AΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ζημιες τα πατωματα,
θολοι εγω ευτυχως ποτε δεν ειχα θεμα.
Printable View
AΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ζημιες τα πατωματα,
θολοι εγω ευτυχως ποτε δεν ειχα θεμα.
Απολογισμος λαδιου φρεσκος.
Το καινουριο λαδι θελει αλλαγη στα 3500-4000.
Στα 4000 θελει συμπληρωμα 600 γρ περιπου. Μετα απο 500, ηθελε αλλα 200. Αν το λαδι ηταν οκ, δεν θα ηθελε συμπληρωμα, μιας και μιλαμε περιπου για 150 γρ στα 1000χιλ. Εδω μιλαμε για παραπανω ολεον στα μισα.
Αυτο σημαινει οτι το λαδι χανει την αντοχη του πλεον και καταναλωνεται πιο ευκολα. Το τι αλλο συμβαινει μεσα στον κινητηρα δεν το γνωριζω, το οτι το λαδι ομως εχει την μιση διαρκεια ζωης απο το προηγουμενο, ειναι στανταρ, ελπιζω να μην συμβαινει κατι τετοιο σε σχεση με την λιπανση που κανει.
Αυτα ειναι στο δικο μου αμαξι, με 208.500 χιλιομετρα, και το μοτερακι του τραβαει μιανχαρα ακομα.
Ti flashpoint εχει το καινουργιο λαδι Θωμα;
Τι γραφει επανω;
Επειδή είμαι έξω, τσέκαρα μόλις τώρα. Δεν είδα κάπου αυτό που ρωτάς θείο, τσέκαρα και το κουτί. Γράφει μόνο edge χωρίς τον κωδικό tws.
Flash point for castrol edge 10w-60 = 203
Flash point for red line oil 10w-60 = 236
Flash point for castrol tws 10w-60 = 200
Το παλιο λαδι φαινεται να εχει μικροτερο, ενω το red line ειναι φευγατο τελειως.
Απ'οσο διαβασα μετα απο παροτρυνση του θειου, το συγκεκριμενο λαδι ειναι απο τις πρωτες προτιμησεις των αμερικανων, μαλιστα ειναι απο τα πρωτα υποκαταστατα σε οοοιαδηποτε κουβεντα για λαδια σε Μ3 46αρια.
Πα να γ@μηθει, εγω θα δοκιμασω αυτα και ο θεος βοηθος. Ας βαλει και ο σεφ τα λικουι μολυ και βλεπουμε...
Ψηλέ άμα βρεις redline 10w-60 πε μου να ξέρω. Εγω το έχω βρει μόνο στο opieoils.co.uk.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δηλαδή tws δεν υπάρχει; δεν μπορούμε να βρούμε;
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
https://www.redlineoil-europe.com/in...country=Greece
Πρωτα θα παρω να ρωτησω εδω τι παιζει απο τιμες πουλεμ. Απο αμερικη παιζουν στα 11,5 δολαρια το λιτρο. Βαλε φορους μεταφορικα, λογικα κοντα στην τιμη του καστρολ θα ειναι.
Λογικα πρεπει να ειναι out of production και πωλειται μονο οτι υποτιθεται οτι εμεινε απο αποθεμα απο διαφορους ντιλερ.
Προσωπικα προτιμω να δοκιμασω αυτο που μου προτεινε ο σταματης, το οποιο με οσα διαβασα, δειχνει να ειναι πολυ καλη επιλογη απο τα στοματα διαφορων που ασχοληθηκαν με το θεμα σε ξενα φορουμ.
Το site της εταιρείας trade-wind.gr έχει διάφορων προδιαγραφών αλλά 10w-60 δεν έχει.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Το ξερω ρε πουλεμ. Γι'αυτο ειπα θα παρω να μαθω, αλλιως θα ειχα παραγγειλει κιολα.
https://www.redlineoil-europe.com/in...country=Greece
Plateon Str 7, Pireaus, 18540, Greece
(+30) 210 4111569
lamco@hol.gr
www.trade-wind.gr
Τηλεφωνηστε του να σας φερει
Ποιο σου πρότεινε ο Σταμάτης αν επιτρέπεται; εγω αλλαζω λάδια ανα τέσσερις χιλιάδες χλμ, στον Μανωλη QSDS, δεν έχω δει τι λάδια βαζει, αν ειναι tws ή edge...
Πάντως στο ταξίδι προς Καλαμάτα ή Πάτρα με ~160χλμ και 42 Κελσίου εξωτερική θερμοκρασία τα λάδια ηταν νταν 100 βαθμούς...
160 χιλ σταθερη πορεια, εμενα παιζει και πιο κατω, παρολο που ειμαι και 400 στροφες πανω λογο κοντου διαφορικου. Ο αερας που το χτυπα μπροστα ειναι παρα πολυς.
Αυτο που μου προτεινε ο σταματης ειναι αυτο που εγραψα πιο πανω. Το red line 10w-60. Αφου διαβασα αρκετα ποστ στα αμερικανικα, πειστηκα οτι προκειτε για καλη επιλογη.
Η προσθήκη motorkote?
Τι λες;
Ποσο το επαιρνες γιατρε? Κανα δυο φορες ετυχε να βαλω τελειως απο σποντα και η διαφορα ηταν πολυ αισθητη...
12 ευρώ, το μικρό μπουκάλι.
Και εγώ είχα δει διαφορά.
Τα μπουζί όμως θέλουνε ποιό συχνά αλλαγή, αν το δουλεύεις συνέχεια με τόρκο μέσα.
Έτσι κι αλλιώς όλα τα άλλαζα πολύ πριν την ώρα τους...
Θωμα και εγω διαβασα αρκετα για το Redline και η πλειοψηφία ελεγε καλα λογια.
Θα παρεις τηλεφωνο να ρωτησεις τιμές? Εαν ρωτησεις πες ποσο γιατι σε λιγο καιρο θελω και εγω αλλαγη και θα χρειαστω να παρω. Εαν θυμηθεις ρωτα αν κανει καλυτερες τιμες για περισσότερη ποσοτητα
το FlashPoint του παντως ειναι ψηλα? δεν πρεπει να μας προβληματιζει λιγο αυτο?
Τι βενζινη βαζετε στα νορμαλ Μ3 ;
Εγω ξεκίνησα να βάζω 100αρα...
Το ταμπέλακι στο ρεζερβουάρ λέει 95 ... Οπότε δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα να βάζουμε και απλή.
Ισως όπως λένε τα παιδιά με την 100αρα να αποδίδει ακόμα καλύτερα, αλλα μάλλον ψηλά γράμματα για εμένα τον χοντρόκομμενο...
Κ. Νίκο , τώρα που κάνετε μερικά χιλιόμετρα με το νέο σας απόκτημα (καλόταξιδο και πάλι), θα μας κάνετε και ένα συγκριτικό με το 39αρι m5 ;
Δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους.
Το ενα ειναι σα να οδηγεις τανκς και το αλλο ειναι αυτοκινητο / παιχνιδακι και φαντασου οτι εμενα ειναι και καμπριο με οτι αυτο συνεπαγεται δηλαδη εξτρα βαρος, αλλη κατανομη κλπ....
Πολυ καλυτερο και ποιο ακριβες / κοφτερο στριψιμο απ το Μ5, καλυτερη αισθηση του δρομου.
Το Μ5 απ την αλλη με μπαρα θολων και μεγαλυτερες αντιστρεπτικες ειχε βελτιωθει αρκετα, σε καμια περιπτωση ομως δε μπορει να πλησιασει το πλαισιο του Ε46.
Το βραδυ, ο οδηγος του Ε39 νομιζει οτι ειναι σε airbus 340 σε αντιθεση με το σπαρτιατικο εσωτερικο του Μ3.
95αρα του εβαλα Γιαννη απο συνηθεια μιας και 95αρα εβαζα και στο δεινοσαυρο που εκαιγε ακομα και μαζουτ.....αλλα με φοβησαν λιγο οτι θελει απαραιτητα 100αρα , τουλαχιστον στην ελλαδα με την (τοπ) ποιοτητα βενζινης που εχουμε.
Αν δοκιμασμενα τα δουλευατε με απλη χωρις προβληματα τοτε μη πληρωνω κοροιδιστικα 2 ευρω το λιτρο .
Εγώ ανάλογα τα κέφια, βάζω ότι να'ναι, απ'οπου να'ναι...
Με την 95αρα πάντως εγώ κάποιες φορές έχω πυρακια. Σε ανηφόρα δλδ σχεδόν σταματημένο με 5 χιλ και δευτέρα, θα χαρούμε χτυπήσει. Πραγμα που δεν συμβαίνει όταν το αμάξι είναι με 100αρα.
Αποδεδειγμενα πάντως τουλάχιστο για μένα, το άλφα και το ωμέγα για το αμάξι αυτό είναι το καλό ζέσταμα και η αποθερμανση. Μεχρι 2500 ώσπου να ζεσταθεί το λαδάκι. Μετά δεν νιώθει τπτ...
Γενικα το εν λόγω αμάξι εάν ξεκινήσεις με τη μια χωρις λιγο ζέσταμα (τουλάχιστον να πέσουν οι στροφές στις 900) παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά, το λεγόμενο kangaroo-ing...
Kαι ακουγεται και ο μ$λακας ο τεντωτηρας συγχρονως...
Το ζεσταμα ηταν παντα μερος της ιεροτελεστιας......ο κοσμος να χαλασει το μοτερ πρεπει να ζεσταθει η τελος παντων να πεσουν οι στροφες του τσοκ.
Ειδα και γω οτι στο αυτοματο mode που το οδηγω "auto III", χτυπαει πυρακια σε καποια σημεια. Θα κανω δοκιμη και με 100αρα και αν εχει την ιδια συμπεριφορα τοτε θα το γυρισω σε απλη.
Δεδομενου οτι το οδηγω ΜΟΝΟ σε αυτοματο setting χωρις χρηση των paddles, εχετε να δωσετε καμια συμβουλη σε οτι αφορα τη σωστοτερη θεση στο κιβωτιο ωστε να μην εχουμε το "smart effect" σε οδηγηση πολης ? Το λεω ετσι γιατι σε καποιες αλλαγες αν δεν πατησω λιγο αποτομα το γκαζι κανει σα κομπιασμενο σμαρτ οταν αλλαζει σχεσεις. Λογικο βεβαια αν αναλογισθει κανεις οτι προκειται για κιβωτιο και ηλεκτρονικα 10ετιας και βαλε.
Στο αυτόματο θα σου σπάσει τα νευρα...δεν λειτουργεί όπως τα κλασικά αυτόματα και το κάνει λίγο κουραστικό. εγώ ούτε καν σε ταξίδι το βάζω στο αυτοματο.
Το πρόγραμμά 2 είναι πιο καλό για εντός πόλεως πάντως, γιατί αλλάζει στις 2500 και όχι στις 3000 που αλλάζει το 3. Πας πιο χαλαρά και αλλάζει σε πιο μικρό ευρως στροφών για πολη.
Πιο σου αρέσει πιο πολύ Νίκο μέχρι στιγμης?
auto 3-4 δουλευα στη πολη 7 χρονια μια χαρα.
Αν εννοεις σε σχεση με το Μ5 Θωμα, οδηγικα μου αρεσει περισσοτερο το Μ3 σε ολα τα σημεια πλην ισως της αναρτησης που ειναι πολυ σφιχτη σε συνδιασμο με τις 19αρες για τους κωλοδρομους της Αθηνας (εδω οδηγουμε τ'αμαξια μας, εδω περιγραφουμε τις εμπειριες μας). Σε καποια σημεια ειλικρινα το λυπαμαι το αυτοκινητο ετσι οπως υποφερει απ τις λακκουβες αν και τις αποφευγω κατα 90% τουλαχιστον.
Το μοτερ του Μ3 ειναι ποιο ελαστικο απ οτι νομιζει κανεις η απ οτι δειχνουν οι αριθμοι μιας και εχει να διαχειριστει μικροτερο βαρος σε σχεση με το 5λιτρο του Μ5 το οποιο σαφως εχει τεραστια ροπη απο χαμηλα αλλα καλειται να κινησει και 200 κιλα περισοτερα . Το αυτοκινητο ξεκολλαει πολυ καλα ειδικα στις μεσαιες προς ψιλες στροφες και δε βλεπω να προβληματιζεται ουτε στις χαμηλες.
Για τη χρηση που εκανα ομως νομιζω οτι το Μ5 με καλυπτε περισσοτερο μιας και ταξιδευα πολυ με το αυτοκινητο και σε αυτο το κομματι το 5αρι ειναι απλα σε μια κατηγορια μονο του .
Για τωρα πλεον που θελω ενα αυτοκινητο βολτας, βρισκω το Μ3 απλα υπεροχο και χαιρομαι που εχω και παλι ενα καλο λογο για να κατεβαινω στο γκαραζ και να χαζευω.
Να εισαι καλα και να το χαιρεσαι Νικο..
Βαλε ΟΕΜ 18αρια ή 18αρια ΟΕΜ Ε9Χ Μ3 για να κερδισεις λιγο ανεση..
Μπααα....ειναι και αυτο σα τις γκομενες που υποφερουν τα ποδια τους αλλα φορανε τις τακουναρες και μας τρεχουν τα σαλια....ειναι πολυ ομορφο για να του βαλω 18αρες. (Μπρος τα καλλη τι ειν΄ ο πονος .)
Βαλε 4 πισινες και θα δεις...:whistle::fountwtis:
Βαλε απο Μ3 Ε9Χ 18αρια που ειναι τουμπανα.. Και θα πηγαινουν ωραια με το εξωτερικο σου χρωμα.. ;)
Ελα Νικο..
Παρτες και βρες αλλες 2 πισινες να το κανεις square set up τουμπανο..
https://www.car.gr/parts/view/3911910/
Ας τις παρει καποιος.. Η τιμη ειναι τσαμπα.. Για να μην τις παρω εγω..:th_Laie_67-1::hystericalbs1:
άμα το στίψεις με 18αρια, ειδικά με 265 μπρος πίσω, ούτε να τα φτύσεις δεν θα γυρνάς τα 19άρια νίκο...
θα τα χαρίσεις πακέτο με τα λάστιχα!!!
Εφαγα και την πρωτη ψιχρολουσια με το κιβωτιο .... ξεκιναω για βολτα Πεμπτη βραδυ και παρατηρω οτι αναβοσβηνε η ενδειξη των ταχυτητων. Το σασμαν δουλευε κανονικα , οι αλλαγες ολες οκ, αλλα η ενδειξη δεν ελεγε να μεινει σταθερη αφενος και αφετερου μολις σταματαγα σε φαναρι μου εριχνε νεκρα και βαραγε το γκονγκ.
Σκεφτομουν ολα αυτα που εχω διαβασει κατα καιρους στα φορουμς για αντλια smg, τρομπακι , δισκο κλπ κλπ και λεω ετοιμασου για κανα τριχιλιαρο .
Το εσβησα, το εβαλα εμπρος ξανα, τιποτα. Η μονη παρηγορια ηταν οτι δουλευε κανονικα στην πορεια, δεν κολλαγε σε μια ταχυτητα, δεν πατιναριζε, αλλα οταν στο φαναρι πεταγε νεκρα εβλεπα τα ευρω να φευγουν απ την τσεπη.
Η εξιλεωση ηρθε το πρωι του Σαββατου που θυμηθηκα οτι καποια στιγμη μεσα στην εβδομαδα ηθελα να δω λιγο το χωρο του μοτερ και βεβαια ξεχασα το χρυσο κανονα που λεει "κοπανα το καπω να κλεισει καλα γιατι αλλιως αρχιζουν τα οργανα...." οπερ και εγενετω.
Τελικα το καπω εκλεισε σωστα, η ενδειξη ταχυτητων ειναι οκ, στα φαναρια δεν πεταει νεκρα και κυριως τα ευρω εμειναν παρκαρισμενα στην τσεπη προς μεγαλη ανακουφιση μου.