Stamatis mobile care
Printable View
Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο ευδαιμοΝίας που με διακατέχει τις τελευταίες δεκαετίες, πηγαίνοντας την Παρασκευή στο χωριό μες στην τρελή χαρά κ μες τη μέση του πουθενά - νύχτα (κοντά στο χωριό του ΦάΝη) έπεσα σε κρατήρα με αποτέλεσμα το λάστιχο να σκιστεί στα πλάγια. Ούτε ραν φλατ δεν θα την έβγαζε καθαρή πιστεύω.
Αφου η αγαπημένη μας εταιρία δεν εφοδιάζει τα 90άρια με ρεζέρβα και έχοντας 18άρια λάστιχα ερωτώ: Αυτό κάνει για το αμάξι;
Αν όχι τι άλλες λύσεις έχω - αν υπάρχουν που ενδεχομένως αγνοώ;
ps: Κιτ αφρού έχω αλλά όπως αποδείχθηκε δεν είναι αρκετό.
:thanks:
Πολύ καλή φάση η ρεζερβούλα.
Πολλά ίσως τα 200 αλλά δεν ξέρω γενικά πόσο έχουν και πόσο τις βρίσκεις.
Άσε που... είναι αλουμίνιο?!?
Το θέμα είναι μπαίνει σε εμένα που φοράω (από μαμά) 18άρια;
Και στον χώρο αποσκευών που μπαίνει; (εκτός απ το προφανές :D )
Kανονικά, πρέπει να μπαίνει. Λες, ξέρω γω, να έχεις θέμα με δαγκάνες φρένων η κάτι τέτοιο?
Δε νομίζω.
Πρόβαρε την μια μπροστά να είσαι σίγουρος στο κάτω κάτω.
Τώρα στο πορτ παγκαζζζ... Δεν κατέω. Έχει φόλα απο κάτω?
Άσε φάγαμε φόλα.
Οι άνθρωποι είχαν την εξαιρετική και ευφάνταστη επινόηση να τοποθετούν τον τροχό στο κέντρο του (ήδη ευρύχωρου) πορτμπαγκάζ δεμένο με ιμάντες.
Το δε πλήρες σετ κοντεύει τα 300 ευρώ (γάντια, γρύλλοι, σάκος, κλπ).
Το να το προβάρω δεν αποτελεί λύση διότι που να τον βρω;
Ο τροχός είναι 17' αλλά στο realoem το δίνει για το si κ πάλι όμως έχω αμφιβολίες.
Μάλλον θα ρωτήσω σε κάποιο συνεργείο (που δεν θα γνωρίζουν).
εγω εχω ρεζερβα (στο γκαραζ παντα να μη λερωθει).
Λογω τανκ αεριου δεν εχει χωρο να μπει οποτε και τις 2 φορες που εμεινα απο λαστιχο πηρα οδικη,μεσα σε 1 ωρα περιπου με πηγε σε κοντινο βουλκανιζατερ και εκανα αλλαγη στο λαστιχο. Ουτε μπαλωματα, ουτε τπτ.
Η αληθεια βεβαια ειναι οτι εχω στο πορτ παγκαζ ενα τετοιο κιτακι με κομπρεσερ αλλα δε το εχω χρησιμοποιησει ακομα.
https://www.eurocarparts.com/images/.../539771440.jpg
λαστιχο εχω παθει σε νησι τα παλιοτερα χρονια με αλλα αυτοκινητα οπως ρενω19, ρενω μεγκαν1, πεζω 307 ενω το μεγκαν2 μου την γλυτωσε χαχα..(πολυ γαλλια επεσε) κ με ολα εγινε μονο 1 φορα βασικα.
ολες τις φορες το αλλαξα μονος εκτος απο μια που μου την επεσαν κατι γνωστοι κ δεν με αφηναν εμενα γτ το ειχαν βρει παιχνιδι..
η ε90 ειχε ρανφλατ αλλα πλεον φοραει νορμαλ ελαστικα ενω εχω 2 μεγαλους αφρους κ ενα κομπρεσερ αερα.
Πάνο το si έχει 300mm δίσκο μπροστά οπότε παίρνει και 16άρα.Αυτή η ρεζέρβα είναι 17άρα οπότε είσαι κομπλάν.Που να δεις το Volvo S60 :th_Laie_67-1: Το παρήγγειλε το αφεντικό μου με ρεζέρβα και όταν άνοιξε το πορτμπαγκαζ είπε στον πωλητή "σίγουρα μου κάνεις πλάκα έτσι" :hystericalbs1::hystericalbs1:
Στο ήδη μικρό πορτμπαγκαζ του Volvo πέτεξαν μια κούτα μέσα και τώρα δεν παίρνει ούτε δυο βαλίτσες!!
https://www.flyvolvo.com/S60_Raised_Floor.jpg
Εγώ προσωπικά θα έπερνα μια ανάγκης θα την έβαζα σε σάκο ραμένο με δυο λωρίδες βελκρο από κάτω για να κολλάει στην μοκέτα και να μην κόβει βόλτες και θα την έβαζα στην άκρη πίσω όσο γίνεται :original:
Εγώ επειδή την πάτησα 2 φορές αγόρασα ζάντα και λάστιχο 17 " και τέλος το πορτ μπαγκαζ...
Αν την θέλει κανείς του την δίνω.
Με το ρεζερβουαρ του lpg εγω εχω αφησει την ρεζερβα αναγκης σπιτι μονο για ταξιδια την φορτωνω.
Την πατησα ενα βραδυ καθως σκιστηκε ολο απο μεσα και δεν θα βοηθουσε ουτε το κιτακι του αφρου.
Οδικη και αλλαγη,αν ηταν απλα καρφι θα το αλλαζα αν βοηθουσε η συνοδηγος:whistle:
Απο τοτε εδιωξα την συνοδηγο με γκαντεμιασε:thumbsup::shok::thumbsup::t humbsup:
Kαι να την είχες στο αμάξι πάλι δεν θα μπορούσες να την αλλάξεις με τα καταραμένα μπουλόνια :D :p
Oπότε πέτα την, σου πιάνει χώρο κιόλας στο γκαράζ :th_Laie_67-1: :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:
Υ.Γ Αφιερωμένο για τότε που με κοροιδεύατε :devil2::pimp: :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:
Αν ρωτήσεις στο συνεργείο θα σου πουν ότι το αερόκλειδο είναι αυτόματο. :winkcool:
Αν τους ρωτήσεις αν ξέρουν ότι από κάτω έχει 3 σκάλες δεν το ξέρουν,επίσης πιστεύουν ότι το αερόκλειδο δεν είναι ασφαλές και έτσι σφίγγουν ένα γύρο ακόμα με μια προέκταση που τριπλασιάζει τη ροπή...:facepalm:
Αυτό με τα μπουλόνια που λένε τα παιδιά είναι το χειρότερο, εγώ στο 92αρη για να λύσω τους πίσω τροχούς για να βάλω τους αποστάτες με σκέτο σταυρό δεν γινόταν με τπτ, έβαλα σωλήνα για να μπορέσουν να λύσουν γιατί ευτυχώς ήμουν σπίτι αν πάθαινα λάστιχο εκτός θα είχα θέμα.
κι εγω ετσι ακριβως την πατησα με τα πολυ καλα σφιγμενα μπουλονια απο το "αυτοματο" αεροκλειδο...στο τελος αγορασα προεκταση γαι το κλειδι μου...
και κατεληξα να σπασω 2 μπουλονια στην ιδια ζαντα :whistle: :thumbsdown:
Γι' αυτό το να είσαι τριψήφιος μετράει, πατάς πάνω στο κλειδί και λασκάρουν όλα τα μπουλόνια :hystericalbs1:
Ετσι με την χαραδρα εξω:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Την τελευταία φορά που ήμουνα σε ένα φίλο μου που έχει βουλκανιζατέρ κολλούσε παξιμάδια πάνω στα ασφαλείας σε ένα land cruiser για να τα λύσει. Στον προηγούμενο που του είχε πάει ο άνθρωπος να αλλάξει λάστιχα, του κούρεψαν τα ασφαλείας με το αερόκλειδο...και στους τέσσερις τροχούς.
Εγώ στο πορτμπαγκάζ έχω το tyre mobility set της bmw εδώ και 7 χρόνια δε μου χρειάστηκε, αλλά το κοφλεράκι είναι πολύ εξυπηρετικό όταν θέλω να φουσκώσω το ποδήλατο!!
Λοιπόν το ανταλλακτικό είναι το Nο: 36112159860 και περιλαμβάνει πολλά (γάντια, γρύλλο, τσάντα, ιμάντες, κλπ)
https://www.realoem.com/bmw/diagrams/x/f/476.png
Όπως λέει κ ο Νίκος αφού είναι 17άρα λογικά δεν έχω πρόβλημα. Αυτό είναι που ήθελα να σιγουρευτώ.
Το κακό είναι ότι χάνω τεράστιο μέρος του πορτ μπαγκάζ αφού κάτω από το δάπεδο έχει ένα μισοφέγγαρο κ δεν χωράει όλη η ρόδα!
Μαρκ για δώσε ίνφο, τι είδους ρόδα αγόρασες; Είναι από το κιτ της bmw ή κάτι ανεξάρτητο; Έχεις κ τα παρελκόμενα;
:thnx:
Η αλήθεια είναι...εξαρτάται από το αυτοκίνητο και το βάρος της ρόδας....
Οπότε...
Όταν είχα το Opel Corsa 1.4 Si Joy και αφού είχα την φαεινή ιδέα να τραβήξω το καρφί που είχε πατήσει... :shok: το λάστιχο έγινε πίτα και αναγκάστηκα να αλλάξω για πρώτη φορά λάστιχο στη ζωή μου το 1996. Μια χαρά...κανένα πρόβλημα καθότι η ροδούλα ήταν ελαφριά και μπορούσα να την σηκώσω... Ευτυχώς ήμουν και 1 χλμ από το σπίτι μου στην Αθήνα
Άλλο τώρα...με το Rover 214i πήγαμε με μια συνάδελφο και μια φίλη της σε χιονοδρομικό κέντρο ένα Σάββατο και όταν γυρίσαμε στο πάρκιν, το ένα λάστιχο ήταν πίτα.... Κανένα πρόβλημα εν έτει 1998. Πάλι εγώ το άλλαξα και εκείνες με κοιτούσαν... :whistle: Κι εδώ ελαφριά σχετικά η ρόδα.
Όταν βέβαια πήρα το E36 BMW 316i με το 205 πέλμα... ασήκωτο, αλλά ποτέ δεν χρειάστηκε, καθότι τα καρφιά έμεναν και δεν έχανε αέρα, οπότε κατευθείαν στο βουλκανιζατέρ και επισκευή.
Με το Jaguar XJ και 235 πέλμα, ούτε καν ονειρεύομαι να σηκώνω την ρόδα...εδώ οι τεχνίτες που αλλάζουν τα λάστιχα του αγκομαχούν...
Οπότε νομίζω απάντησα...:popcorn: