Δε ξέρω αν επιτρέπεται να αγοράσεις σπίτι αν δεν έχεις αυτά που έγραψα.
Printable View
Δε ξέρω αν επιτρέπεται να αγοράσεις σπίτι αν δεν έχεις αυτά που έγραψα.
Δλδ Ελένη αν υπάρχει το ρευστό να αγοράσεις κατοικία (cheap condo), ξαφνικά σου δίνουν και χαρτιά??
Αν εχω τα λεφτά κ θέλω να αγοράσω.. Επενδύω κατά κάποιο τρόπο.. Τοποθετώ χρήματα στη χώρα,τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω.Εγώ που είμαι Ελληνας,κ όχι ας πούμε αγγλοσάξωνας
Οχι χαρτια δεν παιρνεις.
Ανοιγεις φορολογικη μεριδα, κανεις εισαγωγη συναλλαγματος και με διαφορετικη φορολογια απο τον αμερικανο πληρωνεις το σπιτι.
Αν θες και να το νοικιασεις για εισοδημα εχεις και καποιον φορο ακομα.
Αυτο μπορεις να το κανεις και με permit και χωρις.
Το μικρο προβλημα ειναι πως πρεπει να εχεις καποιον να σου κανονιζει τα φορολογικα σου γιατι εχει αρκετα θεματα στο πως δηλωνεις τι.
Πχ αν παρεις ενα σπιτι και μετα το πουλησεις για να παρεις αλλο εχει αλλο φορο ενω αν το παρεις και το πουλησεις με κερδος εχει αλλο φορο γιατι θεωρειται placement.
Γενικα ειναι αλλος κοσμος απο εμας στη λειτουργια.
Το ξέρω αυτό. Όσο είναι εκεί μόνο να ψΩφίσει δε μπορεί. Στην ερώτηση που έκανα εννοούσα 'either / or'.
Αυτό δεν το ήξερα. Άρα αν κάποιος πάρει ένα φθηνό διαμέρισμα με ~80-100Κ (cash) ξεκινάει αυτομάτως και η διαδικασία για green card?
edit: Απάντησε ο Σταμάτς.
1. πληρωνεις τα property taxes στο δημο τα οποια ειναι 4 φορες το χρονο, η μπορεις να τα πληρωνεις μια φορα το χρονο.
2. Καθε 15 Απριλιου υποβαλλεις την φορολογικη σου δηλωση - μπορει ενας λογιστης που εχεις επιλεξει να την υποβαλλει η μπορεις να την κανεις απο το ιντερνετ και να ταχυδρομησεις τα προτοτυπα. Υπαρχουν κλιμακες που ξερεις ακριβως το φορο που πρεπει να πληρωσεις.
3. Αν ειναι διαμερισμα, εχεις κοινοχρηστα καθε μηνα.
Απλα πραγματα.