Και εγώ μαζί σου!
Και σκεφτείτε ο Άρης ξέρει πολύ καλά την "άλλη" πλευρά....
Printable View
Kαλα με αυτο το αυτοκινητο ειχα παθει επισης πλακα με μηγε βολτα ενας γνωστος μου και εμεινα!
Εν το μεταξυ πισω θεσεις δεν εχει και εχει κατι σαν ρολ μπαρ δεν ξερω αν ειναι απο το εργοστασιο η το εβαλε.Οι ζαντες πολυ χαρακτηριστικες στο αμαξι και τραβαει λες και εχει 300 αλογα τετοια εσθηση σου δινει.
Απο στροφες δεν συζηταμε νομιζα συνεχως οτι θα φυγουμε στο βραχο ή θα μουριαση καπου ή θα αμολισει κολο ή θα βρασουν τα φρενα αφου του φωναζα κοψε θα σκοτωθουμε και μου λεει μα δεν το παω ουτε στο 80% των δυνατοτητων του και εμεινα μ@@@ς.
Απιστευτο αμαξι και σπανιο.
Δεν ξερω το επιπεδο του στησιματος παντως μπαινει 5 φορες καλυτερα απο ραλλυ σου δινει την αισθηση οτι μπορεις να μπεις με οσα εχεις λες και ειναι βιδομενο κατω
Εχω οδηγησει λιγες φορες το νεο Ibiza FR ενος κολλητου μου...
Την τελευταια φορα το πηρα απο την Ανθουσα μεχρι την Αγια Παρασκευη....
Ξεκινησα με το DSG στο αυτοματο..Το βαρεθηκα στο πρωτο 5λεπτο....
Μετα δοκιμασα στα paddles στο τιμονι.....Η ιδια βαρεμαρα....Πηγα την υπολοιπη διαδρομη με αλλαγες απο τον λεβιε ταχυτητων ο οποιος εχει την λαθος διαμορφωση + μπροστα -πισω...Πολυ καλος ο κινητηρας,ροπατος κλπ-κλπ...Το κιβωτιο πολυ γρηγορο στο αυτοματο αλλα στο χειροκινητο ειναι το ιδιο γρηγορο με το steptronic της Ε38 728i που εχω οδηγησει μερικες φορες...Τιμονι Playstation...Συνολικα το Fiesta Sport μιας φιλης μου,με το οποιο εχω κανει αρκετα χιλιομετρα,μου φανηκε πολυ πιο αμεσο,πληροφοριακο και fun-to-drive...Μου θυμησε πολυ τον Ασσο...
αν η χαρα σας ερχεται μονο οταν πατατε γκαζι...........παρτε οκταβια..
η χαρα διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο....και μενα ο φιλος μου την λεει επειδη εχει λεον 1.8τ αλλα η διαφορα ξεκιναει απο το πομολο της πορτας....δεν χρειαζεται να μπεις μεσα...το πως ανοιγει η πορτα...απο εκει ξεκινα...εγω με 122 αλογα μια χαρα ειμαι και μετα απο 2 μισηχρονια καθε φορα που το οδηγω με φτιαχνει και μου δημιουργει ωραιο αισθημα οδηγησης......δεν ειναι ολα γκαζι για ολους
Θεωρω αξιοσημείωτο οτι ενα σεατ με κοστος 33000 ευρω φτανει τα 290 κοντερισια. Εχει χαθει η μπαλα με τα τουρμπο.
Απο την αλλη 5 σελιδες σχολια αφιερωμενα σε ενα δίλημμα που ΔΕΝ εθεσε κανεις.
ΚΑΝΕΙΣ δεν προτιμα σεατ απο Μ5. Η μηπως υπαρχει κανεις που το προτιμα; Αυτο θα ειναι debate!
Οταν εχεις BMW ειτε 316 ειτε Μ3/Μ5/Μ6,οποιασδηποτε γενιας,ΔΕΝ χρειαζεται να δικαιολογησεις την αγορα σου.......Αυτο τα λεει ολα πιστευω...Τελος!
σημερα με τις μοντιφες που υπαρχουν τα παντα μπορουν να περναν τα παντα, το βαρελι δεν εχει πατο, δεν εχει νοημα αν το σεατ περναει την μπεμβε, μπορει και ενα φιατ ουνο που ξερω να περναει απο πανω και απο τα δυο ,δεν βγαζει πουθενα για μενα αυτη η κοντρα ,παντα θα υπαρχει καποιος εκει εξω που θα σε περασει. Γι αυτο γνωμη μου ειναι παρτε ενα αμαξι που γουσταρετε και σας φτιαχνει ακομα και σταματημενο και μην ζοριζεστε ποιο σας περναει και πιο οχι ,οι αλλοι που θελετε να γινετε αρχοντες της ασφαλτου και μην σας περναει κανεις ,καλη επιτυχια και καλο κουραγιο:cheers:
θα προτιμούσα οποιοδήποτε απο αυτά τα αυτοκίνητα ακόμα και θέ μου σχώρα με άουντι,
απ'οποιοδήποτε non ///M bmw...όλες οι συμβατικές σειρές της bmw είναι απλά σκέτη
κοροιδία πλέον...πισωκίνητα που πρέπει να κάνει ολόκληρο το σύμπαν συνομοσοία για
να κάνεις μια σωστή μπάντα...έλεος. είναι άκρως μη βελτιώσημα και περιορίζονται μόνο
στο τι βγαίνει απο την ίδια την εταιρεία, για να βάλεις ένα μεγαλύτερο μοτέρ...
προσωπική άποψη πάντα, μιάς και τα πλαστικά για μένα έρχονται σε δεύτερη μοίρα...
όσο για τον τύπο με το σέατ, μαγκιά του αν ράβει Μ5 ή και βέυρον...στο κάτω κάτω,
γνωρίζει ο ίδιος τι θα προτιμούσε να'χει, και τί είναι καλύτερο. είναι το μόνο σίγουρο.
Γιατί φίλε, αν έχεις κάτι άλλο πρέπει να τη δικαιολογήσεις?
Ρε παιδιά, αν μιλάμε έτσι εμείς που έχουμε bmw, αυτοί που έχουν ferrari και lambo τι θα πρέπει να κάνουν? Να ζητήσουν να φτιαχτούν διαφορετικοί δρόμοι που να πατάνε μόνο αυτοκίνητα από 300.000 ευρώ και πάνω?
Να σου πω εγω ενα συμπερασμα; τρια λεον στο θρεντ με 200+ αλογα, διπλασια αποδοση.
Το Ν54 μεχρι ποσα τοχουν φτασει 440;
Μια χαρα ειναι ρε παιδια το σεατακι για τα χρηματα του. και σιγουρα πιο διασκεδαστικο απο ενα bmw στα ιδαι χρηματα
Για να αλλαξουμε και λιγο κλιμα, κανα βιντεακι θα δουμε??
Μαλλον δεν καταλαβες αυτο που'πα.......Απευθυνεται στον τροπο που σκεφτονται αυτοι που εχουν αλλη μαρκα και πασχιζουν να μας αποδειξουν οτι ειναι καλυτερο απο BMW....Για μενα ολα τ'αυτοκινητα εχουν το χαρακτηρα τους και τον αγοραστη τους.Πηρες φιλε μου σεατακι και το τουμπανιασες 500 αλογα??Με γεια σου,με χαρα σου,να το χαιρεσαι αλλα ν'αφηνεις κατα μερους τις συγκρισεις(δεν απευθυνεται σε σενα φιλε DriverM).Δεν αντεχω αλλο αυτους που πασχιζουν να δικαιολογησουν γιατι πηραν Seat,VW,Audi,Mercedes κτλ,συγκρινοντας τα με BMW.Στα π@π@ρι@ μας!
Δηλαδη οσοι δεν εχουμε //Μ BMW πρεπει να τα πεταξουμε?Σιγα ρε το προνομιο!Ενταξει τα 316-318 ειναι αναιμικα αλλα και μ'ενα 320 μπορεις να κανεις το κεφι σου.Το 330si θελει βελτιωσεις δλδ?Και το 335?Μ'ενα μπλοκε και μια αναρτηση τ'αμαξι γ@μει!Για να τα λες αυτα ευχομαι τουλαχιστον να το πηγαινεις το Μ οπως του αξιζει...μονιμως με το πλαι!
Aυτες ειναι δηλωσεις απο κατοχο BMW που παρ'ολα τα προβληματα που αντιμετωπισε με τη συγκεκριμενη φιρμα(φαινεται και απο την υπογραφη....)και προφανως λογο ατυχιας,ξερει οτι εχει στα χερια του ενα αλλου επιπεδου/κλασης ΟΧΗΜΑ!!!!thumb
Πραγματικα ξαφνιαστικα απο το ποστ σου φιλε μου....αλλα ευχαριστα!!!!:thumbsup:
Πραγματι δεν υπαρχει διλημμα,ουτε καν σκεψη για το ποιο ειναι καλυτερο,το μονο που ηθελα να μοιραστω μαζι σας ειναι η εμπειρια συνοδηγησης ενος πολυ δυνατου αυτοκινητου και την ιστορια του ιδιοκτητη που εφαγε ηττα απο //Μ5 κατι που δεν ειναι περιεργο........ αλλα οταν λεει οτι εχει 463 αλογα δηλ.μονο 44 αλογα λιγοτερα απο //Μ5 φυσικο ειναι να πιστευει οτι λογο βαρους,τουρμπο,...κλπ.εχει καποιες ελπιδες....αλλα ενταξει, οτι εχει ο καθενας το αγαπαει το πιστευει και οταν ερχεται η ωρα της αληθειας(πατημα) τοτε μονο καταλαβαινει που βρισκεται σε ολα τα επιπεδα,δυναμη,κρατηματα,κ� �π.
...παντως πολυ θα ηθελα να τον συναντησει ο δικος μας Στρατος να δει την δυναμη που μπορει να εχει και ενα βελτιωμενο BMW!!!...αλλωστε το ανεφερα οτι παρακολουθουσα το ταχυμετρο για να δω το ρυθμο που ανεβαιναν τα χιλ.και θυμιζε κατι τετοιο:
https://www.youtube.com/watch?v=-AUM...layer_embedded
Μα αυτο ακριβως λεω Αρη. Οτι εσυ που ξεκινησες το θρεντ, δεν εβαλες τετοιο διλημμα, απλά ανέφερες κάτι αξιοσημείωτο.
https://www.youtube.com/watch?v=IuJf...eature=related
δες ενα βιντεακι πως παει ενα vag στα αλογα που ειπε το παλικαρι πιο πανω!!!
οπως ειπαμε εξαρταται τι χρηματα μπορει να διαθεσει καποιος για αμαξι!!!
στα 30000 που παιρνεις ενα vag 300+ αλογα κουτα σε bmw παιρνεις 316!!
δεν εχω κατι με τα 316 αλλα μην τα ισοπεδονουμε ολα!!!
Στο manual mode εχουν ακριβως την ιδια ταχυτητα αλλαγων....
Στο αυτοματο εχω την αισθηση οτι το DSG ειναι καλυτερο αλλα και τα 2 τα οδηγησα πολυ λιγο στο αυτοματο ωστε να αποκτησω σαφη εικονα...
Φιλε με αυτο δυστυχως δεν απολαμβανεις οδηγηση...Μου δινει την αισθηση οτι τεμπελιαζω πισω απο το τιμονι και δεν εχω τον ελεγχο του...
Απλως πατας το γκαζι και πας....Και ακομα απεχω αρκετα χρονια απο τοτε που θα βαρεθω να οδηγω...
Εγω δεν εχω κατσει 2-3 χρονια σε Σεατ φορουμ μεσα για να'χω διαβασει και να ξερω πολλα περι "Λεον και βελτιωση του".
Στα 32 μου ομως σημερα, και με αυτα που ξερω τωρα, 1000 φορες καλυτερα θα παιρνα μεταχειρισμενο Μ3 (Ε46) στα 30Κ, παρά καινουριο Λεον με 7 χρονια εγγυηση.
thumb
Yπαρχει πραγματικα καποιος λογος,εκτος της εξωτερικης εμφανισης, να αγορασει καποιος Leon,το αντιγραφο του Golf, αντι να παρει το γνησιο Golf?
Δε με διακατέχει κανένα σύμπλεγμα ανωτερότητας ή κατωτερότητας Πάνο, ούτε αναφερόμουν συγκεκριμένα στις BMW. Αυτό που θέλω να τονίσω και που μάλλον δεν έκανα κατανοητό είναι η ματαιοδοξία εκείνων που πιστεύουν πως βελτιώνοντας ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορούν να σταθούν δίπλα σε ένα καθαρόαιμο σπορ όχημα. Σπορ οδήγηση δε σημαίνει μόνο 0-100 και 0-400.
Μα Βασίλη, για να το κάνεις να στρίβει, να φρενάρει και να είναι αξιόπιστο με 200% αύξηση ιπποδύναμης, τα χρήματα που έχεις δώσει σου αρκούσαν ν' αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο με pedigree. Και τονίζω πως δεν αναφέρομαι σε BMW απαραιτήτως. Το δε στρίψιμο είναι πρωτίστως θέμα οδηγού.
Να αναφερω ενα παραδειγμα πανω σε αυτο.....
Πριν 1-1μιση χρονο ειχα διαβασει σε ελληνικο περιοδικο βελτιωσης για ενα βελτιωμενο Golf V...
Ηταν ανεβασμενο στα 300+ αλογα με 18αρες,4πιστονα Brembo και διαφορα αλλα....Συνολικα το αυτοκινητο ειχε κοστισει 30000 η αγορα και 24000 η βελτιωση...Με 54 χιλιαρικα αγοραζες μια καλα εξοπλισμενη 135i M-Sport και
κουμπωνες και ενα Procede για καμποσα αλογα παραπανω...
Και κυκλοφορουσες με ενα κουπε BMW,οχι ενα hatchback VW....