Πες τα Δημήτρη!Να αγιάσει το στόμα σου! thumb
Printable View
Περιουσιολόγιο αντί τεκμηρίων το 2014
https://www.autogreeknews.gr/article...miriwn-to-2014
Ξεκινάει επίσημα και ο big brother λοιπόν. Να γιατί θέλουν να κόψουν απο παντού πληρωμες με μετρητά. Οτιδήποτε ηλεκτρονική πληρωμη ειτε με κάρτα ειτε με web banking , τσεκαρεται, καταγράφεται, συγκρίνεται κ.ο.κ. Τα κανεις οτι θες τα data .
Δεν πιστεύω να υπάρχει κανας αδαης μισθωτός να τρέξει να πάρει κάνα Μ5 επειδή δεν θα έχει τεκμήριο, κι ας έχει τα εισοδήματα για να το συντηρήσει άνετα.
Βρωμαει τρελά η δουλεια....
Οταν ενα αυτοκινητο εχει καταθέσει πινακίδες και την αδεια κυκλοφοριας , γινεται να μεταβιβαστεί χωρίς να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας?
π.χ. να πουληθει για εξαγωγή
Προχθές το βράδυ, στην εκπομπή enikos στο Star channel, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντούσε σε ερωτήσεις πολιτών. Την επικοινωνία συντόνιζε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Μεταξύ άλλων συνέβει το εξής:
Τηλεθεατής στέλνει -μέσω twitter- μήνυμα στον Χατζηνικολάου για να το μεταφέρει στον υπουργό: Γιατί έχετε αλλάξει τα φώτα στα αυτοκίνητα;
Ακολουθεί η απάντηση του υπουργού: χαμογελώντας ελαφρώς, λέει οτι δεν έχουν άλλη φορολογητέα "ύλη" ...
Επίσης, σε άλλη ερώτηση, απαιτώντας παραδέχθηκε οτι τα τεκμήρια είναι άδικα αλλά στην παρούσα φάση χρησιμοποιήθηκαν έτσι προς πάταξη της φοροδιαφυγής ειδικά απο τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Αντ´αυτών, το 2014 θα χρησιμοποιηθεί περιουσιολόγιο. Δεν διευκρίνισε περισσότερα για το θέμα.
Ήμουν κουρασμένος και δεν κατάφερα να δώ όλη την εκπομπή (τελείωσε στις 02:30) αλλά ήταν απορίας άξιο το πώς κατάφερνε να απαντά τόσο χαλαρά και χαμογελώντας πολλές φορές
Συμφωνώ. Προφανώς του έχουν κάνει ταχύρυθμα......
Για να καταθεσω πινακιδες τι θα χρειαστω;;γιατι δεν με βλεπω καθολου καλα.
Σε καλό δρόμο είμαστε !!!!
Ζητάνε πλέον (εδώ και καιρό) υπεύθυνη δήλωση του νόμου οτι το αυτοκίνητο δεν θα είναι σταθμευμένο σε δημόσιο δρόμο αλλά και την δ/νση του ιδιωτικού χώρου που θα το έχεις σταθμευμένο. Επιπλέον ζητούν την πιο πρόσφατη δήλωση Ε9 όπου πρέπει να φαίνεται οτι αυτός ο χώρος (που θα το έχεις σταθμευμένο) σου ανήκει.
Εάν εκεί που το έχεις σταθμευμένο δεν είναι δικό σου χώρος (ο οποίος να φαίνεται στο Ε9 σου), σου ζητάνε συμβόλαιο μίσθωσης του χώρου αυτού.
Βέβαια σου ζητάνε να τους δείξεις και την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.
Αν πάς στην εφορία σου για κατάθεση πινακίδων, να είσαι προετοιμασμένος ...
Τον Στουρνάρα πολιτικό δεν τον λές.
Τουλάχιστον του αναγνωρίζω οτι έχει την τόλμη να παραδεχθεί οτι κάτι μπορεί κάτι (της αρμοδιότητάς του) να μην το γνωρίζει και επιφυλάσσεται να απαντήσει όταν θα έχει ενημερωθεί σχετικά.
Επίσης παραδέχθηκε οτι τα τεκμήρια είναι άδικα, το είπε.
Θεωρητικά ακόμα και χωρίς πινακίδες θα πρέπει να το έχεις ασφαλισμένο για αστική ευθύνη.
Το ξέρετε οτι οι ασφαλιστικές ασφαλίζουν και με αριθμό πλαισίου;
Ζητούν βέβαια κάποιες προυποθέσεις, π.χ να το έχεις σε κλειστό γκαράζ, να έχεις βγάλει τις ρόδες και να το έχεις σε τάκους κ.α.
Εγω το 46αρι το βγαζω μονο τις κυριακες, για τα καθημερινα εχω το σκουτερ και ενα πολο.Το bmw ειναι για την ωρα που θα μου την δωσει στα ξαφνικα μια κυριακη να παω μια βολτα μακρινη με την γυναικα,πως θα ξερω ποτε θα εχω ορεξη ωστε να εχω προβλεψει να παρω τις πινακιδες πισω;; ασε που πρεπει να εχεις κανει και ασφαλεια η οποια για λιγες μερες κοστιζει αρκετα.και 5-6 εξοδους να κανω τον χρονο παλι δεν συμφερει,μονο τα σουτρα-φερτα στην εφορια φτανει... σκετη ταλαιπωρια
υ.γ εκτος αν εγω κατι δεν εχω καταλαβει καλα....αυτο που λενε με τον μηνα.
Aυτο αρχισε να συμβαινει γιατι δοθηκε εντολη απο το υπουργειο και ενημερωση στην Εφορια σε ολα τα καταστηματα για να μην πας το παρατησεις σε ενα δημοσιο παρκινγκ ή τρως την θεση καποιου και δεν μπορει να παρκαρει(ουσιαστικα να μην παρεμποδισει οτιδηποτε,πχ να μην κλεινεις την εισοδο πυλωτης κλπ)...Λαμόγια στην λαμογιά...Λες και καποιος θα παρατησει ενα Μ3 σε ενα δημοσιο παρκινγκ...Στο τελος θα βλεπουμε φωτος BMW και θα λεμε Παρκινγκ-Α θεση 55 στο κλειστο,και οταν εχει ηλιο το βγαζει και κανει μπαντιες στο ανοικτο με ασφαλεια ημερας....
εκτος απο την ξεκαθαρη προτιμηση μας στον ελικα υπαρχουν χιλιαδες αλλα αυτοκινητα που τα παρατανε στους δρομους στα δημ παρκινγκ,στις αλανες και γενικα οπου τον βολευει τον καθε ενα.
Αυτα γινονται εστιες μολυνσης σκουπιδοτοπιοι,χωροι επικινδυνοι να προκληθει ατυχημα σε μικρα παιδια.
Ετσι μιας και δεν υπαρχει σοβαρη υπηρεσια να τα αποσυρει ή και να τα μαζεψει απο τους δρομους το προβλημα καθημερινα διογκωνεται.
Οποια "ασφαλιστικη" δικλειδα βαζουν δημιουργοντας υποτιθεμενα εμποδια ( ιδιωτικος χωρος σταθμευσης κλπ) ειναι καθαρα αποτρεπτικη της καταθεσης των πινακιδων και λιγο πραγματικα νοιαζονται για το περιβαλλον και τις επιπτωσεις σε αυτο απο την αλογιστη εγκαταλειψη των αυτοκινητων.
Με τετοιους ομως νομοθετες τετοιοι "νομοταγεις" πολιτες γινομαστε....ή μηπως το αντιθετο!!
Εμένα πάντως Βαγγέλη, από την ασφαλιστική μου ξεκαθάρισαν ότι, αν, κατά τη διάρκεια του (προπληρωμένου) ασφαλιστηρίου των έξι μηνών, δώσω πινακίδες, δεν ισχύει καμία κάλυψη. Μάλιστα μου είπαν ότι πολύ δύσκολα μπορείς να το ασφαλίσεις και μόνο για κλοπή με αυτοτελές ασφαλιστήριο. Αν έχεις αξιόπιστες πληροφορίες επί του θέματος (γιατί είναι πολύ πιθανό να μου λένε μούφες), είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτες. :original:
Σίγουρα μπορει να γίνει ασφάλιση με αριθμό πλαισίου ( τουλάχιστο για κλοπή) .
Το είχαμε κάνει όταν φέραμε την Elise απο το εξωτερικό, και μέχρι να εκτελωνιστει κλπ θέλαμε να ειναι ασφαλισμένη αλλα δεν είχαμε φυσικά πινακιδες.
Ούτως ή άλλως οι ασφαλιστικές θεωρητικά ασφαλίζουν πόσο...
Τα τελη κυκλοφοριας δεν νομιζω οτι θα γινουν ποτε με τον μηνα, γιατι για να γινει αυτο θα πρεπει να ακολουθησουν την λογικη του τεκμηριου χρησης (που υπολογιζεται με τον μηνα) Αυτο ομως σημαινει οτι θα πληρωνονται το επομενο ετος και οχι το προηγουμενο οπως συμβαινει τωρα.
Αλλιως, για να ειναι στο τρεχον ετος, θα πρεπει να προπληρωνονται καθε μηνα αφου εχουμε αποφασισει αν θελουμε να το κινησουμε η οχι.
Η πρωτη μεθοδος συνεπαγεται υστερηση εσοδων καθως οι πληρωμες θα μετατεθουν ενα χρονο μετα.
Η δευτερη μεθοδος θα αυξησει τον ογκο δουλειας στις εφοριες και στα υπουργεια και γενικοτερα θα προκαλεσει ενα μπαχαλο σε ενα συστημα που δεν το λες και οργανωμενο
Χωρις κερδος κερατα για αυτους, και δεν νομιζω να μπουν σε αυτην διαδικασια. Για ποιο λογο αλλωστε? Για δικαιοτερη αντιμετωπιση τον κατοχων αυτοκινητων? Χα χα ωραιο ανεκδοτο.
Το μονο που ισως να γινει ειναι να υπολογιζεται το τελος κυκλοφοριας για καποιον που δεν το εχει κινησει καθολου απο την αρχη του χρονου και εχει καταθεσει πινακιδες η για καποια καινουργια ταξινομηση που γινεται στα μεσα του ετους πχ Ιουνη, να πληρωνεται το υπολοιπο των μηνων του τρεχοντος ετους που εχουν απομεινει.
Λέω να δοκιμάσω να αλλάξω το έτος κυκλοφορίας μέσω του Taxisnet. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει που μπαίνουμε για να το διορθώσω; Να δούμε τι θα γίνει; :thumbsup:
Εχω την εξής απορία.Οποιος κυκλοφόρησε το αμάξι του πάνω απο 1900cc θα πληρώσει φέτος τον φόρο πολυτελείας για το 2013.Θα πληρώσουν φόρο πολυτελείας και αυτοί που κατέθεσαν τις πινακίδες το έτος 2013;
Με άλλα λόγια καταθέτωντας πινακίδες γλυτώνεις εκτός απο τέλη και τον φόρο ή ο δεύτερος έρχεται όπως και να έχει;
O φόρος πολυτελείας είναι ποσοστό επι του τεκμηρίου το οποίο στα αυτοκίνητα έχει σχέση με την χρήση και όχι με την ιδιοκτησία οπότε αν έχεις πινακίδες κατατεθημένες, για το διάστημα αυτό δεν έχεις τεκμήριο άρα ούτε φόρο πολυτελείας.
Αν για κάποιο λόγο αλλάξει το ανωτέρω και συνδέσουν το τεκμήριο με την ιδιοκτησία (ασχέτως με την χρήση ή μή) ... δεν θέλω να προβλέψω τί θα γίνει, ας μην το σκεφτόμαστε αυτό, θα είναι τουλάχιστον εφιαλτικό.
Χμμμ.
Πολύ καλά τα λές και εγώ έτσι τα ήξερα αλλά όπως είπες το τεκμήριο ιδιοκτησίας μου το ανέφερε σήμερα ένας γνωστός μου.Τελοσπάντων μην το πολυσυζητάμε και δίνουμε ιδέες.
ενταξει καποια μερα ετσι που το πανε δεν θα κυκλοφορει τιποτα ή θα βγουμε με τα οπλα να τους καθαρισουμε!!!!
Eπειδη δεν το εχω προχειρο αυτη τη στιγμη και το χρειαζομαι,το σημα για 525i E60 με πρώτη κυκλοφορια το 2007 στην Ελλαδα ειναι 880 ευρώ και η έκτακτη εισφορα για φετος ποσο ειναι???Το τεκμήριο του πόσο ειναι για φετος???
Η εκτακτη εισφορα πρεπει να ειναι 5% επι την ετησια αντικειμενικη δαπανη???
665 και 9300