Ενος κακου, μυρια επονταιthumb
Printable View
Συγνωμη η κινηση σε χαλασε μπροστα οχι το turbo. Δηλ. ενα σουπερ 500
As said before...
Δεν εχω θεμα με το τουρμπο στα πεμβε. Εχω θεμα με το τουρμπο στη σειρα ///Μ, και φυσικα ακομα μεγαλυτερο με την ιδεα οτι θα βγει και μπροστοκινητο.
Οσο για την οικονομια, μην παρεις και ορκο για το πιο ειναι οικονομικοτερο...παιξτο λιγακι στα φουσκωματα, και μεχρι και η εξατμιση θα κανει αλλο θορυβο.
Μεταλικο. Απο τα διευρα που θα πεταει στον δρομο το.τετραμπουκο...
Χωρις πλακα να δεις θα πουλησει ειδικα στο Ελλαντα.
Προσωπικά εξαρχής θεωρούσα μειονέκτημα ότι οι BMW άρχισαν και πάχαιναν, στη συνέχεια το αποδέχτηκα.
Στη συνέχει αποδέχτηκα τα τούρμπο μοτέρ στα μη Μ.
Και επειδή πάει αρκετά η μπάλα στους συμβιβασμους και διαβάζοντας κάποια ποστς του nik200, του ξυλοκανίβαλου και του άλεξ αρχίζω και σκέφτομαι ότι όντως ίσως χαρίζομαι πλέον σε πολλά που παλαιότερα έβρισκα μόνο στα BMW.
Σταματάω τη συζήτηση εγώ εδώ γιατί ότι ήταν να γράψω το έγραψα(δεν ξενέρωσα απλά μπήκα σε σκέψεις), θεωρώ το νήμα αρκετά σημαντικό και ακούγονται φοβερά ωραίες απόψεις με ωραιο κλίμα.
άλεξ περιμένω για το 1Μ, άντε να ακούσουμε και καμιά γνώμη ενός ιντερνετικού γνωστού.
Οδηγησα χθες τον ασσο με τα 135 μουλαρια. Μ' άρεσε πολυ. Ούτε που καταλαβαίνεις πως είναι τουρμπατο.
Μήπως κάποιοι έχετε μπερδέψει τα τουρμπο δεκαετίας 90' ;;;
Ψηλέ σε Δεκα χρόνια θα πηγαίνουμε Σερρες με τα M3 e152 με καμία 700 άλογα μοτέρ με χρόνους στο 1.22 !!! Θα σε χαλάσει;;;
To νουμερο ειναι το ζητουμενο η αυτο που αποκομιζεις απο την οδηγηση?
Νομιζω για ολους εμας τους ερασιτεχνες, ολα γινονται για την καυλα... Οσοι πληρωνονται απ αυτη τη διαδικασια καλα θα κανουν να απαιτουν το μηχανημα τους να ειναι ανωτερο του ανταγωνισμου κτλ κτλ... Εμας νομιζω δε μας απασχολει κατι τετοιο... Κυνηγαμε το τελευταιο δεκατο που μπορει να μας δωσει το δεδομενο οχημα μας, για συγκριση με τον εαυτο μας και μονο, και μεσα απο αυτη τη διαδικασια παιρνεις προσωπικη ικανοποιηση...
Αν καποιος τη βρισκει με αποστειρωμενα οχηματα εκατονταδων αλογων που τα κανουν ολα μονα τους μαγκια τους... Οι ρομαντικοι τη βρισκουμε αλλιως... θελουμε ν ακουσουμε το μοτερ να λυσαει... θελουμε να στριψουμε στο οριο... θελουμε να γουσταρουμε οδηγηση πραγματικη...
προσωπικα δεν εντυπωσιαζομαι απο ολα αυτα τα μοτερ τα αλογα και το ολο μαρκετινγκ... μπορει να επαιρνα καποιο αυτοκινητο συγχρονο με σκοπο την οικονομια (ετσι οπως μας καταντησανε ουτε να κανουμε τη δουλεια μας δε μπορουμε)... αλλα αν ηταν στο χερι μου θα επαιρνα αυτοκινητο που μιλαει στον οδηγο και οχι το πιο συγχρονο, το πιο μουρατο με τα περισσοτερα αλογα κτλ... Οποτε ποσως με απασχολει το γεγονος οτι η bmw βγαζει οχηματα τα οποια βαγκιζουν... δεν με αφορουν... αν καποια στιγμη εχω τα χρηματα να παρω κατι περισσοτερο απο το ε30, η bmw μου εχει δωσει μεχρι στιγμη αρκετες επιλογες, ε46, ζ4, ζ3 (ειδικα το κουπε ειναι ονειρο)...
Ειναι σαφεστατο οτι η bmw εχασε τον προσανατολισμο της οταν προσπαθησε να κανει υπερκερδη the easy way... αντιγραφοντας δηλαδη τα βαγκ... Ε οχι δεν ειναι ετσι... Εισαι αυτος που εισαι, επειδη τοσα χρονια προσφερεις κατι ξεχωριστο και αντι να κρατησεις το χαρακτηρα σου και να συνεχισεις να χτυπας τον οδηγο στο συναισθημα, πας να χτυπησεις τον πουλ μουρ... οκ... δεκτο... αλλα οι θρυλοι δε χτιζονται ετσι...
Θυμαμαι με την Μ5 Ε60 ειχε γινει παταγος... ολα τα περιοδικα τη δοκιμαζαν τη συγκριναν με οτιδηποτε, απο Μ3 Ε46(που αποτελει benchmark στον κοσμο της σπορ οδηγησης) μεχρι F430, τωρα με την F10 οκ εχουν κανει καποιες παρουσιασεις, καποιες συγκρισεις με τον ανταγωνισμο αλλα ως εκει... αδιαφορο κατα τ αλλα... αλλο ενα αμαξι με πολλα αλογα...
Αυτο θα ειναι δυστυχως το μελλον... αδιαφορο...
παγκοσμιοποιηση, ομογενοποιηση, κοινες πλατφορμες, user friendliness και πρασινα αλογα...
σιγα σιγα παρουσιαζονται πισοκουνες ξανα κι απο αλλες εταιριες, και θα το γυρισει η πεμβε στη μπροστοκινηση...;
τι να το κανω το τουρμπο που δεν καταλαβαινω ποτε μπαινει;
αυτή την αίσθηση που παίρνεις απο ένα καθαρά Ν/Α μοτέρ που στριγγλίζει και καταλαβαίνεις ότι δεν έχει άλλο να βγάλει, δεν την παίρνεις με τπτ απο το τουρμπίσιο.
γενικά οκ...δεν έχω θέμα με το τούρμπο γενικότερα. είναι θέμα φιλοσοφίας και ανθρώπου πάνω απ'όλα.
μερικοί λένε οκ, δεν με νοιάζει, γρήγορο να'ναι, 2-3 δεύτερα πιο γρήγορο γύρο να ρίχνει απο το προηγούμενο, να στρίβει, τα 200 κιλά πάνω δεν με νοιάζει, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ///Μ.
ΟΧΙ...///Μ σημαίνει ατμόσφαιρα, πολύστροφο μοτέρ, προσοχή στην λεπτομέρεια έτσι ώστε να δίνει μια μικρή γεύση στον οδηγό, για το πως περίπου είναι η αίσθηση ενός αγωνηστικού.
οκ εσύ είσαι άνθρωπος του αποτελέσματος, και ψάχνεις άλλα πράγματα. θα σου πώ ένα πράγμα όμως, και βάλτο καλά στο μυαλό σου.
όσο γρήγορο και να'ναι το άλλο, όσο καλύτερο χρόνο και να κάνει, θα θυμάσαι για πάντα το μαύρο μπρίκι, και θα σκέφτεσαι συνέχεια τα ουρλιαχτά και τις τσιρίδες του.
και τέλος πάντων, ο σεφ πάλι πέτσους θα σου ρίχνει, είτε έχεις 800, είτε έχεις 1800 άλογα...
ΚΑΠΙΖΕ????????????????:th_Laie_67-1:
Τα ιδια ελεγε και ο πατερας μου οταν οδηγησε το Ε21 με υδραυλικο τιμονι.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ναι, γιατί μάλον δεν προσπάθησε να κάνει μπαντιλίκια...
για ρώτα και μας που πιτσιρικάδες κάναμε μπράτσα με το 320 του μπαμπά...
δεν υπήρχε χαντάκι γύρω απο το εργοστάσιο που να μην το είχαμε βγάλει απο μέσα. αφού τα καλοκαίρια, 2-3 άτομα απο το προσωπικό τρώγανε κάθε μέρα 1-2 ώρες για να το ξεκολλάνε.
Παίδες, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά?
Επιτρέψτε μου να κάνω μια προσπάθεια.
Turbo
Η BMW χρόνια έλεγε ότι η πραγματική δύναμη δε συμπιέζεται κλπ κλπ. Κάνει τη κολοτούμπα και βάζει αριστερά-δεξιά όπου βρει turbo. Σαν κίνηση είναι φάουλ. Σύμφωνοι μέχρι εδώ.
Το αποτέλεσμα όμως ποιο είναι? Έχω οδηγήσει αρκετά turbo-μοτέρ. Από τον 1.8Τ σε ένα Α6 που είχαμε στην οικογένεια, στον 2.0Τ του S3 ενός φίλου και στον Ν54 σε 335i και Ζ4. Συμφωνούμε ότι ο Ν54 δεν έχει καμιά σχέση με τα VAGομοτέρ? Συμφωνούμε ότι είναι εξαιρετικά γραμμικός, χωρίς απότομα ξεσπάσματα και στροφάρει πολύ πιο ψηλά χωρίς να «λαχανιάζει»?
Τον Ν20 δεν τον έχω οδηγήσει, αλλά γράφονται εξαιρετικά σχόλια σε διάφορα review. Τον 1.6Τ της 116i και 118i που οδήγησα ΚΑΙ στις δυο εκδόσεις τους μου φάνηκε απίστευτα γραμμικός, επίσης χωρίς ξεσπάσματα σχεδόν σαν ατμοσφαιρικός.
Οπότε αν η εκτέλεση είναι σωστή και κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ένα μοτέρ, γιατί μας πειράζει τόσο?
Γιατί ξεκίνησε το τουρμπο-κίνημα τώρα? Μα φυσικά για τις νόρμες των ρύπων στην Ευρώπη και δεν είναι ούτε δικαιολογία ούτε τίποτα. Θα πρέπει να υπάρχει ένας μέσος όρος σε κάθε εταιρία βάσει νόμου στην Ε.Ε. (95γρ/κμ μέχρι το 2020) αλλιώς η εταιρία θα πληρώνει πρόστιμο. Για παράδειγμα οι Ferrari, Bugatti κλπ είναι στο πάτο της λίστας και δεν τους πειράζει να πληρώνουν πρόστιμα. Τη BMW τη πειράζει όπως πειράζει και τον κάθε ιδιοκτήτη που επειδή τα τέλη κυκλοφορίας είναι βάσει CO2 emissions σε κάποιες χώρες, αυξάνεται σημαντικά το κόστος συντήρησης. Επίσης υψηλό CO2 σημαίνει αυξημένη κατανάλωση.
Μη ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη οι περισσότερες «μπέμπες» που κυκλοφορούν είναι diesel.
Να πω κάτι λοιπόν? Προτιμώ μια BMW με turbo βενζίνης παρά diesel που θα κάνει σαν ταξί.
Ρίξτε μια ματιά περί CO2 average emissions: https://www.reuters.com/article/2012...8610C520120702
Εμπρός Κίνηση
Δεν έχω λόγια. Fail!
Αλλά...σε ποιο κοινό απευθύνεται το όχημα? Η 1 GT δηλαδή?
Δεν ανακοίνωσε η εταιρία ότι γυρίζει στην εμπρός κίνηση όλα τα μοντέλα της.
Θυμάστε μια έρευνα ότι το 80% των οδηγών δεν γνώριζαν ότι η BMW Σειρά-1 τους είναι πισωκίνητη?
https://www.motorauthority.com/news/...nt-wheel-drive
Κακά τα ψέματα, η 1 GT είναι ένα πολυμορφικό όχημα (τύπου Zafira), περισσότερο για το γυναικείο φύλο που θα βάλει μέσα το παιδί να το πάει σχολείο και μετά να πάει για ψώνια στο σούπερ-μάρκετ και χρειάζεται χώρο στις πίσω θέσεις και στο πορτ-μπαγκάζ. Λέτε οι γυναίκες να αποζητάνε τη πίσω κίνηση και τα χαμόγελα που δίνει?
Εάν όμως θέλουν λοιπόν πίσω κίνηση υπάρχει μια πλειάδα μοντέλων να επιλέξουν. Η εταιρία τους δίνει αυτή την επιλογή μη το ξεχνάμε.
Και να κάνω μια ερώτηση? Γιατί μια μπροστοκίνητη BMW είναι λιγότερο “BMW” από μια τετρακίνητη?
Για μένα τα πράγματα είναι ως εξής.
Τη στιγμή που στη γκάμα της BMW έχω δυνατότητες επιλογής να καλύψω τις ανάγκες μου και τη στιγμή που η αγορά μεταχειρισμένου είναι γεμάτη από γαμάτες BMW, δε με πειράζει.
Θα με πειράξει όταν ΟΛΕΣ οι BMW γίνουν μπροστοκίνητες και εξαφανιστούν από την αγορά μεταχειρισμένων.
Εκεί ναι…θα πάω να ψωνίσω Alfa.
θα πάω ρε. απλά δεν έχω δουλειά κατά εκεί, και είναι στην άλλη άκρη. περιμένω να μου στείλουν αυτές τις μέρες μπροστά δισκόπλακες, και επι την ευκαιρεία θα πεταχτώ να το δώ...
Aς κάνανε τη μαγκιά να εξελίξουν για τα Μ μοτέρ σαν αυτό της McLaren MP4-12C με redline στις 8,500rpm και δεν θα είχε κανείς μας πρόβλημα...
Πιστευω το τελευταιο καθαροαιμο ηταν το 850 csi.
Ας το επιβεβαιωσει η Γωργρα
Οι σύγχρονοι τουρμποκινητήρες εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς:
1. Μειωμένο βάρος (λιγότεροι κύλινδροι κλπ)
2. Μειωμένοι ρύποι και κατανάλωση στις τυποποιημένες μετρήσεις. (στις πραγματικές συνθήκες τα άλογα θέλουν τάισμα... επίσης το lag που ΥΠΑΡΧΕΙ δεν συνεισφέρει στην μειωμένη κατανάλωση)
3. Μικρότερα τέλη σε χώρες που φορολογούν με κυβικά και εύκολη βελτίωση με τσιπ κλπ σε χώρες που φορολογούν ιπποδύναμη.
ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ για να έρθουμε στην περίπτωσή μας είναι σημαντικός παράγοντας για το κράτημα των "μπροστόβαρων" "μπροστοκίνητων" (στα προσθιοκίνητα κινητήρας, κιβώτιο, διαφορικό και ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης είναι μπροστά)
Η BMW βλέπει μπροστά με τους τρικύλινδρους, μόνο που δεν το βλέπουμε ακόμα.....
Σε καμιά δεκαριά χρόνια θα βλέπουμε τρικύλινδρους μπροστά με χαμηλό κυβισμό που να δίνουν την κίνηση εμπρός και ηλεκτροκινητήρα πίσω με τις μπαταρίες κάπου στο κέντρο για να επιτυγχάνεται η ιδανική κατανομή βάρους. (όσο οι ηλεκτροκινητήρες θα γίνονται καλύτεροι και οι μπαταρίες αποδοτικότερες και ελαφρύτερες ίσως να βλέπουμε βοηθητικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης ακόμα και δικύλινδρους εμπρός)
Θυμηθείτε το αυτό
(η BMW θα δίνει τη δυνατότητα για κανα-δυο παντιλίκια με ενεργοποιημένο τον ηλεκτροκινητήρα μόνο - ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ -> και δεν θέλει να χάσει το "τρένο" με τους σημερινούς μπροστοκίνητους -> γι αυτό, για να μάθει σε καλοστημένα μπροστοκίνητα αγόρασε την mini πριν χρόνια)
Αυτή θα είναι η εξέλιξη ανεξάρτητα με το αν μας αρέσει ή όχι*
*εμένα δεν μου αρέσει καθόλου...
Εγώ έχω να πω ότι τόσα χρόνια υπαρχει γκρινια σχετικα με τους κινιτήρες της BMW.Γρινια που είχε να κάνει ασφαλώς ότι για να κινιθεί αξιοπρεπώς το αγαπημένο μας όχημα έπρεπε οι κύλινδροι να είναι τουλάχιστον 6΄.Πόσοι απο μας δεν συχτηρήσαν τα τέλη κυκλοφορίας τα αποια για να κάνουμε την κ@υλα μας τα χρυσοπληρώσαμε!Μέχρι που τα τελευταια χρόνια πολοί απο εμάς ψάξαμε τρύπα να τα κρύψουμε με όλα αυτά που γίνονται με τα χαράτσια και τις κωλοεφορίες.Οχι κύριοι εμένα δεν με ενδιαφέρει αν η αγαπημένη μας εταιρία θυμήθηκε τώρα και όχι πριν απο 15 χρόνια να βγάλει τουρμπατο κινητήρα με καλές επιδόσεις γιατί ο πρώτος που θα το είχε πάρει θα ήμουν εγώ.Διαφωνό επίσεις με κάποιους που έχουν βαφτίσει το μίνι κούπερ bmw μπροστινοκίνητο συγνώμη αλλα δεν είναι δεν θα βάλει η π@υτανα ασπρο νυφικό και θα την πουμε παρθένα!Το να βγει απο το εργοστάσιο 116 η 3αρα με μπροστινή κίνηση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ προσωπικά ακυρώνει το συμαντικότερο λόγο για τον οποιο θα προτιμούσε κάποιος bmw που για μένα προσωπικά αν δεν είχα την τρέλα της πίσω κίνησης θα είχα διαλέξει κάτι άλλο:ranting2:
3αρα με εμπρός κίνηση δε πρόκειται να βγει .-
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Δεν έγινε και τίποτα που θα βγάλει η BMW μικρό πολυμορφικίζον μπροστοκίνητο βασισμένο στο πάτωμα του ΜΙΝΙ.
Το θέμα είναι ότι όλη η γκάμα γίνεται πολύ πιό συμφέρουσα οικονομικά με την προσθήκη τούρμπο. Τι να έβαζαν πετροΓΚΑΖ;
Η μεγάλη πρόκληση είναι τα Μ, διότι όταν μπορει να βγάλει για πλάκα τούρμπο 2λιτρο με 250-280 άλογα, αναγκαστικά πρέπει να τουρμπίσει και τα Μ. Απλά, σε 10-15 χρόνια η εξέλιξή των μπορεί να φέρει καλή απόκριση στο γκάζι ενώ η εξέλιξη των υλικών μπορει να φέρει εξοικονόμηση βάρους.
Όσο πιό κερδοφόρα είναι η εταιρεία τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βγάζει καλύτερα Μ αυτοκίνητα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Eιναι πολύ απλα βασικά τα πραγματα η αγαπημένη μας εταιρεία αρχισε να κάνει στροφή 180 μοιρώ εν όψη της κρίσης όσο για τα πολυπόθητα μ3 τα βλέπω είδος προς εξαφάνιση:ranting2:Δηλαδή όπως την καινουρια 3αρα την 328 η οποία φοράει 2λιτρο τουρματο κινητήρα με 254 άλογα αν δεν κάνω λάθος.Θα σου βγάλει μία μ3 με κάνα τουρμπατο μοτερ και κατα τα άλλα θα είνα μ3 όσο και η 328είναι εξακύλινδρη:hystericalbs1:
Τες πα, εγω δεν διαφωνω με το τουρμπο, αλλα οταν μιλαμε για συμβατικες σειρες, που μεχρι σημερα σερνονται.
Επισεις με αυτη την λογικη, θα μπορουσαν να κατηργηθουν και καποιες ονομασιες που εχουν βγει κατα καιρους, και ξαναεμφανιζονται σειρα ανα σειρα.
Ποιος ο λογος να εχεις...316-318-320-320si-323-325-328-330-335.
Ελεος. Βαλε...316t-318t-325t-335 και τελος. Αντιστοιχα και με τις αλλες σειρες.
Σωστά και μάλιστα το καθυστέρησε το θέμα με τα τουρμπο καιρός ήταν.Αλλα τις ονομασίες ρε καραγκιοζη γιατί δεν τις αλλαζεις?Αν θέλεις να λέγεσαι σοβαρή εταιρεία μην μπασταρδεύεις την ιστορία σου στο βωμό της αγοράς :ranting2:Ειναι ντροπή!