γιατι σταθη?θεωρεις οτι επειδη δεν εχουμε δει ποτε τη φωτογραφια του γολντμαν και σακς,αυτος δεν υπαρχει??
δηλαδη ολα αυτα ειναι ενα φυσικο φαινομενο που εχει μεν εξηγηση αλλα μεταβλητες μη ελεγξιμες παραμετρους?(οπως ο σεισμος..πχ.)
Printable View
οχι δεν αναφερομουν σε σενα, αλλα στον αρη που επιμενει να βλεπει φαντασματα, ενω τα πραγματα ειναι απλα.
στεφ οχι.
καθολου παρανομο...
αλλα σκεψου λιγο αυτο..
με ποιο αντιτιμο εσυ θα του εδινες συμβουλη?και με ποιο τροπο θα ελεγχες εσυ τα οικονομικα μου??
εγω οταν παω στη τραπεζα για δανειο εχωτο εκκαθαριστικο της εφοριας..η τραπεζα μεσω των αλλων τραπεζων βλεπει αν εγω εχω δανεια και αν πληρωνω κλπ...στοιχεια δηλαδη που "κυκλοφορουν"...
αυτα τα στοιχεια προφανως τα εχει και ο σταθης που θα μου δανεισει..
προσοχη.δε μιλαω για φυσικα προσωπα...
μιλαω για κρατη και τραπεζες..
εφοσον η τραπεζα ...πχ της γερμανιας ,εχει ολα τα στοιχεια μου...υπαρχει καποιος λογος να απευθυνθει σε μια τριτη εταιρια?και τι παραπανω θα κανει η τριτη εταιραι απο τη τραπεζα που θα μου δανεισει??
θα ερθει για αυτοψια στο σπιτι μου να δει ...τι?που εχω κρυμμενα λεφτα??
να δει αν εχω καλο αμαξι?εγω ειμαι μαγκας και τα φραγκα μου τα τρωω σε γουστα και οχι σε λουσα....εχω ενα φιατακι...αλλα 70 κιλα χρυσο στο μαξιλαρι μου!!!
αυτο σημαινει οτι δεν μπορω να το ξεπληρωσω??
το αντιθετο...εγω μενω σε μια σπιταρονα με τη bmwdia απο εξω αλλα παιρνω ενα νορμαλ μισθο...
σταθη,προς θεου...καμμια παρεξηγησ απο μερους μου..κουβεντα κανουμε!!!
Η αλήθεια/πραγματικότητα είναι συνήθως πολύπλευρη, είτε μονομερώς είτε καθολικά συμφωνώ με όλους (λες κ είμαι ο πάπας :hystericalbs1: )
Να προσθέσω για τους οίκους αξιολόγησης ότι ξεκίνησαν, σαν αναγκαίο κακό κατά την γνώμη μου, ως ρυθμιστές / πληροφοριοδότες της αγοράς (κάπου τέλη 1900 αν δε κάνω λάθος) όταν οι τράπεζες αδυνατούσαν να αξιολογήσουν την πιστοληπτική ικανότητα κρατών/επενδυτών/επιχειρήσεων κλπ, όπως είπε κ ο Στέφανος.
Με λίγα λόγια καλούνταν / νται να λύσουν το πρόβλημα της μη κοινής γλώσσας / πληροφοριακής ασυμμετρίας μεταξύ δανειστών και δανειζομένων.
Θεωρούνται υπεύθυνοι για την αρχή της κρίσης με τις φούσκες που δημιούργησαν κ με την ανεπάρκειά τους να προβλέψουν τα διαρθρωτικά προβλήματα που ξεκίνησαν στις ΗΠΑ.
αναφέρθηκα σε φυσικά πρόσωπα για να απλουστεύσω τη διαδικασία
ο κάθε επενδυτής, ακόμη κι αν είναι τράπεζα, θέλει πλήρη πληροφόρηση για προβεί σε επένδυση...γι αυτό έχει εξειδικευτεί ο κλάδος
ρωτάς τί θα κάνει η τράπεζα για να σου δανείσει; θα ζητήσει αποδεικτικά εισοδήματος και εγγυήσεις
επίσης αν θες το δάνειο για καταναλωτικούς σκοπούς θα το πάρεις με επιτόκιο στο θεό...αν έχεις κρυμμένο χρυσό σκασίλα της τράπεζας...εκτός αν τον βάλεις ως εγγύηση thumb
Επειδη ο καθενας εχει αποψη για το τι συμβαινει κι επειδη θεωρω οτι ειναι ποιο ευκολο να αναλυσει καποιος, ποιος φταει γι αυτο που μας βρηκε,
εγω ζητω το ακατορθωτο, με δεδομενο οτι οι συσχετισμοι αλλαζουν καθημερινα.
Τι πρεπει να περιμενουμε οτι θα συμβει απο εδω και περα;
Μην αναλωθειτε στο τι συνεβη αλλα στο τι θα συμβει.
οι οίκοι αξιολόγησης είναι δυνατό, και ίσως έχει συμβεί κιόλας, να διαπλέκονται με τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες για κερδοσκοπικούς λόγους (αυξημένα επιτόκια/cds)...
όταν ένα κράτος δανείζεται για να καταναλώνει κι όχι να επενδύει, είναι θύμα; δεν γνωρίζει;
Γιατί η αλήθεια, έστω και σε κάποιο βαθμό, ρε Στάθη πρέπει να είναι συνωμοσία?
Δηλαδή ή που θα ακούμε αυτά που πασάρει η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Καψής και ο Παπαδημητρίου, ή είμαστε συνωμοσιολόγοι?
Εδώ βάλλεται ξεκάθαρα το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, κυβερνήσεις αλλάζουν σε μια νύχτα και αυτές πρέπει να υπογράψουν "πιστοποιητικό φρονημάτων" (βλέπε Σαμαρά) ότι δεν θα πάνε κόντρα στα, δίχως λαϊκή βούληση, συμφωνηθέντα (όχι ότι θα πηγαίνανε βέβαια αλλά τέλος πάντων) και παντού υπάρχουν οι "αγορές" σαν μπαμπούλας που καθορίζει κατ'αποκλειστικότητα τις αποφάσεις των κυβερνήσεων.
Απορώ ειλικρινά, ο λαός ψηφίζει ώστε οι κυβερνήσεις να εναρμονίζονται με τα συμφέροντα των αγορών ή του ιδίου?
Και αν αυτά είναι αντίθετα, γιατί θεωρείται λογικό οι κυβερνήσεις να καταδικάζουν το λαό για χάρη των αγορών οι οποίες και πάλι βέβαια δεν φαίνεται ποτέ να είναι ικανοποιημένες?
Μόνο συνωμοσίες δεν μου φαίνονται όλα αυτά, αλλά η ξεκάθαρη πραγματικότητα, ασχέτως ιδεολογίας και πεποιθήσεων.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή πανευρωπαϊκή κατάσταση.
Μέσα σε λίγους μήνες οι άλλοτε πιο κραταιές οικονομίες του πλανήτη βρίσκονται ένα βήμα προ της κατάρρευσης και φαίνεται να μην μπορούν να κάνουν σχεδόν τίποτα για να το αποφύγουν!
Μήπως τελικά όλο το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό (αγορές, ελλείμματα, δανεισμοί κλπ) είναι μια φούσκα που ανάλογα τα εκάστοτε συμφέροντα μπορεί να ανεβάζει ή να καταποντίζει όποιον γουστάρει ή όποιον του πάει κόντρα?
Ξέρω ξέρω, συνωμοσίες...
(Υπόψιν, τα λέω σε φιλικό τόνο για να μην παρεξηγηθώ και φυσικά δεν απευθύνομαι προσωπικά)