Κανόνισε να μεριμνήσεις για "πατέντα".
Αν σου πετύχει (γιατί όχι) αντιλαμβάνεσαι πόσοι θα θέλουν να σε "κοπιάρουν" ?
Printable View
Κανόνισε να μεριμνήσεις για "πατέντα".
Αν σου πετύχει (γιατί όχι) αντιλαμβάνεσαι πόσοι θα θέλουν να σε "κοπιάρουν" ?
μηπως γνωριζει κανεις..πως λειτουργει η πεταλουδα στο μπαι πας της σλκ (οχι χωροταξικα και χρηση...αλλα πως ανοιγει και κλεινει...απο που παιρνει ρευμα -ενδειξεις, τι παιζει με το μοτερακι της πεταλουδας?) ?? θελω να δω μηπως ,μπορω να την μπαξω και αυτην στο ολο συστημα!!
Ρωτας εδω μεσα για merc...? Εσυ το εχεις παρακανει!
Λευτερη δεν γνωριζω ,μιας και δεν εχει πεσει ποτε τετοιο αμαξι στα χερια μου...Αλλα αυτο πολυ θες ειναι περιεργο! Γιατι η ωμικη αντισταση του bypass ειναι προσαρμοσμενη στα μετρα ενος αλλου ηλ/κου κυκλωματος! Δηλαδη ακομα και αν μαθεις σε ποιες εξοδους του εγκεφαλου συνδεεται ,δεν σημαινει οτι θα λειτουργει σωστα!
το προγραμμα κατασκευαζεται πανω στο δυναμομετρο.
το δυναμομετρο που θα δουλεψει ενα τετοιο προτζεκτ ειναι ο ανδριανακης βαρης-κορωπιου, η, ο δημητριαδης πειραια.
ο φιλος που λεει superchips μαλλον δεν ξερει περι τινος θεματος μιλαμε εδω.
πρεπει επισης να ξερεις (αυτο επρεπε να το ηξερες απο πριν) το διαγραμμα παροχης ογκου αερα του κομπρεσσορα, ανα στροφες του.
Επισης με τι λογο (αναλογια τροχαλιων), δουλευει τωρα που τον εβαλες.
Αυτο ειναι πολυ σημαντικο για το αν αντεξει το μοτερ σου, που ειναι σχεδιασμενο για ατμοσφαιρα,
αν αντεξει με τα αποτομα φορτια που θα του δωσεις,
αν μπορει να διαχειριστει θερμοδυναμικα τα ζορια και τις τριβες που θα εχει τωρα,
αν ο δισκος πλατω βολαν μπορουν να διαχειριστουν ολες αυτες τις αλλαγες.
Μαλλον δεν μελετησες τιποτα απο ολα αυτα, και ξεκινησες αναποδα.
Γιατι αν ειχες μελετησει θα κατεληγες στον υπερκυβισμο ο οποιος κοστιζει 2200ε (noellemotors) 170ps/220nm!
στροφαλος
μπιελες
πιστονια
φλαντζες
προγραμμα
και δεν σπαει δεν χαλαει ποτε!
Anyway, καλη επιτυχια στο εργο σου, ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο.
Εχω φτιαξει γυρω στα 30 bmw kompressor εως τωρα, με κιτ ψαγμενα σχεδιασμενα απο υπολογιστες,μηχανολογους ολκης, και χρηματα ερευνας αρκετα!
Σε πληροφορω κανενα δεν δουλευε σωστα,και το καθενα ηθελε μια βδομαδα πανω στο δυναμομετρο για να ''κατασκευαστει'' το προγραμμα στα μετρα του.
και το προγραμμα δεν ειναι αστεια....αν γινει ενα λαθος παει το μοτερακι!
μιας και ''ξεκινω γενικως αναποδα''...θα απαντησω, μια μια τις υποθεσεις -προτασεις σου, απο το τελος προς την αρχη!!
προγραμμα...δοξα το θεο, υπαρχουν ατομα που μπορω να εμπιστευτω , ετσι ωστε να μην κλαψω το μοτερακι μου! ακομα και αν συμβει...θα το ξαναδοκιμασω ..μεχρι να το πετυχω !!
Χρονο για δοκιμες εχουμε...οπως και υπομονη..αλλα μια βδομαδα, σαν πολυ δεν ειναι για καποιον εμπειρο προγραμματιστη??
Για να ισχυριζεσαι πως εχεις φτιαξει 30 αμαξια...κατι ξερεις...επετρεψε μου ..ομως σαν μηχανολογος( εστω και στην γεωργικη βιομηχανια-αυτοματισμους) και εγω ..να φερω γνωμη!
Για τον υπερκυβισμο ,φανταζομαι δεν εχεις υπολογισει μεταφορικα , τελωνεια, φπα και τελος εργατικα! επισης δεν ξερω κατα ποσο , ευχρηστο ειναι μετα το αμαξι (εννοω ,μην κανει σαν ραλλακι 3ου σταδιου). .Μπορει ομως και να ειναι...δεν εχει τυχει να οδηγησω καποιο!!
Ο δισκος πλατο...αντεχει στα αλογα ,που αναμενω να βγαλω...υπαρχει αναλογη εμπειρια απο τουρμπισμενα m43,με παραπλησια αλογα! εξαλλου..παντα υπαρχουν και τα αφτερμαρκετ...αν χρειαστει( που δεν το νομιζω...κυριως λογω γραμμικοτητας)!
Σαν γνωστης ..φανταζομαι..οτι γνωριζεις οτι ο m43, ειναι αρκετα αξιοπιστο μοτερ...με χαμηλη συμπιεση 9.7..και δοκιμασμενο σε αρκετα light τουρμπισματα!
Οσο για τον λογο των τροχαλιων...εδω εχεις ενα δικιο..δεν ασχοληθηκα ιδιαιτερα..(θα βρω .την διασταση τροχαλιας του σλκ...και θα βγαλω τις αναλογιες)...αν και ενα μπαρομετρο , θα μας δειξει που βρισκομαστε! αν ειμαστε ψηλα...θα φτιαχτει νεα τροχαλια! εχω σκοπο να παιξω στο 0.4-0.5!
Το διαγραμμα που λες...το συγκρινα..ειμαστε στα πλαισια! εξαλλου σε μοτερ με παραπλησιο κυβισμο ηταν...και επιπλεον ...ολα αυτα ειναι λιγο σε θεωρητικο επιπεδο!!
οσο για το προγραμμα που λες...προσωπικα προτιμω εκεινο που γινεται στο δρομο...με πραγματικο φορτιο και ροη αερα! δυστηχως θα αρκεστω σε εκεινο του δυναμομετρου...οπου πιστευω ομως ..θα γινει καλη δουλεια!
φιλικα...Paganis
Η εργασια κοστιζει 900e στην bmw Ραπαντζης πειραια.
τα ανταλλακτικα μαζι με τον προγραμματισμο κοστιζουν 2.200e και τα μεταφορικα απο Γερμανια με ΤΝΤ-standard 70e.
οσο για αυτα που σου γραψα για το κομπρεσσορ κιτ...
κοιτα μερικα προτζεκτ μου στο αλμπουμ των φωτογραφιων μου και θα καταλαβεις.
παιδια δεν υπαρχει συγκριση.
στη μια μιλαμε για περιπου 4000 και στην αλλη για 1000.
Και χωρις να ειμαι γνωστης μηχανικων και με πτυχιο ασχετο με το χωρο
και να σπασει?τι εγινε?
πλεον τα Μ43 ειναι τσαμπα.
χρονο για δοκιμες να εχουμε και ορεξη φτανει.Τα λεφτα που μιλαμε ειναι παααρα πολυ λιγα σε συγκριση με αυτα που περνουμε.
σημερα μιλουσα με την bmw ραπαντζης ..για ενα αλλο θεμα! αν και μου φαινονται σχετικα λιγα...για ενα τοσο εκτενες rebuilt (εχω κανει και ξερω)..ας υποθεσουμε ,οτι τα στοιχεια σου ειναι ορθα! Γιατι λοιπον να μην δοκιμασω κατι διαφορετικο??...εγω το εχω δει ως προτζεκτ..ακονισματος του μυαλου..εχω μαθει καλυτερα το αμαξι μου...γεμιζω ευχαριστα καποιες ωρες που θα περναγα στην τηλεοραση! το προτζεκτ ..για μενα δεν ειναι αυτοσκοπος...αλλα διασκεδαση...το γουσταρω αυτο που κανω...και αν τυχει να πετυχει ...και μαλιστα ως πρωτος...ακομα καλυτερα!
Διαβαστε το τελευταιο
-κι αν σπασει? τι εγινε? -
και το αρχικο μυνημα
-ειμαι ερωτευμενος με την ζ3 μου.....
βαλε βγαλε σπασμενα μοτερ και γερανος ειναι λιγοτερα απο τον υπερκυβισμο με 3χιλιαρικα που γ...μ..ει και δερνει?
....
καλη συνεχεια παιδια και μαλλον λαθος που πηγα να βοηθησω.
αλλωστε τα Μ43 ειναι τσαμπα!
σε καμια περιπτωση δεν θελω να δω το αμαξι μου κατεστραμενο( ειμαι πραγματικα ερωτευμενος μαζι του)...για αυτο αλλωστε κανω το καθε βημα προσεκτικα...και πριν εχει προηγηθει μελετη!! δεν εχουμε καποια αντιπαραθεση εδω...καθε βοηθεια ειναι δεκτη και υπολογισιμη...ποσο μαλλον απο γνωστες!!'
απλα αυτο που χρειαζομαι...ειναι πληροφοριες πως θα το υλοποιησω..και οχι λογια ματαιωσης!
Προχωρησε το project οπως το εχεις σκεφτει. Αν βρεις καποιο κιτ ετοιμο θα ειναι ακομα καλυτερο γιατι θα σε βγαλει απο πολλα προβληματα και ασκοπη σπαταλη χρονου. Επειδη το custom tuning στο hardware ειναι στην ελλαδα λιγο πισω, και το κοψε ραψε θα σου φαει πολυ χρονο, αν βρεις εστω ετοιμη βαση κομπρεσσορα, τροχαλιες και καποιες σωληνωσεις, θα ειναι ακομη πιο ευκολο. Intercooler (air to air-φθηνοτερο και ευκολοτερο) οπωσδηποτε. Στην Ελλαδα ειμαστε με πολλες ζεστες μερες, και δεν στοιχιζει και παρα πολυ. Software tuning..τι να σου πω...ειμαι σιγουρος οτι θα εχεις ακουσει/σου εχουν προτεινει πολλους. Εγω θα διαλεγα Δημητριαδη-αυτη ειναι η καθαρα προσωπικη μου αποψη, αν με ρωταγες. Τωρα στα αποτρεπτικα σχολια ωστε να αποφυγεις το κομπρεσσαρισμα και να οδηγηθεις σε αλλες λυσεις, απο καποιους που ακολουθουν την μεθοδο της δυσφημισης των ανταγωνιστικων προιοντων, για να πλασαρουν τα δικα τους, δεν θα το σχολιασω. Το εχω ΗΔΗ κανει στο αλλο topic για το κομπρεσσαρισμα του Μ3. Καλη τυχη με το project σου και καλωσορισες στον μαγικο κοσμο του FI thumb
Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια! εχω φτιαξει ηδη τις βασεις ,κουμπωσα τον κομπρεσσορα...εχω τοποθετησει το ιντερκουλερ.. μου μενουν καποιες σωληνωσεις και ο προγραμματισμος! ολα τα εχω φτιαξει μονος μου....και φυσικα εχω παιδευτει αρκετα! ξερω πως με λιγη, υπομονη ακομα...το αποτελεσμα θα με δικαιωσει!
Σαν τρίτος που διαβάζει το thread, έχω να κάνω μια διόρθωση σε μια φράση σου.
Λες "καλη συνεχεια παιδια και μαλλον λαθος που πηγα να βοηθησω".
Βγάλε την λέξη που είναι σε bold και θα είναι σωστή η φράση.
Aν όντως "πήγες να βοηθήσεις" το κάνεις με λάθος τρόπος.
Ο άνθρωπος σου λέει ότι η ευχαρίστηση του, είναι να το φτιάχνει μόνος του βήμα βήμα, και τα άλογα δεν είναι αυτοσκοπός.
Υ.Γ Το "Supporting Vendor" τι ακριβώς σημαίνει εδώ μέσα ; Περιφέρομαι στα thread και διαφημίζω ;;;
καλως κακως..δεν ειχε σκοπο να βοηθησει , αν ειχε τετοια προθεση...δεν θα εκανε απλα αρνητικα σχολια για την ολη προσπαθεια μου...αλλα θα προτεινε λυσεις..στις οποιες, πιθανες αποριες μου! εξαλλου οι πραγματικα γνωστες χαιρονται ..να δινουν τα φωτα τους...ολοι οι υπολοιποι κρυβουν την γυμνια τους!
αλλη μια απορια πανω στο προτζεκτ..για τους γνωστες! τα δικα μου τα μπεκ...ειναι ιδια με αυτα του μ42 και μ44...ή ειναι μικροτερα? θα ταιριαξουν στην δικη μου μπεκιερα..ή η μπεκιερα του μ42 ,μ44...στο δικο μου μοτερ?? επισης πια ειναι τα επομενα μεγαλυτερα απο αυτα..για το δικο μου, στην περιπτωση που δεν μου κανουν???? ευχαριστω προκαταβολικα...οποιον γνωριζει...
οι κωδικοι μπεκ του μ43 ειναι..13641247931...του μ44 13641247196.. τωρα τι διαφορες στην παροχη εχουν δεν γνωριζω..
Ενας πινακας με τα specs των bosch injectors:
https://www.injectorrx.com/boschtf.html
και ενα προγραμματακι που σου υπολογιζει τι μπεκ χρειαζεσαι περιπου και σε τι πιεση βενζινης αναλογως με το HP target που εχεις
https://www.injectorrx.com/sizing.html
και εδω πως να υπολογισεις την παροχη τρομπας καθως και τα specs της walbro
https://www.injectorrx.com/fpump.html
Ελπιζω να σε βοηθησουν λιγακι
εκανα τις μετρησεις που μου εδωσες στο λινκ
Target Horsepower at the flywheel 190
Number of Injectors 4
B.S.F.C. * 0.5
Max Duty Cycle in % ** 80
Injector Flow Rate @ 43.5 psi 29,7lb/hr 311,7 cc/min
του Βαγγελη τα μπεκ...ειναι 312 cc.. 30 lbs/hr
αν μου κανουν απο πλευρα τοποθετησης...ουτε παραγγελια να τα ειχαμε ..ακριβως οτι πρεπει!!
Απο την εμπειρια μου η συγκεκριμενη παροχη των μπεκ μπορει να υποστηριξουν και μεγαλυτερες ιπποδυναμεις (μεχρι 250 bhp) αλλα οπως λεει και το site για να εισαι safe μεχρι 80% injector cycle (βεβαια εντο στο Ελλαντα δεν ειναι σπανιο φαινομενο το 100% injector cycle απο τους περισσοτερους προγραμματιστες).
Οποτε εισαι οκ απο injectors...απο τρομπα θα σου προτεινα μια εσωτερικη walbro...δεν ειναι και ακριβη και χρησιμοποιηται κατα κορον απο ολους,εκτος αν ξερεις την παροχη που ηδη εχει η τρομπα σου και σε καλυπτει.
Εννοω τους κωδικους της Bosch απο το επισημο site της, που αναγραφονται στα μπεκ. Δεν ειμαι σιγουρος αν η BMW χρησιμοποιει δικα της part number σε ολα τα BMW-Bosch μπεκ που χρησιμοποιει στο δικτυο της. Αν και νομιζω οτι στα μπεκ αναγραφεται και ο original κωδικος της bosch.
οι κωδικοι που ανεφερα ,σε προηγουμενη απαντηση...για τα μπεκ των μ43 και μ44 ,δεν αναφερονται σε κανενα απο τα specs....! αν μπορουσαμε να βρουμε και για αυτα στοιχεια..θα ηταν χρησιμο!
Αν τελικα δεν εισαι σιγουρος για την παροχη των (used) μπεκ που σκοπευεις να χρησιμοποιησεις, τοτε κατα την διαρκεια του καθαρισμου (κατ'εμε απαραιτητη για τα μεταχ/να) κανεις και μια ογκομετρηση,που θα σου δωσει με ακριβεια την παροχη τους. Ειναι η πιο σιγουρη λυση, που εκτος της παροχης, δειχνει και αν υπαρχει καποιο προβλημα με τα μπεκ.
αυτα θα σου πρότεινα εγω..ειναι μια δοκιμασμενη λυση για τα δικα μας(μ43)
https://global.ebay.com/RC_Fuel_Inje...407199173/item