το 500ρικο παντως ειναι στην διαθεση οποιουδηποτε καταφερει να μου κανει υποκυβισμο και να κυκλοφορει νομιμα το αυτοκινητο.
απο λογια χορτασαμε...
Printable View
το 500ρικο παντως ειναι στην διαθεση οποιουδηποτε καταφερει να μου κανει υποκυβισμο και να κυκλοφορει νομιμα το αυτοκινητο.
απο λογια χορτασαμε...
Όπως το καταλαβαίνω εγώ, αυτή η παράγραφος δεν σε περιορίζει σε κάτι. Σου εξηγεί απλώς πως ό,τι ισχύει για την αντικατάσταση ισχύει ΚΑΙ για τη διασκευή. Δηλαδή η διασκευή (που υποθέτω ότι είναι να υπο/υπερκυβίσεις το ίδιο μοτέρ) αντιμετωπίζεται ως αντικατάσταση και συνεπώς αντιμετωπίζεται με το ίδιο νομικό πλαίσιο.
Όταν είπα στον υπάλληλο ότι θέλω να βάλω μικρότερο μοτέρ, με ρώτησε τι κυβικά έχω τώρα και τι θέλω να βάλω. Του είπα ότι θέλω να πάω από 2.200 σε 1.800 και έπιασε το κομπιουτεράκι να κάνει υπολογισμούς. Όταν μου έδωσε το ΦΕΚ κατάλαβα ότι υπολόγιζε αν είμαι στα όρια του 25%.
Αλλά όπως θα δείτε και στο ΦΕΚ η μετατροπή μπορεί να ξεφεύγει από το 25%, θα χρειαστεί όμως κάποια χαρτιά παραπάνω.
Το link από το YME.gr δεν τα λέει με τη λεπτομέρεια που τα λέει το ΦΕΚ.
Αυτο που αναφερεσαι σχετιζεται με την διασκευη και οχι την αντικατασταση του κινητηρα.
Ειναι λογικο η διασκευη να αναφερεται μονο σε αυξηση...
Στην αντικατασταση παντως δεν το γραφει οτι αφορα μόνο αυξηση.
Το ειδα αυτο που γραφει για το 25%. Η περιπτωση που αναφερομαι εγω εγινε τπαλιότερα. Ισως τότε δεν υπηρχε αυτο το όριο.....
Τεσπα δεν με ενδιαφερει το θεμα. Εγω να βοηθησω ηθελα, οταν ανεφερα οτι το εχω δει. Και σε τελευταια αναλυση Γιώργο ψεμματα δεν λεω. το ειδα με τα ματια μου.
Καθε καροτσα μπορει να φορεσει νομιμα (αφου ακολουθηθουν οι απαραιτητες γραφειοκρατικες διαδικασιες) οποιοδηποτε κινητηρα με τον οποιο κυκλοφορησε.
Αν αναφερομαστε σε 3αρι πχ απο 1600 κυβικα μεχρι 3000 κυβικα μπορει να δηλωθει. Οτι και αν ηταν πριν.
Το Μ3 θεωρειται απο τη bmw αλλη καροτσα. Θεωρητικα δεν θα μπορουσε να δηλωθει... Σου δινουν ομως ενα περιθωριο να υπερβεις το μεγιστο κυβισμο της καροτσας σου(25% νομιζω). Και δεδομενου οτι το 3.0 γινεται 3.2 με ανοδο 0,7% εισαι κομπλε... Και μεχρι 3.75 λιτρα εισαι εντος νομοσχεδιου(3,0x1,25=3,75).
Τωρα αν το δουμε αντιστροφα...
Το 330 θεωρητικα μπορει να δηλωθει 1600. Γιατι η καροτσα βγηκε με 1600 μοτερ.
Θα παρεις μια βεβαιωση απο τη bmw και θα πας να διεκπεραιωσεις τη διαδικασία.
Το Μ3 ομως ΔΕΝ μπορει να δηλωθει ως 1600! Και αυτο γιατι και για αλλη καροτσα προκειται και για μειωση 100% μιλαμε...
Τωρα αν εισαι επίμονος ολα γινονται.
Ειμαστε στην Ελλαδα και αυτο ειναι νομισμα που έχει δυο οψεις.
Θα φτυσεις λιγο αιμα, θα χρειαστεις και ενα γνωστο προισταμενο σε δημοσιο ΚΤΕΟ(μιας και αυτος θα βεβαιωσει οτι το οχημα παραμενει αρτιο μηχανολογικα, απ οσο θυμαμαι) και θα κάνεις τη δουλεια σου...
Εδω να αφησουμε ενα μικρο παραθυρακι.
Μπορει να το εχει κανει καποιος αλλος.
Αν εχει γινει τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευκολα, μιας και η μετατροπη ειναι κατα καποιο τροπο εγκεκριμένη.
Καπως ετσι ορισμένοι βελτιωτικοι οίκοι διατυμπανίζουν οτι κατι εξωφρενικες μετατροπες(5.0 V10 σε τριαρι) μπορουν να δηλωθουν κανονικα.
Και μπορουν!
Γιωργο.. θα το κερασεις στα μπουζουκια χεχε..
Σημερα που ημουν υπουργειο για να παρω πινακιδες σε μια κλουβα που πηρα, ρωτησα στο μηχανολογικο και μου ειπαν οτι γινεται, αρκει ο κινητηρας να εχει φορεθει απο το εργοστασιο, στο ιδιο πλαισιο :original::original:
Υ.Γ Λοιπον οταν κατεβεις κερνας μπουζουκια!!!!!