ο μπουλης θα τα κρατησει τα 20 ατομα να περιποιούνται την ταμαρα...![]()
ο μπουλης θα τα κρατησει τα 20 ατομα να περιποιούνται την ταμαρα...![]()
Εν ολίγοις αν δεν έχω φράγκο στη τσέπη, δε θα μπορέσω να πάω σε κανενός το μαγαζί να ψωνίσω, οπότε σύντομα δε έχει να φάει ούτε ο τσαγκάρης, ούτε ο μανάβης, κοκ.
Είναι η κεντρική ιδέα στην οποία πρέπει να εστιάσουμε, πέρα από την όποια εμπάθεια, μισαλλοδοξία, κλπ.![]()
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
katsaraios (17-12-11), Nino (16-12-11)
Δεν αντιλεγω, αλλα γιατι μονο οι Δ.Υ να μην εχουν φραγκο να ψωνισουν? Οι Ι.Υ τα γενανε τα λεφτα? Αυτοι δεν εχουν πεσμενο τζιρο( ή μισθο) και ιδια ή αυξημενα εξοδα? Ας ζοριστουν και ας κανουν καλυτερο κουμαντο στα λεφτα τους. Το δημοσιο ΜΑΣ τρωει ενα σωρο λεφτα, σε ολους. ΔΥ και ΙΥ. Οταν πας σε δημοσια υπηρεσια για μια δουλεια και βλεπεις εναν να δουλευει και 5 να καθονται, γιατι να πληρωνονται? Γιατι να τους πληρωνουμε?
Ούτε εγώ διαφωνώ ρε ΦάαΝΝ! Άλλου παπά ευαγγέλιο αυτό. Εκεί πρέπει να γίνει όχι απλά αναδιοργάνωση, αλλά αλλαγή στο dna μας.
Η κεντρική ιδέα (θεωρώ) είναι ότι κανονικά δε θα έπρεπε να κλείνουμε τα αυτιά μας σε ότι γίνεται κ ακούμε δίπλα μας, αλλά σύντομα να γίνει αντιληπτό το σθένος μιας Εθνικού βεληνεκούς αντίδρασης σε όλη αυτή την κοροϊδία.
Έχει καταντήσει κλισέ πια αλλά έτσι είναι.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Stathis (16-12-11)
σαφως αυτη ειναι η κεντρικη ιδεα.
δεν υπαρχει καμια εμπαθεια παναγιωτη, αυτο πρεπει να το καταλαβουμε.
οσοι λεμε οτι δεν παει αλλο δεν το λεμε απο κακη προθεση, ειναι απλο αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
ολα πρεπει να μικρυνουν παναγιωτη, δημοσιο, επιχειρησεις, τσαγκαρικα, μπακαλικα.
θα μεινουν οσοι μαναβηδες χρειαζονται παναγιωτη, οι αλλοι θα κλεισουν.
ομως, ομως λεω, δεν πρεπει να αναδεικνυουμε μονο το προβλημα του δ.υ. που θα χασει τη δουλεια του και τι θα κανει που εχει υποχρεωσεις.
θα δωσω ενα παραδειγμα της αγορας που δραστηριοποιουμαι εγω.
η εταιρια με την οποια εχω συνεργασια ειχε 420 καταστηματα πανελλαδικα στο τελος του 2009.
σημερα εχει 280 και εχει πλανα να τα μειωσει ακομα περισσοτερο.
ισως 250, ισως και 200 απ΄οτι εκτιμω εγω.
αναλογες κινησεις εχει κανει και ο ανταγωνισμος.
το εμαθε κανεις αυτο? ενδιαφερθηκε κανεις για καποιες χιλιαδες κοσμο?
οχι, το θεωρησε απολυτα φυσιολογικο, μιαεταιρια αν η αγορα μειωνεται να ακολουθει κι αυτη τη μειωση.
το δημοσιο ομως για ποιο λογο σε πεισμα ολων των αλλων κλαδων να παραμενει παντα αλωβητο?
και οπως ειπες ολοενα προστιθενται περισσοτεροι ανθρωποι που δεν εχουν φραγκο και δεν μπορουν να πληρωσουν.
το δημοσιο ομως αυξανει τα κοστη του!!!
και το κοστος αυτο επιμεριζεται συνεχως και ολοενα σε λιγοτερους.
που θα παει αυτο? για ποσο?
το πρωϊ ακουγα στο ραδιοφωνο οτι πιασαν τον πετσαλνικο να προσπαθει να περασει στα μουλωχτα ενα κονδυλι για μπονους στους υπαλληλους της βουλης που αντισταθμιζει την απωλεια του 15ου και 16ου μισθου!
γιατι ετσι ρε παιδια????
ξαναρωταω, θεωρειτε βιωσιμο αυτο το μη παραγωγικο συστημα?
διοτι αν το θεωρειτε θα λυπηθειτε οταν αυτο θα καταρρεύσει.
και στην ερωτηση μου θα απαντησω εγω!
γιατι τη μεγαλη πλειοψηφια αυτων των ανθρωπων δεν μπορει να τους χρησιμοποιησει σε τιποτα.
ειναι εντελως ανειδικευτοι οι περισσοτεροι για να βγουν στην αγορα εργασιας.
να πανε που?
προϋπηρεσια στο σφραγισμα αιτησεων και στην επικολληση χαρτοσημων!
που θα παει να δουλεψει αυτος ο χριστιανος? ποιος θα τον παρει?
δεν τα ξερουν αυτα οι πολιτικοι? ή μηπως ολα αυτα τα χρονια απλα μετεθεταν το προβλημα με την ελπιδα να το λυσει καποιος αλλος?
ε, αυτος ο καποιος αλλος καλειται να το λυσει τωρα.
φταιω εγω λοιπον που αναδεικνυω το προβλημα, ή αυτος που εταξε σε ενα σωρο κοσμο οτι αν τον ψηφισει θα του δινει ενα μισθο για παντα, απαιτωντας ουσιαστικα μονο τη φυσικη του παρουσια?
που κι αυτο ειναι συζητησιμο!
δεν καταλαβαινω ποια ειναι πια αυτη η φοβερη υπηρεσια που πληρωνω με τους φορους μου...
οι οποιοι αυξανονται συνεχεια, ενω δεν λαμβανω καθολου καλυτερες υπηρεσιες σε ανταλλαγμα.
και πως γινεται ενω ολη η αγορα και οικονομια να συρικνωνεται, οι υπηρεσιες που υποτιθεται υπαρχουν για να τα εξυπηρετουν ολα αυτα, αυξανονται????
πως γινεται ρε παιδια?
θα τρελαθουμε σε αυτη τη χωρα πια....
Ειναι δηθεν που τοσα χρονια το δημοσιο με ολα τα προνομια κινουσε την αγορα..
Ακομα και μεχρι τωρα τα σπασμενα και τις μαυρες τρυπες ο ιδιωτικος τομεας το πληρωνει και απο οτι φαινεται θα συνεχισει να το πληρωνει
-------------------
Thomelef (16-12-11)
Stathis (16-12-11)
τελικά όσα ερωτήματα και αν διατυπωθούν για όλες αυτές τις σχετικές κουβέντες, οι απαντήσεις είναι 2 - 3...
τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα γράφει ο στάθης, χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής...
η κατάσταση δυστηχώς είναι αυτή...ότι περιστρέφεται γύρω απο το δημόσιο, είναι τοξικό...
απο βουλευτές, υπηρεσίες, υπαλλήλους, οργανισμούς, κτλ κτλ...είναι στην κυριολεξία λεφτά για πέταμα όλα...
δεν μπορεί σήμερα που δεν μπορούμε να δανειστούμε απο πουθενα, να έχουμε έσοδα 10 δρχ, και έξοδα 40...είναι τρελό. δεν στέκει πουθενά αυτό το πράγμα...
τι κοινωνικό κράτος και μαλακίες λέμε μωρέ...εδώ λέμε ότι μας γαμούνε τον αδόξαστο κάθε μέρα, και πάλι μέσα μπαίνουν.
τι να συζητάμε παραπάνω...
sympether with chiefτης