edo emeis den exoume 100-stara alla 98+ . mia zoi aytin bazo kai genikos oso brisko 98 kai bale kalos. merikes fores bazo 95 ara se anagi , genikos i moni diafora pou paratiro einai sto arpagma arxika . allios oxi polla pragmata
Printable View
edo emeis den exoume 100-stara alla 98+ . mia zoi aytin bazo kai genikos oso brisko 98 kai bale kalos. merikes fores bazo 95 ara se anagi , genikos i moni diafora pou paratiro einai sto arpagma arxika . allios oxi polla pragmata
Εγω στο πολο παντα απο καινουριο 95αρα και ποτε προβλημα,το ιδιο στο Ε28 απροβληματιστο,στο Ε60αρι οταν το ειχα πρωτοπαρει εβαζα μονο 100αρα,τωρα βαζω 95 λογω ακριβειας και σαν επιδοσεις εχει χασει λιγο στην σπιρταδα που ειχε με την 100αρα.
Πιστεύω πως ο φίλος μας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα με τους πολυδιαφημισμένους και παρεξηγημένους μαγνήτες ιονισμού καυσίμου, ξέρεις, αυτούς που πουλάνε στο Star μετά τις διαφημίσεις του pretty bra και τις no-budget ταινίες με τύπους που γαζώνουν το σύμπαν, οδηγούν γρήγορα αυτοκίνητα και πηδάνε ξανθιές πατσαβούρες.
Δεδομένου ότι ο βεδέκης του δεν είναι σαν τον νι σαραντατρίο σου που ψοφάει στις 7 χιλιάδες στροφές κι αντί για knock sensors έχει αισθητήρες μέτρησης ρεύματος ιόντων (το λέω και μου σηκώνεται), καλό θα ήταν να κάνουμε μια προσεκτική διαστασιολόγηση τoυ απαιτούμενου μαγνητικού πεδίου ιονισμού χρησιμοποιώντας τον πασίγνωστο τύπο που μάθαμε στη Φυσική της 3ης Λυκείου:
F = I * λ * B * ημφ
Όπου:
I = Ένταση Ρεύματος
λ = Μήκος Αγωγού
Β = Ένταση Μαγνητικού πεδίου
φ = η γωνία που σχηματίζει ο αγωγός με τη διεύθυνση των δυναμικών γραμμών ( Β )
και φυσικά F η δύναμη Laplace. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον προσανατολισμό των μαγνητών. Αυτό θα καθοριστεί με τον κανόνα των τριών δακτύλων (αντίχειρας, δείκτης, μέσος) γνωστό και ως κανόνα F - B - i αν θυμάσαι. Ειδικά για τον Πατρινό μπορούμε βέβαια να εφαρμόσουμε και τον κανόνα του μεσαίου δακτύλου.
Για σταθείτε ρε παιδιά. εγω του Μ3 του βάζω 95άρα και δεν εχω κανενα προβλημα! Και καμια φορα βαζω και κανενα booster αλλα σπανια!
95αρα βάζω τώρα και όλα δουλεύουν προς το παρόν καλά. Βέβαια άργησα να συντονίσο ότι μόνο απο το ίδιο πρατήριο που γνωρίζουμε βάζουμε καύσιμα αλλιώς βαράει πυράκια το όχημα. ...
95άρα και μία στις 6-8 φορές 100άρα και αν..
Let him come, εγώ στο δικό μου βάζω οινόπνευμα!
Κάτι λάθος κατάλαβες, δεν συμφωνώ, έχεις δίκιο αλλά δεν ειρωνεύτηκα καθόλου, ίσα ίσα που έκανα και πλάκα! Αν το είδες ως ειρωνεία συγνώμη, αλλά δεν είναι δικό μου θέμα αυτό. Και εδώ έχω δείξει ότι και τον χώρο σέβομαι και τους χρήστες και κάνω πλάκα, κυρίως με τον εαυτό μου.
Εξηγούμε.
Καταρχάς αν κρίνουμε την πηγή caroto.gr ως ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ για αυτά που λέει η ADAC όσον αφορά την ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ διεξαχθείσα έρευνα έχω το παρακάτω σκεπτικό. Βασίζεται μεν στο αξίωμα του ότι η ADAC είναι αξιόπιστη, από την άλλη είμαι ένας απτυχίωτος άνεργος 30 +/- ετών που κρίνει την ADAC ως αξιόπιστη. win lose φάση.
Η ADAC (και όχι κανένας μπάρμπα μήτσος) λέει ότι οι εγκέφαλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν διαφορές ανάμεσα στα καύσιμα. Πράγμα που πιθανώς χωρίς να το θέλεις είπες ότι κάνει και το Corolla σου. Γιατί ΑΝ καταλάβαινε η ECU την διαφορά μεταξύ των δύο καυσίμων πιθανώς να έκοβε αβάνς. Αν ΟΝΤΩΣ την καταλάβαινε - με κάποιο μαγικό εξάρτημα το οποίο δεν υπάρχει σε κανένα realoem πχ - δεν θα έφτανε σε επίπεδο να χτυπάει πειράκια λόγω χαμηλής αξίας καυσίμου (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ).
Η αυξημένη κατανάλωση και οι μειωμένες επιδόσεις (και όχι τα πειράκια) έχουν να κάνουν κυρίως με την ενέργεια που αποδίδει το καύσιμο όταν καίγεται και από όσο ξέρω δεν έχει κάποια σχέση με τον αριθμό οκτανίων. Ο οποίος αριθμός οκτανίων είναι η ποσόστωση του καυσίμου σε σχέση με το καθαρό οκτάνιο και έχει άμεση σχέση με την πίεση την οποία μπορεί να αντέξει το καύσιμο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΥΤΑΝΑΦΛΕΓΕΙ.
Το αν αντιλαμβάνεται η ECU οποιουδήποτε αυτοκινήτου την ΠΟΙΟΤΗΤΑ του καυσίμου με κάποιον άλλο τρόπο ΠΕΡΑ από τον συμπτωματολογικό (δλδ να χτυπήσει πειράκια) το κρίνει η ADAC (την οποία έχω εκ των προτέρων κρίνει ως αξιόπιστη).
Άλλο η σπιρτάδα που μπορεί να έχει ένα μοτέρ λόγω καλύτερης ποιότητας καυσίμου ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝ Η ECU μπορεί να το διαγνώσει.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την λογική που παρατηρώ σχεδόν σε όλα τα ελληνικά φόρουμ :
1)εμπιστευόμαστε τον κατασκευαστή/μηχανολόγους κτλ κτλ που έχουν κατασκευάσει ένα όχημα αλλά δεν εμπιστευόμαστε τα service intervals και τις οδηγίες που δίνει
2)εμπιστευόμαστε τον μπάρμπα μήτσο της γειτονιάς - που οι περισσότεροι άνω των 50 έγιναν μηχανικοί επειδή δεν την πολυπάλευαν και οι γονείς τους τους έστειλαν στο συνεργείο (και καλά έκαναν από τη μεριά τους) στο να κρίνουν το αν και κατά πόσο ένας κατασκευαστής δίνει τις σωστές οδηγίες συντήρησης
3)ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ το ότι ο έλληνας ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ότι ΚΑΠΟΙΟ λάκκο έχει η φάβα και ειδικά σε μελέτες οργανισμών καταξιωμένων παγκοσμίως. Εδώ υπάρχουν ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ άτομα που πιστεύουν ότι το Ε36 είναι πιο ασφαλές από προηγούμενης γενιάς Matiz, για να θυμηθώ μια επική διαμάχη στο μότορσπορτ (δείτε λίγο Euro NCAP).
4)επίσης το ότι για κάποιο λόγο πρέπει όλοι οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων που αγοράζουμε να δίνουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ οδηγίες χρήσης και συντήρησης των οχημάτων μας ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ.
Επίσης κρίνουμε εταιρείες καυσίμων κολοσσούς, όταν στην ελλάδα ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος «ελέγχου» της λαθροεμπορίας και νόθευσης καυσίμου είναι εχμ κάτσε να σκεφτώ... η εξοιμείωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Οπότε πραγματικά, την ειρωνεία που την είδες;
Και ξαναλέω, δεν τα είπα ειρωνικά, ούτε για να σου την πω, πλάκα έκανα, δε θα ξαναγίνει thumb