Αρχικό μήνυμα απο
turbodog
Τα τεκμηρια (που αλλαζουν κατα το δοκουν, δηλαδη οποτε τους κα@λωσει) ειναι μια απο τις εξαιρετικες επινοησεις του Ελληνικου κρατους για τις λεγομενες αρπαχτες.
Οπως εχουμε ξαναπει, το αυτοκινητο ειναι ενα αλλο καταναλωτικο αγαθο και η φορολογηση του πρεπει να γινεται στην πηγη, κατα την αγορα του δηλαδη και μονο. Απο κει και περα θα επρεπε να υπαρχει ενας μηχανισμος ωστε η οποια επιπλεον επιβαρυνση, για να ειναι δικαιη, θα επρεπε να ειναι βασισμενη στην χρηση.
Με το ποθεν εσχες (που καλως υπαρχει) διασφαλιζεται η φορολογηση στην πηγη κατα την αγορα. Απο κει και περα εγω γουσταρω τα νομιμα φορολογημενα λεφτα μου να τα κανω αυτοκινητο και να το βαλω στο σαλονι του σπιτι μου να το βλεπω. Γιατι πρεπει να το πληρωνω καθε χρονο αυτο δηλαδη?
Οσο για τα Τελη Κυκλοφοριας (που τωρα μονο Τελη Κυκλοφοριας δεν ειναι αλλα Τελη Κατοχης) θα μπορουσαν να υπαρχουν πχ 3-4 κατηγοριες με το βασικο τελος κυκλοφοριας να κυμαινεται απο 50 εως 150 ευρω ας πουμε και η οποια επιπλεον επιβαρυνση να ειναι με ενα μικρο τελος της ταξως των 5-10 λεπτων στην βενζινη. Για να υπαρχει και μια πραγματικη σχεση του Τελους Κυκλοφοριας με την κυκλοφορια.
Αλλα δεν το βλεπω να γινεται τιποτα απο ολα αυτα