Εχεις γινει ξεκάθαρος.
Δεν διαφωνώ, απλά υπέδειξα την εξειδίκευση που δίνουν οι ξένοι σε σχέση με εμάς.
Printable View
Εχεις γινει ξεκάθαρος.
Δεν διαφωνώ, απλά υπέδειξα την εξειδίκευση που δίνουν οι ξένοι σε σχέση με εμάς.
Συγνωμη πυο καθυστερω να απαντησω αλλα αυριο δινω και μαθημα.
Η αποψη μου σε γενικες γραμμες ειναι πως αν υπαρχει κατι που τους αρεσει και μπορεσουν αν περασουν στην αντιστοιχη σχολη καλο θα ειναι να το επιδιωξουν να μπουν σε σχολη της ελλαδας ειτε τει ειτε αει. Υπαρχουν οντως σχολες που ειναι οικοι ανοχης και κατα τη γνωμη μου ενα τετοιο ειναι η παντειος. Συμφωνημενα μαθηματα μαζι με τις ψηφους στις παραταξεις. Απαραδεκτα πραγματα. Σε διαβεβαιω πως στα πολυτεχνεια και τις σχολες θετικων επιστημων που εχω σαφη αποψη δεν γινεται αυτο.
Ενα αλλο προβλημα των αθηναικων τμηματων ειναι ο υπερπληθυσμος. Δε μπορεις να εχεις ποιοτικο μαθημα σε ταξεις των 150-200 ατομων ειδικα οταν μιλαμε για δυσκολα γνωστικα αντικειμενα. Σε αυτο η επαρχια υπερεχει.
Επισης μεγαλο προβλημα ειναι μερικοι κομπλεξικοι καθηγητες που ηδονιζονται με το να κοβουν πολυ κοσμο βαζοντας δυσκολα θεματα στις εξετασεις που δεν διδαξαν. Και εκει η επαρχια υπαρεχει. Στην προσπαθεια τους να βλετιωσουν το επιπεδο καταστρεφουν την ψυχολογια των φοιτητων. Καπου εκει νομιζω παρεπιπτοντως οτι ανηκει και ο lil :shok: .
Παντως το εξωτερικο δεν ειναι παντα σωστη λυση. Πχ εχω ξαδερφο που ακομα παιδευεται να τελειωσει στην ιταλια. 35+ χρονων.. και ποσοι ακομα θα ξερετε ιστοριες απο εξω.
Το εξω εχει νοημα οταν καποιος καλος μαθητης δεν περναει με το ελληνικο (απαραδεκτο) συστημα εξετασεων σε σχολη που του ταιριαζει και θελει. Τοτε αν παει εξω εχει καποιες βασεις και θα τελειωσει εξω. Μη μου πειτε ομως μαθητες του 12 και 14 να πανε πολυτεχνειο σε αλλη χωρα γιατι αυτο ειναι ουτοπια.
Οτι αλλο θελεις ρωτησε με (μας).
1 Nop εχω περασει 1 μαθημα!! ( φυσικη χοχοχο ) και αυτο γιατι στα αλλα δεν ασχοληθηκα να τα περασω... γενικα δεν πιστευω οτι υπαρχει "με εκοψε" υπαρχει μονο "κοπηκα"
2 σε αυτην την κατηγορια ανηκω... γι αυτο ειπα οτι ειμαι παθον του τροπου εισαγωγης στην τριτοβαθμια εκπαιδευση, για την ιστορια λογω οικογενειακων επρεπε να περασω Αθηνα, οι σχολες που μου αρεσαν ηταν εκτος αθηνων (επεξεργασιας εικονας κ ηχου, Κερκυρα και και με τεχνολογια ΜΜΕ στην Μυτιλινη) στην αθηνα δεν υπηρχε σχολη πανω σε αυτο που ηθελα να σπουδασω, επεσε πανω και η οικογενεια να περασω σε ΚΑΛΗ σχολη με πιθανοτητες επαγγελματικης αποκαταστασης (ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ) και περασα εν τελει σε μια σχολη που δεν εβρισκα κατι ενδιαφερον... προσπαθησα να παρακολουθησω αλλα δεν ηταν αυτο που ηθελα να κανω στην ζωη μου, μιας και η ιδεα που επικρατει στην κεφαλα μου ειναι πως αμα κανεις κατι που δεν σαρεσει σε ολη του την ζωη εισαι τουλαχιστον δυστυχημενος, αυτο ομως δεν με περιοριζε να αντιληφθω τα σκατα στο παρασκηνιο της σχολης, τους καθηγητες, τους βοηθους τους, τις συνελευσεις τις αιθουσες 70 θεσεων με 150 ατομα... οσο εψαχνα τοσο κρυωνα με το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα....
το μεγαλο Θετικο που με αφησε εκπλικτο εδω (αγγλια) ειναι οτι οι καθηγητες προσεγγιζουν καθε παιδι εξαιταζουν το learning style του τις δυνατοτηες του τα δυνατα του σημεια και χτιζουν πανω στο καθε παιδι ξεχωριστα!!!
το οτι ειναι ενδιαφερον τα μαθηματα ειναι καθαρα υποκειμενικο γιατι πλεον διδασκομαι κατι που λατρευω! ο Μιχαλης ειχε ερθει ειχαμε κανει μια μινι ξεναγηση στο campus στην βιβλιοθηκη στους καθαρους χωρους στα στουντιο στον εξοπλισμο... υπαρχει ΟΡΓΑΝΩΣΗ....
ναι ειναι ιδιωτικα... (με ευκολιες πληρωμης ωστε να εχουν ΟΛΟΙ προσβαση στην γνωση και στην παιδεια) αλλα αξιζουν τα λεφτα τους... προτιμω ενα ιδιωτικο συστημα που να δουλευει σωστα απο ενα δημοσιο απαξιωτικο προς τον μαθητη που φτυνει ιδρωτα τουλαχιστον 2 χρονια ωστε να περασει σε μια καλη σχολη.....
*στα ιδιωτικα δεν αναφερομαι στα ελληνικα Ι.Ε.Κ. μιας και απο ενα περασμα που εκανα κ απο αυτα μπορω επιοικως να τους χαρακτηρισω απατεωνες....
(η ολη ιδεα μου και γνωμη εχει σχηματιστει αφου ειδα και εζησα καποια πραγματα ως φοιτητης σε ξενο πανεπηστημιο)
https://www.bmwfans.gr/forum/
σορρυ για το μακρυ κ λιγο εκτος reply,
Το εχω ζησει κιε γω εν μερει αλλα βρηκα διεξοδο-ενδιαφερον στη σχολη μου.
Μιας και στο φορουμ ειμαστε μεγαλοι και μικροι να ενημερωσουμε εδω τους μεγαλους οτι ειναι σκοτωμα η πιεση για τις υψηλοβαθμες σχολες. Κυριως καλυπτουν τις ανασφαλειες του ελληνα και τις τασεις για επιβεβαιωση απο τους γυρω του, κυριως λογω της γενικοτερης νοοτροπιες. Ο καθε ενας θελει να λεει "το παιδι μου ειναι γιατρος, δικηγορος, πολυτεχνιτης" για να ειναι περηφανος χωρις να εξεταζει την πραγματικη ψυχολογια του παιδιου. Αν αυτο το παιδι συνεχιζει να πιεζεται και στο πανεπιστημιο με μαθηματικη ακριβεια θα καταληξει στα (αντιδραστικα κυριως) κομματα η θα τα παρατησει.
Ας μη γελιομαστε. Το συστημα που εμεις οι φοιτητες βιωνουμε ειναι αυτο που εσεις οι μεγαλυτεροι δημιουργησατε η αφησατε να δημιουργηθει. Ας μην το αναπαραγουμε αλλο.
Στη γερμανια δεν ειναι κακο να πας σε τεχνικο λυκειο. Εδω ειναι χειριστη λυση. Φυσικα εδω βγαζουμε λιγους υδραυλικους που εχουν πολυ δουλεια και απειρους ανεργους δικηγορους.
Σε αλλες ανεπτυγμενες χωρες στο πανεπιστημιο μπαινει το 10-20% αυτων που τελειωνουν λυκειο. Στην ελλαδα μπαινουν σε αει-τει το 50% αυτων που δινουν πανελληνιες! Κι αυτο γιατι ο ελληνας εχει το ψωνιο να στειλει το παιδι του πανεπιστημιο. Αντε να πει η υπουργος παιδιας οτι μειωνει τις θεσεις στα πανεπιστημια (που πραγματικα ετσι θα βελτιωθει η εκπαιδευση στα αει-τει) και θα πεσουν να την φανε ολοι οι ελληναρες! φαυλος κυκλος και εδω δυστυχως.
Η απαντηση μου ειναι να προσπαθησουμε να κανουμε καποια πραγματα συνειδητοποιημενα και να τα εξεταζουμε σε βαθος.
Το πανεπιστημιο δεν ειναι πανακεια!
υπάρχουν πολλά και ποικίλα προβλήματα που πρέπει να λυθούν πρώτα...θεωρώ ότι είναι κάτι ιερό το άσυλο....δεν θα γινει κ αυτό ίσιωμα μπροστά στην παγκοσμιοποίηση....
να καταγηθει και το ασυλο αλλα και καθε οργανωμενη και πολιτικα υποκινουμενη οργανωση. Οταν θα ξεβρωμισουν τα πανεπιστημια απο τα κομματικα και πολιτικα ρομποτακια ολων των κομματων δεν θα χρειαστει να υπαρχει το ασυλο.
και μια τελευταία ερώτηση γιατί δεν έχω ψηφίσει ακόμη
Πως θα έβλεπαν οι ίδιοι οι σπουδαστές το ενδεχόμενο να διατηρηθεί το άσυλο ΑΛΛΑ! να απαγορευτούν οι πολιτικές/κομματικές δραστηριότητες μέσα (και παντού γύρω) από τα ιδρύματα..?
Για φανταστείτε μια ενιαία φοιτητική κίνηση απ' όλη την Ελλάδα σε 15θήμερη καθιστική ειρηνική διαδήλωση με ουσιαστικά αιτήματα γύρω απ' την Βουλή ....τι αποτελέσματα θα είχε, πως θα εισακουόταν από το σύνολο του πληθυσμού, του διεθνούς τύπου ...και πως θα έτριζε τα δόντια σε αυτούς που τους χώρισαν σε "τμήματα" ώστε να μην μπορέσουν ποτέ να συγκεντρωθούν και να απαιτήσουν ενωμένοι.... και έτσι να είναι σχετικά ακίνδυνοι (σαν δύναμη διαμαρτυρίας) και ελεγχόμενοι... φορτώνοντας/μεταθέτοντας πάντα τις όποιες υποσχέσεις στο μέλλον....
...πόση ουσία θα είχαν οι δεσμεύσεις της πολιτείας σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο?
λέω εγώ τώρα.....
1) Χωρις υπερβολη... "ονειρο!!!"
2) Ελλαδα και ειρηνικη διαμαρτυρια ειναι 2 ακρως αντιθετα πραγματα μιας και σε ολες τις ειρηνικες διαδηλωσεις βρισκονται παντα οι κομματικα υποκοινουμενοι γνωστοι αγνωστοι που δινουν το εναυσμα της τραγωδιας... (μεγαλη συζητηση κ εκτος θεματος)
https://www.discomania.gr/portal2/fi...ap-2417403.png
Εσύ Νίκο δεν ήσουν χουλιγκάνι κ αναρχικός στα 80ς? :hystericalbs1:
Να μία ενδιαφέρουσα - συμπυκνωμένη άποψη από το Ιστολόγιο του Aντίβαρου.
1. Το άσυλο προστατεύει τη διακίνηση των ιδεών.
2. Σήμερα η διακίνηση των ιδεών δεν κινδυνεύει.
3. Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών έχει νόημα να προστατεύεται στα πανεπιστήμια σε μεταβατικές περιόδους από δικτατορίες στη δημοκρατία. ΓιΆ αυτό και το άσυλο θεσμοθετήθηκε ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ. 35 χρόνια μετά, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα δακρύβρεχτα σχόλια για το “τανκ που εισήλθε στο Πολυτεχνείο” ήρθε η ώρα να πάψουν. Με το φόρα που έχουμε πάρει τα δισέγγονά μας θα ακούν το ίδιο μονότονο και βαρετό “επιχείρημα” τον 22ο αιώνα…
4. Το άσυλο κατήντησε σήμερα αντί να προστατεύει τις ιδέες, αντίθετα να είναι το όχημα άσκησης βίας λόγω ιδεών! Προσοχή, δεν υπερβάλω. Ο Πανούσης ξυλοκοπήθηκε μέσα στα πανεπιστήμια για τις ιδέες του (αν και αριστερός!), υπήρξε Πρύτανης που ξυλοκοπήθηκε για τις ιδέες του, υπήρξε καθηγητής που έχτισαν με τούβλα την πόρτα του για να μείνει κλεισμένος μέσα για τις ιδέες του, υπἠρξαν καθηγητές με προβλήματα υγείας που κρατήθηκαν όμηροι για πολλές ώρες από φοιτητές για τις ιδέες τους, υπήρξε συνεδρίαση της Συγκλήτου που διαλύθηκε εν μέσω τραμπουκισμών για τις ιδέες της πλειοψηφίας. Όλα αυτά έγιναν από δήθεν προστάτες του ασύλου με ωμές βιαιοπραγίες.
5. Το άσυλο κατήντησε σήμερα να προστατεύει τρομοκράτες (η επίθεση στο λεοφωρείο των ΜΑΤ τον Δεκέμβριο έγινε από πανεπιστημιακό χώρο), κουκουλοφόρους (πασίγνωστο ότι οι τραμπούκοι της περασμένης Παρασκευής μπήκαν στη Νομική για προστασία και άφησαν εκεί τις βαριοπούλες τους) και λοιπούς ταραξίες που βρίσκουν καταφύγιο στα πανεπιστήμια για να γλυτώσουν τις συλλήψεις.
6. Ζούμε στην εποχή του οργασμού της άποψης. Στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις, στον τύπο, στο διαδίκτυο, μπορεί ο καθένας να γράψει και να πει ό,τι κατεβάσει η κούτρα του. Μέχρι και οι αντι-εξουσιαστές έχουν τις ιστοσελίδες τους, οργανώνονται και συντονίζουν τη δράση τους απέναντι στην εξουσία. Ποια είναι αυτή άραγε η “επικίνδυνη” ιδέα η οποία θα διώκονταν και θα έχρηζε προστασίας από το πανεπιστημιακό άσυλο; Ειδικά για τα πανεπιστήμια, από τα οποία έχουμε περάσει πολλοί, έχουμε διαπιστώσει ότι η ευκολία στις καταλήψεις των σχολών οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί εκεί από ταραξίες φοιτητές ακροαριστερών οργανώσεων. Αν μία ιδέα χρειάζεται προστασία στα πανεπιστήμια, είναι το δικαίωμα στη μάθηση.
Μήπως τελικά η ιδέα του Ασύλου - πέρα από ιδέες και ιδανικά είναι λίγο ετεροχρονισμένη? :think:
Left jab, left jab, right uppercut, K.O.!!!
Kαλα ρε Παναγιωτη, αυτα δεν μπορουσες να τα πεις 9 σελιδες πριν και να τελειωνε η ιστορια επι τοπου???:thumbsup:
Μετα απο το κρεσεντο του Παναγιωτη-μπουλντοζα :hystericalbs1: πιστευω οτι λυθηκε το θεμα και ανετα πιστευω θα μπορουσε να κλειδωθει το θρεντ!!!
-Θεοφιλος-
Εγώ πάντα έχω την εξής απορία:
Αφού σε όλα τα θέματα οι περισσότεροι
> συμφωνούμε, ότι κάτι δεν πάει καλά,
> συμφωνούμε λίγο-πολύ στο τί είναι αυτό το κάτι, και
> συμφωνούμε στο τί πρέπει να γίνει για να διορθωθεί
τότε γιατί συνεχίζουν τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και δεν διορθώνονται;;;
Είναι απλά παράλογο!!!
:wacko:
https://www.bmwfans.gr/forum/Παράθεση:
Το μεν καλόν ορώκαι επιδοκιμάζω, πράττω δε το κακόν.
η πλειοψηφια του φορουμ δεν ειναι η πλειοψηφια της κοινωνιας.
Ακομα κι αν η πλειοψηφια της κοινωνιας ταχθει υπερ την καταργησης θα βρεθουν οι αριστεροι που θα γυρισουν τον κοσμο αναποδα ωστε να μην περασει η καταργηση του ασυλου.
τουλαχιστο ετσι τα βλεπω εγω τα πραγματα...
Πολύ σωστά, αλλά εγώ μίλησα γενικότερα.
Δηλαδή -από προσωπική εμπειρία- έχω παρατηρήσει,
ότι σε κάθε παρέα και σε κάθε συζήτηση όλοι (οι περισσότεροι) λίγο-πολύ συμφωνούνε σε αυτά που ανέφερα παραπάνω.
Και πάλι όμως, είναι λογικό μία μερίδα να καταδυναστεύει ένα ολόκληρο κράτος;;;
(Δεν αναφέρομαι απαραίτητα στους "αριστερούς", αλλά σε όποιον ευθύνεται κάθε φορά για τα κακά μας τα χάλια)
Μήπως τελικά, εμείς όλοι είμαστε για... τα πανηγύρια και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει; :think:
Μην ξεχνας οτι μια μεριδα οικογενειων διοικει την Ελλαδα εδω και δεκαετιες. Η νοοτροπια του Ελληνα του επιτρεπει λοιπον να αφηνει και αυτη τη μεριδα ανθρωπων αν καταδυναστευει οπως λες ολοκληρο το κρατος. Ελπιζω κι εγω οτι μια μερα θα ξυπνησουμε ως λαος. Παντα οωμς πρεπει να υπαρχουν υποκινητες ακομα και για τις καλες πραξεις και εδω λοιπον ο καθενας λεει σιγα μην βγαλω εγω το φιδι απο την τρυπα.
Και κατι ακομα. Η ποτιλικη ειναι μαρκετινκ. Μαρκετινγ ειναι μια επιστημονικη μεθοδος που σου επιτρεπει να πλασαρεις τα φυκια ως μεταξωτες κορδελες και να ειναι ολοι ευτυχισμενοι. Μαρκετινκ εφαρμοζουν ολοι, δεξιοι-αριστεροι. Κατι θα βρουν λοιπον καποιες ομαδες να προβαλουν οταν θα ειναι να καταργηθει το ασυλο και ισως μας πεισουν.
αποψη μου παντα...
Περίμενα να δω που θα το φτάσουμε :whistle:
Πάντως θεωρώ ότι όλες οι απόψεις έχουν το δίκιο τους κ απλά πιστεύω ότι σε όλα πρέπει να γίνεται ορθή χρήση για να έχουν νόημα τα όποια δικαιώματα πρεσβεύουν κ διαφυλάττουν την έννοια της δημοκρατίας (είτε αυτό λέγεται Πανεπιστημιακό άσυλο, βουλευτικό, κοκ)
Δεν συμφωνούν ΟΛΟΙ ότι για το πρόβλημα της παιδείας φταίει το άσυλο. Για την ακρίβεια, όσοι ζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια εκ των έσω (φοιτητές-καθηγητές), σε συντριπτική πλειοψηφία ξέρουν ότι και να καταργηθεί το άσυλο, όσο υπάρχει κακοδιοίκηση από τους αρμόδιους φορείς, αλλά και έλλειψη κονδυλίων, δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό. Τώρα το τι πιστεύει η κοινωνία, μικρή σημασία έχει, αφού στα σημαντικά θέματα δε μετρά η γνώμη των πολλών, αλλά των επαϊόντων, όπως έλεγε και ο Πλάτων. Και δυστυχώς, όσοι πληροφορούνται για το ελληνικό πανεπιστήμιο από τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ και από τα όσα λένε οι κυβερνήσεις (που είδαμε πόσο αξιόπιστες είναι σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας), απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ειδικοί.
Και επαναλαμβάνω, προς απάντηση και στο άρθρο που παρέθεσε ο Ptboul, ότι για αυτόφωρα αδικήματα το άσυλο με εισαγγελική εντολή, μπορεί να αρθεί. Άρα, αυτοί που τα σπάνε, που τραμπουκίζουν κλπ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ και μοναδική υπέυθυνη για τη μη σύλληψή τους, είναι η πολιτεία. Γιατί λοιπόν πρέπει να καταργηθεί το άσυλο για να συλληφθούν οι ταραχοποιοί (που είναι και το βασικό, αν όχι μοναικό, επιχείρημα των υπέρμαχων του ασύλου), για κάτι που μπορεί να γίνει και σήμερα, αλλά για έναν περίεργο έως ύποπτο λόγο δε γίνεται?
Απλά πράγματα και ο νοών νοείτο, άλλωστε εδώ δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε μυαλά, αλλά να καταθέσουμε εμπεριστατωμένες απόψεις. Και θεωρώ, ότι τα επιχειρήματα υπέρ της κατάργησης, εμφανίζουν πολλές ελλείψεις, αν μελετηθούν εις βάθος.
Τέλος, φίλε Νίκο, εννοείται ότι κι εγώ θα ήθελα να καταργηθούν οι κομματικές παρατάξεις, ή έστω να μειωθεί δραματικά η ισχύ τους και να υπάρχουν μόνο σαν υγιής φορέας πολιτικοποίησης (αν και το θεωρώ δύσκολο). Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το άσυλο και πραγματικά πιστεύω ότι με μια ενδεχόμενη κατάργησή του, η κομματικοποίηση, οι τραμπουκισμοί και τα συναφή, θα γίνουν πολύ χειρότερα. Εκτός και αν νομίζουν μερικοί, ότι η αστυνομία που δε μπορεί να διαφυλάξει καλά καλά μια πορεία, θα καταφέρει να επιβάλλει την τάξη στους κομματικούς βεντετισμούς που επικρατούν μεταξύ των παρατάξεων στις σχολές. Και για να καταρριφθεί και ο μύθος για την αποκλειστικότητα των αριστερών φοιτητών στους ενδοπανεπιστημιακούς τραμπουκισμούς, να ενημερώσω και όσους δεν ξέρουν ότι η γαλάζια φοιτητική παράταξη, έχει φέρει πολλές φορές μπράβους από τα μπουζούκια να κάνουν σχολές άνω κάτω και να στείλουν μέλη άλλων παρατάξεων στο νοσοκομείο. Αυτά για να μιλάμε και αντικειμενικά καμιά φορά και να καταρριφθούν και κάποιοι υπογείως καλλιεργημένοι μύθοι που θέλουν την αριστερά ως μοναδική υπαίτιο για τις φθορές στα πανεπιστήμια και τους τραμπουκισμούς. Κανείς δεν είναι αθώος και αυτό το ξέρουμε όλοι οι φοιτητές, απλά λίγοι το παραδεχόμαστε.
Άρα Νίκο κι εγώ είμαι υπέρμαχος της εξάλειψης των κομματικών παρατάξεων απ'τις σχολές και θέλω όλοι οι φοιτητές να αγωνίζονται από κοινού και ενωμένοι για την καλυτέρευση της παιδείας. Το άσυλο όμως, ακόμα και αν δε χρειάζεται στις μέρες μας (αν και εγώ πιστεύω ότι στην εποχή της αποχαύνωσης, της προπαγάνδας και των ανισοτήτων που ζούμε, χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ), δεν πρέπει να καταργηθεί, αλλά να δουλέψει σωστά και να προστατεύει τους φοιτητές, τους καθηγητές και κάθε ελεύθερο και ειρηνικό πολίτη και όχι ταραχοποιά στοιχεία. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συμβολή του κράτους που απέχει επιδεικτικά (χωρίς να εφαρμόζει τους νόμους περί άρσης ασύλου), αφού οι φοιτητές είναι ανίσχυροι από μόνοι τους.
Kαλα, εσυ δεν ειπες 5-10 φορες εως τωρα οτι δε συμμετεχεις αλλο στη συζητηση?
Μου θυμιζεις καποιον που καθε μηνα ελεγε " δεν ξαναγραφω στο φορουμ" και καθε μηνα εστελνε τριπλασια ποστς.
Patrine......δεν υπαρχει λογος να φανατιζεστε τοσο πολυ εσυ και καποιοι αλλοι εδω μεσα για παπαριες (διοτι περι παπαριων γινεται τοσος ντορος)....διοτι στο σπορ αυτο να ξερεις οτι μπορει να βρεθουν καποιοι πολυ πιο ικανοι και δυνατοι απο σενα και να εχουμε τα ιδια αποτελεσματα με το αλλο φορουμ.
Μία αναφορά σχετικά με τα πανεπιστήμια η οποία αν και οφφ τόπικ συζητήθηκε εδώ:
Πρόβλημα δεν ειναι μόνο τα πανεπιστήμια τα οποία αποτελούνται και από αρκετούς εξαίρετους ακαδημαίκούς, μέρος του προβλήματος είναι οι δήθεν απολιτικοί και τα κοματόσκυλα από άκρα αριστερά μέχρι άκρα δεξιά που λυμαίνονται την παιδεία μας και τους χώρους των πανεπιστημίων με σημαίες και αφίσες κοματικές, με συνθήματα στους τοίχους τις τουαλέτες και τα έδρανα.
Όταν γύρισα μετά από 8 χρόνια σπουδών σε Πανεπιστήμια της αλλοδαπής και είδα το χάλι μας δίνοντας εξετάσεις για το ΔΙΚΑΤΣΑ αηδίασα γιατί έμαθα ότι εμείς είχαμε ένα εκλεγμένο συμβούλιο από φοιτητές οι οποίοι εκπροσωπούσαν το σύνολο των φοιτητών και τα συμφέροντα της πανεπιστημιακής κοινότητας στο σύνολό της χωρίς μικροκομματικές επιδιώξεις και αλισβερίσια με παρατάξεις. Ούτε είδα πουθενά αλλού συνθηματα του τύπου ΔΑΠίτη μ@λ@κα, ΠΑΣΠίτη μπι@έ και Κουμούνια προδότες, γ@μώ την αναρχία και ασέβεια στο Πανεπιστήμιο εκφρασμένη με γραφίτι και συνθηματα στους τοίχους των σχολών του πρώτου κόσμου.
Όποιος δεν μπορεί να δει πόσο μπουρδέλο είμαστε είτε βλέπει μπάλα σε άλλο γήπεδο είτε στρουθοκαμηλίζει αδέλφια.
Αναφορικά με το άσυλο ας διατηρηθεί τιμής ένεκεν αλλά ας δύναται να αίρεται υπό περιπτώσεις για να σταματήσουν επιτέλους τα φαινόμενα ασέβειας, λεηλασίας κλπ των πανεπιστημιακών χώρων.
Εχω την εντυπωση με μια μικρη επιφυλαξη στο να κανω λαθος,οτι για να γινει αρση του ασυλου οταν διαπιστωθει οτι τελουνται αξιοποινες πραξεις, πρεπει να συμβει το εξης
Πρεπει να υπαρχει η συμφωνη γνωμη του Εισαγγελεα, της Πρυτανικης αρχης και του εκπροσωπου των φοιτητων.
Για να "μαζευτουν" ολοι αυτοι μαζι ειναι κατι περα απο ακατορθωτο μιας και οι δυο τελευταιοι αλλα ιδιαιτερα ο τριτος δεν "βρισκεται" σχεδον ποτε ( και καλα κανει, να μην χρεωθουν οι φοιτητες την "καταπατηση").
Kαι αν καταργηθεί, γιατί ξαφνικά θα αλλάξει η συμβολή του κράτους και δε θα παραμείνει μηδενική, όπως και τώρα? Γιατί πρέπει να καταργήσουμε κάτι, τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε να δουλεύει σωστά?
Και στην τελική, γιατί δεν τα βάζουμε με το κράτος που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του και τα βάζουμε με το άσυλο?
Το άσυλο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύω ότι είναι όχι απλά το τελευταίο, αλλά συγκρινόμενο με άλλα, το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ, πρόβλημα της σημερινής παιδείας.
Ένα απλό εφετινό κιόλας παράδειγμα.
Παίρνω άδεια από το στρατό να πάω να δώσω 1 μάθημα.
Πηγαίνοντας στη σχολή βλέπω ΧΩΡΙΣ άλλη προειδοποίηση ότι η εξέταση του μαθήματος ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. Δευτέρα ήταν και μάλιστα πρωί, ήμουν Κοζάνη από την Κυριακή, πήρα τηλ την Παρασκευή είπαν θα γίνει η εξέταση ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Τι είχε γίνει; Είχε πεθάνει μια γιαγιά, ημέρα Κυριακή (σσ. ούτε την ταινία δεν είχε δει ρε γμτ; ). Η οποία γιαγιά ήταν μητέρα του προέδρου γραμματείας της σχολής, θεία μιας άλλης γραμματέος της σχολής και πάλι θεία της υπεύθυνης βιβλιοθήκης της σχολής. Η γραμματεία μας αποτελείται από 4 άτομα και μάλιστα το 4ο μέλος έχει εξ αγχιστείας σχέση με τον πρόεδρο της γραμματείας...
Οπότε κυρήχθηκε γραμματειακό πένθος από τους δουλευταράδες της γραμματείας ( η οποία λειτουργεί 11:00 με 13:00)
δλδ έφαγα απλά τον π@@λο και άδεια ξόδεψα και μάθημα ΔΕΝ έδωσα.
Αυτό είναι ένα ΜΗ μαθησιακό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Κρίνοντας από την μέχρι τώρα εφαρμογή του λέω να καταργηθεί ΠΑΡΑΥΤΑ.
Γιατί εκτός από διακίνηση ιδεών γίνονται και πολλά άλλα.
Επίσης η περιουσία που καταστρέφεται σε κάθε επεισόδιο απελευθέρωσης από τη χούντα, περνάμε στην άλλη χούντα των αναρχικών και των κουκουλοφόρων.
Που αν είχαν έστω και ένα δράμι τσίπας επάνω τους ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θα είχαν τα @@ να μην φοράνε κουκούλες, και να ΜΗΝ εμποδίζουν κάποιον που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύει στη μόρφωση και την παιδεία.
Και στην τελική είναι κάτι που ΟΛΟΙ έχετε πληρώσει (δε συμμετέχω ακόμα ενεργά στην καταβολή φόρων, οπότε και η Β πληθυντικού) και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει δικαίωμα καταστρατήγησής του.
Οπότε ναι να καταργηθεί, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο λογικό είναι να συμπαρασύρει και το βουλευτικό, οπότε χλωμό το βλέπω να γίνεται.
Λοιπόν, το άσυλο θα ήταν καλό να μη καταργηθεί αλλά να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται.
Επειδή όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει στον αιώνα τον άπαντα, όπως είπα χθες κ στον φίλο μου τον Νινο μία είναι η λύση: πονάει κεφάλι - κόψει κεφάλι._ Ακραίο ξε ακραίο αφού δε παίρνουμε από λόγια, δε γίνεται αλλιώς με εμάς - δυστυχώς._ :judge:
Καπου ..υπηρχε ενα πολυ ωραιο thread με κατι μαιμουδες σε ενα κλουβι και μια σκαλα που πανω ειχε μπανανες , μολις πηγαινε η μαιμου στις μπανανες ,με μια μανικα με παγωμενο νερο καταβρεχαν τις υπολοιπες, στη συνεχεια εβαζαν μια νεα μαιμου μεσα στο κλουβι.. μολις αυτη πηγαινε για τις μπανανες οι αλλες μαιμουδες πηγαιναν και την εκαναν τοπι στο ξυλο διοτι ειχαν βιωσει την ψυχρολουσια, στο τελος ειχαν "αντικατασταθει" οι αρχικες μαιμουδες που ειχαν δεχτει την ψυχρολουσια με νεες οι οποιες ομως συνεχιζαν να επιτιθενται σε καθε νεα μαιμου που πηγαινε για τις μπανανες...ακομα και αν ποτε δεν ειχαν καταβρεχτει,απλα ετσι "εμαθαν" οτι πρεπει να γινεται...
Κυριοι με το "υπαρχων καθεστως" το ασυλο δυστυχως εχασε μερος της αιγλης του μιας και εχει γινει παραθυρο για ρεσαλτο εγκληματιων και την προστασια τους απο το νομο.
και δεν μιλαω απαραιτητα για ρεζιλια που με την σταση τους αμαυρωνουν ηρωικες επετειους αλλα για πραγματικους "ποινικους".
Η Δημοκρατια και η Παρρησια αλλα και οι μνημες του Ελληνικου Λαου εχουν τοσο γερα "θεμελια" και κανεις δεν θα "κινδυνευσει" απο την αρση του ασυλου.
υγ. Να συμπληρωσω οτι νισαφι πια με αυτες τις ιστοριες καθε χρονο τα ιδια και τα ιδια και καθε χρονο να μετραμε νεες απωλειες..
το θεμα με τους προσωπικους χαρακτηρισμους εχει ξεφυγει.
απαγορευεται ρητως απο τους κανονες αυτο το πραγμα.
και εκτος απο τους οποιους κανονες βαζουμε εμεις, απαγορευται και απο τους αγαφους νομους καλης συμπεριφορας τους οποιους οφειλουμε να εχουμε αν θελουμε να ειμαστε μελη κοινωνικων ομαδων.
δεν ειχα παρακολουθησει το θεμα και καποια πραγματα που βλεπω δεν μου αρεσουν καθολου.
θα καθαρισω λοιπον καθε προσωπικο και προσβλητικο χαρακτηρισμο και θα παρακαλεσω να μην επαναληφθει.
δεν θελω να ξανακουσω λεξη σε αυτο επιπεδο.
για οποιον νομιζει οτι δεν μπορει να διατηρησει την ευγενεια και τον πολιτισμο στα γραπτα του, η ανοχη θα ειναι μηδενικη.
με την ευκαιρια της φασινας, διαβασα κι εγω τις αποψεις που διατυπωθηκαν.
συμφωνω με τα περισσοτερα απο οσα ειπωθηκαν περι καταργησης.
δεν θα πω κατι καινουργιο, σε 12 σελιδες αλλωστε τα ειπατε ολα.
θεωρω πως τα καθε ειδους "ασυλα" ειναι απομειναρια αλλων εποχων.
στη σημερινη εποχη δεν κινδυνευει κανεις απο ελλειψη δημοκρατιας, καμια ιδεα δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν μπορει διακινηθει ευκολα και προς πολλους αποδεκτες και κανενας πολιτικος δεν κινδυνευει στην τελεση των καθηκοντων του ωστε να χρειαζεται ασυλο.
αντιθετα η υπερβολικη δημοκρατια και η αντιληψη οτι στο ονομα της ελευθερης εκφρασης και βουλησης μπορουμε να γινομαστε ανεξεγκτοι και ασυδοτοι, μας εχει φερει στο σημερινο αποτελεσμα.
ποιο ειναι αυτο. να γινεται καταστροφη πολυτιμης και πολλες φορες μη επανορθωσιμης περιουσιας (οχι μονο υλικης, αλλα το κυριοτερο πολιτιστικης και επιστημονικης) και, ο πολιτικος να προστατευται οχι απο τις υποτιθεμενες κακοβουλες ορεξεις του πολιτικου αντιπαλου, αλλα για τις δικες του παρανομες και σκοτεινες πραξεις.
ο νομος υπαρχει, αλλα πρεπει να προσαρμοζεται στα μετρα της καθε εποχης.
ναι τοτε που θεσπιστικαν αυτα τα ασυλα ειχαν νοημα.
ο πολιτικος χρειαζοταν αυτην την προστασια, και ο φοιτητης επισης.
σημερα τα πραγματα εχουν αντιστραφει. χρειαζεται ο πολιτης προστασια απο τον διεφθαρμενο πολιτικο, τον επιορκο δικαστη και γιατρο και το πανεπιστημιο και οι υγιεις δυναμεις του οι οποιες πανε για να μαθουν ή να διδαξουν απο αυτους που προκαλουν αυτα τα προβληματα.
με τη σημερινη προοδο της τεχνολογιας, η απροσκοπτη διακινηση ιδεων (οπως σωστα ειπατε) δεν χρειαζεται ασυλο. ο καθενας εκφραζεται, οπως ακριβως κανουμε και εμεις σε αυτον τον χωρο. το ιντερνετ και τα ΜΜΕ (οσο και κατευθυνομενα να ειναι) δινουν βημα εκφρασης, ενω μεσα στα ανωτερα και ανωτατα εκπαιδευτικα ιδρυματα δε νομιζω να μην μπορει κανεις να εκφραστει.
το κακο ειναι οτι το θεμα του ασυλου εχει κακως εννοηθει, οτι σημαινει πως ειμαστε σε ενα χωρο που δεν μπορει να παρεμβουν οι αρχες οταν τελουνται αξιοποινες πραξεις, παρα μονο με συγκεκριμενη διαδικασια.
και επειδη τα ατομα που μπορουν, δεν θελουν να παρουν καθε φορα την ευθυνη των αποφασεων (ωστε να μην κατηγορηθουν και διαπομπευθουν δημοσια), γινονται ολα αυτα που βλεπουμε.
εγω λοιπον ψηφιζω την καταργηση, οχι της ελευθερης διακινησης ιδεων, φυσικα, αλλα της νοοτροπιας που υπαρχει αυτη τη στιγμη και που οδηγει στο αποτελεσμα στο οποιο απο οτι ειδα ολοι συμφωνουμε.
να μην υπαρχουν ζημιες, φωτιες, καταληψεις, ενοχλησεις, βανδαλισμοι εκτροπα.
ναι στην αντιδραση των φοιτητων μας σε καποια κακως κειμενα, ναι στην ελευθερια εκφρασης τους, ναι στις ανατροπες που ως νεα και ανησυχα μυαλα θελουν.
ναι στην πολιτικοποιηση, ναι στην διατυπωση θεσεων, οχι ομως στην κομματικοποιηση, οχι στη μετατροπη αυτων των ναων της μαθησης και της διαμορφωσης νεων ανθρωπων, σε κεντρα προσυλιτισμου, σε δεξαμενες αντλησης αυριανων αβουλων και κατευθυνομενων ψηφοφορων.
καλως ή κακως φιλοι φοιτητες μονοι σας θα πρεπει να παλεψετε για αυτα, μονοι σας θα πρεπει να διωξετε απο το σπιτι σας τους "εμπορους" και τα παρασιτα...
μην περιμενετε βοηθεια απο ενα σαθρο, σαπιο, ψηφοθηρικο, πελατοκεντρικο πολιτικο συστημα.
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία
Kαι συνηθως καταληγει να γινεται αθελα του μελος και πιονι της τυραννιας αυτης...
Δεν θεωρω τα πανεπιστημια της Ασυλιας πιο ελευθερα, ευνομα, δημοκρατικα και δημιουργικα, απο τα "βαρβαρικα" του εξωτερικου....
πιο πρωτοτυπα ισως.... but unique is not always usefull....
Στο εξωτερικό, τουλάχιστον στις δημοκρατικές χώρες, το καθεστώς που ισχύει δεν απέχει από το ελληνικό, αφού κι εκεί χρειάζεται εντολή εισαγγελέα και ταυτόχρονα, σύμφωνη γνώμη του πρύτανη για να εισβάλλει αστυνομία στον πανεπιστημιακό χώρο. Τώρα το αν το λένε άσυλο ή όχι, μικρή σημασία έχει, πάντως η πράξη είναι η ίδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το 2007 στη Γαλλία που γινόταν σχεδόν φοιτητική (και όχι μόνο) εξέγερση στις μεγαλουπόλεις και όσοι διαδηλωτές (ακόμα και ταραξίες) βρήκαν καταφύγιο στα πανεπιστήμια, ούτε συνελήφθησαν, ούτε εδιώχθησαν. Ουσιαστικά λοιπόν, στη χώρα μας παίζουμε με τις λέξεις για κάτι που ισχύει, έστω και νοερά, σχεδόν σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου. Αλλά και να μην ίσχυε, πράγματι το να είμαστε unique σε κάποια πράγματα, δεν είναι πάντα αρνητικό...
Πάντως τέτοια κάψα για το βουλευτικό άσυλο, με το οποίο προστατεύονται καταχραστές δισεκατομμυρίων και οι συνεργοί τους, δεν είδα από κανένα και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Μάλλον μερικές εκατοντάδες ταραξιών είναι πιο επικίνδυνες από μερικές εκατοντάδες διεφθαρμένων πολιτικών και των χορηγών τους, που μας έχουν φέρει στη σημερινή χαώδη κατάσταση...