Συμφωνώ οτι δεν είναι επι του παρόντος αλλά ας μην χάσουμε την ευκαιρία να μάθουμε και γι'αυτό...
Ευχαριστώ για την ιδέα !
Printable View
Συμφωνώ οτι δεν είναι επι του παρόντος αλλά ας μην χάσουμε την ευκαιρία να μάθουμε και γι'αυτό...
Ευχαριστώ για την ιδέα !
πράγματι απο τις αλλαγές στις ρυθμίσεις (μέσα απο το αυτοκίνητο του deepblue) η διαφορά ήταν εμφανέστατη (το τσαϊ ήταν ακόμα πιο ζεστό, καυτό θα'λεγα...) αλλά μήπως με τέτοια "πειράματα" είναι "σαν να παίζεις με την φωτιά" ?
Ξάδερφε ρώτα όπου μπορείς να μάθεις ΠΩΣ ρυθμίζονται ΑΣΦΑΛΩΣ αυτά τα "ζουμιά".
Θυμήσου τα λόγια του Σκανδάλη (πολύ πριν αποφασίσεις να ακολουθήσεις αυτόν τον "δρόμο") : "Υπάρχει η καλή και η κακή χρήση της μεθανόλης..."
Εμένα πάντως με προβληματίζει αρκετά το θέμα αυτού του τρόπου αυξησης της ιπποδύναμης και για να μην λοξοδρομίσει αυτό το thread, όποιος γνωρίζει ας μας δώσει την άποψή του εδώ.
Εγω ενα εχω να πω σε σενα και στο αλλο ρεμαλι τον ξαδερφο σου!!!
Ετσι πως εχετε κανει αυτα τα Zed και ο ενας και ο αλλος ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ PLAYMOBIL !!!!!!:ranting2:
:th_Laie_67-1: να στε καλα και δυο σας και να συνεχισετε να στοιχιωνετε τα ονειρα μας....παλιοπαιδα.....:original:
Η φωτο αυτη ειναι απο ενα καπακι απο is συγκεκριμενα! Οπως φαινεται ο ενας κυλινδρος ειναι πολυ ''καθαρος''!!! Αυτο δυστυχως οφειλεται σε ενα ρηγμα που εχει το καπακι ...αρα περνουσε νερο στον θαλαμο καυσης! Ο λογος βεβαια που παραθετω αυτην την φωτο είναι ,για να δειτε πως το νερο ξεπλυνε τον θαλαμο καυσης! Ειναι και αυτο μια απο τις ευεργετικες ιδιοτητες του water injection!
εγω εχω την εντυπωση ,πως ισχει το εξης! εφοσον ψεκαζεις μεθανολη...ψυχεις και τον εισερχομενο αερα...ο εισερχομενος αερας αποβαλλει θερμοτητα και συστελλεται....με αποτελεσμα στον χωρο καυσης...ο μεγαλυτερης πυκνοτητας αερας..πλεον να εχει μεγαλυτερη μαζα! συνεπεια του προηγουμενου...η φτωχοτερη αναλογια καυσιμου.....
Διαβασε το παρακατω αρθρο και δωσε προσοχη στην τελευταια παραγραφο που λεει οτι η χρηση μεθανολης κανει το μιγμα πιο πλουσιο
https://www.alcoholinjectionsystems....icle_info.html
και το παρακατω που λεει οτι η σωστη ποσοτητα μεθανολης κανει το μιγμα πολυ πιο πλουσιο και οτι πρεπει να αφαιρεθει καυσιμο κατα την χρηση της
https://www.alternativeauto.com/wate...injection.html
και ενημερωτικα αρθρα για nozzle location
https://www.alcoholinjectionsystems....icle_info.html
https://www.alcohol-injection.com/ar...tion-nozzle-2/
παντως με προβληματιζει το γεγονος οτι ενω ολα τα αρθρα αναφερουν οτι τελικα το καυσιμο μιγμα γινεται πιο πλουσιο με την χρηση μεθανολης, ο deepBLUE βλεπει φτωχοτερο AFR.
ισως εχει να κανει με την αναλογια μειγματος(μεθανολη /νερο) και την αλληλεπιδραση μεταξυ τους! ισως μια μεγαλυτερη αναλογια υπερ της μεθανολης...να εφοδιαζε τον κινητηρα με ''επιπλεον'' καυσιμο...και να υπερκαλυπτε τον ''παραπανισιο αερα'' απο την ψυξη ,που προσφερουν τα σταγονιδια το νερου! ολα αυτα βεβαια ,σε θεωρητικο επιπεδο...μιας και ειναι ,επικινδυνα παιχνιδια οι αναλογιες...παντως η πραξη (deepblue) επιβεβαιωνει το σκεπτικο μου!
Το πολύ ωραίο θέμα Positioning The Water Injection Nozzle ατο λινκ που παράθεσε ο φίλος turbodog, αναφέρεται σε turbo και centrifugal compression συστήματα τα οποία μικρή σχέση έχουν με τη λειτουργία του TS (Twin Screw). H Staggered Injection λύση πιστεύω ότι θα λειτουργήσει πολύ πιo αποδοτικά στον TS. Δυο μικρότερα injectors δηλαδή. Ένα τοποθετημένο αμέσως μετά το maf ώστε να ψύχονται αρκετά οι ρότορες του TS (αλλά ελάχιστα ο αέρας που φτάνει στο θάλαμο καύσης) ...και ένα δεύτερο injector ακριβώς στο θάλαμο εξαγωγής αέρα του TS προς στην πολλαπλή εισαγωγής. Τότε μόνο θα δεις τι πραγματικά προσφέρει το σύστημα ψύξης με μεθανόλη στα twin screw συστήματα Βαγγέλη (Ντιπ). Φαντάζομαι πως θα έχεις τουλάχιστον το διπλάσιο κέρδος απ' ότι έχεις αυτή τη στιγμή.
Αυτό που καταφέρνεις με το setup που έχεις τώρα είναι το ότι ψύχεις τους ρότορες και ναι, λογικό είναι να παίρνεις δύναμη από αυτό γιατί λειτουργούν πιο ψυχρά, απορροφούν όμως τεράστιο ποσοστό από την ικανότητα ψύξης της μεθανόλης που είναι προορισμένη να ψύχει τον αέρα που πηγαίνει απ' ευθείας στον θάλαμο καύσης αποφεύγοντας ενδιάμεσους "θερμούς" σταθμούς... τουλάχιστον έτσι πιστεύω...
Θα συμφωνησω με τα παραπανω και εγω. Να συμπληρωσω οτι δεν υπαρχει προβλημα με την τοποθετηση nozzle pre compressor γιατι οι TS δεν αντιμετωπιζουν προβληματα ψωριασης οπως οι φυγοκεντρικοι SC η τα turbo διοτι δεν εχουν φτερωτη. Το καλυτερο setup για τους TS ειναι το dual nozzle με μια διαφορα ταξεως παροχης 30 % πριν (μετα το MAF ΠΑΝΤΑ, αν υπαρχει) και 70 % μετα.
Για αυτο αλλωστε και στο συγκεκριμενο αυτοκινητο το AFR φτωχαινει.Η pre compressor τοποθετηση nozzle δινει τον χρονο για πληρη εξαερωση της (με αποτελεσμα να μην καιγεται σαν καυσιμο καθολου) αλλα να βελτιωνει τα χαρακτηριστικα παροχης του TS. Σαν να βαζει μεγαλυτερο κομπρεσσορα (η turbo) οπου στην ιδια πιεση το καυσιμο που απαιτειται ειναι περισσοτερο καθως ειναι πιο αποδοτικος.
Στa centrifugal compressor setups οπως το δικο μου η στα turbo η τοποθετηση ειναι διαφορετικη και συνηθως αρκετα κοντα στην πεταλουδα, οπως και τα αποτελεσματα ειναι διαφορετικα μιας και μερος της μεθανολης καιγεται υπο την μορφη καυσιμου
....και κατι ακομη...προσοχη στην τοποθετηση του δευτερου (post compressor) μπεκ ωστε μην να ειναι πολυ κοντα στην BOV αν αυτη ειναι ανοιχτου τυπου. Το ιδανικο ειναι να ειναι αρκετα μετα αλλα και λιγο μετα αν ειναι δεν υπαρχει προβλημα. Δεν ειναι οτι καλυτερο να φτυνει μεθανολη η BOV μεσα στο μοτερ, κατα την εκτονωση της, επειδη εχουμε τοποθετησει το μπεκ πριν απο αυτη.