Ευχαριστω πολυ. Το προβλημα μου ειναι γιατι οταν το πηγα στο εξουσιοδοτημένο δεν έδειξε κατι το διαγνωστικο. Αυτο προσπαθω να μαθω. Να ειμαι ειλικρινής θα ειχα αγορασει μια αλλη Ε87 που ειχα βρει απο εμπορο εστω και λιγο ακριβοτερα.
Printable View
Ευχαριστω πολυ. Το προβλημα μου ειναι γιατι οταν το πηγα στο εξουσιοδοτημένο δεν έδειξε κατι το διαγνωστικο. Αυτο προσπαθω να μαθω. Να ειμαι ειλικρινής θα ειχα αγορασει μια αλλη Ε87 που ειχα βρει απο εμπορο εστω και λιγο ακριβοτερα.
Αυτό δεν μπορώ να στο απαντήσω αλλά και εμένα ο προηγούμενος κάτοχος όλα τα service τα έκανε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο bmw και δεν είχαν πεί τίποτα.
Εγώ δεν θα τον άλλαζα. Εσύ σαν οδηγός κατάλαβες ότι το αμάξι θέλει δίσκο? Ο δίσκος προειδοποιεί πολλά χιλιόμετρα πριν. Αυτοί λογικό είναι να το προτείνουν για να κερδίσουν, δλδ αν χρεωναν και εργασία θα πλήρωνες π.χ. 700 ευρω ?? Και ο Luk που σου είπε ο δικός σου είναι πρώτης τοποθέτησης, τα 300 είναι πολύ τίμιο νούμερο.
ο LUK οπως σου ειπε σωστα ο νικος ειναι αυτος που φοραει. ειθισται οι αντιπροσωπειες οταν κανουν δωρεαν επισκευη να "βρισκουν" κατι να σε χρεωσουν που μπορει να μην χρειαζεται επισκευη.εσυ σαν χαρουμενος ανθρωπος που γλυτωσες ενα μεγαλο κοστουμι απο την δωρεαν επισκευη ,λες σιγα μωρε τωρα γλυτωσα 5000 επισκευη στα 300 θα μεινω? και τα δινεις με μεγαλη χαρα και αισθανεσαι και ευγνωμοσυνη προς αυτους. φυσικα θα στο δικαιολογησουν οτι ετσι λενε οι οδηγιες που παιρνουν απο την μαμα γερμανια ,οτι επειδη αλλαζει αυτο πρεπει να αλλαχτει και εκεινο και οτι μετα δεν φερουν ευθυνη κ.λ.π. ολα αυτα που σου αναφερω ειναι μεσα απο σεμιναρια που τους κανουν ,ψυχολογιας πελατη και πωλησεων.οταν καποτε μιλησα με εναν φιλο τεχνικο συμβουλο ,μου ειπε οτι στην θεση αυτη προσλαμβανονται οχι απαραιτητα ανθρωποι που εχουν σπουδασει κατι σχετικα με την ειδικευση τεχνικος οχηματων,το αντιθετο μαλιστα . το καλυτερο πτυχιο που ζητουν ειναι απο τουριστικες επιχειρησεις και οικονομικων γιατι αυτο που θελουν ειναι να πωλουν,πωλητες θελουν που να πουλανε τον ευατο τους και φυσικα να πειθουν να γινονται εισαγωγες αυτοκινητων ,εστω και για ελεγχο ,γιατι ετσι δειχνουν κινηση στο συνεργειο που την χρειαζονται για να φαινονται στην γερμανια.
εχω μεγαλη τριβη με τις αντιπροσωπειες γιαυτο σε ρωτησα γιατι 3 ωρες για εναν αεροσακο.εγω εκανα μιση ωρα. χθες ανοιξα και εγω την επιστολη απο την μαμα εδω ,αφου ειχα ηδη πριν 1 μηνα και ,κανει την ανακληση για τον αεροσακο.οπου αναγραφει ακριβως οτι θα χρειαστει μιση ωρα.πως λοιπον 3 ωρες σε εσενα? θελω να εισαι καχυποπτος οταν πας σε οποιαδηποτε αντιπροσωπεια.
καταρχην παιδια για να μιλατε την γλωσσα επισημα,εξουσιοδοτημενο ειναι μονο οι αντιπροσωπειες.οτιδηποτε αλλο ,μητσης, κλ.π.. ειναι εξειδικευμενα ,ετσι λεγονται.για να μπορουμε να συνενοουμαστε καθως εχει σημασια.εχιε σημασια γιατι ο μητσης επειδη δεν ειναι εξουσιοδοτημενο=αντιπροσω ος δεν διαθετει τον ιδιο εγκεφαλο με της αντιπροσωπειας.η αντιπροσωπεια πληρωνει για αναβαθμιση κατι χιλιαρικα καθε χρονο για να μπορει να κανει τα παντα,ειναι υποχρεωμενη λογω συμβασης.ο μητσης εχει συνδεση μονο για μερικα πραγματα με γερμανια,εαν εχει κιολας,πολλα εξιειδκευμενα δεν εχουν.οποτε γιαυτο δεν μπορει να την δει. ασε που για τις ανακλησεις υπευθυνη ειναι μονο η αντιπροσωπεια=εξειδικευμε ο,κανεις αλλος δεν μπορει να την κανει.ο επισημος τροπος για να δεις εαν εχεις ανακληση ειναι μεσα απο το λινκ της σελιδας που ποσταρε ο γιαννης πριν κατι σελιδες εδω η' να κανεις ενα τηλεφωνο στην μαμα εδω και να τους δωσεις το πλαισιο να δουν.
οσον αφορα αυτην την ανακληση,ενοχλησα εγω πολλες αντιπροσωπειες και εκανα ερευνα,ως συνηθως:original:
λενε οτι εφοσον δεν την βγαζει οταν δινω το πλαισιο και το ψαχνουν μεσα στον υπολογιστη τους,φανταζομαι οπως εμεις μεσα απο το λινκ του γιαννη,οτι δεν χρειαζεται να γινει εισαγωγη και ανακληση.
τους ρωταω πως ειναι δυνατον ? 1 ατομο που γνωριζω εχιε το ιδιο μοντελλο -κινητηρα με εμενα,εκεινος δεν ειχε προβλημα με πιεση λαδιου και του εβγαλε ανακληση και εγω που εχω προβλημα με λαμπακι δεν μου εβγαλε ποτε.
μηπως λεω καποιος εσβησε την ανακληση οταν πηγαινα στις διαφορες αντιπροσωπειες? μηπως εγινε καποιο λαθος? η μαμα μου ειπε οτι αυτο μονο η αντιπροσωπεια μπορει να το δει. οποτε παω σε μια αντιπροσωπεια και ρωταω.του λεω μπορουμε να δουμε τι ανακλησεις και ενημερωσεις εχει περασει το αυτοκινητο και τους κωδικους του σαν ιστορικο? και μου απαντανε αρνητικα.δεν ξερω εαν ισχυει . μου ειπαν επισης και κραταω μικρο καλαθι παντα μαυτους, η ανακληση ΠΑΝΤΑ εχει να κανει με το συγκριμενο αυτοκινητο,ειναι σε σχεση με την ταυτοτητα του,δεν παει με το μοντελλο η' τον κινητηρα . εκει σταματησα γιατι δεν γνωριζω εαν ισχυει.ξερω γιατι το ρωτησα π.χ τωρα για τον αεροσακο ,που δεν με πιστευε ο τεχνικος συμβουλος και εβαλε το πλαισιο για να το διαπιστωσει,οτι το εαν θα κανει την ανακληση ειχε να κανει με το τι τιμονι φορουσε το αυτοκινητο σαν εξοπλισμο.μου ειπε δλδ. οτι οσα φορουν το σπορ τιμονι μονο κανουν ανακληση .
ομως για την αλλη ανακληση που συζηταμε θα το ψαξω περαιτερω και θα ενημερωσω .
Η ανάκληση έχει να κάνει με μια ολόκληρη παρτίδα, όχι με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Δηλαδή, αν μια παρτίδα αερόσακων κριθεί ελαττωματική (για οποιονδήποτε λόγο) επηρεάζεται αντίστοιχα όλη η αντίστοιχη παρτίδα αυτοκινήτων, με την οποία συνδέεται. Από τη συγκεκριμένη παρτίδα αυτοκινήτων, μπορεί ο επηρεαζόμενος αερόσακος να τοποθετήθηκε μόνο σε ορισμένα από τα αυτοκίνητα της παρτίδας αυτής, ωστόσο ελέγχεται το σύνολο της παρτίδας. Αυτό γίνεται ώστε να αποκλιστεί το ενδεχόμενο να ξεφύγει κάποιο αυτοκίνητο από έλεγχο, το οποίο μπορεί να απέκτησε το συγκεκριμένο δυνητικά ελαττωματικό εξάρτημα μετά την παραγωγή του, είτε ως τοποθέτηση πριν την πώληση από την αντιπροσωπεία, είτε ως retrofit. Καλώς ή κακώς, η ευρωπαϊκή νομοθεσία σε αυτό τον τομέα, είναι πολύ καλή.
Άλλωστε και το δικό μου Ε39 δεν έχει το εργοστασιακό του τιμόνι, το οποίο έχει 4 ακτίνες και μουχλιάζει στην αποθήκη μου. Αντ' αυτού, έχει ένα ωραιότατο 3άκτινο Μ3, που αγόρασα μέσα από το forum, και το οποίο προέρχεται από Ε46. Πάραυτα, ο αερόσακος αντικαταστάθηκε στα πλαίσια της ανάκλησης.
Συμπερασματικά, το εργαλείο αναζήτησης στο site της BMW σου απαντάει μόνο στο ερώτημα αν το αυτοκίνητο σου είναι μέρος μιας παρτίδας που επηρεάζεται από ένα δυνητικά ελαττωματικό εξάρτημα. Αν η απάντηση είναι θετική, επισκέπτεσαι την ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ, και όλα τα άλλα λύνονται εκεί. Τυχόν αντικατάσταση του επηρεαζόμενου εξαρτήματος συνοδεύεται από έγγραφη τεκμηρίωση και την προβλεπόμενη εγγύηση.
[QUOTE=GiannisRob;608348]Η ανάκληση έχει να κάνει με μια ολόκληρη παρτίδα, όχι με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Δηλαδή, αν μια παρτίδα αερόσακων κριθεί ελαττωματική (για οποιονδήποτε λόγο) επηρεάζεται αντίστοιχα όλη η αντίστοιχη παρτίδα αυτοκινήτων, με την οποία συνδέεται. Από τη συγκεκριμένη παρτίδα αυτοκινήτων, μπορεί ο επηρεαζόμενος αερόσακος να τοποθετήθηκε μόνο σε ορισμένα από τα αυτοκίνητα της παρτίδας αυτής, ωστόσο ελέγχεται το σύνολο της παρτίδας. Αυτό γίνεται ώστε να αποκλιστεί το ενδεχόμενο να ξεφύγει κάποιο αυτοκίνητο από έλεγχο, το οποίο μπορεί να απέκτησε το συγκεκριμένο δυνητικά ελαττωματικό εξάρτημα μετά την παραγωγή του, είτε ως τοποθέτηση πριν την πώληση από την αντιπροσωπεία, είτε ως retrofit. Καλώς ή κακώς, η ευρωπαϊκή νομοθεσία σε αυτό τον τομέα, είναι πολύ καλή.
Άλλωστε και το δικό μου Ε39 δεν έχει το εργοστασιακό του τιμόνι, το οποίο έχει 4 ακτίνες και μουχλιάζει στην αποθήκη μου. Αντ' αυτού, έχει ένα ωραιότατο 3άκτινο Μ3, που αγόρασα μέσα από το forum, και το οποίο προέρχεται από Ε46. Πάραυτα, ο αερόσακος αντικαταστάθηκε στα πλαίσια της ανάκλησης.
Συμπερασματικά, το εργαλείο αναζήτησης στο site της BMW σου απαντάει μόνο στο ερώτημα αν το αυτοκίνητο σου είναι μέρος μιας παρτίδας που επηρεάζεται από ένα δυνητικά ελαττωματικό εξάρτημα. Αν η απάντηση είναι θετική, επισκέπτεσαι την ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ, και όλα τα άλλα λύνονται εκεί. Τυχόν αντικατάσταση του επηρεαζόμενου εξαρτήματος συνοδεύεται από έγγραφη τεκμηρίωση και την προβλεπόμενη εγγύηση.
εδωσαν εσενα για τον αεροσακο αποδειξη η΄καποιο αλλο εγγραφο ? εγω ζητησα και απο την αντιπροσωπεια και ρωτησα και την μαμα με τηλεφωνο και μου ειπαν και οι 2 οτι περαστηκε στο ιστορικο.λογικα στο ιστορικο στην γερμανια και οτι ισχυει η εγγυηση κανονικα.εγγραφο οσο και εαν απαιτησα δεν εδιναν.