Γιάννη, ξεκίνα από το τελευταίο, δε θα χρειαστείς κάτι άλλο. :)
Printable View
Γιάννη, ξεκίνα από το τελευταίο, δε θα χρειαστείς κάτι άλλο. :)
Γιατί πιστεύω πως θα γίνει το πρώτο.
Όσο για το αν σήμερα έχουμε χούντα ή όχι, είναι πασιφανές πως έχουμε.
Όπως έλεγε και ο Κάνινγκ, μια χώρα υποδουλώνεται είτε στρατιωτικά είτε οικονομικά (αν και συνήθως αυτά συμβαδίζουν).
Και τα 2 είναι εξίσου καταστροφικά, οπότε το να ευελπιστούμε να έρθουν κάποιοι "αγνοί" συνταγματάρχες να μας γλιτώσουν από την οικονομική δικτατορία και να μας επιβάλλουν (μόνο) στρατιωτική είναι ανόητο.
Κοίταξε να δεις, αγαπητέ πρόεδρε, εγώ είμαι άνθρωπος παραδοσιακών αξιών. Τη θέλω ψηλή, λεπτή, ξανθιά, και απαραιτήτως με μαύρη ψηλοτάκουνη γόβα. Όχι μυτερή που να σκοτώνει κατσαρίδες στη γωνία, ούτε και να φαίνεται το νυχάκι. Κλασσική μαύρη γόβα, είτε λουστρίνι, είτε δερμάτινη.
Θα κοιτάξω να βρω μία και να στη στείλω με π.μ.
Από την άλλη, και επειδή με έχεις βάλει και σε σκέψεις, όταν λέμε κοντοπούτανο, από τι ύψος και κάτω εννοούμε?
Γιατί τραβιώμουνα μια περίοδο με μία που ήταν βαριά 1.65, αλλά ήταν τούρμπο στο κρεβάτι και τη μαγειρική (σκατά στο κεφάλι της μόνο να μην είχε). Αν θεωρείται κοντοπούτανο, τότε συμφωνώ με χίλια.
Αν, πάλι, δεν είναι, όμως η πίεση υπερπλήρωσης στο κρεβάτι είναι αντιστρόφως ανάλογη του ύψους, τότε θέλω το τηλέφωνο της ξανθούλας από το π/μ.
Διαφορετικά θα κανονίσω να βγω με την Ταμάρα...
:D
Αυτές τις παντρευόμαστε.
Αυτή που σου έστειλα με Π.Μ
σημείωση, ενα κοντοπούτανο ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν μαγειρεύει.
Η ξανθούλα στο ΠΜ δουλεύει με πίεση που σπάει τα samco για πλάκα.
Οσο για το να βγείς με την Ταμάρα, θα ήθελα να είμαι απο κοντά, τη στιγμή που θα δείς ΠΟΙΟΣ ειναι η Ταμάρα και τι ωραία θα περάσεις μαζί του.
thumb
Ωχ, πάλι αυτό το τρελό μωρό μπροστά στο ψυγείο σου στειλε??
Να είμαι ειλικρινής ψυγείο δεν είδα. Αλλά το μάτι μου δεν έφυγε απ' τα "μάτια" της!
:D
ΥΓ. Αυτά είναι θέματα προς συζήτηση στο "Επικαιρότητα και Προβληματισμοί" και όχι η οικονομική κρίση, η επέλαση των δημοσίων υπαλλήλων και η γκιώσα στον γκισέ της εφορίας!
Θεμελιώδες ερώτημα, λοιπόν, μπας και ξεχαστούμε λίγο:
Κοντοπούτανο ή ψηλή/ξανθιά/λεπτή/με γόβα?
ρε παιδια αμα γινει πραξικοπημα θα μοιραστουν φυλλα πορειας για εφεδρους και οχηματα??
και τα αη φον θα παψουν λενε να λειτουργουν για 24 ωρες???
:th_Laie_67-1:
Σταθη αληθεια πιστευεις οτι η Ελλαδα δεν εχει ευκαιριες εκμεταλευσης πλουτοπαραγωγικων πηγων ωστε να θεωρειται ετσι "ευκολα" το καρφακι στο λαστιχο του παγκοσμιου οχηματος αναζητησης και αρπαγης πλουτου??
Ακομα και τωρα - ακομα και ημεδαπα τραστ ειναι ετοιμα με το "χερι στην σκανδαλη" οχι φυσικα για χουντα(δεν τους χαλαει κιολας) αλλα για την αμεσοτατη επεμβαση στο πηγαδι (που δεν εχει στερεψει ακομα) των ευκαιριων
γιωργο μου δεν συνηθιζω να εκφερω αποψη για πραγματα που δεν ξερω.
προς το παρον η πλειοψηφια των πλουτοπαραγωγικων πηγων μας βρισκεται στο σταδιο της φημολογιας.
εχει βαση, δεν εχει, που να το ξερουμε?
εγω υπολογιζω τα δεδομενα, αυτα που τα ξερουμε σιγουρα.
μεσα σε αυτα μπορουμε φυσικα να βαλουμε την εξαιρετικη ποιοτητα των χωματων μας (που παραγουν τα πιο νοστιμα προϊοντα ισως στον κοσμο), το εξαιρετικο κλιμα που ευνοει ζωα και φυτα, τον ηλιο, τη θαλασσα, τον αερα, το φυσικο περιβαλλον.
επισης την τεχνη, την ιστορια και τον πολιτισμο.
αυτα ειναι κατ εμε οι μεγαλυτερες πηγες πλουτου για την ελλαδα.
ή πιο σωστα θα μπορουσαν να ειναι.
αν αντι να εχουμε εργαζομενους που σαπιζουν σε γραφεια, μπορουσαμε να εκμεταλευτουμε και να δουλεψουμε σωστα ολα τα παραπανω, δεν θα ειχαμε θεμα.
αν σε ολα αυτα μπορουσαμε να προσελκυσουμε πισω στην πατριδα ενα σωρο εξαιρετους επιστημονες που διαπρεπουν σε αλλες χωρες, η ελλαδα θα μπορουσε να τα παει πολυ και στον τομεα της βιομηχανιας, της τεχνολογιας, των καινοτομιων.
δυστυχως το συστημα προσανατολιστηκε στην παραγωγη ευθυνοφοβων γραφειοκρατων και οχι ανθρωπων που πιανουν την πετρα και τη στιβουν.
οπως ηταν σχεδον στο συνολο τους οι πατεραδες και οι παπουδες μας, με συνεπεια να πετυχουν οπου κι αν πηγαν με οτι κι αν ασχοληθηκαν.
https://i465.photobucket.com/albums/...emot/troba.gif https://i465.photobucket.com/albums/...emot/troba.gif https://i465.photobucket.com/albums/...emot/troba.gifΠαράθεση:
Εκτός δακτυλίου ρυπογόνα ΙΧ, λεωφορεία, φορτηγά
Aπό το λεκανοπέδιο Αττικής θα ξεκινήσει ο πράσινος δακτύλιος, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1 Μαίου του 2012.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωσταντίνου, παρουσιάζοντας το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με τα νέα μέτρα θα επιτρέπεται σε όλα τα οχήματα, ανεξαρτήτως τεχνολογίας, να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός του μικρού δακτυλίου εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης, με άδεια πρώτης κυκλοφορίας από 1Ιανουαρίου του 2011 και μετά, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140g/km. Το ίδιο θα ισχύει και για τα υβριδικά οχήματα για τα οποία θα επιτρέπονται και αυτά που είναι Euro IV.
Η κυκλοφορία εντός του δακτυλίου των οχημάτων με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας προ του 1990 θα επιτρέπεται μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο μικρός δακτύλιος. Όσον αφορά τα οχήματα που δεν εμπίπτουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το εκ περιτροπής σύστημα «μονών – ζυγών».
Ειδικές προβλέψεις γίνονται για λεωφορεία και φορτηγά άνω των 2,2 τόνων και έως 12 τόνους, ημερομηνίας κατασκευής πριν από την 1-1-1990, για τα οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία στο μεγάλο δακτύλιο.
Απαγορεύσεις μπαίνουν επίσης στην κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 12 τόνων, ημερομηνίας κατασκευής πριν από την 1 Ιανουαρίου του 1990, στην Αττική πλην των Εθνικών Οδού Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, της Αττικής Οδού και των κύριων οδών πρόσβασης στα λιμάνια του Πειραιά, Λαυρίου, Ραφήνας και Ελευσίνας.
Η ημερομηνία κατασκευής θα πιστοποιείται από τα εργοστάσια ή τους επίσημους αντιπροσώπους με βάση τον αριθμό πλαισίου του οχήματος.
"Η" Online 14/12 20:57
Χθες βραδυ στη λ.Βουλιαγμενης βλεπω πολυ μακρια καπνο στον ουρανο και περιπολικα να προσπαθουν να μας περασουν. Μετα απο 2-3 φαναρια που εφτασα, ενα αμαξι καιγεται δεξια, και εχουν σταματησει ολοι να δουν. Η δεξια λωριδα χαμενη λοιπον.
Φτανουμε κοντα για να περασουμε και οσοι δεν ειχαμε περασει, ερχεται μια γουρουνα με εναν αλβανο και μια μπουκαλα γκαζι πισω στη σχαρα και μπαινει μπροστα μου. Αριστερα μας εχουμε αλλα οχηματα, εμεις στη μεσαια και στο 1.5 μετρο καιγεται το αμαξι δεξια. Και το γκαζι μπροστα!! Κορναρω να φυγουμε απο το σημειο και ακουω μια φωνη αλλα δεν ειδα απο που "τι κορναρεις ρε ηλιθιεεεεεεε", ειχαν μαζευτει διαφοροι πεζοι περιεργοι.
Δεν απαντησα γιατι δεν ειδα ποιος το ειπε για να του απαντησω προσωπικα, αλλα γιατι πρεπει να περιμενω ποτε θα ξεκολλησουν οι περιεργοι μπροστινοι, οταν δεξια μου εχω ενα αμαξι που εχει αρπαξει για τα καλα, και μπροστα μια μπουκαλα γκαζι που δεν ξερω αν εχει τη παραμικρη διαρροη? Αι στο διαολο Ελληναρες, και που καθοσασταν εκει βοηθουσατε σε κατι?
Σταθη δεν διαφωνω πουθενα!!
απλουστευμενο ηταν ,διοτι ηταν εισαγωγη για την τελευταια παραγραφο που ηταν και το νοημα του ποστ, οτι δηλαδη η καταθλιψη μεμψιμοιρια,συνδρομο επικειμενης καταστροφης προκαλει χειροτερα κακα!!! στη ζωη μας στις σχεσεις μας στην εργασια μας.
Προσωπικα θα το παλεψω να κανω χριστουγεννα οσο ποιο χαρουμενα γινεται, μπορει να μην παω στις αλπεις( αλλα ουτε προπερσι πηγα) ή στην αραχωβα (ουτε εκει πηγα προπερσι χαχαχα που δεν ειχε κριση), με οτι εχουμε και να ξαναθυμηθουμε να εκτιμαμε απλα πραγματα αφου το σημαντικοτερο την υγεια μας την εχουμε!!
και πιστεψτε με δεν υπαρχει πολυτιμοτερο!!!
υγ. σε ενα μηχανισμο και το ποιο μικρο γραναζι αν "χαλασει" σταματα ολος ο μηχανισμος...
για αυτο πιστευω οτι δεν προκειται να "σκασουμε"!
Παντως η Ελλαδα του 2011 αν συγκρινεται με τα κρατη του πρωην ανατολικου μπλοκ και το τι συνεβηκε εκει οταν κατερρευσαν τα καθεστωτα τους ,ειναι τραγικο δεν υπαρχει καμια μα καμια σχεση!!
Θα ελεγα να περιμενουμε λιγο...εμας δεν εχει καταρευσει το δημοκρατικοπελατορουφετολ ογικο καθεστως ουτε εχει ανατραπει κατι (βλεπε δημοσκοπησεις) αν ομως και οποτε γινει πραγματικη ανατροπη-εκτροπη τοτε βαστατε Τουρκοι τ'αρματα ,το χαος προβλεπεται απο τους τρομολαγνους χειροτερο...
Υ.Γ σημερα καταδικαστηκε ο τεως Πρωθυπουργος της Γαλλιας -επαναλαμβανω ΓΑΛΛΙΑΣ μιας χωρας δλδ εκ των G7 - Ζακ Σιρακ σε φυλακιση για διασπαθιση δημοσιου χρηματος....Ασχετο αν θα εκτισει η οχι καποια ποινη το γεγονος απο μονο του ειναι τεραστιο αφου παρα τις μεγαλες πιεσεις το δικαστηριο αρνηθηκε τα οποια ελαφρυντικα προσκομισαν οι δικηγοροι του(απωλεια μνημης:whistle:-εντιμος βιος - κλπ)και δεχθηκε οτι ειναι ενοχος για το δημοσιο συμφερον ...
Εδω ????
Καμμια Κυβερνηση δεν μπορει να τα βαλει με το Κρατος.
Του Στέλιου Κούλογλου
Στην αρχή έκοψαν τις συντάξεις κι αντικατέστησαν τη 13η και 14η σύνταξη μΆ ένα μικρό επίδομα. Μερικοί είπαν ότι το μέτρο δεν ήταν σωστό, γιατί οι συνταξιούχοι πλήρωναν μια ζωή για τη σύνταξή τους. Αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία, γιατί δεν είμαι συνταξιούχος.
Ύστερα έκοψαν τους μισθούς και τα επιδόματα των δημόσιων υπαλλήλων. Κάποιοι σχολίασαν ότι αυτό ήταν άδικο, γιατί μπορεί ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα να πάσχει πολύ και να χρειάζεται επειγόντως μεταρρύθμιση, αλλά αυτές οι οριζόντιες μειώσεις πλήττουν δικαίους και αδίκους. Αλλά δεν νoιάστηκα ιδιαίτερα, γιατί δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος.
Κατόπιν, την έπεσαν στον ΟΣΕ και στους σιδηροδρομικούς, τους οποίους άρχισαν να μεταθέτουν σε άλλες υπηρεσίες. Λίγοι διαμαρτυρήθηκαν, φωνάζοντας ότι τα ελλείμματα για τα οποία κατηγορούσαν τον ΟΣΕ ήταν στην ουσία χρήματα που του χρωστούσε το κράτος και το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Αλλά τι μΆ ένοιαζε εμένα; Σιδηροδρομικός δεν είμαι, το δε τρένο το παίρνω σπάνια.
Μετά δεν ανανέωσαν τη θητεία των συμβασιούχων και ανακοίνωσαν ότι απαγορεύεται η πρόσληψη νέων. Οι θιγόμενοι είπαν ότι οι περισσότεροι δεν ήταν κομματικά διορισμένοι και σε αρκετούς τομείς ήταν αυτοί που έβγαζαν όλη τη δουλειά. Αλλά δεν ασχολήθηκα με το θέμα, γιατί δεν είμαι συμβασιούχος.
Στη συνέχεια έβαλαν νέους φόρους, παράλληλα με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 από 12.000 ευρώ για τους φορολογούμενους ηλικίας 30-65 ετών. Λίγο αργότερα μείωσαν στα 5.000 από τα 8.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο, το οποίο, σε συνδυασμό με τις μεγάλες αυξήσεις στα τεκμήρια, ουσιαστικά καταργείται. Μερικοί είπαν ότι έτσι πλήττονται ιδιαίτερα οι νέοι στα 30, που δεν μπορούν πλέον να κάνουν ούτε οικογένεια. Αλλά δεν είμαι τριαντάρης και επομένως δεν είχα λόγους να διαμαρτυρηθώ.
Στο μεταξύ, τα είχαν βάλει με διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως οι φαρμακοποιοί ή οι οδηγοί φορτηγών, τους οποίους κατηγορούν ότι διατηρούν το επάγγελμά τους κλειστό. Οι τελευταίοι αντέτειναν ότι είχαν πληρώσει χρυσή την άδεια για τα φορτηγά κι ότι έπρεπε να υπάρξει τουλάχιστον μια μεταβατική ρύθμιση και οι φαρμακοποιοί ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τα περισσότερα φαρμακεία ανά κάτοικο στην Ευρώπη. Αλλά ούτε φορτηγατζής είμαι, ούτε φαρμακοποιός.
Αργότερα, ανήγγειλαν ότι θα βάλουν στην εφεδρεία καμιά τριανταριά χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2011. Οι θιγόμενοι φώναζαν ότι έχουν υποχρεώσεις, ενώ άλλοι είπαν ότι με αυτό το οριζόντιο μέτρο πλήττονται και οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι και επομένως θα καταρρεύσει ο δημόσιος τομέας. Αλλά εγώ δεν κινδυνεύω μΆ εφεδρεία.
Τώρα που ήρθε ξανά η τρόικα στην Αθήνα, έβαλε θέμα κατώτατου μισθού, ενώ για την κατάργηση του 13ου και του 14 μισθού στον ιδιωτικό τομέα ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τέτοιο θέμα. Θα υπάρξει, βέβαια, κάποια στιγμή. Αλλά τότε δεν θα έχει μείνει πια όρθιος κανείς για νΆ αντιδράσει...
:sealed:thumb
Πηγή: lifo.gr
Λες και το γραψε ο Martin Niemöller ειναι :hystericalbs1:
Ε από εκεί ορμώμενος το έγραψε! Γιατί δε συμφωνείς;; https://www.calgarycachers.net/azcac...yHitSmiley.gif
Δεν λεει κατι νεο ομως, μαλλον δεν ειχε τι να γραψει..
Ο ΟΣΕ εχει μπει μεσα με τα παπουτσια.. να τον πληρωνουμε και αυτον?, τα φορτηγα ταξι και φαρμακεια.. γιατι να αντιδρασουμε? Για να παραμεινουν κλειστα? Για να απειλουν με απεργιες που κανουν ζημια στη χωρα μας (δρομοι) και στην υγεια μας (φαρμακεια) ? Στην εφεδρεια γιατι? Αφου εχουμε υπεραριθμους τι να κανουμε.. καποιοι πρεπει να φυγουν. Στο δικο σου μαγαζι αν βαρας μυγες, θα κρατησεις 20 ατομα προσωπικο?
ο μπουλης θα τα κρατησει τα 20 ατομα να περιποιούνται την ταμαρα... :hystericalbs1::hystericalbs1:
Εν ολίγοις αν δεν έχω φράγκο στη τσέπη, δε θα μπορέσω να πάω σε κανενός το μαγαζί να ψωνίσω, οπότε σύντομα δε έχει να φάει ούτε ο τσαγκάρης, ούτε ο μανάβης, κοκ.
Είναι η κεντρική ιδέα στην οποία πρέπει να εστιάσουμε, πέρα από την όποια εμπάθεια, μισαλλοδοξία, κλπ. :)
Δεν αντιλεγω, αλλα γιατι μονο οι Δ.Υ να μην εχουν φραγκο να ψωνισουν? Οι Ι.Υ τα γενανε τα λεφτα? Αυτοι δεν εχουν πεσμενο τζιρο( ή μισθο) και ιδια ή αυξημενα εξοδα? Ας ζοριστουν και ας κανουν καλυτερο κουμαντο στα λεφτα τους. Το δημοσιο ΜΑΣ τρωει ενα σωρο λεφτα, σε ολους. ΔΥ και ΙΥ. Οταν πας σε δημοσια υπηρεσια για μια δουλεια και βλεπεις εναν να δουλευει και 5 να καθονται, γιατι να πληρωνονται? Γιατι να τους πληρωνουμε?
Ούτε εγώ διαφωνώ ρε ΦάαΝΝ! Άλλου παπά ευαγγέλιο αυτό. Εκεί πρέπει να γίνει όχι απλά αναδιοργάνωση, αλλά αλλαγή στο dna μας.
Η κεντρική ιδέα (θεωρώ) είναι ότι κανονικά δε θα έπρεπε να κλείνουμε τα αυτιά μας σε ότι γίνεται κ ακούμε δίπλα μας, αλλά σύντομα να γίνει αντιληπτό το σθένος μιας Εθνικού βεληνεκούς αντίδρασης σε όλη αυτή την κοροϊδία.
Έχει καταντήσει κλισέ πια αλλά έτσι είναι.
σαφως αυτη ειναι η κεντρικη ιδεα.
δεν υπαρχει καμια εμπαθεια παναγιωτη, αυτο πρεπει να το καταλαβουμε.
οσοι λεμε οτι δεν παει αλλο δεν το λεμε απο κακη προθεση, ειναι απλο αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
ολα πρεπει να μικρυνουν παναγιωτη, δημοσιο, επιχειρησεις, τσαγκαρικα, μπακαλικα.
θα μεινουν οσοι μαναβηδες χρειαζονται παναγιωτη, οι αλλοι θα κλεισουν.
ομως, ομως λεω, δεν πρεπει να αναδεικνυουμε μονο το προβλημα του δ.υ. που θα χασει τη δουλεια του και τι θα κανει που εχει υποχρεωσεις.
θα δωσω ενα παραδειγμα της αγορας που δραστηριοποιουμαι εγω.
η εταιρια με την οποια εχω συνεργασια ειχε 420 καταστηματα πανελλαδικα στο τελος του 2009.
σημερα εχει 280 και εχει πλανα να τα μειωσει ακομα περισσοτερο.
ισως 250, ισως και 200 απ΄οτι εκτιμω εγω.
αναλογες κινησεις εχει κανει και ο ανταγωνισμος.
το εμαθε κανεις αυτο? ενδιαφερθηκε κανεις για καποιες χιλιαδες κοσμο?
οχι, το θεωρησε απολυτα φυσιολογικο, μιαεταιρια αν η αγορα μειωνεται να ακολουθει κι αυτη τη μειωση.
το δημοσιο ομως για ποιο λογο σε πεισμα ολων των αλλων κλαδων να παραμενει παντα αλωβητο?
και οπως ειπες ολοενα προστιθενται περισσοτεροι ανθρωποι που δεν εχουν φραγκο και δεν μπορουν να πληρωσουν.
το δημοσιο ομως αυξανει τα κοστη του!!!
και το κοστος αυτο επιμεριζεται συνεχως και ολοενα σε λιγοτερους.
που θα παει αυτο? για ποσο?
το πρωϊ ακουγα στο ραδιοφωνο οτι πιασαν τον πετσαλνικο να προσπαθει να περασει στα μουλωχτα ενα κονδυλι για μπονους στους υπαλληλους της βουλης που αντισταθμιζει την απωλεια του 15ου και 16ου μισθου!
γιατι ετσι ρε παιδια????
ξαναρωταω, θεωρειτε βιωσιμο αυτο το μη παραγωγικο συστημα?
διοτι αν το θεωρειτε θα λυπηθειτε οταν αυτο θα καταρρεύσει.
και στην ερωτηση μου θα απαντησω εγω!
γιατι τη μεγαλη πλειοψηφια αυτων των ανθρωπων δεν μπορει να τους χρησιμοποιησει σε τιποτα.
ειναι εντελως ανειδικευτοι οι περισσοτεροι για να βγουν στην αγορα εργασιας.
να πανε που?
προϋπηρεσια στο σφραγισμα αιτησεων και στην επικολληση χαρτοσημων!
που θα παει να δουλεψει αυτος ο χριστιανος? ποιος θα τον παρει?
δεν τα ξερουν αυτα οι πολιτικοι? ή μηπως ολα αυτα τα χρονια απλα μετεθεταν το προβλημα με την ελπιδα να το λυσει καποιος αλλος?
ε, αυτος ο καποιος αλλος καλειται να το λυσει τωρα.
φταιω εγω λοιπον που αναδεικνυω το προβλημα, ή αυτος που εταξε σε ενα σωρο κοσμο οτι αν τον ψηφισει θα του δινει ενα μισθο για παντα, απαιτωντας ουσιαστικα μονο τη φυσικη του παρουσια?
που κι αυτο ειναι συζητησιμο!
δεν καταλαβαινω ποια ειναι πια αυτη η φοβερη υπηρεσια που πληρωνω με τους φορους μου...
οι οποιοι αυξανονται συνεχεια, ενω δεν λαμβανω καθολου καλυτερες υπηρεσιες σε ανταλλαγμα.
και πως γινεται ενω ολη η αγορα και οικονομια να συρικνωνεται, οι υπηρεσιες που υποτιθεται υπαρχουν για να τα εξυπηρετουν ολα αυτα, αυξανονται????
πως γινεται ρε παιδια?
θα τρελαθουμε σε αυτη τη χωρα πια....
Ειναι δηθεν που τοσα χρονια το δημοσιο με ολα τα προνομια κινουσε την αγορα..
Ακομα και μεχρι τωρα τα σπασμενα και τις μαυρες τρυπες ο ιδιωτικος τομεας το πληρωνει και απο οτι φαινεται θα συνεχισει να το πληρωνει
τελικά όσα ερωτήματα και αν διατυπωθούν για όλες αυτές τις σχετικές κουβέντες, οι απαντήσεις είναι 2 - 3...
τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα γράφει ο στάθης, χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής...
η κατάσταση δυστηχώς είναι αυτή...ότι περιστρέφεται γύρω απο το δημόσιο, είναι τοξικό...
απο βουλευτές, υπηρεσίες, υπαλλήλους, οργανισμούς, κτλ κτλ...είναι στην κυριολεξία λεφτά για πέταμα όλα...
δεν μπορεί σήμερα που δεν μπορούμε να δανειστούμε απο πουθενα, να έχουμε έσοδα 10 δρχ, και έξοδα 40...είναι τρελό. δεν στέκει πουθενά αυτό το πράγμα...
τι κοινωνικό κράτος και μαλακίες λέμε μωρέ...εδώ λέμε ότι μας γαμούνε τον αδόξαστο κάθε μέρα, και πάλι μέσα μπαίνουν.
τι να συζητάμε παραπάνω...
η δευτερη φορα που ανοικοδομηθηκε η Αθηνα και στη συνεχεια η τεραστια εξαρση της οικοδομης σε ολη την Ελλαδα ξεκινησε και συνεχισε απο το ταμειο παρακαταθηκων και τα δανεια των Δημ υπαλληλων.
Οι περισσοτεροι εισαστε μικροι και δεν ειστε σε θεση να γνωριζετε ποιες ηταν οι καταστασεις στο τραπεζικο συστημα το 92 και μετα, και ποτε τα επιτοκια κοντεψαν αυτα του παρακαταθηκων, που σημειωτεων "μοιραζε" και επιοσκευαστικα και καταναλωτικα οταν οι τραπεζες ακομα χορηγουσαν με το σταγονομετρο.
Μετα επεσε το χρημα απο την Ευρωπη και ανοιξαν οι στροφιγγες.
Το ποσο "κρατουσε" την αγορα το χρημα των δημοσιων φανηκε τον τελευταιο εναμιση χρονο που εγιναν και οι περικοπες.
Ο κυκλος του χρηματος απο εκει εσπασε και εχουμε σημερα αυτην την κατασταση που εχουμε...
Πεσουσης δρυος πας ανηρ ξυλευεται...
πολλοι ειναι αυτοι που βρηκαν αλλοθι και για μειωσεις και για απολυσεις,για μαυρη εργασια,εισφοροδιαφυγη και φοροδιαφυγη, ισαξιων εγκληματων με αυτων της διαφθορας απο επιορκους υπαλληλους.
Θελετε ενα παραδειγμα? προσωπικο?
προταση εργασιας απο επιχειρηση
ωραριο 8-6 απογευμα
τα μισα ενσημα το μηνα και μισθος
400 ευρω!!!
Εχει να πει κανεις κατι?
Αλλα οπως πολυ σωστα συμβουλευετε να περιθωριοποιουνται οι τεμπεληδες,διεφθαρμενοι,λα μογια δημοσιοι απο τους συναδελφους τους ετσι ακριβως θα πρεπει να δινονται "στεγνα" παρομοιοι "ψευτοεπιχειρηματιες" στις αρμοδιες υπηρεσιες.
σε ολα τα αλλα συμφωνω γιαννη εκτος απο το παραπανω...
απο που και ως που ο δημοσιος εχει χρημα?
απο που το βρηκε?
παραγει κατι και δεν το ξερουμε?
αυτο το χρημα, ειναι του φορολογουμενου, και επειδη το χρημα αυτο δεν εφτανε προφανως ωστε να κανουν τα κεφια τους ολοι, προστεθηκαν σε αυτο τα δανεικα με επιτοκια ευρω...
μην τα λεμε οπως θελουμε...
ακου "το χρημα των δημοσιων"...
παλι δεν καταλαβες οι ανεργοι προεκυψαν απο την ελλειψη ρευστοτητας στην αγορα που ξεκινησε απο τις περικοπες μισθων επιδοματων και φυσικα στη συνεχεια με τα εκτακτα μετρα αναγκασαν πολλες επιχειρησεις να μειωσουν το προσωπικο τους για να τα βγαλουν περα.
Ομως και οπως γραφω δεν ειναι λιγοι αυτοι που βρηκαν την ευκαιρια για απολυσεις.
Η γυναικα μου απολυθηκε απο ιδιωτικη επιχειρηση, αλλα, αλλα δεν χρειαζεται να φυγει! απλα να μην εχει ενσημα και κανενα εργασιακο δικαιωμα και να πληρωνεται με 4,5 ευρω την ωρα.
Στην παραδουλευτρα απο την αλβανια στο σπιτι του ,βαζω στοιχημα οτι δινει περισσοτερα την ωρα ο μαγκακος επιχειρηματιας που αυτη τη στιγμη κλεβει και εσενα (οχι εσενα προσωπικα) και κερδιζει εις βαρος σου( μιας και δεν αποδοδει εισφορες ολων των ειδων) κατι σαν τον δημοσιο υπαλληλο που δεν χρειαζεται στην υπηρεσια. Βλεπουμε οτι το προβλημα δεν ειναι τοσο απλο που ελαφρα την καρδια εχουν στοχοποιησει καποιοι.
Αν οποιοσδηποτε νομιζει οτι αυτο πρεπει να ειναι το αυριο των παιδιων μας τοτε ειλικρινα λυπαμαι.
Tι να παράγει ρε Στάθη?
Σε εργοστάσιο είναι να παράγει μπρίκια και κατσαρόλες?
Δηλαδή ο ιατρός τι παράγει, ή ο αστυνομικός, ή ο δάσκαλος κλπ?
Όλοι αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι?
Το θέμα είναι ο καθένας να κάνει σωστά τη δουλειά του.
Δεν είναι όλες οι δουλειές παραγωγικές, ούτε όλες αποφέρουν κέρδος.
Ιδίως ότι είναι κρατικό δεν θα έπρεπε να είναι κερδοφόρο, τουλάχιστον κατά κανόνα, αλλά να κοστίζει τόσο όσο να μπορεί να συντηρηθεί και λειτουργεί σωστά (πχ νοσοκομεία, ύδρευση, σχολεία κλπ).
Αν θέλετε κέρδη,πάρτε αυξήσεις σε ΔΕΗ, νερό, δίδακτρα στα σχολεία και μια χαρά κερδοφόρο θα γίνει.
Απλά θα πάυσει να είναι κράτος, θα είναι μπίζνα.
Υπόψιν, αυτά που λέω είναι πιο πολύ σε θεωρητικό επίπεδο γιατί στην Ελλάδα συχνά έχουμε και υπερκοστολογημένες υπηρεσίες και το κράτος μπαίνει μέσα.
Αλλά μη φτάνουμε στο άκρο να λέμε πως ότι παράγει μόνο αξίζει, ή ότι ο δημόσιος υπαλληλος δεν έχει δικά του λεφτά γιατί αυτά ανήκουν στον Έλληνα φορολογούμενο.
Και ο ιδιώτης τότε τα λεφτά από κάποιους πελάτες τα παίρνει, άρα δεν είναι δικά του, είναι των πελατών του.
Γενικά το χρήμα δεν είναι κανενός, είναι το αντιστάθμισμα για κάποιο αντικείμενο ή για χρόνο εργασίας.
Το ποιος το δίνει (κράτος ή ιδιώτης) δεν παίζει ρόλο, αρκεί η σχέση συτή αντισταθμίσματος να είναι δίκαιη (όχι πχ για έναν που δουλεύει 3 ώρες να δίνουμε 1000 ευρώ και για κάποιον που δουλεύει την ίδια εργαία 8 ώρες να δίνουμε 1000).
Το θέμα λοιπόν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, κάτι που θα γίνει με σωστή οργάνωση, αξιοκρατία και έλεγχο, όλα τ'άλλα περί παραγωγικότητας κλπ είναι κατά τη γνώμη μου άτοπα.
Και υπόψιν, άμα δείτε τον προϋπολογισμό, για μισθούς και συντάξεις δεν πάει παραπάνω από το 15-20%, οπότε ψάξτε καλύτερα να βρείτε γιατί το κράτος μπαίνει μέσα (τοκογλυφικά επιτόκια δανεισμού, διαφθορά πολιτικών προσώπων κλπ).
Σίγουρα πάντως δεν είναι από τους "υπεράριθμους και παχυλά αμειβόμενους" δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
αυτο λεω κι εγω ρε αρη.
τι να παραγει? αερα?
αφου και οπου επιχειρησε να παραγει ή να κανει επιχειρηση απετυχε.
γι αυτο λεμε, οι ανθρωποι αυτοι απλα πρεπει να αλλαξουν εργασια.
δεν χρειαζονται πλεον για υποστηριξη των αλλων κλαδων, διοτι οι αλλοι κλαδοι ειτε μειωθηκαν δραματικα ειτε πεθαναν.
και μη μου πεις για γιατρους, δασκαλους και αστυνομια.
οι υπολοιποι να κανουν κατι αλλο παραγωγικο.
δεν γινεται σε μια επιχειρηση να εχουμε 10 εργατες και 20 λογιστες.
τα ειπαμε 2-3 σελιδες πιο πριν, η ελλαδα εχει τρομερο πλουτο, αλλα καποιος πρεπει να τον δουλεψει.
οταν οι μεγαλο μερος καθομαστε και περιμενουμε να περασει ο μηνας να παρουμε τα -δανεικα- λ7, δεν θα παει πολυ ακομα.
αλλα ετσι μαθαμε αρη, να περιμενουμε απο το χαρδαβελα να βρει πετρελαιο...
να παει να δουλεψει τον πλουτο μας γιατι δεν παει κανεις?