο έχει?
εισαι σιγουρος για αυτο? Δηλ. αυτοκινητο 1/2008 και 12/2008 εχουν την ιδια μειωση στο τεκμηριο? Γιατι εχω την εντυπωση οτι το τεκμηριο υπολογιζεται με βαση τους μηνες (οπως και η κατοχη δηλ. αν εχεις το αυτοκινητο 5 μηνες παιρνεις τα 5/12 του συνολικου τεκμηριου).
Νομιζω οτι μεχρι τον μηνα που κλεινεις πενταετια υπολογιζεται κανονικα και απο εκει το υπολοιπο μεχρι το τελος του συγκεκριμενου χρονου με -30%. Και πανω σε αυτο που θα προκυψει παιρνεις 5% η 10% αναλογως κυβικων.
Οπως και οταν κλεινεις 10ετια (και εχεις απαλλαγη) σου υπολογιζουν τους μηνες μεχρι να κλεισεις την δεκαετια και πανω σε αυτο υπολογιζουν τον φορο πολυτελειας. Η οχι? :think:
Θα γεμίσει ο τόπος με βουλγαρικες πινακίδες
Κ εγω θα το πουλησω τελικά.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Οι πλέον ζημιωμένοι ελιναι αυτοί που πήραν αυτοκίνητο μετά τον 11/2010 με τα τέλη βάσει ρύπων
Θα πλήρώσουν από εκεί που δεν το περιμένουν..
Ακουσα στις ειδήσεις πως αποσύρθηκε ο φόρος πολυτελείας για τα σκάφη αναψυχής.
Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει ;;
Γιατί τα κότερα εξαιρούνται αλλά παραμένουν τα αμαξάκια ;;
Ναι, δυστυχως. Τα περισσοτερα aftermarket πραγματα εχουν ηδη πουληθει οπως και ο κομπρεσσορας. Αυτην την στιγμη ειμαι σε επικοινωνια με Active γιατι εχω αναλαβει και την διαδικασια επαναπρογραμματισμου του εγκεφαλου του νεου ιδιοκτητη. Μου εχει μεινει μονο μια PSS9 και μια τετραδα λαστιχα Cup.
Να δουλευω για να πληρωνω τα κυβερνητικα λαμογια ακομα και αν μου περισσευουν, δεν θα το κανω.
Θα γινω και εγω λαμογιο και θα προσπαθησω να τους την φερω οποτε και οσο μπορω, οπως μου την εφεραν και αυτοι με το "φορο πολυτελους διαβιωσης" που τον ψηφισαν ΑΦΟΥ πληρωσαμε τα σηματα σαν μ@λ@κες. Ξεκινησε ο πολεμος :warriorsmiley:
Αμα χτυπήσω ΤΟ όχημα το γλυτωνω το χαράτσι ?
https://auto24.yooblog.gr/files/2007/10/blog2510078.jpg
Στέφανε δεν το λέω ειρωνικά αλλά ένα E92 320 με ρύπους πληρώνει 237ευρώ σήμα (αν δεν κάνω λάθος) . Τα υπόλοιπα βάση κυβικών 660. Άρα με το φόρο απλά φτάνει τη δαπάνη του σήματος των υπολοίπων ενώ τα άλλα φτάνουν το χιλιάρικο με το καλημέρα (χωρίς ασφάλεια)...Να δω πόσα ακόμα θα πληρώνουμε...
Φτάσαμε σε σημείο να περιμένουμε πότε θα παλιώσει το αυτοκίνητο μας για να γλυτώσουμε φόρους....Για γέλια...
Τι κάθομαι και ασχολούμε με το μπουρδέλο γαμώ το κέρατό μου μέσα......
:crying::crying::crying::crying::crying:
Απο την μία το λυπάμαι γιατί έχω ρίξει πολύ χρήμα πάνω και απο την άλλη λέω αξίζουν τόσα πολλά για τα παλιοσίδερα????????????
Είμαι σε απόγνωση με όλα αυτά που συμβαίνουν...
Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον....
Ειλικρινά θα κλάψω στα 25 μου χρόνια....