ρε παιδιά...αφού θα μπούν σετ οι δαγκάνες με τους δίσκους πως μπορεί να μην πατάν καλά
τα τακάκια??? θέλει σωστή δουλιά στους αντάπτορες...
Printable View
ρε παιδιά...αφού θα μπούν σετ οι δαγκάνες με τους δίσκους πως μπορεί να μην πατάν καλά
τα τακάκια??? θέλει σωστή δουλιά στους αντάπτορες...
Ο δίσκος και ειδικά ο χρησιμοποιημένος απαγορεύεται αυστηρά να έρθει σε επαφή με τον τόρνο. Οι χρησιμοποιημένοι δίσκοι λόγω θερμοκρασιακών μεταβολών δημιουργούν παραμένουσες τάσεις οι οποίες σε επαφή με το κοπτικό εκτονώνονται και δημιουργούν κράκ με αποτέλεσμα την καταστροφή τους.
Οι καινούριοι δίσκοι δεν έχουν επικαλήψεις αλλά έχουν θερμική κατεργασία όπως διαδοχικές ανοπτήσεις με σκοπό την αντιτριβική βενλτίωση και την σωστή ανακρυστάλωση του κράματος χυτοσιδήρου. Αν τους βάλουμε στον τόρνο, είτε στην διάμετρο, είτε στο πρόσωπο, οι θερμότητα που αναπτύσεται στο σημείο κοπής αλλάζει την κρυστάλωση του μετάλλου και έτσι ο δίσκος είναι ακατάλληλος προς χρήση.
Εχοντας μηχανουργείο προσωπικά θα αρνιώμουν οποιαδίποτε επέμβαση με τόρνο στο σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου.
Η γνώμη μου είναι πώς αν οι δίσκοι ή οι ζάντες ή τα μουαγιέ δεν ταιριάζουν αμέσως σε κάποιο αμάξωμα να μην "πατεντάρωνται" γιατί μόνο επικύνδηνο είναι για το αυτοκίνητο (απο πλευρά ζυγοστάθμησης) και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Δενθα ήθελα να σκεφτώ ένα ανεπυτηχές φρενάρισμα απο μεγάλη ταχύτητα τί θα μπορούσε να προκαλέσει
Σωστος !! Γι'αυτο θελει σωστη δουλεια στον τορνο απο καλο μαστορα ! Το προηγουμενο σετ φρενων που ειχα παρει, που και καλα ηταν ετοιμο μαζι με ακρα τροποποιημενο, τα ειχαν φαει ολα [ δαγκανες, βασεις ,ακρα ] με δισκο τροχισματος και δεν παταγε τιποτα σωστα .... καλα που δεν σκοτωθηκα ... !:thumbsdown:
Φιλε μου, δεν αμφιβαλλω για αυτα που λες αλλα οι δισκοι εχουν καποια περιθωρια για φαγωμα [και στο παχος και στην διαμετρο ].... Σε πολλες περιπτωσεις ακομα και καινουργιοι δισκοι οι οποιοι απο το εργοστασιο ειναι λιγο στραβοι θελουν τορνιρισμα ωστε να ερθουν στα ισια τους. Εχει τυχη σε πολλους που βαζουν καινουργιους δισκους και δεν στρωνουν με τιποτα ! Εξαλλου εγω εβαλα τα φρενα του Μ3 σε απλο 318 το οποιο δεν εχει τις απαιτησεις και τις καταπονησεις ενος Μ3.... Και σε πληροφορω το αποτελεσμα ειναι αψογοτατο [ τουλαχιστον την δευτερη φορα , που τα εφτιαξε ''χειρουργος'' ]!!!
Φίλε Γιώργο δεν θα επιμείνω. Απλά είμαι κατά κάποιων επεμβάσεων. Δεν νομίζω οτι αν βάλεις δίσκους απο Μ3 σε 318 θα υπάρχει πρόβλημα στο τορνίρισμα, απλά ο κίνδηνος εφόσως έχεις κάνει κατεργασία σε ένα τόσο ευαίσθητο εξάρτημα όπως τα φρένα πάντα υπάρχει, άσχετα αν είναι και μικρός. Φρένα είναι αυτά... και έχουν λειτουργικό ρόλο καίριας σημασίας οπότε πρέπει να προσέχουμε πάντα τι επεμβάσεις κάνουμε :)
πάνο...ότι και να κάνεις πάντως αν τα βάλεις τελικά, φρόντισε να πάρεις σωληνάκια
υψηλής, καλά υγρά και κάνα καλύτερο τακάκι. σε ένα δυνατό φρενάρισμα θα καταλάβεις
γιατί όλοι όσοι έχουμε 46άρια ///Μ3 βρίζουμε τα φρένα του και πάμε σε μεγαλύτερες λύσεις.
και γω θα συμφωνισω με τον Στρατο σε πολλα απο αυτα που εγραψε αλλα οκ το να φας λιγο τον δισκο περιφεριακα δεν νομιζω να υπαρχει θεμα υπερθερμανσης του μεταλου κλπ κλπ!!εξαλλου ο τορνος δεν κοβει ξερα με το μαχαιρι ετσι δεν ειναι?το σημειο κοπης λιπαινεται οποτε δεν νομιζω να ειναι τοσο μεγαλες οι θερμικες καταπονησεις που να επηρεασουν τοσο πολυ την δομη του δισκου!!!τα φρενα σε σκληρη χρηση ειδικα στα Μ3 που μπορεις να το κινηγησεις πολυ το αυτοκινητο,δεχονται πολυ μεγαλυτερες θερμικες και μηχανικες καταπονησεις απ οτι στον τορνο!!!!βεβαια παιζει ρολο και ο μαστορας και το μηχανημα που θα κανει την δουλεια!!!!!!
ναι Θωμα αυτο σκεφτομαι να αγορασω κιολας το σετακι υψηλης!!!και να μην βολεψει να βαλω τα Μ3 τα φρενα και στα μαμα τα δικα μου νομιζω καλη διαφορα θα κανουν!!!συμφωνω σε αυτο που λες για το φρεναρισμα αλλα το δικο μου το αμαξι ειναι λιγο ''ψιλοταφος'' οποτε δεν χρειαζεται και τρελα φρενα για να σταματησει!!!!!!αλλα αν μπω στο τριπακι να κανω ολη αυτη τη δουλεια σιγουρα δεν θα τα αφησω ετσι!!!!