https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=12630
Printable View
Τον ρώτησα και μου είπε ότι δεν ήταν μέσα στην ανάκληση.
Ακόμα δεν έχω δει το αυτοκίνητο από κοντά, σήμερα αν είναι θα το δω και το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να σημειώσω το VIN.
Το καλύτερο VIN decoder που έχω βρει είναι αυτό που σου βγάζει και εξοπλισμό:
https://bmwvin.com/
:thumbsup:
Νομιζω υπηρχαν αρκετα αυτοκινητα που ενω το ετος κατασκευης ηταν πριν το 2003 δεν ηταν στην ανακλιση..Προσωπικα παντως αν ισχυε αυτο για το αυτοκινητο μου, θα αλλαζα τα μεταλλα ουτως η αλλος..δεν κοστιζει πολυ και εχεις και το κεφαλι σου ησυχο.
ρε με αυτό το κόλλημα με τα μέταλα.
καταρχήν αν είχε θέμα το αμάξι με τα μέταλα του, θα είχε κάνει κράου ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ μόλις την ακούγανε.
απο την άλλη, θες να είσαι 100% σίγουρος, 4 κατοστάρικα κάνει όλη η διαδικασία. βάλε και τα άλλα 700 για μια κομπλέ συντήρηση, λίγο παζαράκι και τα κλείνεις όλα στα 900.
αμάν πια με τους μύθους του Μ3.
το πιο ωραίο είναι καμμιά φορά που πετυχαίνω συζητήσεις άσχετων για το συγκεκριμένο αμάξι...το τι λέει ο άσχετος κόσμος δεν λέγεται.
το δικό μου έχει 188.000 χιλιόμετρα και ακόμα κεντάει μια χαρά πάντως. και το λέω αυτό για την άλλη την ιστορία, ότι μετά τα 100.000, ο s54 ανοίγει σαν μαρούλι.
όλα είναι π@@τσες. να το προσέχεις θέλει, και δεν μασάει απο τπτ. σωστό ζέσταμα, λαδάκια, και γ@μ@ του την μάνα για να σιάζουν που και που τα κοκκαλάκια του.
σε ολα τα αμαξια με τα παλια μεταλλα ειχε σταλει ειδοποιηση για την ανακληση.
σε ολη την ευρωπη.
το δικο μου ηταν παραγωγη 3/03 και αδεια 8/03 και η ανακληση εγινε στα 25000 χλμ το 2004
ένα είναι πάντως το σίγουρο.
εν έτη 2012, να πετύχεις Μ-τρίο με ελατωματικά μέταλα. βρε απο ανάκληση μπορεί να είναι, με αλλαγμένο μοτέρ μπορεί να είναι, με σκισμένο πάτωμα μπορεί να είναι, μέχρι και με μοτέρ απο άουντι μπορεί να είναι, με ελατωματικά μέταλα και φόβο για να σπάσει δεν θα είναι.
Γενικά η αγορά τέτοιου αυτοκινήτου μπορεί να είναι και λαχείο.
Φίλος αγόρασε Μ3 του 2001 άλλου φίλου(και οι δύο γνωστοί στα φόρουμ) το 2008 αν θυμάμαι σωστά και ενώ όλοι γνωρίζαμε ότι το αμάξι το πρόσεχε υπερβολικά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και φαινόταν στην πένα το Μ3ακι, μέσα σε λίγους μήνες έβγαλε πάτωμα, ποτενσιόμετρα γκαζιού, maf και κάτι άλλο ψιλά.
Όλα αυτά που χρειάζονται να αλλάζονται κάθε κάποια χιλιόμετρα στο Μ3 για να πηγαίνει σωστά, κοστίζουν 500αριες ή και 1000ρικα.
Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το τι ζητάει ένα Μ.
Ίσως καλύτερα να πάρεις ένα πιο φτηνό Μ3 για να σου μείνουνε 2-3 χιλιάρικα να το κάνεις καινούργιο και να είσαι ήσυχος, παρά να πάρεις ένα λίγο πιο ακριβό που θα σου ζητήσει ούτως ή αλλιώς σχεδόν τα ίδια πράγματα μετά...
Δεν είναι 330 ούτε 335 που θέλει μόνο λάδι και βενζίνη.
350 MAF
400 ποτενσιόμετρα πεταλούδας
το πάτωμα δεν λέει τπτ...
όλα είναι φυσιολογικές φθορές.
Παιδες..ολα αυτα ειναι απολυτως νορμαλ για τετοιου επιπεδου αυτοκινητο..το οτι στην ψωροκοσταινα κοστιζει 15 χιλιαρικα δεν λεει κατι, το αυτοκινητο ειναι ''αυτοκινητο 100 χιλιαδων'' και παλι θεωρω πολυ λογικες τις τιμες για συντηρηση, ακομα και για τις οποιες βλαβες..
Τι να πει και ο αλλος που για λαδια και ιμαντες στο φερραρι εδωσε 2 χιλιαρικα!
Φυσιολογική φθορά δεν το θεωρώ το πάτωμα.
Ανεπίτρεπτη ζημιά το θεωρώ.
Όταν φτασεις με Ν54 στα 150000χλμ μπορεί να έχεις χρειαστεί και βαλβίδες, και τουρμπίνες και διάφορα.
Το μαφ και το ποτενσιόμετρο δε είναι τίποτα, ούτε τα μέταλλα.
Σημαντικά είναι τα θέματα της καρότσας, αλλά αυτά δεν αφορούν μόνο το ε46. Αφορούν και το ε36, κα το ζ3 και το ζ8 και διάφορα άλλα.
Εδώ διάβαζα σε ένα φόρουμ, πρώην ιδιοκτήτης Ζ4Μ ο οποίος μετά απο ε92 Μ3, ήθελε να ξαναγυρίσει σε Ζ4Μ, είδε στην Αμερική 2 Ζ4Μ που ήθελαν subframe mounts πίσω.
ρύθμισμα βαλβίδων κάποιος ο οποίος δεν το ξεζουμίζει το αμάξι, μπορεί να χρειαστεί και μετά απο 100.000 χιλιόμετρα. οκ να δώσεις μετά απο τόση χρήση και 200 ευρά, δεν είναι και τόσο πια.
ποτενσιόμετρα πεταλούδας, εγώ που έχω κάνει πάνω απο 110.000 χιλ στο αμάξι, ακόμα δεν έχω αλλάξει. μια φορά μόνο στα πολλά τα κρύα μου άναψε το EML, έσβησα το αμάξι, και αυτό ήταν. τσεκάραμε στο διαγνωστικό, έβγαλε μια περιοδική βλάβη, και αυτό ήταν. μιλάμε για πρίν 6 μήνες, και το ίδιο έχει πάθει και ο συμπέ αν θυμάμαι καλά...
με τα μπεκ, επίσεις νο πρόμπλεμ...βάζεις 100άρα (ο θεός να την κάνει εδώ στην ελλάδα) και απο σταθερό βενζινάδικο, κοιτάς να μην το έχεις μπουκωμένο το αμάξι, και όλα οκ...
μαφ...τσεκάρεις στο διαγνωστικό το βολτάζ του, και ξέρεις τι και πως.
όσο για το πάτωμα, φυσικά και είναι ανεπίτρεπτο, συμφωνώ με τα 1000, αλλά είναι πλέον το κουσούρι του αυτοκινήτου. δλδ είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε με αυτό.
τα υπόλοιπα είναι όλα φυσιολογικές φθορές, με ανταλακτικά τα οποία δεν έχουν τραγικό κοστολόγιο για αυτά που προσφέρει το αυτοκίνητο. μάλιστα τα βρίσκω εντελώς φυσιολογικά.
Η συντήρησή του, πέρα από τις πιθανές βλάβες που ΟΛΑ τα αυτοκίνητα βγάζουν (400 ευρω κρεμαριέρα σε Avensis προ λιγων μηνων) είναι παραπάνω απο φυσιολογική. 60 ευρώ έδωσα για φίλτρο βενζίνης και τοποθέτηση ΟΕΜ, 25 για φιλτρο καμπινας άλλο παράδειγμα. Και μιλάμε για Μ3,τι να λέμε τώρα...
Ενταξει στα τοσα χλμ ρε σεις δεν ειναι και τιποτα ουτε τα 200 ουτε τα 300 ευρα . . .
Στο κατο κατο δεν ειναι 316 μιλαμε για κορυφαιο αυτοκινητο . . .
Κατι αλλες μαρκες με κορυφαια μοντελα ακομη γδερνουν !!!
Προσωπικά οι βαλβίδες δε μου λένε τίποτα. Στα 40Κ κμ τις τσέκαρα στο δικό μου.
Το μόνο που με αγχώνει είναι κάποιο μεγάλο κουστούμι ζημιάς στα τόσα χιλιόμετρα που έχει.
Τα σέρβις μου ακούγονται λογικά, κατανάλωση πάνω/κάτω ίδια, τα τέλη λίγο πονάνε...αλλά χαλάλι.
Να σε ρωτήσω. Υποχρεωτικά 100άρα? 98άρα (ή 97, όσο είναι η VPower) κάνει?
Ααα...σήμερα το απόγευμα έχει test drive.
Για να δούμε...
Νικολα εχεις οδηγησει Μ3 Ε46???
Προσεξε τωρα,δεν το ρωταω με την εννοια ''αν οδηγησεις θα παθεις πλακα και τραβα παρτο κτλ-κτλ''.
Κανε μια βολτα,ενος γνωστου φιλου κτλ για να διαμορφωσεις αποψη κτλ.Εισαι σε θεση να καταλαβεις θεωρω πραγματα.
Μπορει να μην σου αρεσει κατι ή να θεωρεις ότι σε καλυπτει το 320si.
Tα 80.000χλμ για Μ3 Ε46 δεν ειναι τιποτα απολυτως,μην σε ανησυχει αυτο αν ειναι καλοδουλεμενο το αμαξι και προσεγμενο και ειναι αληθινα τα χλμ βεβαια.
Εδω ειναι ενας κυριος που εχει ενα που πλησιαζει τα 280.000χλμ αν δεν τα εχει ξεπερασει βεβαια μιας και εχω καιρο να τον δω.Βεβαια το 2002 που το ειχε παρει ειχε κοντα 75.000χλμ.Ενα μολυβι με 18αρακια,ηλιοροφη και μια γυναικα κουκλα!!!!
Με είχαν πάει μια γρήγορη βόλτα στα Μέγαρα κι έχω οδηγήσει στην Α.Ο. (σε ευθεία, όχι στροφές) ένα smg ενός γνωστού.
Δε μπορώ να εκφραστώ δημοσίως για το πως ένιωσα και ναι, είχα το si τότε.
Στα Μέγαρα δε θα ξεχάσω την απίστευτη ευελιξία του καθώς μόλις είχα βγει από E60 M5 ενός άλλου πολύ καλού φίλου.
Σήμερα θα προσπαθήσω να το πάρω μια μεγάλη βόλτα για να αποκτήσω ολοκληρωμένη άποψη γιατί όντως μπορεί να μη με καλύπτει.
Πάντως μόνο το γεγονός ότι έχει isofix και πέφτουν τα καθίσματα είναι γκολ από τα αποδυτήρια. Το si μου δυστυχώς δεν έχει τίποτα από τα δυο (ναι, δε πέφτουν τα καθίσματα).
Από την άλλη...σκέφτομαι ότι κάθε Σάββατο οδηγώ ένα όχημα με 500 άλογα στον τόνο, στο όριο, στη πίστα. Μήπως να μείνω εκεί?
Φίλε μου αν είχα την ευκαιρία να πάρω Μ3 Ε46 όπως εσύ...θα του είχα δώσει και το καρτάκι δώρο!!!
Χαχαχαχαχαχ πλάκα κάνω...πάντως το συγκεκριμένο φαίνεται ΠΑΡΑπολυ καλό...Κάνε το τεστ ντραϊβ και έναν έλεγχο και αν είναι οκ τσίμπα το χωρίς δεύτερη σκέψη.Κάθε φορά που θα το οδηγείς θα σε αποζημιώνει.thumb
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκαρδα όλα τα παιδιά και τη διάθεσή τους να βοηθήσουν (ειδικά τον alexk). :original:
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τους και τις αναλυτικές πληροφορίες!
Είσαι πολύτιμοι.
Σοβαρά. thumb
Νικόλα βλέπω ανεβαίνεις κατηγορία και καλά κάνεις! Αλλά επειδή τα έχω οδηγήσει και τα δύο μπορώ να σου πω ότι και το si είναι αξιολογότατο και έχει τη δυνατότητα να σου κάνει όλα τα γούστα. Δεν ξέρω εγώ αν θα έκανα την ανταλλαγή αλλά εσύ οδήγα το και κάνε ότι λέει η καρδιά σου, όχι η λογική σου (αυτό κάνω και εγώ, καίγομαι βέβαια αλλά στο τέλος αποζιμιώνομαι ευχάριστα).
πισωκινητο αμαξι χωρις μπλοκε που να κανει ολα τα γουστα πρωτη φορα ακουω, no offence
να γινει το m3, αρκει φυσικα να το γουσταρει ο ιδιος
Καταρχάς δε με άφησε να το πάω βόλτα. :thumbsdown:
Δεύτερον, τον ενδιαφέρει αυτόματο αλλά το συζητάει.
Τρίτον, μάλλον θα μου προτείνει διαφορά. Περιμένω αντιπρόταση.
Στα υπόλοιπα...το αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι του 2003 που λέει, αλλά παραγωγής 30/08/2002 όμως ΤΙΓΚΑ στα έξτρα: https://bmwvin.com/?vin=jp84391
Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ διατηρημένο και το φοβερό είναι ότι τον ήξερα. :th_Laie_67-1:
Τρέχουμε παρέα με τον αδερφό του. ...και το έχω δει το αμάξι στη πίστα πολλές φορές. Το χρώμα είναι...αλλού.
Το αυτοκίνητο το έχει σε ασύλληπτα καλή κατάσταση, λάδια κάθε 5Κ κμ και το μοτέρ κελαηδάει. Έχει βάλει μια καλή ρυθμιζόμενη που έχουν τα DTM λέει, δε τη θυμάμαι (έχει πράσινα top mounts). Σέρβις έκανε λέει πρόσφατα, λάδια και μπουζί. Επίσης έχει ολοκαίνουρια λάστιχα.
Γενικώς προσεγμένο πολύ, πάρα πολύ. Προβλήματα δεν έχει βγάλει, μόνο μπαταρία από την ακινησία. Επίσης ανησυχητικό.
Μ'άρεσε...αλλά γιατί δεν έχω πεισθεί και γιατί δεν το'χω πάρει απόφαση?
Έχει έναν ήχο το γ@μημένο ρε πστ μου...πριόνι. :shok:
Περιμένω απάντηση και βλέπουμε.
σου κανει το δυσκολο!
και ελα τωρα. προσπαθεις να βρεις κατι που δε σ'αρεσει αλλα δυσκολευεσαι. εαν την παλευεις τωρα με τελη-ασφαλειες, δεν ξερω γιατι οχι...
αυτός ο ήχος είναι που σου κάνει την ζημιά απο την αρχή...εγώ θυμάμαι την πρώτη φορά που το είχα οδηγήσει, μια βδομάδα δεν έβγαινε απο το μυαλό μου ο ανατριχιαστικός θόρυβος, και η αίσθηση του χοντρού τιμονιού με τα παντλς.
ναι ναι...χαχαχαχαχα.
Ετσι ηταν μηπως???:thanks:
με τις aftermarket αναρτησεις τα πατωματα αντεχουν η ανοιγουν πιο ευκολα ,επισκευασμενα η και μη?
Νομίζω(ας με διορθώσει κάποιος) πως με coilover ''ζορίζεται'' λίγο παραπάνω το υποπλαίσιο..
Οι πισω θολοι μονο , οχι το υποπλαισιο ή πατωμα.
α μάλιστα!
γι'αυτό και θέλει μια μπάρα και πίσω, για να δέσει λίγο καλύτερα επιδή όλο το ζόρι πλέον το τρώει ο θόλος.