Αρχικό μήνυμα απο
Stamatis
Εγω σαν πιο μεγαλος Σπυρο, αν μου το επιτρεπεις, ευχομαι σε ολους εσας "να μην ξεχασετε" αλλα επισης σας παρακαλω να "ψαξετε να μαθετε" και να μην την πατησετε σαν εμας και τους παλιοτερους.
Ο ρολος μας πλεον ειναι να δημιουργησουμε υποδομες για να βγουν εξυπνοι ανθρωποι με αναλυτικη σκεψη και αμφισβητηση οχι απο αντιδραση αλλα απο θεση.
Οταν αμφισβητεις κατι και πρεπει να σε πεισθεις πως ειναι το σωστο, μονο τοτε εχεις κανει τη σωστη επιλογη.
Εξω απο καθε δογμα και καθε ευκολη λυση, ακομα και αυτα τα τρολοθρεντ με τους τσακωμους, ειναι διδακτικα για ολους, ειδικα για τους πιο νεους.
Πιστευαμε παλιοτερα πως το αποστημα θα σπασει.
Εσπασε.
Δεν περιμεναμε ομως οτι ειναι τοσο βαθυ και πως καθε φορα που το σκαλιζουμε θα βγαζει τοση σηψη.
Και η ερτ να κλεισει και το δημοσιο ολο να κλεισει, αν η καινουργια γενια δεν ειναι εκπαιδευμενη στην αμφισβητηση, δεν εχει ηθος απο το σπιτι της και αγωγη απο το περιβαλλον, παλι τιποτα δεν θα γινει.
Γνωμη μου, αντι να αναλωνουμε τη φαια ουσια μας σε αντιπαραθεσεις, να φτιαξουμε ενα νεο θρεντ στο οποιο να κουβεντιασουμε επιτελους την ιστορια μας.
Που επαναλαμβανεται με ειρωνικο τροπο καθε φορα που νομιζουμε οτι μπορουμε να την αλλαξουμε.
Και αυτο συμβαινει επειδη την αγνοουμε.
Αυτο θα ηταν νομιζω πιο εκπαιδευτικο για ολους μας.
Καποιοι θα θυμηθουν, καποιοι θα μαθουν και καποιοι θα σκεφτουν παραπανω.
Και σταματα να τρολαρεις ολα τα θρεντ.
Παραδειγμα.
Σαν σημερα το 1953:
Τερματίζεται η πανεργατική απεργία που ξέσπασε στις 4 Ιουνίου στην Ελλάδα, με αφορμή τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Αλέξανδρου Παπάγου, μετά την υπόσχεση του υπουργού Εργασίας για αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους κατά 7-12%.