Στην περίπτωσή σου χρίζεις μετατροπή σε προπάνιο...!!
:hystericalbs1::th_Laie_67-1:
Printable View
Στην περίπτωσή σου χρίζεις μετατροπή σε προπάνιο...!!
:hystericalbs1::th_Laie_67-1:
Δεν θα έβαζα και δεν έχω βάλει υγραέριο για τους εξής λόγους.
1) Τρυπάνι στο πόρτ παγκάζ μου δεν μπαίνει.
2) Τρυπάνι στην εισαγωγή μου δεν μπαίνει.
3) Το μείγμα κάθε υγραεριοκίνητου είναι ρυθμισμένο από τον εγκαταστάτη του.
Πολύ εύκολα μπορεί να δουλεύει πλούσιο (πράγμα αδύνατο γιατί το στεγνώνουν για να μην καίει) και πολύ έυκολα μπορεί να δουλεύει φτωχό (σχεδόν όλα τα "γκάζια" δουλεύουν φτωχά).
Δεν μιλάω για Μ3.
Δεν θα το έβαζα ούτε σε zastava yugo.
Αν δε σε ενοχλούν τα παραπάνω και θα ήθελες το (όποιο) αυτοκίνητο σου γκάζι, πήγαινε βάλτο.
Προτίμησε έναν αξιόπιστο εγκαταστάτη με καλή φήμη και λίγα σκασμένα καπάκια.
Ας είναι λίγο πιο ακριβός.
Βρες ενα που εχει βάλει στο Μ3 και ρώτησε !!!!
Στη τελική κανεις οτι γουσταρεις εσυ αυτα τα περί motorsport engine κλπ κλπ
Εγω τα βλέπω περιττά !!!! Στη τελική ενα ακομη αυτοκίνητο !
Φίλος μου εχει σε Τούρμπο αμαξι 300+ hp και αέριο, δουλευει μονο σε χαλαρές βόλτες
Καθώς και μεσα στη πολη.
Οταν ειναι να το πατήσει αλαζει σε βενζίνη και ολα καλα
Κανεις οτι γουσταρεις εσυ στη τελική ! Πέρα απο όσες γνώμες ακούσεις !
Αυτα LOVE !
Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα.
Ο καθένας διαλέγει πως θα χρησιμοποιήσει το Μ3 του, και πληρώνει
για τις επιλογές του.
Εγώ καταλαβαίνω και σέβομαι κάποιον που δεν θέλει να ταλαιπωρείται,
κάθε μέρα από κάποιο ειδικό αυτοκίνητο.
Καταλαβαίνω φυσικά και αυτόν που το χρησιμοποιεί καθημερινά.
Σε αυτούς ανήκω κι εγώ. Μ΄ αρέσει η ταλαιπωρία, η 19άρα,
ο θόρυβος και όλες οι "ταλαιπωρίες" ενός ειδικού αυτοκινήτου.
Αλλά όπως και να το χρησιμοποιούμε πρέπει πάντα να το χρησιμοποιούμε
ολόκληρο. Όπως είναι. Όχι Μ3 μείον 20, 30 άλογα.
Το Μ3 θέλει καύσιμο 98 τουλάχιστον.
Η τάπα το λέει, δεν το λέω εγώ.
Σε μία απεργία βυτίων, του έβαλα 20 ευρώ 95άρα να φτάσω σπίτι μου,
και άκουγα κάτι ήχους σαν να ήτανε το ταξί του τούμπα.
Ολόκληρο Μ3 και όχι ημίμετρα.
Και λιγο χουμορ ,Το ταξί του τούμπα δουλευει ρολόι ...
Το ξερω γιατι μου έκανε tour στας Αθήνας . :) :) :)
Η δικια μου η αποψη ειναι, οτι στην τελικη, δικο σου ειναι το αυτοκινητο, οτι θελεις κανεις.
Μπορει μερικοι να θεωρουν ιεροσυλια την τοποθετηση υγραεριου σε ενα τετοιο αυτοκινητο αλλα αν αυτος ειναι ο λογος που θα σε βοηθησει να το κρατησεις και να το κυκλοφορεις,καντο. Αλλωστε αν αυτο ειναι ιεροσυλια, τι να πουμε για τα περισσοτερα supercars της Ελλαδος που αναλωνονται στο να μετακινουνται απο το υπογειο γκαραζ της παραλιακης μεζονεττας, σε αντιστοιχο μαγαζι επι της παραλιας και ξανα πισω. Οι περισσοτερες ferrari/lambo/porsche κανουν αυτο ακριβως και τιποτα παραπανω.
Ο μονος σοβαρος λογος (και για εμενα ο σημαντικοτερος) που δεν θα το εκανα υγραεριο ειναι οτι ο S54 ειναι ενας εξαιρετικα ευπαθης κινητηρας και η περιπτωση του υγραεριου θα αυξανε σημαντικα τον κινδυνο σοβαρης ζημιας. Ακομη και σε συνθηκες πολης, πιστευω οτι το υγραεριο θα προκαλεσει ζημιες.
Αυτο και μονο, ειναι αρκετο για μενα στο να μην σκεφτομουν ποτε την λυση του υγραεριου.
Οι τελικες αποφασεις ομως ειναι καθαρα δικες σου
Το τουρμπατο ναι μεν μπορει να'χει και 600hp αλλα οι απαιτησεις του κινητηρα του οταν ειναι ατουρμπιστος ειναι ιδιαιτερα μικρες με συμπιεση συνηθως κατω απο το 10:1.....Μην συγκρινεις ανομοια μοτερ.....Τα τουρμπατα και τα πολλα κυβικα,ενδεικνυνται για υγραεριο ακριβως γι'αυτο τον λογο+οτι τα τουρμπατα εχουν και σαφως πιο ενισχυμενα σωθικα συνηθως.....Και οταν γουσταρεις να το πιεσεις,το γυριζεις σε βενζινη ;)
Αντρέα συνεργάζομαι με έναν ηλεκτρολόγο που όταν ξεκίνησε η ιστορία με τα υγραέρια έκανε μαγαζί δικό του στην Βουλγαρία.Πολύ ψαγμένος-διαβασμένος έχει κάνει εγκατάσταση σε κάθε είδους αυτοκίνητα και έχω συζητήσει πολύ μαζί του.Θα τον ρωτήσω και για το Μ3 αν του έχει τύχει αλλά γενικά μου έχει τονίσει δυο πράματα.Το πρώτο σημαντικό βήμα του εγκαταστάτη είναι να επιλέξει το κατάλληλο κιτ (όχι απαραίτητα το ακριβότερο) αφού μελετήσει τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και όχι να βάλει αμάσητο το κιτ που προτείνει η όποια εταιρία υγραερίου.Το δεύτερο πράμα είναι ο προγραμματισμός....Προσφορέ ς του τύπου το αφήνεις το πρωί το παίρνεις το απόγευμα πιθανότατα να έχουν ελλείψεις.Αν δεν φας ένα ντεπόζιτο με το laptop στην πρίζα στα μισά γκάζια στα φούλ στο cutoff σε ανηφόρα σε κόφτες σε κρύα εκκίνηση με συνεχές δούλεμα τους χάρτες μέχρι να στρώσει παντού δεν δίνεις το αυτοκίνητο.Έχει τύχει να παντρέψει πράματα από διάφορα κιτ (πνεύμονες,βαλβίδες,μπεκ κ.τ.λ) για να βγει αποτέλεσμα.Και θεωρείται δεδομένη η αύξηση 25-35% της κατανάλωσης σε αέριο.Σε κάθε περίπτωση ακόμα και να βρεθεί Μ3 που φοράει θα πρέπει να έχει κάνει κάποια ικανά χιλιόμετρα που να αποδεικνύουν την επιτυχία της εγκατάστασης.Αυτά από μένα και αν έχω νέα θα ενημερώσω thumb