Για πατα το λιγο...:th_Laie_67-1:
Printable View
ταξίδι κάνουμε ρε ψηλέ..:whistle:
Πως δεν τον διώχνει ρε Λευτέρη αφού οι βαλβίδες δουλεύουν κανονικά.. όταν το πιστόνι ανεβαίνει και είναι ανοιχτές οι εξαγωγής του δεν θα σπρώξει έξω τον αέρα? Κατά τον ίδιο τρόπο όταν κατεβαίνει και δημιουργεί υποπίεση και οι εισαγωγής είναι ανοικτές δεν τραβάει αέρα?
Σίγουρα κλείνει τελείως η πεταλούδα όταν δεν πατάμε καθόλου γκάζι? Τα πιστόνια δημιουργούν αρκετά μεγάλη υποπίεση, δηλαδή ρούφηγμα και ως γνωστόν η φύση δεν ''ανέχεται'' την υποπίεση.. άρα απο κάπου πρέπει να μπαίνει αέρας.. εκτός και αν κάνω τόσο λάθος...τι να πω..τα αεροπλάνα δεν έχουν πεταλούδες και πιστόνια ρε! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Όσον αφορά το καύσιμο, συμφωνώ μαζί σου..στους σύγχρονους κινητήρες με ψεκασμό όταν πατάμε το γκάζι η ECU υπολογίζει πόσο καύσιμο να ψεκάσουν τα μπεκ..αν δεν το πατάμε καθόλου τότε μπαίνει σε closed monitoring loop στις στροφές/λεπτό και κρατάει το ρελαντί. Αν οι στροφές είναι παραπάνω, όπως σε κατηφόρα με σχέση στο κιβώτιο, τότε η ECU θεωρεί πως δεν χρειάζεται να ψεκάσει καύσιμο για να διατηρηθούν οι στροφές..Με τον σπινθήρα όμως τι γίνεται.. όντως κόβεται και αυτός?
Εννοείται όλα αυτά ΔΕΝ ισχύουν για καρμπιρατεράτα μοτόρια.. εκεί είναι εντελώς μηχανικά και το καρμπιρατέρ αναμιγνύει καύσιμο με αέρα..
Ρε μαλακουάρδε ακρίβως για σένα έκανα update το θέμα! Άσε το OBC, σου λέω έκανα 660 χιλ με 55 λίτρα από φούλ σε φούλ.Τι δεν καταλλλαβαίνεις!!!!! Μάλλον το έχεις
μπουκώσει το μοτέρι σου τι να πω ?????? Τον τελευταίο καιρό κάνω συνεχώς ταξίδια ρε συ
Πάνο άμα θέλεις πάμε και μαζί κάπου να το δεις.H άλλη περίπτωση είναι να είμαι τόσο
τρόμπας και προσπαθώ με το ζόρι να πείσω πόσο καίει ΜΟΝΟ το δικό μου αμάξι.Τόσο καίει το
γ@μημέν@ τι να το κάνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Λοιπόν τελικά βρήκα το λόγο που κάνει τη διαφορά στα αυτοκίνητά μας. Έχει
αποδειχθεί ότι η βρωμιά ή η σκόνη πάνω σε μια επιφάνεια μειώνει την αντίσταση
του αέρα( ή ο pilot μας το είπε στον καφέ ή το είδα στους mythbusters δεν
θυμάμαι τώρα). Εσύ Πάνο με τα 43 στρώματα αλοιφή και τα 14 βερνίκια που
έχεις περάσει λογικό να είναι να καις κάτι παραπάνω από μένα που είναι τίγκα
στην αράχνη :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Πέρα από την πλάκα αν όντως έχουμε κάποια διαφορά ίσως να την κάνει και το
πρόγραμμα...
Ωπ τι έγινε εδώ; Αμφισβητεί ο μηχανικούλης τις γνώσεις μου;:th_Laie_67-1:
Η πεταλούδα ναι στο κλειστό γκάζι είναι τελείως κλειστή.
Ναι, όντως είπα πατάτα στο θέμα ότι δεν τραβάει αέρα! Απορώ με την μαλακία μου, και έγραψα και ένα σεντόνι απάντηση, ο βλάκας για να το υποστηρίξω! (δεν ειρωνεύομαι)
άρα?? από που τραβάει ρε Λευτέρ?? :whistle::whistle:
Έλα μου ντες! (λογικά εννοείς χωρίς φορτίο ή καύσιμο να ψεκάζεται και με πεταλούδα κλειστή)
Έχω κάποια βιβλία που πρέπει να κοιτάξω, να δω τι γίνεται με τις πιέσεις - υποπιέσεις των θαλάμων, αλλά ρε συ τρέχω και δεν φτάνω να τελειώσω με την διπλωματική.
ΛΟΓΙΚΑ (αλλά αυτό μπορείς να το λάβεις τόσο σοβαρά όσο το προηγούμενο ποστ στο οποίο σωστά με διόρθωσες) σε συνθήκη κλειστής πεταλούδας πρέπει να ανοίγει η βαλβίδα του ρελαντί για να αφήσει κάποιο ποσό αέρα στην μεριά της υποπίεσης (εισαγωγή ή πλένουμ). Δλδ πέρα από την πεταλούδα και την βαλβίδα (ή σύστημα) ελέγχου ρελαντί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γεμίσει ο κύλινδρος με αέρα.
Το φοβερό με τις υποπιέσεις (και εκεί να δεις μπλέξιμο) είναι στα ντίζελ πάντως και εκεί (ειδικά στα φορτηγά) υπάρχουν συστήματα πολλαπλασιασμού της αποροφούμενης ενέργειας από τον κινητήρα σε φάση κλειστού γκαζιού (γιατί πεταλούδα δεν υφίσταται)
Λογικό μου ακούγεται..για ψάξτο όταν μπορέσεις..
Ξανθη - Θεσσαλονικη (μαλλιοκουβαρα και μετα με αρκετες βολτες εντος πολης)
Θεσσαλονικη - Ν. Ποροι με (120-130)
Ν. Ποροι - Ξανθη (με 150-160)
με το που εφτασα Ξανθη αναψε λαμπακι.
Ν40 κινητηρας...τη δουλεια του την κανει μια χαρα...thumb
Αψογος ο Στεφ . . .
Ν.Χαλκηδονα-Ν.ποροι
Ν.Ποροι - Ν.Χαλκηδονα το ρεζερβουαρ γεματο εκαψε ακριβως το μισο απο την 4η με 5η (Μ54Β30)
γραμμουλα ημουν με 6η 120-150 μαξιμουμ ουτε μια γραμμουλα δλδ 240 χλμ πανε ελα . . .
Με το βλακοτρονικ εκαιγε πολυ περισσοτερο γενικα το 6αρι σαζμαν σε ταξιδι ειναι αλλου
πολυ οικονομικο !!!!
λες βλακειες οτι το valvetronic καιει!! που ειναι ο νικος να σου πει 2 λογακια!!! ακου εκει καιει... ισα που αναπνεει ρε αυτο το μοτερ με τις αναθυμιασεις του ρεζερβουαρ δουλευει!!!
υγ στο πηγαινε με 110 120 εβγαλε μεση καταναλωση 8 στο γυρνα με 130 και σε 2 κομματια 200 εκαψε και τα λαστιχακια της βενζινης δεν μπηκα καν στον κοπο να δω τι εβγαλε μεση καταναλωση το ειδα απ τον δεικτη της βενζινης αυτο αρκει!!!!! πιο γρηγορα επεφτε αυτος παρα ανεβαιναν τα χλμ
Ρε συ Γιάννη από την ακινησία το αμάξι του,όταν το βγάζει έξω ο εγκέφαλος μπαίνει σε safe mode και ψεκάζει αβέρτα βενζίνες για καθαρίσουν οι κύλινδροι από τις αράχνες :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Πάντως με το Νίκο πο πήγαμε στο Κιλκίς και γυρίσαμε Παναγιώτη, στην ίδια διαδρομή το δικό μου άν δεν έκαιγε περισσότερο θα έκαιγε τουλάχιστον τα ίδια.
Υ.Γ. Εγώ για Κομοτηνή φέυγω γεμάτος, πηγαίνω με 110-120 και όταν φτάνω το αμάξι παίρνει 16-17 λίτρα βενζίνη. Η απόσταση είναι 260 χιλιόμετρα! thumb
Πανο το δικο μου πηγαινε ελα πορους εκαψε ακριβως 15 λιτρα.
(7,5/100) :D
ναι 255 εχω πισω. τωρα με 110 120 εκαψε λιγο με βαση τον δεικτη της βενζινης εκαψε το μισο μιας γραμμης. στο γυρνα που το κοιτουσαμε λιγο με τον Κωστα εδειχνε 8/100 8 και κατι με 135 χλμ σταθερα με το κρουιζ. ενταξει οταν το πατησα εκαψε την μανα του και τον πατερα του. γενικα το 255 και οι 18αρες δεν ειναι για το δικο μας το μοτερ. απλα εγω ετσι κι αλλιως διακοσμητικο το εχω το αμαξι οποτε μια φορα το 3μηνο που θα βγει ας καψει και λιγο παραπανω δεν πειραζει!!!!
Γενικα πιστευω πως ειναι πολυ κοντη η μεταδοση του διαφορικου στα valvetronic . . .
Aν θυμαμαι καλα 120 χλμ στο 320 που ειχα με (n46b20) ειχα 3.5 χιλιαδες στροφες . . .
Αν ειχαν 6αρι σαζμαν θα ηταν οτι καλυτερο !!!
μεγα μλκια της bmw που δεν ειχε 6αρια σασμαν σε αυτα τα μοτερ οταν η μερσεντες τα ειχε απ το 2000. και πιστευω οτι θα ειχε και καλυτερες επιδοσεις αν ειχε 6αρι
Ετσι για την κουβεντα με φουλ ρεζερβουαρ και ταχυτητες στην εθνικη 120-140 2 ωρες ταξιδι και σε επαρχιακο δικτυο με λιγη κινηση καθημερινα και ταχυτητες μεχρι 110-120 ,εκανα 750 χλμ μεχρι να αναψει λαμπακι ...
Μαλιστα κατεβηκε η μεση μου καταναλωση απο 8.5 στην Αθηνα στα 8.2 μεσα σε 3 μερες ..
Μιλαω για μοτερ Μ43 και 3 ατομα μεσα...νομιζω καλα τα παει.
Ε46 316i (1895cc) με 80-90-100 Διαδρομή:Μαρούσι-Αττική Οδός-Κακή Θάλασσα-Λαγονήσι-Μαρούσι μηδένισα όταν έφυγα από το σπίτι μου και όταν γύρισα ήταν πολύ ευχάριστο το αποτέλεσμα https://img16.imageshack.us/img16/4990/katanalwsi.jpg
Ωραίος ο Λάμπρος! Έχεις αναμένο το aircondition ή εκεί είναι το ρελαντί σου? Το ASC βλέπω είναι στη φυσική του θέση :thumbsup:
Λοιπον: Φουλαρα το Σαββατο το βραδυ στην Κομοτηνη! Εκανα τις εξης διαδρομες:
Κομοτηνη-χωριο, χωριο-Ξανθη, Ξανθη-Κομοτηνη, Κομοτηνη-χωριο και χωριο-Θεσσαλονικη!
Συνολικα χιλιομετρα 405+11 για το βενζιναδικο στη Θερμη 416! Το αυτοκινητο πηρε ακριβως 26 λιτρα βενζινη! Οι ταχυτητες που κινουμουν ηταν 90-100 για το χωριο και την Ξανθη και 120 σταθερα για Θεσσαλονικη εκτος απο ενα σημειο γυρω στα 5 χιλιομετρα που πηγαινα με 160! Μεσος ορος ειναι 6,25 λιτρα. Το αυτοκινητο μου εβγαλε καταναλωση 6,3 λιτρα! Γιατι οι περισσοτεροι το λετε αναξιοπιστο, το οργανο μετρησης του αυτοκινητου? Οποιος δεν πιστευει ας ερθει να κανουμε την ιδια διαδρομη μαζι. thumb
Αναξιόπιστο δεν είναι όταν το μηδενίζεις πριν απο κάθε διαδρομή...
Όμως οσο το αφήνεις φτιάχνει μέσο όρο.Οπότε αν εγώ κάνω ταξίδια και είμαι στο 7,αμα μπω 10 φορές στην πόλη στο σταμάτα-ξεκίνα άντε να πάει 7.2 πράγμα το οποίο είναι τελείως αναληθές.Κάπου στο 10-11 είναι κανονικό ;)
Γενικά μετά απο χρόνια χρήσης με το Μ43, σε ταξίδια χαλαρά έχω δει 6,7 και με τσαρούχι και κατέβασματα στο θεο γύρω στο 7.5-8.Μέσα στην πόλη 10-11 είναι το στάνταρ του...(φοράω κιόλας 18άρια με 225/40 μπρος πίσω ;))
Έγώ πόλη με τα 15άρια έιχα 10,1-10,6 ανάλογα το πόσο βαρύ ήταν το πόδι μου,
ενώ με all around 225/40/18 είμαι στο 11,2 χαλαρά & 11,8 με σβέλτη οδήγηση όχι σκίσιμο.
Ταξίδι με τα 15'' και cruise στα 120 ήμουν στο 6 ενώ με τα 18'' στο 7,2.
Το πάρτι βέβαια γίνεται στην πόλη με το A/C, που σταματημένος σε φανάρι
έιδα το οικονομόμετρο να φτάνει μέχρι και 20 κόντεψα να λυποθυμήσω.
ρε σεις το θρεντ λεει ΑΤΟΝΟΜΙΑ Ν42Β20 χοι τι καιει ου καθενος ο ''ματρακας'' να ουμε!!! εδω μιλαμε για το απολυτο μοτερ(για του Νικου λεω γιατι μονο εκεινο αναπνεει δεν καει βενζινη με τις αναθυμιασεις του ρεζερβουαρ πηγαινει)γιατι τα δικα μας.........