Πανο κοιταξε το bold στο post μουκαι μην με αναγκασεις να ανεβασω το ΕΠΙΣΗΜΟ εγγραφο απαντησης απο το Υπουργειο
Printable View
5 μέρες χωρίς κυβέρνηση
1) έχουν πιάσει τον Ψωμιάδη,
2) κατέσχεσαν την περιουσία του Λαυρεντιάδη,
3) έπιασαν λιμενικούς που πουλούσαν ναρκωτικά,
4) απέλυσαν υπαλλήλους του υπουργείου περιβάλλοντος που τα "έπαιρναν"
5) έπιασαν γνωστό ιδιοκτήτη αλυσίδας κομμωτηρίων που χρωσταγε στην εφορία
6) έπιασαν μεγαλόμετοχο εισηγμένης στο ΧΑΑ για φοροδιαφυγή, και το
κυριότερο..
7) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΤΡΑ!
Τελικά ο καλύτερος πρωθυπουργός της χώρας είναι ο "ΚΑΝΕΝΑΣ"!!!
Μπορεί να γίνει η έξοδός μας πάνω ακόμα και αν δεν διαλυθεί η ευρωζώνη. Είναι αφέλειά μας να εκβιάζουμε ότι θα τους πάρουμε μαζί μας στο χάος. Δεν υπάρχει νομική φόρμουλα γιά να μας διώξουν, υπάρχει όμως πρακτική. Αρκεί να μη μας δώσουν την 6η δόση. Κάνουμε άμεσα εσωτερική στάση πληρωμών και μέσα στο Δεκέμβριο και εξωτερική. Και κόβουμε νόμισμα, απλά πράγματα. Δεν θα μας έχουν διώξει ...
Πιστευω οτι οι περισσοτεροι δεν εχουν καταλαβει, οτι ηδη ειμαστε σε πολεμο, και μαλιστα παγκοσμιο, τον 3ο.
Επισης, δεν εχουν καταλαβει, οτι ειμαστε (η Ελλαδα, και οι πολιτες της) οι πλεον αναλωσιμοι, αυτοι που η ευρωπη εχει στειλει πρωτη στο μετωπο... Οταν τελειωσουμε (οσονουπω), παιρνει σειρα η επομεση στρατια, Ιταλια την λενε.
Οι μαχες χανονται, το νταλαρ, κερδιζει...
Εσταξε η ουρα του γαιδαρου για το χρεος της Ελλαδας, που ειναι το 2% του συνολικου ΑΕΠ της Ευρωπαικης ενωσης...
Τελος παντων...
Τι να σου πω Πάνο, θεωρώ ότι θα είναι λάθος να μας διώξουν κ ότι αυτό θα συμπαρασύρει όλη την Ευρωζώνη.
Πάντως από την αρχή ήταν ΜΕΓΑ λάθος να μπούμε στο ΔΝΤ μιας και η αρωγή του αφορά ανεπτυγμένες χώρες.
Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν να μπούμε στο πρόγραμμα της παγκόσμιας Τράπεζας (είμαστε μέλη από το '40) σαν αυτά που εφαρμόζονται στις Αφρικανικές χώρες με διαλυμένες οικονομίες.
Μόνο έτσι θα μπορούσαμε κ έπρεπε να αρχίσουμε από το μηδέν.
Επιπλέον είναι επιτακτική ανάγκη να διαλυθούν τα 2 μεγάλα κόμματα με όλη την σαπίλα - συρφετό-σύσκατο που φέρουν ως άρμα ψηφοθηρίας.
Αν δε το πιάσουμε ακόμα πιο πίσω, ήταν λάθος από την αρχή που μπήκαμε στο ευρώ.
Για αυτό σας λέω, μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα. Είτε με ευρώ είτε με δρχ. θα τον πιούμε - έκαστο στο είδος του.
Πανο, με την δραχμη δεν θα εχουμε να τον πιουμε για 3-5 χρονακια, με το ευρω δεν θα τον πιουμε ποτε ξανα
(τον καφε. Τις"μπλε" θα τις πινουμε παντα)
Θες να πεις 3-5 γενιές Ντίνο.
Από τα φρέντα κ τα καπουτσίνα θα γυρίσουμε στο ρεβίθι (υποκατάστατο καφέ στην κατοχή - πρόλαβα τον παππού μου να το κάνει ακόμα την δεκαετία του '80! )
Για να γίνω ξεκάθαρος, δεν είμαι του δόγματος ΔΡΧvsΕυρώ. Σκέψεις κάνω, συνειρμούς, βάζω κάτω την λογική (την όποια), και προσπαθώ να δω τα υπέρ και τα κατά.
Από την στιγμή που αρμενίζουμε στραβά, ότι και θεωρία να πούμε και να αναλύσουμε όλα παίζουν σε ένα από τα πλέον ασταθή περιβάλλοντα που είχαμε την ατυχία να σκάσουν σε εμάς..
Ασε τους παπουδες εκει που ειναι. Και ο δικος μου εβαφε το μουστακι με φελλο (τον εκαιγε πριν)
Ασε τωρα τα δρχ VS ευρω, και απαντα αν θα ερθεις να παμε για ελιες... Ολοκληρη αναλυση σου εκανα στο διπλα νημα ...
Έλα πρώτα εσύ στις δικές μου κ μετά έρχομαι κ εγώ..
Από 6 ετών το τρώω το πακέτο Ντίνο, λάθος πόρτα χτύπησες.. https://freesmileyface.net/smiley/un...uckyou-052.gif χεχε
Να σε δω με το si να μπαίνεις στο χωράφι κ τα λιόπανα μέσα στο πορτπαγκάζ :hystericalbs1:
Mε βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
Μερικοί μιλούν λες και τώρα είμαστε καλά (όχι πλούσια αλλά με αξιοπρέπεια) και με τη δραχμή θα υπάρξει αφανισμός!
Αυτά πείτε τα στον άνεργο, τον συνταξιούχο των 300 ευρώ, τον μισθωτό τον 600 που αν δεν είναι ήδη, σε λίγο καιρό θα είναι η πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού και θα βάλουν τα γέλια γιατί αυτοί ήδη είναι αφανισμένοι και όχι γιατί ήρθε καμία φυσική καταστροφή, αλλά γιατί έτσι τους έκαναν οι αποφάσεις της Τρόικα και της ελληνικής κυβέρνησης.
Αυτοί ούτε φρέντο πίνουν, ούτε ipad έχουν ούτε τίποτα, οπότε την επιστροφή στη δραχμή όχι μόνο δεν τη φοβούνται αλλά τους δίνει και μια ελπίδα ανάκαμψης που με το ευρώ δεν την ονειρεύονται ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.
Τώρα τα περί πολέμων κλπ, ναι πάντα είναι στο παιχνίδι αν βγούμε από την ΕΕ.
Αλλά το να λέμε να μείνουμε στην ΕΕ για να μην μας διαλύσει όταν βγούμε χρηματοδοτώντας τους εχθρούς μας, είναι σαν να λέμε πληρώνω προστασία γιατί αν σταματήσω να πληρώνω ο "προστάτης" θα με ρημάξει.
Αν παραδεχόμαστε ότι έχουμε ντ@βατζήδες λοιπόν, με γεια μας με χαρά μας. Κι εγώ σύμφρωνος είμαι.
Το να παρακαλούμε να μείνουμε υπό την προστασία των ντ@βατζήδων αυτών όμως δεν το καταλαβαίνω.
Εν τέλει, αν θέλουμε πραγματικά το καλό της πατρίδας μας τότε εν ανάγκη πρέπει να την υπερασπιστούμε και με τα όπλα.
Αν θέλουμε να καθόμαστε στον καναπέ και να μας ληστεύουν και να λέμε μόνο τι παλιολαός είναι οι Έλληνες, τότε μέρος του παλιολαού είμαστε κι εμείς οι ίδιοι αφού δεν κάνουμε τίποτα να αλλάξουμε προς το καλύτερο.
Και τέλος, η Ευρώπη απ'ότι φαίνεται είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει (η Ιταλία είναι έτοιμη να εκραγεί και ακούγεται να μπει σε επιτήρηση μέχρι και η Κύπρος!) οπότε είτε έτσι είτε αλλιώς το ευρώ μάλλον θα μας αποχαιρετήσει.
Αντί να τρομοκρατούμαστε λοιπόν, ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει ώστε να δούμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει με τα νέα δεδομένα, πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα ένα εθνικό νόμισμα (γιατί οι δυνατότητες είναι πολλές) και πως θα καταφέρουμε επιτέλους να ζήσουμε με όσα παράγει η χώρα μας, τα οποία είναι απείρως περισσότερα από αυτά που παράγει τα τελευταία χρόνια ή ακόμα και παλαιότερα.
Τα ψέματα τελειώνουν, αν ο ελληνικός λαός αξίζει πραγματικά κάτι καλύτερο να το απαιτήσει και να το καταφέρει, χωρίς πάτρονες και προστάτες που μόνο το καλό μας δεν θέλουν.
Εύκολο δεν θα είναι τίποτα, όπως και σήμερα δεν είναι και αν όλοι δεν κάνουμε θυσίες θα παραμείνουμε στο μηδέν.
Αλλά οι θυσίες μας αυτές θα έχουν αντίκρυσμα, σε αντίθεση με σήμερα που ο ελληνικός λαός ματώνει και το μόνο που γίνεται είναι να φτάνουμε ολοένα και πιο κοντά στην καταστροφή.
Η μοναδική λύση είναι να ξαναγυρίσουμε σε πραγματικά δεδομένα όπως ακριβώς τα έγραψε ο Σταμάτης.
Να σταματήσουν οι κάθε είδους επιδοτήσεις από έξω όπως και τα δάνεια και να στηριχτούμε στα δικά μας πόδια που θα είναι στιβαρά και όχι πήλινα.
Πρέπει να κοιτάξουμε το σπίτι μας!
Για να γίνουν τα παραπάνω θα πρέπει να έχουμε όμως σοβαρούς πολιτικούς με όραμα, όρεξη και πυγμή .Να μπορούν να υψώσουν το ανάστημα τους και να μην αποτελούν υπογχείρια κανενός.
Και τέλος αναφέρω εμάς τους πολίτες που επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία.
Φτάσαμε στο σημείο όπου :
"Οι πλούσιοι αυτής της χώρας δεν κάνουν, έχουν.
Κάτι γενικώς, καράβια, προμήθειες, λαθρεμπόριο πετρελαίου, πλαστά τιμολόγια, ποδοσφαιρικές ομάδες-πλυντήρια, αγοραπωλησίες παικτών, εικονικά συμβόλαια, πουλάει φάρμακα στα νοσοκομεία στην τριπλάσια τιμή, εισαγωγή από την Κύπρο, εκμεταλλεύεται εμπορικά ακίνητα της εκκλησίας, καταπατάει δημόσιες εκτάσεις, χτίζει στη Μύκονο συγκρότημα κατοικιών με συνέταιρο γνωστό πολιτικό, αλλαγές συντελεστή δόμησης μόνο για την περίπτωσή του, έχει αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια υπουργείων, διαχειρίζεται τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, πουλάει τηλεοπτικά κανάλια που του χαρίζει το κράτος, αύξηση κεφαλαίου, τραπεζική εγγύηση, δάνεια, offshore εταιρείες, κωδικοί, μπράβοι. Πούρα. Χοντρός σβέρκος."
Στο ευρώ μπήκαμε γιά να μπορεί να δανείζεται η χώρα σε χαμηλό εποτίκιο και να ευνοείται η ανάπτυξη αφενός και αφετέρου γιά να μην διακυμαίνεται το χρέος ανάλογα με την ισοτιμία της δραχμής, κυρίως αυτοί ήταν οι λόγοι. Θεωρητικά σωστό σκεπτικό. Ομως κάναμε τα δανεικά διορισμούς και καγιέν. Και λαμογιές. Απλουστεύω λίγο γιά να μην ξαναλέω γνωστά πράγματα. Τα δανεικά δεν πήγαν σε παραγωγικούς τομείς και υποδομές και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μακάρι να μην είχαμε μπει ποτέ λοιπόν, αν ήτανε να λειτουργήσουμε σαν κάφροι εντός του ευρώ.
thumbΠαράθεση:
Για αυτό σας λέω, μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα. Είτε με ευρώ είτε με δρχ. θα τον πιούμε - έκαστο στο είδος του.
Αμ εσύ έχεις προίκα τρελή αφού μπάζεις κ τρακτέρ μες το χωράφι.
Εμείς ακόμα στο ραβδί είμαστε κ το λιόπανο. https://emoticoner.com/files/emotico...gif?1292867691
Αυτο ειναι Τζων Ντηρ.
Εμεις μιλαμε για οριτζιναλ Ζετορ ανατολικου μπλοκ Τσεχικο.
Αγορασμενο το 79.
60 αλογα λεμε.
400nm στις 1.000 στροφες.
Νέος πρωθυπουργός ο Παπαδήμος.
Ελπίζω ειλικρινά η κίνηση αυτή να είναι ουσίας και όχι εντυπωσιασμού και ο άνθρωπος αυτός να μην είναι μια απλή μαριονέτα με εντεταλμένη υπηρεσία όπως ο ΓΑΠ, αλλά να προσπαθήσει να βάλει τη χώρα σε μια ομαλή τροχιά με αναπτυξιακές προοπτικές και πάνω απ'όλα, δίκαια μέτρα και προστασία των αδύνατων.
Δεν πιστεύω πως όλα αυτά θα γίνουν, τουλάχιστον στο βαθμό που θα έπρεπε, αλλά θεωρώ λάθος να κρίνουμε εκ προοιμίου και να είμαστε απόλυτοι.
Ενδείξεις για το τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση υπάρχουν, αλλά ας ελπίσουμε για το καλύτερο.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο λαός δεν θα χαριστεί σε κανένα και αν δεν γίνουν κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση η κυβέρνηση αυτή δεν θα αντέξει ούτε 1 εβδομάδα.
Αλλά μακάρι να πάνε όλα καλά. Το σημείο είναι κομβικό.
Ητανε μερακλης ρε ο παππους μου και μπροστα απο την εποχη του.
Με αυτο το τρακτερ σπουδασε δυο παιδια και αφησε μαγια και στα εγγονια.
Το 1926 ηταν καραγωγεας και εκανε αγωγια με δυο μουλαρια στα χωρια.
Μετα μεγαλωσε την επιχειρηση και πηρε και ενα καϊκι για να πηγαινει πραματα στα νησια.
Του το βουλιαξανε το 40 και παραλληλα εφυγε να πολεμησει.
Γυρισε πισω και δεν βρηκε τιποτα και πηρε δυο βοδια και εκανε μεροκαματα καματεμα και λιοτριβι (δενανε τα βοδια στο ραουλο και γυρναγανε το μυλο)
Μετα πηραν αερα οι δουλειες και το 60 εκανε δικο του λιοτριβι που ειχε πελεκησει μονος του σε μια μυλοπετρα που ειχε κουβαλησει με το καρο 130 χιλιομετρα.
Δυο βδομαδες στο δρομο ητανε μεχρι να φτασει.
Μετα ειδε οτι ανεβαινει η παραγωγη στο λαδι και πηρε τραχτερι.
Η μανα μου θυμαται ακομα οτι δεν ειχε διπλωμα ποτε του και την πρωτη φορα που το οδηγησε χεστηκε πανω του.
Απο συνηθεια οταν παταγε φρενο τραβαγε πισω και το τιμονι, του ειχε μεινει απο τα γκεμια.
Πουλησε εναν "μπαξε" οπως τον ελεγε (χωραφι) για να σπουδασει η μανα μου και να γινει "επιστημων".
Μεχρι το 90 που εφυγε τον θυμαμαι επανω στο Ζετορ με κατι χερουκλες σαν μεγγενες να καπνιζει "εθνος" και να γελαει.
Μπροστα απο το σπιτι μας, μολις μπαινεις στον κηπο, το πρωτο πραμα που βλεπεις ειναι το αλετρι.
Εμενα ο παπους μου δεν μου αφησε ρολοϊ, ουτε ο πατερας μου ονομα.
Αλλα μου αφησε κατι @ρχιδια ΝΑ και δε μασαω μια.
Πτωχευση ξεπτωχευση δραχμη η λιρα, αμα τα καταφερε ο μπαρμπα Μητσος απο το τιποτα εγω θα κανω τα διπλασια.
Και στο διαολο και τα μπενβε και τα ρολεξ και η πλασμα τηλεοραση.
Το τραχτερι εκει ειναι και περιμενει να οργωσει.
Και με το διπλο φρενο κανει και κατι σβουρες που παει συνεφο το λαστιχο.
Δε μασαμε ρε.
Ωραιος thumb
Ξερω Σταματη, η μιση Νεμεα Deere εχει thumb Στους στιχους αναφερει Ζετορ :th_Laie_67-1:
Στο χωριο ειχαμε ενα αρχαιο - δεν θυμαμαι μαρκα/μοντελο αλλα πρεπει να ηταν 70-80's, με εβαζε ο παππους μου στα ποδια του και εκανα βολτες στο χωριο, υστερα δειλα-δειλα μονος μου, πηγαινε στα αμπελια με το αγροτικο και εγω επαιρνα τη γιαγια να παμε να τον βρουμε. Δεν θυμαμαι τι απεγινε.. το πουλησαμε? Το απεσυραν?
Υστερα πηραμε ενα Fiat καινουριο παλι δεν ξερω τι μοντελο ειναι, θυμαμαι τη χαρα του παππου μου αλλα και τη δικη μου που το εβλεπα διαστημοπλοιο σε σχεση με το παλιο που φαινονταν τα χρονια του. Ελα να ζεψουμε το αλετρι, ελα να ζεψουμε τη φρεζα, παμε να ραντισουμε με το βυτιο.. σε ολα μεσα εγω!
Καθε φορα μου λεγε μια ιστορια απο τη Γερμανια που πηγε να δουλεψει, του ελεγες "ελα Αθηνα" και εβγαζε σπυρακια. Δυσκολα αφηνε το χωριο και ακομα πιο δυσκολα το τρακτερ. Καθε μερα και δουλεια να μην ειχε, βολτα με τρακτερ θα εκανε. Εφτασε τα 78 και δεν ειχε παρει ουτε depon. Αν μας ακουγε και αφηνε τις δουλειες για εμας και τους εργατες ή αν σηκωνε την αψιδα προστασιας σιγουρα θα εφτανε τα 90+ αυτος ο ανθρωπος.. καταπλακωθηκε 25/11/09 σε μισο μετρο "γκρεμο" :( Ελεγε και ξαναλεγε πως θελει να φυγει ορθιος και οχι με μια σακουλα χαπια και μηχανηματα. Ετσι εγινε. Καποτε φτιαξαμε την αυλη, τη καναμε διπλασια και περγκολα με κεραμιδια και ελεγε για πλακα "την εφτιαξα για τη κηδεια μου να χωρεσουν ολοι και να μη βραχουν". Τελικα δεν χωρεσαν ολοι.. γεμισε και ο δρομος. Νοεμβρης μηνας και ειχε τοσο ηλιο και κανενα συννεφο τριγυρω.
Γεια σου ρε φανη.
Με συγκινησες.
κ@υλι@ρη θείο...είσαι και τσαμπουκάς βλέπω.
Ένα θα σας πω παιδιά..
Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο Μη λες πως θάνΆ καλύτερος ο νυν από τον τέως Πως θά'ναι το λυκόπουλο καλύτερο απΆ τον λύκο Τότε μονάχα να χαρείς: αν θά'ναι ο τελευταίος....
(Κώστας Βάρναλης)
https://photos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...72564730_n.jpg
Χωρίς λόγια....!
Αν το 2% προκάλεσε τόση αναταραχή σκέψου το 13%(Ιταλία)
Στη 2ρη στήλη..
η βασικη διαφορα μας ειναι οτι η Ιταλια εχει το μεγαλυτερο χρεος της προς το εσωτερικο και οχι οπως εμεις σε εξωτερικους δανειστες...:whistle:
https://photos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...02471356_n.jpg
Παιδιά ιδού το νέο κόμμα..
Θα μας ταραξουνε μαζί τώρα...
Τι αμαρτίες πληρώνουμε,θεέ μου!!! :ranting2: