τελικά τα πράγματα είναι πολύ μπλεγμένα, σήμερα έχω φάει τον κόσμο στα τηλέφωνα, στα μέιλ και έχω βγάλει τα μάτια μου στον υπολογιστή και τον φάκελο που πείρα μαζί μου χθές.
συγκεκριμένα. και ακόμα πιο συγκεκριμένα στον κλάδο του ξύλου.
catas = ειδικός σε αναλύσεις κόντρα πλακέ, καπλαμάδων, ξυλείας.
carv = ειδικός σε αναλύσεις mdf, νοβοπάν και γενικότερα υποκατάστατα ξύλου που προέρχονται απο πολτό.
tuv = ειδικός σε αναλύσεις χημικών κυρίως, αλλά εργαστηριακά μπορεί να ασχοληθεί για τα πάντα.
υπάρχουν και άλλοι φορείς, ο καθένας ειδικός στο κομμάτι του και λογικό, μιας και οι κλάδοι είναι άπειροι, τα υλικά εξίσου, άρα ένας φορέας δεν μπορεί να είναι καλός σε όλους τους τομείς.
αν αυτό που μου ζητήθηκε να κάνω, αντί να το κάνω με κόντρα πλακέ όπως αναφέρει στην φόρμα η εταιρεία και τους προτείνω να το κάνω mdf, τότε θα μου ζητηθεί πιστοποίηση carv. το συγκεκριμένο θα πρέπει να μου το δώσει το εργοστάσιο που θα τα αγοράσω βέβαια, απλά και εκεί ισχύει η ίδια νομοθεσία με τον catas αν θέλω ντε και καλά το χαρτί.
ελλαδιστάν είμαστε τελικά. ειλικρινά, αν η δουλειά που μου ζητήθηκε είχε κάποιο ενδιαφέρον σε κέρδη, θα το έκανα αμέσως. στην συγκεκριμένη περίπτωση, διστάζω πολύ...ακόμα βέβαια δεν έχω δώσει κάποια απάντηση, αλλά στο μέλον, όλη αυτή η έρευνα θα με βοηθήσει να μην εκτεθώ σαν κομπογιαννίτης που είμαι σε κάποιον που θα με ρωτήσει σχετικά με τις συγκεκριμένες πιστοποιήσεις.