Τρεεεεεεεεεξτε να παρουμε κυβικα να μας ξαναπηδηξουν. :th_Laie_67-1:
Printable View
Τρεεεεεεεεεξτε να παρουμε κυβικα να μας ξαναπηδηξουν. :th_Laie_67-1:
Αν μειωθούν τα τεκμήρια σημαίνει ότι θα μειωθεί και ο Φόρος Πολυτελείας βάση του τρόπου υπολογισμού του μέχρι σήμερα.
Αν ισχύει αυτό που λες για το 2015 σημαίνει ότι θα μηδενιστεί και ο Φ.Π , ... ?
Σωστος θα μειωθει ο φορος πολυτελειας. Αυτο ειναι σιγουρο.
Για το 2015 ομως για τα τεκμηρια, τιποτα δεν ειναι σιγουρο γιατι πολυ απλα ειναι μακρια ακομα....και ζουμε Ελλαδα.
Αυτο που ειναι σιγουρο ειναι πως θα φορολογεισαι με το πραγματικο εισοδημα και εξοδα που εχεις και οχι με το τεκμαρτο. Ελπιζω να σε διαφωτισα!
Δεν εχει ψηφιστει ακομα στη βουλη. Το 30% ειναι προς ψηφιση!
Γι αυτο και ειπα πως μεχρι το 2015 πολλα μπορουν να γινουν ή καλυτερα να μην γινουν!
https://www.autotritipro.gr/data/new...ews/114901.asp
Το "περιουσιολόγιο" το ξέχασες;
Υποψιάζομαι οτι πάλι μας την έχουν στημένη ...
Τουλάχιστον τώρα, με την κατάθεση πινακίδων, δεν έχεις τεκμήριο αλλά έχεις το όχημα.
Αν έχω καταλάβει (υποψιαστεί) σωστά, με το περιουσιολόγιο βρήκαν τρόπο να μας βάζουν να πληρώνουμε όπως και να τα έχουμε τα οχήματα (κινούμενα ή ακινητοποιημένα).
Stay Alert !
Ρε παιδιά κάπου διάβασα ότι θα πληρώνουν όλοι 300 ευρώ σήμα,δηλαδή εγώ που έχω 3λιτρο 300 και αυτός που έχει 1000αρι 300.Ισχύει;;
Ετσι πρεπει να γινει κανονικα. 300 ευρω ολοι. Ο φορος για το 3λιτρο η 4λιτρο η 5λιτρο εχει πληρωθει και με το παραπανω.
Γιατι να πληρωνω εγω 1100 και το 1000αρακι 200 ευρω τελη. αφου τον ιδιο "δρομο" (λέμε τώρα) χρησιμοποιούμε.
Αυτο το νοημα εχουν τα τελη.
Αυτά που αναφέρει το άρθρο ηταν εικασίες του Μαρτη που μας πέρασε, δεν ψηφίστηκε τελικά όμως καμία μείωση στα τεκμήρια παρά μόνο η αλλαγή στην ημερομηνία πρώτης άδειας.
Καλό θα είναι να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με αυτά που γράφουν τα διάφορα σάιτ και να μην έχουμε για σίγουρο τίποτα εάν δεν γίνει πρώτα νόμος του κράτους thumb
μου αρεσει , πως ακομα ελπιζουμε σε νεα μετρα..που θα ειναι για το καλο μας!
τελικα εχουμε μνημη χρυσοψαρου και ουτε καν την νοημοσυνη του..
Συμφωνώ απόλυτα και το πάω κι ένα βήμα παραπέρα. Ακόμα και αν ψηφιστεί τέτοιος νόμος (που το θεωρώ απίθανο) θα είναι αφέλεια να πάει κάποιος να αγοράσει πολλά κυβικά εφησυχασμένος ότι τη γλύτωσε. Εγώ τουλάχιστον θα το θεωρούσα ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι σε 1 ή 2 χρόνια το πολύ τα τέλη θα επανέρχονταν στα ίδια και χειρότερα επίπεδα ώστε να πιαστούν πάλι όλοι οι "έξυπνοι" στη φάκα.
Έχει καεί πολύς κόσμος (και η αγορά αυτοκινήτου γενικότερα) στο πρόσφατο παρελθόν με αυτόν τον τρόπο.
Επειδη ομως ζουμε στην χωρα της απελπισιας και το μεγαλυτερο ποσοστο κυκλοφορει με οχηματα πολυ μικρου κυβισμου , πετρελαιοκινητα κτλ . Αλλα ταυτοχρονα ζουμε και στην χωρα του παραλογου...δεν βρισκω απιθανο να γινει αυτο που ακουγεται . Flat rate 300 euro ανα οχημα ... μαγκες με 1400 κυβικα και κατω τρεμετε .....ερχεται η σειρα σας ;-)
Υποτίθεται ομως οτι όσα εκπέμπουν κάτω απο 100 μικρογραμμάρια, δεν πληρώνουν τέλη....
στου κρεμασμένου το σπίτι,δέν μιλάνε για σχοινί.....
Αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών οι οποίες θα γίνουν σε δυο δόσεις. Αρχικά θα προωθηθούν ρυθμίσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες να μπορούν να επανακυκλοφορήσουν για ορισμένο διάστημα τα αυτοκίνητά τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν μόνο στο διάστημ αυτό και όχι σε ολόκληρο το έτος.
Όσοι κατέθεσαν πινακίδες και επιθυμούν να ξανακυκλοφορήσουν το αυτοκίνητό τους θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για το διαστημα που θα το κυκλοφορούν
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”, σχετική νομοθετική ρύθμιση με την οποία ουσιαστικά θα καθιεώνονται τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Έτσι όσοι έχουν θέσει σε ακινησία τα αυτοκίνητά τους έχοντας καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας στις ΔΟΥ, εφόσον το επιθυμούν θα μπορούν:
- Είτε να ξανακυκλοφορήσουν τα αυτοκίνητά τους για χρονικό διάστημα ενός μηνός παίρνοντας πίσω τις πινακίδες, πληρώνοντας στο Δημόσιο το 1/12 των τελών κυκλοφορίας του 2014, δηλαδή τα τέλη που αντιστοιχούν σε ένα μήνα.
- Είτε να ξαναθέσουν σε κυκλοφορία τα αυτοκίνητά τους οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο έτος παίρνοντας πίσω τις πινακίδες, πληρώνοντας τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα ξανακυκλοφορήσει το όχημα. Σε αυτήν την περίπτωση όμως χρονικό διάστημα κυκλοφορίας μεγαλύτερο των 15 ημερών σε έα μήνα, θα θεωρείται ολόκληρος μήνας, ενώ μικρότερα των 15 ημερών δε θα λαμβάνεται υπόψη. Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος ξαναθέσει το αυτοκίνητό του σε κυκλοφορία στις 13 Ιουνίου θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη για το διάστημα από 1 Ιουνίου εως 31 Δεκεμβρίου ενώ αν ξανακυκλοφορησει το αυτοκίνητο από 20 Ιουνίου τότε θα πληρώσει από 1 Ιουλίου εως 31 Δεκεμβρίου.
Μειώσεις 30% στα τεκμήρια των Ι.Χ και αντίστοιχη μείωση στο φόρο πολυτελείας
Σε δεύτερη φάση, σε άλλο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο, θα περιληφθούν ακόμη πιο σημαντικές αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων οι οποίες θα προβλέπουν:
- Μείωση στα τεκμήρια για όλα τα Ι.Χ. Οι μειώσεις θα φτάουν το 30% και θα σχύσουν για τα εισοδήματα του 2014 που θα φορολογηθούν το 2015.
- Μειώσεις στους φόρους πολυτελούς διαβίωσης για τα Ι.Χ αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών.
Απο Σεπτεμβρη και βλεπουμε...!
Ε, τωρα αν καποιος αγορασει αυτοκινητο με το σκεπτικο της μειωσης τεκμηριων και φ. πολυτελειας, ε μονο ηλιθιο μπορώ να τον χαρακτηρισω!
Να λέμε πάλι καλά που έκαναν και αυτό με την 1η άδεια και τα ΤΚ με το 6μηνο.
Δεν είναι να τους πιστεύει κανείς.
Από το να περιμένετε να δείτε τι ΘΑ ψηφιστεί και ΑΝ ψηφιστεί, καλύτερα να ψάχνετε τι ΉΔΗ έχει ψηφιστεί και είναι σε ισχυ.
Οι αλλαγές είναι αρκετές.
Καλά χθές μου είπαν το εξής "κουφο" και ψάχνομαι...
Σε 2-3 συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας υπάρχει "κίνημα" όπου έχουν καραφέρει, με πρόφαση την "μη ολκληρομένη οδοποιία της ευρύτερης περιοχής, να εξασφαλίζουν βεβαίωση μηδενικών τελών κυκλοφορίας για τα οχήματά τους !
Αυτός που μα το έλεγε κυκλοφορούσε έτσι ανα Gran Cherokee 4.7
Μας είπε οτι η όλη διεκπεραίωση γίνεται απο συγκεκριμένους τοπικούς δικηγόρους οι οποίοι γνωρίζουν καλά την νομότυπη συγκεκριμένη διαδικασία.
Έχει ξανακούσει κανείς σας κάτι τέτοιο;
Ποιές είναι οι περιοχές Βαγγέλη;;
"Δεν πληρωνω" ο Ελληναρας με το 4.7. :D Δεν ισχυει η ειδηση.
Μη τσιμπατε με τη βλακεια που ειπε ο Ελληναρας του 4.7 στο Βαγγελη. Δεν γινονται αυτα. Ο τυπος θα εδωσε 1¤ στο Παρακαταθηκων και Δανειων με το γνωστο κολπο (και ειναι τοσο κοροιδο που νομιζει πως θα γλυτωσει) ή ζει στο πριγκιπατο του Μυλοποταμου :th_Laie_67-1:
Α, τότε καλά.
Νεότερα απο το μέτωπο...
Πήγα χθες στο μηχανολογικό της περιοχής μου...
Μέσα στο σύστημα βλέπουν ότι το αυτοκίνητο μου πήρε,
Πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας Διεθνώς : 08/2003
Πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας Ελλάδα : 07/2008
Σε ερώτησή μου στους υπαλλήλους του μηχανολογικού για να κάνω κάποια αίτηση για να έρθει ο φάκελος του αυτοκινήτου μου απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον...
Τώρα απο δω και πέρα τι άλλες ενέργειες πρέπει να κάνω????
Ο λογιστής μου είπε μετά απο τηλεφώνημά μου ότι δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος ακόμη ότι ισχύει η άδεια κυκλοφορίας διεθνώς για την απαλλαγεί απο Φ.Π.
Στην φορολογική δήλωση που κάναμε πριν κανα 2μηνο μου έχουν βάλει μέσα τον Φ.Π. του 2013...
Τι γίνετε τώρα???
Πως είναι δυνατόν αυτό Βασίλη ? Αφου είχαν πει οτι γίνεται...:ranting2:
Κάτι άσχετο ... έχω έναν φίλο απο ΗΠΑ , είχε φέρει με κόκκινες πινακίδες ένα 850 επειδή του έβγαλαν τεκμήριο της κατέθεσε ...
Για αυτούς ισχύει οτι και σε εμάς για τα τεκμήρια ?
Τώρα πια είναι μόνιμος κάτοικος εδώ ...
:thanks:
Δεν τον βλέπω για πολύ :th_Laie_67-1:
Όπως τα λέει η φίλη Helen ειναι....
Επαναπατριζόμενος ειναι..
να τους πείς, ότι η μισή ελλάδα έχει αλλάξει την άδεια των αυτοκινήτων. ουσιαστικά βασίλη, θα πάς και θα τους πείς θέλω έκδοση νέας αδείας. είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το κάνουν. μην δέχεσαι τπτ, κάνε μέχρι και φασαρία.
καμμία άλλη ενέργεια. θα ξαναπάς και θα κάνεις αίτηση για ακύρωση της τωρινής άδειας κυκλοφορίας και έκδοση καινούριας. στην αιτιολογία, βάλε άμα θες ότι χάθηκε η παλιά άδεια. δεν μπορείς να κυκλοφορείς χωρίς άδεια κυκλοφορίας.
τον λογιστή σου να τον σουτάρεις αμέσως. και όταν λέμε αμέσως, χθες...αυτός είναι αυτός που κανονικά πρέπει να σε ενημερώνει για αυτά τα θέματα, για να μην σου έρχονται λυπητερές όταν μπορείς να τις γλυτώσεις.
ναι, γιατί δεν πρόλαβες να αλλάξεις την άδεια σου. τώρα το πληρώνεις κανονικά. κουνήσου όμως, για να μην σε καλέσουν να το ξαναπληρώσεις για τα χριστούγεννα. τώρα πληρώνουμε την χρήση του 13 έχουμε πεί, τα χριστούγεννα θα πληρώνουμε την χρήση του 14...
για αρχή δίνεις τα παπούτσια στο χέρι στο λογιστή σου και ψάχνεις για καινούριο. κανονικά θα πρέπει να τον βάλεις να σου πληρώσει και τον ΦΠ που εξαιτίας του κάθεσαι εσύ και τον πληρώνεις, ενώ θα μπρούσες να είχες απαλλαγεί. και μη μου πεί κανείς τπτ, γιατί αυτή είναι η δουλειά του και για αυτό πληρώνεται.
πας και ξανακάνεις αίτηση για να αλλάξεις την παλιά με καινούρια άδεια, για να μην πληρώσεις και τα χριστούγεννα και γενικότερα για να μην έχεις στο κεφάλι σου ΦΠ μέχρι και τα επόμενα 4 χρόνια...
Έκανα αίτηση για αλλαγή της άδειας αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι με αυτό...
Αφού μέσα στο σύστημα του υπουργείου φαίνεται καθαρά η πρώτη άδεια διεθνώς όπως μου είπε ο υπάλληλος...
Απλά θα φαίνεται τώρα ΚΑΙ στην άδεια...
Ο φάκελος του κάθε αυτοκινήτου δεν μπορεί να μεταφερθεί απο μία πόλη σε άλλη...
Μένει εκεί που έχει εκδοθεί η αρχική άδεια απλά ότι κάνεις απο δω και πέρα το κάνεις μέσω συστήματος....
Εν το μεταξύ μου έδωσαν ένα λευκό χαρτί με τα στοιχεία κανονικά του αυτοκινήτου και με 10 σφραγίδες πάνω δικές τους μέχρι να τους έρθουν τα πράσινα χαρτιά για τις άδειες...
Μήπως θα πρέπει να ειδοποιήσω εγώ ο ίδιος την εφορία το τμήμα εισοδήματος ας πούμε ή κάπου αλλού???
Ο λογιστής είναι άνθρωπος που είναι στον κλάδο του αυτοκινήτου καινούριου και μτχ...απορώ πως δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με τον νόμο...
Απλά μου είπε πως περιμένουν όλοι να ψηφιστεί δεν έχει γίνει ακόμη κάτι...
Βασίλη απο πότε είναι το χαρτί της άδειας που έχεις τώρα και φαίνεται η πρώτη κυκλοφορία του διεθνώς?Και απο ποιό τμήμα έχει βγεί?
Ο φάκελος δέν μεταφέρεται,όντως.
Τον λογιστή κρέμαστον κουδούνια....
Πήρα σήμερα τηλέφωνο για το δικό μου και μου είπαν πως η αλλαγή έχει γίνει μπορώ να πάω όποτε θέλω για την καινούρια άδεια.
Και γω φωτοτυπία είχα και φωτοτυπία (λέει)θα ξαναπάρω.
Απο το 2008 που έχω το αυτοκίνητο στην κατοχή μου έγραφε κανονικά την πρώτη άδεια κυκλοφορίας διεθνώς...απο δίπλα έγραφε πότε ήρθε στην Ελλάδα και απο πίσω αν θυμάμαι καλά πότε έγινε η μεταβίβαση στο όνομά μου...
Άρα το σύστημα ήταν πλήρως ενημερωμένο απο τότε (2008)...
Μήπως θα πρέπει να πάω σε κάποιο τμήμα της εφορίας αφού απο μηχανολογικό είμαι καλυμένος???
Τώρα αν σου πω ρώτα τον λογιστή σου που είναι και απ'τον κλάδο ρτου αυτοκινήτου θα θυμωσεις?
Εφοσων η άδεια σου ήδη αναγράφει πρώτη άδεια σε ευρώπη, έπρεπε να πας και να το δηλώσεις στην εφορια. Γιατί στα δικά τους τα κιταπια το αμάξι είναι δηλωμένο με τη πρώτη άδεια στην Ελλάδα.
Αυτό φυσικά έπρεπε να στο πει ο λογιστής σου, που είναι και άνθρωπος του κλάδου.
Τώρα τι να σου πω. Εγω και πολλοί άλλοι, γλυτώσαμε από τον ΦΠ, επειδή ψηφίστηκε και υπάρχει ο νόμος. Το αντίθετο από αυτό που σου είπε ο φωστήρας που έχεις για λογιστή.
Δεν θέλω ούτε να σε πικαρω, ούτε να στην πω. Απλά τσαντίζεται με κάποια ποντίκια που ρτο παίζουν ξερολες, πληρώνονται και στα @@ τους όλα. Εγω αν πχ μάθαινα εκ των υστέρων και πλήρωνα 1400¤ θα τον είχα καθαρίσει τον δικό μου.
Ασχετο
Γνωστός μου πήρε τώρα τις πινακίδες και πλήρωσε αναλογικά μόνο για τις μέρες μέχρι τον Δεκεμβριο .
Και εγώ πήρα 1η Αυγούστου και πλήρωσα τα 5/12 του σήματος.
Ερώτηση:
Αν κάνω τη διαδικασία αλλαγής ημερομηνίας τώρα, θα επιστραφεί το ποσό του φόρου πολυτελείας; Αν π.χ. κάνω ένσταση, ή τροποποιητική δήλωση κλπ, ενώ ήδη μου έχει βγει το εκκαθαριστικό (το οποίο είναι πιστωτικό λόγω ανεργίας της συζύγου) θα βγει τελικά νέο που δε θα έχει το φόρο πολυτελείας, ή άδικος ο κόπος?
Το αυτοκίνητο έχει 1η άδεια στη Γερμανία 1/2004 και στην Ελλάδα 6/2007.
:thanks: