Το εχουν και σε live :)
Printable View
Το εχουν και σε live :)
Οχι ρε συ....!!!! Γιατι να μεγενθυνουμε το γεγονος οτι ενα ξένο συγκρότημα εμπνευστηκε απο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και εγραψε ενα τραγουδι που παρουσιαζει τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΗΡΩΕΣ...!!!!
Πλάκα μου κάνεις????
Περιγραφει ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ???
Καθόμαστε επι μηνες και ασχολουμαστε με το ποιός φταίει για την κατάντια της χώρας μας,οχι οι δημόσιοι....οχι η Ν.Δ...οχι το Π.Α.Σ.Ο.Κ....οχι ο ενας ...οχι ο άλλος και εσυ μου αναλύεις την metal σκηνή !!!!
Την ΟΥΣΙΑ δλδ δεν την βλεπεις?????
Ε? Για πες τη μου εσύ, γιατί μάλλον εγώ δεν τη βλέπω..
Δηλαδή πιστεύεις ότι το συγκρότημα αυτό μελέτησε πραγματικά την ελληνική ιστορία και έγραψε το τραγούδι αυτό? Η απλά βρήκε ένα επικό-ηρωικό θέμα και δημιούργησε ένα τραγούδι πάνω σ'αυτό?
Εγώ δεν είπα πάντως κάτι αρνητικό, αλλά ότι ένα τέτοιο φαινόμενο είναι συχνό. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα λοιπόν με τη μίνι ανάλυση της θεματολογίας της μέταλ σκηνής που έκανα.
Και ναι, μια πραγματική ηρωική (δεν ανέφερες το επίθετο αυτό στα γραφόμενά μου και δεν ξέρω γιατί) ιστορία ήταν. Που είναι το μεμπτό και σε αυτό?
Στην τελική, την ιστορία μας δεν την ξέρουμε εμείς οι ίδιοι? Περιμένουμε από ένα μέταλ συγκρότημα, που γράφει παρόμοια τραγούδια για δεκάδες λαούς, να την ακούσουμε για να συγκινηθούμε?
Μια χαρα την καταλαβαίνεις την ουσία !!!!
Εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι¨"ψάχνεις να βρείς γωνία σε κέρμα" ???
Σε χάλασε δλδ που κάποιοι χεβμεταλαδες πηραν στοιχεια απο την Ελληνική Ιστορία και τα έκαναν τραγούδι????
Καλυτερα ειναι δλδ που οι περισσοτεροι ξένοι γνωριζουν μόνο το tzatziki,gyros, souvlaki, και οτι είμαστε κλέφτες,απατεωνες και χαραμοφαϊδες ??
Ημαρτον ρε Αρη...ήμαρτον δεν μας εβρισαν !!!
παιδια να σας το πω λιγο σε αργκο/
χεστηκανε οι ξενοι για μας και την ιστορια μας και καλα θα κανουμε να δινουμε κανα μαθηματακι και σε ολους οσους τωρα κοκορευονται με την "κριση'.
κοιτα δεν μιλαμε για βια απλα ενα μποικοταζ προιοντων ειναι μια απο τις λυσεις.
επισης στο νετ βλεπουμε σε πολλους χωρους τι λενε και γραφουν,ας μπουμε και εμεις να μιλησουμε...
αλλα ως γνωστον και μαλλον σωστα,οταν παμε να δωσουμε καποια τρανα παραδειγματα για τα ψευδη που αναφερονται ,μας "προδιδουν" οι ιδιες οι Ελληνικες πρακτικες που ακολουθουν καποιοι τυχαρπαστοι "εισπρακτορες" και κομιστες μιζων και σκανδαλωδων τροπων αφαιμαξης και κατασπαταλησης του χρηματος της χωρας.
Ρε Κωνσταντίνε γιατί να με χαλάσει?
Απλά δεν το θεωρώ κάτι ιδιαίτερο, ούτε αισθάνομαι περισσότερο υπερήφανος για τη χώρα μου από το γεγονός αυτό. Εσύ μπορεί να αισθάνεσαι και είναι σεβαστό, διάλογο κάνουμε άλλωστε και το να συμφωνούμε σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο. Προσωπικά, το να γραφόταν κάποιο σοβαρό και εμπεριστατωμένο βιβλίο, κάποιο ποίημα, κάποια ψαγμένη ταινία (όχι παραποιημένες σάχλες στυλ "300") θα το θεωρούσα κάτι σπουδαίο αλλά και πάνω απ'όλα εποικοδομητικό για τους ξένους που θέλουν να μάθουν κάποια πράγματα για την ιστορία της χώρας μας.
Τα τραγούδια αυτά πάλι, μια χαρά είναι, απλά μέχρι εκεί. Φυσικά και δεν μας έβρισαν, αλλά δεν σημαίνει ότι εξυψωθήκαμε και σαν λαός!
[Off topic]
H μουσική του τραγουδιού έχει ξεπεράσει τα όρια του "εμπνευσμένου" και φλερτάρει επικίνδυνα με την έννοια του "κλεμμένου" απο το Crimson Tide των Nightwish :oops:
[Off topic]
Η ταινία "300" σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της, άρα και επίσημα ταυτοποιημένη δεν είναι ιστορική ταινία. Είναι απλά μεταφορά ενός κόμικ του Frank Miller (Sin City, 300 κ.α). Ο οποίος είχε εμπνευστεί το κόμικ του απο τους 300 του Λεωνίδα.
Σε καμμία περίπτωση δεν πήγαν να μα πλασάρουν μια "ιστορική ταινία" και ήταν ξεκάθαροι εξ΄αρχής με αυτό.
Και το "Οι Πύλες της Φωτιάς" του Pressfield είναι ένα μυθιστόρημα που απέχει σε πολλά απο την ιστορία του Λεωνίδα, αλλά είναι ένα συγκλονιστικό βιβλίο.