οντως απο τοτε που ηρθε αυτος αρχισαν οι μ....ς...
Printable View
οντως απο τοτε που ηρθε αυτος αρχισαν οι μ....ς...
Ο Σταμάτης έχει δίκιο.
Ήταν ο κύριος υπεύθυνος που ο V8 του προηγούμενου RS4 στροφάρει 8άρες.
Στάθη σε πιάνω αδιάβαστο και είσαι και κρυφο-αουντάκιας. :rolleyes:
ρε φαγωθηκατε...
δεν ειμαι κρυφο-αουντακιας...
φανερο-αουντακιας ειμαι...
οχι οχι αδερφε ουτε καν...
δεν μιλάω για τον ασσο ουτε και με ενδιαφέρει (μην με παρεξηγησετε αλλα ειμαι Μ3ακιας χρόνια τώρα...)
είπα οτι ΘΑ ΗΘΕΛΑ.....
τώρα τι ακριβως θα κάνει το division ενα θεος ξέρει
μπορεί να βγάλει κανα μπαούλο πάλι με μια ή δυο τουρμπίνες και στροφάρισμα στις 6800....:th_Laie_67-1:
είδωμεν...
αλλά καθόλου δεν θα με χάλαγε μια νόοτροπια αλλα GT2 στο Μ3...:hyper::worthy::notworthy::salias:
ένα δείγμα του V8 από τα τεστ ..φαντάζομαι πως o V6 δεν θα διαφέρει σε τίποτε άλλο εκτός από το μήκος...
https://img217.imageshack.us/img217/4327/o18.mp4
Τωρα που θα τουρμπισει η bmw(ενω το audi θα ειναι ατμοσφαιρα)... ευτυχως που υπαρχουν και οι σταθερες αξιες..
C63 AMG:whistle:
Γιατι με τα κριτηρια που καποιος καποια στιγμη διαλεξε ενα Ε46 Μ3 τωρα θα πρεπει να επιλεξει αυτο.
Ενω δεν ξερω με τι κριτηρια θα αγοραστει το turbo M.
H πρώτη Μ3 (Ε30) ήταν 2.3 lt και 215ps και 2.5lt και 238ps.
Η δεύτερη (Ε36) 3.0lt 286ps και 3.2lt 321ps.
H τρίτη (E46) 3.2lt και 343ps στην τέταρτη E9X ο κυβισμός έφτασε τα 4.0lt για να βγούνε 420 ίπποι. Νούμερο αρκετά μεγάλο δε νομίζεται ;
Mε δεδομένο ότι κάθε καινούργια Μ3 θα έπρεπε να είναι πιο δυνατή απο την προκατοχό της (και σε αριθμό ίππως, όχι απλώς με καλλίτερες επιδόσεις, αφού αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με μείωση βάρους κ.α) καταλαβαίνουμε όλοι πως οι νέες σειρές αυξάνοντας τον αριθμό του κυβισμού, θα έφτανε το πράμα στο μη περαιτέρω.
Αρα, το turbo ήταν μάλλον μονόδρομος.
Και η γενικότερη στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών στα turbo, στην ουσία έδωσε και άλωθι στην BMW. Αφού της λύνει τα χέρια να χρησιμοποιήσει την υπερτροφοδότηση τώρα που ο κόσμος το θεωρεί πλέον δεδομένο κομμάτι του μηχανικού συνόλου.
Και θα βγει η νέα M3, και διθυράμβους θα αποσπάσει και θα πουλήσει και προπάντων θα αγαπηθεί. Είμαι βέβαιος...
Το επόμενο Μ3 θα είναι V6?
Οι πληροφορίες μου λένε ΟΧΙ.
Δυστυχώς ούτε πιο σαφής μπορώ να γίνω, ούτε εγγυήσεις να προσφέρω. Αυτό που ξέρω μόνο είναι ότι το μοτέρ θα είναι βασισμένο στον Ν55, ναι, με το μονό τούρμπο, και ότι λογικά θα ονομάζεται S55. Εξακύλινδος εν σειρά, λοιπόν, και μάλιστα τουρμπισμένος. Αν θέλετε το πιστεύετε, αν δεν θέλετε, λογικό το βρίσκω...
Όσο για το ποιος ευθύνεται για την εξέλιξη της Μ, η απάντηση πιστεύω είναι απλή. Είναι ένας συνδυασμός οικονομικής επέκτασης του BMW Group, και της νοοτροπίας των αγοραστών της πλειοψηφίας των Μ μοντέλων που φεύγουν από τις αντιπροσωπίες.
Όλα τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα.
Για να εξηγούμαι και να μην παρεξηγούμε. Η στρατηγική του Helmut Panke, όταν ήταν στο κεφάλι της BMW ήταν απλή. Μείωση του ποσοστού κέρδους ανά μονάδα που πουλιέται, αλλά οικονομική επέκταση μέσω της αύξησης του αριθμού των ετήσιων πωλήσεων. Άρα για να αυξηθούν οι πωλήσεις, έπρεπε να αυξηθούν τα μοντέλα που προσφέρονται, και ταυτόχρονα να διευρυνθεί το target group των υπαρχόντων.
Μια νέα αγορά ανοίγεται σιγά σιγά για την BMW, αυτή της Κίνας. Τον τελευτάιο χρόνο, οι πωλήσεις της Μ σε Μέση ανατολή και Κίνα, ήταν πάνω από το 30% του συνολικού αριθμού πωλήσεων, με ένα άλλο 30% να έρχεται από τις ΗΠΑ. Επόμενο είναι, λοιπόν, να προσανατολιστεί η Μ περισσότερο με βάση τις ανάγκες και απαιτήσεις των Αμερικάνων, των Αράβων και των Κινέζων, παρά με των Ευρωπαίων, και δη των πορωμένων με την οδήγηση και τα πλέον "παλιά" Μ.
Επόμενο είναι, λοιπόν, να βγάζει η Μ κάτι Χ5Μ και Χ6Μ, ακόμα και αν οι τουρμποκινητήρες τους πραγματικά είναι καλοί. Αυτό θέλει ο πελάτης, αυτό θα φτιάξει η BMW. Μια τεράστια πολυεθνική δεν έχει περιθώρια για ρομαντισμούς, ειδικά σε τέτοιους δύσκολα οικονομικά καιρούς.
Συμφωνώ απόλυτα.
Με τη λογική της αύξησης κυβισμού ώστε να αυξηθεί και η ιπποδύναμη, σε καμια δεκαετία τα ///Μ θα έπρεπε να έχουν κινητήρες σαν τις viper για να έχουν ανταγωνιστικές ιπποδυνάμεις.
Η χρυσή τομή είναι τουρμπίνα αλλά και σχετικά υψηλός κυβισμός, κάτι που συμβαίνει στα Χ5Μ, Χ6Μ και στη νέα Μ5. Αυτό δίνει την ευκαιρία τα αυτοκίνητα να είναι ζωντανά και στις ψηλές στροφές (αν το επιδιώξει η εταιρεία, κάτι που στα suv της βέβαια δεν έκανε αλλά δεν είναι αδύνατο να κάνει σε Μ5, Μ3 κλπ) και φυσικά να έχουν υψηλές ιπποδυνάμεις και πολλή ροπή.
Στο χέρι της bmw είναι να τα κάνει όλα αυτά και να μη φτιάξει τουρμποκινητήρες που να ψοφάνε στις 6.500 στροφές και απλά να έχουν πολλά άλογα και τίποτε άλλο. Το αν θα το κάνει εξαρτάται καθαρά από τις επιδιώξεις της και το πόσο υπολογίζει τους αγοραστές της.
Αυτό όμως δε σημαίνει πως η τουρμπίνα εκ των προτέρων είναι κάτι καταστροφικό. Τη στιγμή που ακόμα και η ferrari σκέφτεται για τουρμποκίνητο μοντέλο...
Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να κατονομάσω. Πάντως είναι μόνιμος κάτοικος Μονάχου και ήδη από τον Ιούλιο μου είχε πει για το μοτέρ του 1Μ:
https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...1811#post71811
Αν θες με πιστεύεις, αν δεν θες είναι δικαίωμα σου!
:cheers:
Θα μπορουσαν οι π@υστιδες να παιξουν με την alpina ρε γμτ. Την εχουν κ αυτη. Μια απο τα δυο στις Αμερικανιες και μια στα τουμπανα πολυστροφα ατμοσφαιρικα. Αλλα το θεμα ειναι οτι το Μ ειναι απλα ταμπελα για πουλημα.
Ολα αυτα για αυξησεις χωρις ταβανι μου ακουγονται αστεια.
Αν θες να κρατησεις χαρακτηρα μπορεις...
Γιαννη, θεωρω οτι θα ηταν πολυ πιο επικοδομητικό να μιλησεις στο φορουμ για τον SCOTT, το ρόλο του, και τον δικο σου ρολο στο site στο οποιο εισαι μοντερατορ απο το να λες πχ εχω πληροφοριες.
Τη στιγμη μάλιστα που ενα μεγαλο μερος των πληροφοριών αυτών εχει γραφτεί από τον ιδιο στο 1addicts στο Μ3 στο Ε90.
Δε σε αδικώ, ουτε λεω οτι δεν εχεις προσωπικες επαφες με τον Μπενυ, τον Ορατιο ή ξερω γω τον South αλλα θα μπορούσες να υποδείξεις πληροφορίες και λινκ στο φορουμ εδω.
Επιτρέψτε μου να συμφωνήσω κι εγώ ειδικά με το κομμάτι που έκανα bold.
Εγώ παραμένω αισιόδοξος καθώς ειδικά το Μ3 θα είναι πάντα για την BMW ένα άλλο Μ...
Λατρεύω και ακόμη κι αν ποτέ το αλλάξω θα το λατρεύω για πάντα το 46άρι μου με τον διαμαντένιο του S54 που ξυρίζει μέχρι τις 8. Πιστεύω όμως ότι ακόμη κι αν στη νέα F γενιά φορέσουν τουρμπάτο 55άρη θα έχει τέτοια τεχνολογική μετεξέλιξη και υπεροχή που και πάλι θα τρέχει ο ανταγωνισμός κι εμείς θα καμαρώνουμε και θα λυσάμε πως να τ'αποκτήσουμε...
Όσο για την παραπάνω αναφορά στο C63 AMG ναι είναι πανίσχυρος και ατμοσφαιρικός αλλά με πόόόσα λίτρα και πόσο βαρής...???
και οι δικες μου πληροφοριες συμπιπτουν με αυτες του γιαννη.
για τους λογους που αναλυσατε πιο πανω αλλα και για αλλους, η υπερτροφοδοτηση ειναι πλεον μονοδρομος.
καλα να ειμαστε εως τοτε γιατι οπως και να το κανουμε οι συνθηκες δεν ειναι ευνοϊκες για τετοιου ειδους αυτοκινητα.
Εγω λεω οτι το Τουρμπο τις Μ δεν θα ειναι οπως το φανταζομαστε..Πιστευω για να μην ξεφτιλιστεί το ονομα τις εταιριας θα κανουν κατι πολυ ιδιατερο.
Καποτε ειχα κολημα και ελεγα οτι εταιριες που ειναι"ατμοσφαιρκες"δεν θα καταληξουν ΠΟΤΕ στο τουρμπο..οι καιροι αλλαζουν και βλεπω οτι η εξελιξη δεν ταιριαζει με τους συναισθηματισμους.
https://www.youtube.com/watch?v=AcZH...layer_embedded
Στο 1:52 και 4:12
Οι Scott είναι ένα πανέξυπνο παιχνίδι του μάρκετινγκ, αλλά αυτό είναι ένα θέμα άσχετο με τη διάταξη των κυλίνδρων του επόμενου Μ3. Όσο για το αν οι πληροφορίες μου είναι από τον SCOTT, η απάντηση είναι ότι όχι, δεν είναι. Σπάνια δίνει κάποια πληροφορία που δεν ξέρουμε, ενώ τις περισσότερες φορές, απλά επιβεβαιώνει ημερομηνίες. Αλλά αυτό είναι μία κουβέντα για άλλη ώρα.
Πίστεψε με, όταν κάποια στιγμή βγάλουμε κάποια αξιόλογη πληροφορία (όπως όταν βγάλαμε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της CLS) που ενδιαφέρει το bmwfans (όπως όταν μίλησα για το μοτέρ του 1Μ με 100% βεβαιότητα τον Ιούλιο, πρίν μαλιστα βγει στο GCF), πρώτος θα την ποστάρω και θα βάλω και το λινκ. Δεν θέλω όμως να θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση σε κάποιο άλλο φόρουμ, ακόμα και αν αυτό έχει ευρύτερο αντικείμενο και είναι στα αγγλικά.
Πάντως δεν ήξερα ότι ο Scott είναι τόσο διάσημος.
Φιλικά πάντα,
Γιάννης
:cheers:
Δεν εχω καμια ιδιαιτερη επιθυμία να σε κοντύνω, αλλα βλεπω τα εξης:
Τιποτα απο αυτα που εγραψες στο ποστ σου για το οποίο ρώτησε ο alexk δεν ειναι εμπιστευτικη πληροφόρηση.
Οσον αφορά το handle scott, δεν ειναι καθόλου ασχετο, γιατι οτι ακριβως γραφεις εχει γραφτει απο αυτον στο και στο bimmerpost και στο φορουμ στο οποιο εισαι μοντερατορ.
Ξαναλέω λοιπόν , οτι οταν κάποιος ρωτά κάτι το οποίο ξέρεις ότι μπορεί να απαντηθεί με ενα λινκ που θα αναρτησεις, ειναι προτιμοτερο να το κανεις, απο το να επιμενεις οτι εχει διασυνδέσεις στο Μόναχο.
Ναι και η πλάκα είναι ότι συνήθως κάποιος ξέρει κάποιον που δουλεύει στο εργοστάσιο εργάτης και ξέρει όλες τις εμπιστευτικές πληροφορίες !
Δεν είχα σκοπό να συνεχίσω αυτή την κουβέντα, αλλά αυτό το ειρωνικό ίσως (ποτέ δεν μπορώ να ξέρω τι εννοεί κάποιος πίσω από ένα πληκτρολόγιο) σχόλιο που προφανώς στοχεύει εμένα, μου δίνει την αφορμή να πω κάποια πράγματα που δε θέλω.
Θα μπορούσα να κάτσω και να σου αναλύσω πως δουλεύει όλο το σύστημα πίσω από τα μεγάλα φόρουμ, και από που παίρνω τις πληροφορίες μου και με τι βεβαιότητα, αλλά δεν το έχω σκοπό.
Αν θες πιστεύεις ότι σου λέω. Αν όχι, είναι δικαίωμα σου, όμως με κανένα τρόπο δεν έχεις το δικαίωμα να με προσβάλεις με σχόλια όπως το παραπάνω, ειδικά από τη στιγμή που ότι έχω γράψει έχει αποδειχθεί, και δεν είναι μπαρούφες.
Αυτά από μενα.
Με συγχωρείς, αλλά δεν θεωρώ αξιόπιστη πηγή, κάτι που έγραψε κάποιος σε κάποιο φόρουμ, εκτός αν τον ξέρω.
Στην περίπτωση του Scott, ο λόγος ύπαρξης του συνοψίζεται σε 4 λέξεις:
Debate equals maximum publicity
Αν εσύ τον θεωρείς αξιόπιστη πηγή είναι δικαίωμα σου. Εγώ δεν μπορώ να βασιστώ στα γραφόμμενα του, και προτιμώ είτε την πληροφόρηση από άλλες πηγές.
Μα πως δε μπορεις να βασιστεις στα γραφομενα του οταν τουλαχιστον στο germancarforum στο ΒMW section ολα τα θρεντς περιστρεφονται γυρω απο το τι ειπε, τι παρελειψε να πει, τι πιθανως να εννοουσε.
Παλι εντυπωσεις δημιουργεις
ρε παιδια τι το κουραζετε?
ποσο μεγαλη σημασια εχει αν μια πληροφορια την ειπε ο σκοτ ή ο ενας ή ο αλλος...
ολοι απο καπου τα μαθαινουνε και κυκλοφορουν τα νεα. οτι θελουν να διαρευσει οι ιδιες οι εταιριες δηλαδη.
ας δωσουμε βαση στην πληροφορια αυτη καθεαυτη...
Αγαπητέ ποια είναι η σχέση σου με τα bmw ?
Να υποθέσω λόγω φόρουμ ? Και σε αυτό το επίπεδο είμαι παλαιότερος από εσένα οπότε μην τα παίρνεις τόσο σοβαρά τα πράγματα για τη σημαντικότητα, και το τι πρέπει να ειπωθεί και τι όχι κτλ.
ΥΓ : άν επιτρέπεται πόσων ετών είσαι ?
Στάθη. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, απλά αυτό που ανέφερα με τον εργάτη το έχω δει 10 φορές μέχρι τώρα
Κάτι άλλο ΓιάννηΡομπ. Το θεωρείς ΠΡΟΣΒΟΛΗ αυτό που είπα ?
Δίνεις τόσο σημασία δηλαδή για αυτό το πράγμα, τι δουλειά κάνει ο πληροφοριοδότης σου και αν σε προσέβαλλα λέγοντας ότι μπορεί να είναι απλός εργάτης ?
:original::original::original:
Συμφωνώ απόλυτα με alexk
Σου είπα, μου είπε, του είπε κ πάει λέγοντας....