Why not..!!! :D :D :D :whistle:
Printable View
ΜΑΚΑΡΙ!! Το θεμα ειναι αν το εχει κανει καποιος.. μην γινεις εσυ το πειραματοζωο...
Και γω δεν ξερω τι γινεται στα 46αρια, αναλυτικα.. Αλλα μαλλον ΟΛΗ η πλεξουδα θελει αλλαγη.. Αυτο που ακουω, ειναι οτι πεφτει ΠΟΛΥ ξηλωμα..!!
Δεν ξερω εδω Ελλαδα τι γινεται με extreme conversions.. θυμαμαι καποιος που ελεγε για Μ5 Ε39 μοτερ σε Ε30 και δεν μπορεσε ποτε να δουλεψει σωστα.. (δεν ξερω τι ισχυει και αν ισχυει, για να μην λεω και "πιπεριες", απλα κατι τετοιο θυμαμαι..)!!
Γιωργο στα ειχα πει και απο το τηλεφωνο στα λεω και απο εδω,καλους δρομους να εχεις και ασε το τουρμπο θα βαλουμε και στα 2 ενα Μ54 3λιτροοο και θα κανουμε τα γουστα μας.
Μετα βλεπουμε για τσιγκλισμα.thumb
Ολα εξαρτωνται απ'το τι θες να φτιαξεις και για ποιο σκοπο Stef...Παντως κατω απο 4500Ε μην περιμενεις να κανεις σοβαρη δουλεια.....
Κι εμενα 6κυλινδρο με βανος ειναι...γιατι να μην το τουρμπισεις?Ενας καλος εγκεφαλος λυνει ολα τα θεματακια.Αρκει να το κανεις με καποιον που γνωριζει....Και να μην τσιγκουνευτεις τιποτα!Αν βαλεις μαιμουδιες,μαιμου αποδοση θα παρειςthumb
Γιωργο καλοριζο!!!
κ Ασφαλη χιλιομετρα!!!!!
Ευχαριστω πολυ Ελενη και ολα τα παιδια στο φορουμ.
αντε πατριδα καλοριζικο...να με πας κ καμμια βολτα...!!!
Ο Μ54Β30 δεν σχεδιάστηκε για να είναι άγριος, φτιάχτηκε όμως έτσι ωστε να έχεις τις ανοχές για να μπορεί να γίνει αρκετά άγριος...
Με πιο ελευθερη εισαγωγή-εξαγωγή, λίγο πιο άγριους εκκεντροφόρους, πρόγραμμα, ελαφρύτερο βολάν και πιο κοντό βήμα στο διαφορικό (π.χ.3,15) και κατάργηση του CDV (αυτό για την αίσθηση), αλλάζει ριζικά και η αίσθηση και η απόδοση.
Υπάρχει κι η λύση του κομπρέσορα σε διάφορα στάδια ανάλογα με το τί θές, όπου μπορεί να γίνει και άγριο αρκετά για να δημιουργήσει επικά threads...
Στην θέση του Γιώργου, μιας και ξέρω ότι είχε βάλει 3-λιτρο και μετά τον έβγαλε (για άλλους λόγους τότε), στους καιρούς που ζούμε, θα επέλεγα έναν Μ54Β22 θα τον δήλωνα κανονικά, χωρίς να πειράξω εξατμίσεις θα έβαζα το compressor kit της ESS 1ου σταδίου και μέχρι εκεί. Και δύναμη αρκετή και ροπή και γραμμική λειτουργία και οικονομία στη χρήση θα είχα.
Γιατι απλουστατα εχει μεγαλυτερη αποδοση σε ροπη-ιπποδυναμη και μεγαλυτερες δυνατοτητες βελτιωσης αργοτερα....Κι επειδη γουσταρουμε αισθηση!!thumb
Ειναι πιο δυσκολο στον προγραμματισμο αλλα οχι αδυνατο για εναν αγραφο.....Τα μονοβανα ειναι μηχανικα ελεγχομενα ετσι κι αλλιως,δεν ελεγχονται απ'τον εγκεφαλο,τα διπλοβανα ειναι λιγο μανικι....
https://comunidad.directvla.org/publ...lt/warning.gif Βρε παιδιά για μετάχειρο μιλάνε!Αν είναι για καινούργιο φυσικά και το κόστος ειναι δυσανάλογο...
Μίλα με τον Βασίλη . Μπορεί ...
Θα την απέφευγα την λύση schnitzer. Ούτε τα καλύτερα έχω ακούσει αλλά ούτε κι η απόδοσή του φτάνει αυτήν του ESS.
Εγώ σε μεταχειρισμένο ESS twin-screw kit αναφερόμουν με τo οποίo (χωρίς άλλες αλλαγές) ξεπερνάς τα 250 άλογα στον M54B22 (και όχι δύσκολα παίζεις με 270-280)
ο σκανδάλης δεν πουλάει ένα κιτάκι???εκείνο τι μάρκο είναι???
στις αγγελείες πρέπει να υπάρχει ακόμα νομίζω!!!
Τα specs δε νομίζω οτι διαφέρουν, η παροχή ρυθμίζεται απο το πρόγραμμα.
Ακόμα και μεγαλύτερης δυνατότητας παροχής να είναι του 3-λιτρου και πάλι θα δουλέψουν με το 2,2 αλλά το πρόγραμμα θα ορίζει την ανάλογη μικρότερη παροχή.
Βέβαια για την συγκεκριμένη εφαρμογή, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα εργοστασιακά μπέκ του 3-λιτρου Μ54 αφού ξέρουμε οτι δουλευουν μια χαρά για αντίστοιχες ιπποδυνάμεις (260 ίπποι σε ατμοσφαιρική αναβάθμιση του Μ54Β30)