Εννοεί οτι 1/7 θα μπορούν να πληρώσουν 1/2 απο τα ΤΚ !
Printable View
Εννοεί οτι 1/7 θα μπορούν να πληρώσουν 1/2 απο τα ΤΚ !
Πάμε μηχανολογικο με ρτην παλιά άδεια και ζητάμε να μας εκδοσουν καινούρια. Οι καινούριες αναγράφουν και την πρώτη πρώτη άδεια και όχι ρτην κοροϊδία πρώτη άδεια στην Ελλάδα.
Πάμε εφορια, δηλώνουμε την αλλαγή και έτοιμοι.
Θέλουν κάποιο αποδεικτικό για την ηλικία του αυτοκινήτου?
Στην εφορια τηβ καταθετεις στο τμημα αυτοκινητων ή καπου αλλου????
υποθέτω στο τμήμα αυτοκινήτου. δεν πήγα ο ίδιος να κάνω την αλλαγή. αυτό είναι το μόνο εύκολο...ακόμα και να μην είναι στο τμήμα αυτοκινήτου, αν πας εκεί, αυτοί θα γνωρίζουν σε ποιο γραφείο να σε στείλουν.
όσων αφορά για λοιπά χαρτιά, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΠΤ. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. πάμε με την άδεια μας και την ταυτότητα στο μηχανολογικό και ζητάμε να ακυρώσουν την παλιά άδεια και να μας εκδόσουν καινούρια. αν μας ρωτήσουν γιατί, η απάντηση είναι μία...για να φαίνεται η ημερομηνία πρώτης αδείας του αυτοκινήτου.
μόλις την πάρουμε πάμε εφορία για να δηλώσουμε την αλλαγή. αφού τελειώσουμε με την εφορία, μπαίνουμε στο λογαριασμό μας στο ταξις και ενημερώνουμε την ημερομηνία και εκεί. για το δικό μου το τάξις ήταν ήδη ενημερωμένο, για του αδερφού μου χρειάστηκε να το αλλάξουμε μόνοι μας. το θέμα είναι ότι αλλάζει αν δηλωθεί στην εφορία. αν δεν έχει δηλωθεί, το πλαίσιο με την ημερομηνία του αυτοκινήτου είναι κίτρινο, πράγμα που κάνει το πλαίσιο νεκρό και δεν μπορείς να το αλλάξεις.
κάντε το και μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί τους μπάσταρδους...
Ax kαι να μπορούσα να αλλάξω και πινακίδες....αλλά
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...13240424_n.jpg
:hystericalbs1::hystericalbs1:
Αυτο με την δηλωση στην εφορια ειναι σιγουρο?
Διοτι αντιμετωπισα το ιδιο θεμα.
Με εστειλε η λογιστρια μου στην εφορια στο τμημα αυτοκινητου να ρωτησω, και δηλωσαν αγνοια.Επισης, ο υπαλληλος με εστειλε στο τμημα εισοδηματος.Εκει μου ανεφεραν οτι απο το μηχανολογικο ενημερωνουν αυτοματα την εφορια, η εφορια ΔΕΝ μπορει να αλλαξει τα στοιχεια του αυτοκινητου.
Σε μενα με την παλια αδεια, ΔΕΝ υπηρχε η δυνατοτητα αλλαγης πρωτης μερας κυκλοφοριας.
Για γνωστη μου ομως με την νεα αδεια οπως λετε κι εσεις, ο λογιστης της απλα εβαλε την πρωτη ημερομηνια κυκλοφοριας.Αρα η δυνατοτητα επιλογης στο pc, μαλλον δινεται απο το μηχανολογικο??
Πηγα σημερα και πηρα τα @@ μου για φετος :th_Laie_67-1:
Η διαδικασια ειναι απλη. Θα πατε στο υπουργειο να βρειτε το φακελο εισαγωγης, θα δωσετε τη παλια αδεια και θα βγαλετε τη νεα. Οταν και οποτε τη βγαλουν. Για να μη ζαλιζω το κεφαλι μου με τους αχρηστους του δημοσιου (αφου προχθες για αλλο λογο εφαγα 3 ωρες στην εφορια για κλειδαριθμο, και μολις μπηκε ο βοηθος του λογιστη μας στη ΔΟΥ και ρωτησε τι κανω με πηγε σε ενα αλλο δωματιο στη ζουλα και τελειωσα σε 2 λεπτα.) τα εδωσα σε εναν ανθρωπο μου και χθες βραδυ τη πηρε, σημερα το πρωι μου εδωσε τη νεα (παει και η πρασινη, χαρτι πηρα).
Με την αλλαγη αυτη κααααααααααααποια στιγμη θα ενημερωθει και το taxis. Για να γινει αμεσα, (τουλ. για Αθηνα) πρεπει να πατε στο ΚΕΠΥΟ στο Μοσχατο με την αδεια και ΑΤ. Θα τα αλλαξετε και αυτοματα θα ενημερωθει το Μεταφορων και το Taxis.
Τα @@ μου τα πηρα γιατι 1η αδεια ΕΕ εχω 12/1/2004 και για 12 (ΔΩΔΕΚΑ!!) δεν με πιανει 10ετια. Στο διαολο και ασχημο ψοφο να εχουν.
Μα 12/1/14 εκλεισες δεκαετια γιατι δεν σε πιανει??? Σιγουρο αυτο με το ΚΕΠΥΟ????
για 12 μέρες?????
Εμένα και του μπρο πάντως όλα έγιναν μπαμ μπαμ πλυν των αδειών που τις πειραμε 10 μέρες μετά.
Άλλαξα και εγώ την άδεια του Μιτρίο με νέα που αναγράφει πρώτη κυκλοφορία στην ΕΕ. Απλά πρέπει να πας στο παράρτημα του Υπ. Μεταφορών που έχει το φάκελο του αυτοκινήτου σου. Με ένα τηλέφωνο στο υπουργείο και δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας σου σου λένε που έχει ταξινομηθεί το αμάξι όπου εκεί θα υπάρχει και ο φάκελος. Πας εκεί, κάνεις μία αίτηση και στην περίπτωσή μου σε 4 ημέρες είχα τη νέα άδεια, μάλιστα με πήραν και τηλ ότι είναι έτοιμη. Πολύ εξυπηρετικοί και μπράβο τους εκεί στην Αγ. Παρασκευή.
Αφού εκδοθεί η νέα άδεια, το υπουργείο ενημερώνει την εφορία για τη νέα ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας. Εγώ πήρα τηλέφωνο στην εφορία, τους είπα για την αλλαγή, μου ζήτησαν ΑΦΜ και πινακίδες και βρήκαν ότι τους έχει έρθει ειδοποίηση αλλαγής της ημερομηνίας. Οπότε μου ξεκλειδώσανε το ε1 ώστε να μπορώ χειροκίνητα να επέμβω και να αλλάξω την ημ/νία πρώτης κυκλοφορίας. Η όλη διαδικασία δεν κράτησε πάνω από εβδομάδα οπότε μην αγχώνεστε.
Φανη δεν καταλαβες λαθος, 2003 εννοουσα...thumb
Το θεμα ειναι οτι αυτος που αγορασε 1/1/2004 με αυτον που αγορασε 31/12/2004 εχουν την ιδια φορολογικη επιβαρυνση, καθως μετραει το ετος και οχι ο μηνας.
Η διαφορα μεταξυ τους ειναι οτι ο πρωτος το ειχε στην κατοχη του εναν ολοκληρο χρονο και το χαιροταν, ενω ο δευτερος νιωθει αδικημενος...:original:
να κανω μια ερωτηση...εμας που εχουμε καταθεσει πινακιδες θα γίνει μόνη της η αλλαγη? ή θα πρεπει να τρέξουμε με φωτοτυπία της άδειας ???
γιατι η γνήσια είναι κατατεθιμένη..
Να υποθέσω οτι ο ΦΠ του 2013 υσχιει κανονικοτατα αλαξεις δεν αλαξεις αδεια...:ranting2:
Φρεσκα νεα απο ΚΕΠΥΟ. Καλεσα πριν λιγο γιατι ειχα σκοπο να παω. Δεν χρειαζεται. Θα ενημερωθει απο το Μεταφορων αλλα εχουν μια καθυστερηση λογω τεχνικων προβληματων. Οποτε μονο αλλαζετε τις αδειες σας, δεν πατε πουθενα. Οταν ενημερωθει, αλλαζει μονο του και το Taxis.
Και απο μένα κάποια νέα,πήρα τηλέφωνο στο συγκοινωνιών που ανήκω και ζήτησα τον φάκελο ταξινόμησεις του αυτοκινήτου μου.
Βασικά να πώ ότι ήταν εξυπηρετικότατος κα ευγενικος ο υπαλληλος,και μου είπε πώς το μόνο που χρειάζομαι είναι να πάω εκεί και να κάνω μια υπευθηνη δήλωση.
Τα υπολοιπα απο τρίτη και μετά.
Πηγα σημερα το πρωι.
Βασικο, ΜΟΝΟ στο μηχανολογικο που ειναι ο φακελος του αυτοκινητου.
Αυτο μπορειτε να το δειτε απο την μπλε σφραγιδα πανω στην αδεια οπου αναφερει που να πατε.Στη Θεσσαλονικη το ενα ειναι ανατολικα στο δρομο Βασιλικων και ενα δυτικα στη λαχαναγορα.
Στο δια ταυτα.
Θελει μια αιτηση, σου την δινει αυτος οπου γραφεις ως λογο αλλαγης '' να εμφανιζεται στην αδεια η ημερομηνια πρωτης διεθνους κυκλοφοριας".Τα καταθετεις και σε μια βδομαδα πας και παιρνεις την νεα αδεια.
Ο υπαλληλος (εξυπηρετικοτατος) επειδη σημερα ληγανε οι φορ. δηλωσεις μου ειπε πως θα το ετοιμασουν εκεινη τη στιγμη, και οντως σε 20 λεπτα ειχα την αδεια.
Επισης, στη διαδικασια εχουν προχωρησει πολλοι.
Στο ΤΑΧΙS ομως δεν μπορεσα να κανω την αλλαγη γιατι φαινεται δεν δηλωθηκε ακομη η νεα αδεια.Κανει συνηθως μια εβδομαδα.
Παντως, ακομη και αν αλλαχθει η ημερομηνια πρωτης κυκλοφοριας, ακομη ισχυει η ημερομηνια εισαγωγης του αυτοκινητου.Αυτα για τα εισοδηματα του '13.Αν για τα εισοδηματα του '14 ισχυσει, θα δουμε, δεν ξερω εσεις τι πληροφοριες εχετε...
Καταρχήν ο φόρος πολυτελείας είναι για να πληρωθεί τώρα, μιας και στην αρχή του χρόνου πληρώσαμε τον αναδρομικά του 12. Για να καλύψουν το κενό της αναδρομικής χρονιάς, καλούν τον κόσμο να πληρώσουν τώρα τη χρήση του 13, έτσι ώστε μόλις μπει το 15 να εισπράξουν του 14.
Αυτό είναι στάνταρ και διπλοτσεκαρισμενο από όταν δοκιμαστικά κάναμε υποβολή της δήλωσης χωρίς να την οριστικοποιησαμε. Μετά την αλλαγή, τουλάχιστο στο δικό μου, έχει αφαιρεθεί ο ΦΠ για τη χρήση του 13...
Να έχει γίνει Καταλανός, το βλέπω πολύ χλωμό...
Ναι. Μέσα σε 18 μήνες δλδ, καλούν το κόσμο να πληρώσει 3 φορές ΦΠ.
Χριστούγεννα πληρώσαμε την αναδρομική χρήση του 12, τώρα μαζί με τις δηλώσεις πληρωνουμε τη χρήση του 13, ενώ τον Γενάρη πληρώνουμε τη χρήση του 14.
Επειδή απ'οτι άκουσα έδωσαν παράταση, όποιος δεν έχει υποβάλει δήλωση και το αμάξι του είναι δεκαετίας, να πάει και να το κάνει χθες.
Ο νόμος είναι σε ισχυ από το 2014, πράγμα που σημαίνει ότι αφορά την προηγούμενη χρονιά.
Να πάτε και να το κάνετε.
https://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=2045539
Εδώ μπορείτε να δείτε ότι ο τροποποιημενος νόμος ισχύει από φέτος και είναι για τη χρηση του 13...
Σκιστε τους...
Σήμερα πήγα και εγώ στο υπουργείο για την διόρθωση. Πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να πάτε στο υπουργείο που πρώτο βγήκε η άδεια του αυτοκινήτου και όχι σε αυτό που ανήκει τώρα. Μια αίτηση έκανα έδωσα και την άδεια και αύριο το πρωί θα πάω να την πάρω. Μετά πάω εφορία για διόρθωση και τα λέμε... thumb
Το δικό μου αυτοκίνητο είναι εισαγωγής...
Λογικά ο φάκελος του αυτοκινήτου θα είναι σε κάποιο υποκατάστημα της Αθήνας εφόσον εκτελωνίστηκε εκεί...
Πως θα μπορέσω να κάνω κι εγώ την διόρθωση???
Και ο Θωμάς απο Αθήνα το πήρε το αυτοκίνητο και λογικά εκεί έγινε ο εκτελωνισμός του αλλά έκανε δουλειά με το εδώ μηχανολογικό..:think:
Τσιμπάτε το τηλέφωνο απο εδώ,βρίσκεται που ανήκετε και ρωτάτε,είναι απλό ,δέν χρείαζεται να ταξιδέψετε,θα γίνουν όλα διακαναλικά.
Χτές πρώτη Ιουλίου του σωτήριου έτους δυο χιλιάδες δέκα τέσσερα ,πλήρωσα (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) τα μισά τέλη κυκλόφορίας και ξαναέβγαλα το εξακύλινδρο στις βόλτες!
Ορίστε η ανάπτυξη. ΗΡΘΕ λέμε....
Καλημερα.
Το αυτοκινητο μου στην αδεια κυκλοφορειας ειναι 2003. Ομως κατασκευης εχει το 2002.
Στο συστημα εγινε αυτοματα η μειωση τεκμηριου για την δηλωση του 2013 στα 12.000 euro δηλαδη το συστημα το βλεπει 10ετιας αφου μου μειωνει 50% το τεκμηριο.
Τι γινεται ομως με τον φορο πολυτελιας??
Εαν ειναι να με χρεωσουν επειδη ειναι του 2003 τοτε μηπως πρεπει να παω να αλλαξω και εγω την αδεια. Γνωριζει κανεις?
Έχει εξυπηρετηθεί κανείς από το Τομέα Ανατολικής Αττικής. Είναι Παλλήνη ή Αγία Παρασκευή στο Σταυρό που ξέραμε? Πήρα τηλέφωνο στο Βόρειο Τομέα και μου είπανε ότι ανήκει στον Ανατολικό τομέα. Τα τηλέφωνα βέβαια είναι διακοσμητικά μάλλον.