Αρχικό μήνυμα απο
Driver M
Σπύρο, είναι ΠΑΡΑ πολλά.
4 λίτρα λάδι της opel κοστίζει στον ιδιώτη το πολύ 7 ευρώ/λ (και με 6 βρίσκεις και μιλάω πάντα από Ελλάδα).
4Χ7=28 ευρώ.
Ένα φίλτρο με τη ροδέλα και όλα θες να'χει και 12 ευρώ ?
Μέχρι στιγμής έχουμε 40 ευρώ τα αναλώσιμα.
Θες να χρεώσουν και 20 ευρώ για αλλαγή κι έναν έλεγχο της πλάκας που κάνουν (τον οποίο καλοκαίρι και χειμώνα τον κάνουν κι εντελώς δωρεάν, απόδειξη του πόσο επιφανειακός είναι)?
Σύνολο 60 ευρώ μόνο και μόνο επειδή είναι εξουσιοδοτημένο.
Τα 80-90 ευρώ που ζητάνε για πλάκα από που προκύπτουν ρε Σπύρο?
Υπόψιν, τα αναλώσιμα είπα πόσο κοστίζουν στον ιδιώτη.
Στην αντιπροσωπεία το λίτρο δεν κοστίζει ούτε 5 ευρώ, οπότε το κέρδος είναι ακόμα πιο μεγάλο.
Επίσης, όταν πάω απλά για oil service ούτε φίλτρο αέρα μου έχουν κοιτάξει ποτέ, ούτε λίπανση σε καμια πόρτα έκαναν (κάνω μόνος μου, αν περίμενα τα σέρβις γι'αυτό σώθηκα) ούτε τίποτ'άλλο.
Απλά κοιτάνε λίγο από κάτω τα ψαλίδια και τις αναρτήσεις, ρίχνουν μια ματιά στα φρένα (μήπως θέλει τακάκια για να σε πρήξουν να σου αλλάξουν, όπως με τη bmw που μου έλεγαν το αμάξι ότι θέλει οπωσδήποτε αλλαγή σε τακάκια μπροστά ενώ εγώ έβλεπα ξεκάθαρα ότι δεν ήθελαν, άλλαξα σε 10.000χλμ και είχαν και ψωμί ακόμα), αναβοσβήνουν και τα φώτα και...αυτά.
Και έχω εμπειρίες από 3 διαφορετικές εταιρείες (bmw, peugeot, opel) και από διαφορετικά εξουσιοδοτημένα στην καθε μια, σπάνια είδα κάποιον συνεπή στη δουλειά του χωρίς να θέλει να σε γδάρει.
Γενικά, μια αύξηση γύρω 20% μεταξύ εξουσιοδοτημένου και απλού συνεργείου την καταλαβαίνω.
Αλλά 70+% όχι, γι'αυτό και τουλάχιστον για την τυπική συντήρηση του αυτοκινήτου μου δεν θα με ξαναδούν.