Το clio v6 ειναι οτι πρεπει για πιστα!!!μικρο,δυνατο και ευκινητο!!!ειδικα αν ειναι αγωνιστικο!!!
Printable View
Το clio v6 ειναι οτι πρεπει για πιστα!!!μικρο,δυνατο και ευκινητο!!!ειδικα αν ειναι αγωνιστικο!!!
Στις ευθειες καπως τον πλησιαζα ,αλλα στις στροφες χανοταν! Στριβει απιστευτα..
βασικά το συγκεκριμένο clio, έφαγε κάτι ψ@λίδι@ τρελά όμως απο τον μιχάλη
με το boxster, που θα το θυμάται για όλη του την ζωή...απο την λύσα του, του
έφυγε και κάνα δυο φορές.
το συγκεκριμένο αμάξι, είχε φύγει αρκετές φορές απο τον δρόμο, και αρκετές φορές
στα φρένα, ντουμάνιαζε τον τόπο απο την καπνίλα που έβγαζαν τα λάστιχα...υποθέτω,
πως οι σχέσεις του σαζμάν δεν πρέπει να είχαν την κατάλληλη κλιμάκωση για να τρέξει
μέσα στην πίστα των σερρών. η δική μου λογική λέει πως στα κατεβασίδια, οι τροχοί
μπλοκάριζαν τρελά, σαν να τραβάς χειρόφρενο ένα πράμα...έχει και το μοτέρ του πίσω,
πράγμα που το κάνει ακόμα πιο απότομο στις κινήσεις του...αν φορούσε κάνα σαζμάν
όπου η πρώτη βγάζει καμμιά κατοστάρα χιλιόμετρα και κάθε επόμενη ταχύτητα βγάζει
20 - 30 χιλιόμετρα, τότε αυτός αν έχει πχ τετάρτη με 160 χιλιόμετρα και κάνει κατέβασμα
στα φρένα πρίν πέσουν τα χιλιόμετρα του, τότε η τρίτη έχει μπλοκάρει, μιάς και είναι είδη
πάνω απο τα χιλιόμετρα που σπάει η ταχύτητα...εγώ πιστεύω πως αν είχε το συγκεκριμένο
λίιιιιιιιγο πιο μακρυά τρίτη, γιατί αυτή είναι και η ταχύτητα για αυτήν την πίστα που πάντα
σε φρενάρει σε ένα εξατάχυτο κιβώτιο, το αμάξι θα ήταν απλά τέλειο...απο εκεί και πέρα,
ο οδηγός σε κάποιες στροφές, θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στην δύναμη των φρένων
που δεν είναι και ότι καλύτερο...κατά τα άλλα, το ρενάκι ήταν άκρως πορωτικό...
Επειδή τον τελευταίο καιρό έχω συχνή επαφή με πισωκινητο κεντρομηχανο, ένα mg tf , έχω να πω ότι είναι αρκετά διαφορετικό Απο την κλασική διάταξη που έχουμε συνηθίσει . Είναι πιο απότομα και δυστροπα στο όριο. Σαφώς και τα συμπεράσματα μου δεν είναι τόσο ασφαλή αφού βασίζονται σε ένα και μόνο αυτοκίνητο , αλλά επιβεβαιώνει την θεωρία των κεντρομηχανων και της συγκεντρωμενης μάζας
Aσε τον ανοδηγητο εχει αυτο το κωλοπραμα...δε παλευεται.
Πιστευω οτι και να γινεις φιλος με αυτο το πραμα καποια στιγμη θα στην επαιξει...και θα στην επαιξει πολυ ασχημα ;)
Ε γραψε τιποτα για την εμπειρια αυτη ντε!!! Με το τσιγκελι θα στο βγαλουμε!!!
Παντως στο βιντεακι πας πολυ ομορφα.
Εχεις παρα πολυ σωστο ελεγχο του μοτερ σου και δεν το πνιγεις.
Απλωνεις υπεροχα μετα απο καθε apex και μενεις στο ρυθμο σου χωρις να χανεις ταχυτητα
Απολαυστικο το βιντεο και πιστευω σταθηκες πολυ καλα πισω απο την κουνελοπουτσα το clio!
Ευγε λαμπρε μου νεε!!!:thumbsup:
σε τι χρονους παιζει μανο το csl?
Το CSL παιζει στο 1:30-1:32
Ο Μανος στο 1:38 +:devil2:
Αλλα παντα κατι φταίει...
Την μια ειναι ο δισκος....Την αλλη τα λάστιχα...Την παραλλη οι αναρτησεις....το κάθησμα...η πιεση των ελαστικών....τα μπουζι....τα φρενα....το διαφορικό...
Η αληθεια ομως ειναι οτι δεν φταίει ποτε ο Μανος
χιχιχιχιχιχι
ελα ρε συμπεεεεεεεε, μην τον πονεσεις πολυ !!!
λέω να εκμεταλευτώ το γεγονός ότι θα έχω στο αμάξι μου την διάσημη τηλεμετρία, του
διάσημου ρεκορντκαρ της κύπρου...απο αυτό και μόνο έχω αβαντάζ σε σχέση με το μάνο.
Στοκ csl με ημισλικ πολυ δυσκολα κατω απο 1.34
Το Μ3 εχει απο 1.35 και πανω.
Το καλυτερο μου ειναι 133.2 αλλα οχι στοκ.
Σεφακο εχεις δικιο ...ολα τα αλλα φταινε ...εγω ποτε!
Να πουμε παιδια (Μανο...) τι χρειαζεται ενα "πολιτικο" αυτοκινητο για να μπαινει 2-3 φορες το χρονο σε πιστα οπως τις Σερρες, να κανει 10-20 γυρους καθε φορα και να αντεχει ?
Υγρα φρενων ?
Σινεμπλοκ κλπ αναρτησης αντεχουν ?
Λαδια μοτερ, ιδια με τα καθημερινα ?
Εκτος απο ρυθμισεις δηλαδη, τι υλικα χρειαζομαστε στο αμαξι μας να την παλεψει στην πιστα και να μην ερθει σπιτι με την ΕΛΠΑ ??
αυτά που την ακούν άσχημα, είναι τα λάστιχα και τα τακάκια...
αναρτήσεις - συνεμπλόκ, τρώνε και αυτά το ζόρι τους, αλλά δεν διαλύονται το ίδιο
με τα παραπάνω δύο. γενικά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, αλλά το ότι
υπάρχουν φθορές, υπάρχουν. επίσεις, καλό είναι να γίνεται μια αλλαγή λαδιού μετά
την πίστα, αν η θερμοκρασία του ανέβει απο 125 βαθμούς και πάνω...λόγο υψηλής
θερμοκρασίας, το λάδι χάνει αρκετά την αρχική του σύσταση. όσο για τα πρώτα που
έγραψα, τα λάστιχα με σωστό σεταπ, μπορεί να βγάλουν αρκετές γύρες, να δώσουν
καλύτερο αποτέλεσμα, και να μην χρειαστεί να τα πετάξεις μετά απο μια επίσκεψη...
τα τακάκια, μπορεί κάποιος να βάλει σκληρότερα, πράγμα που θα έχει επίπτωση στον
δίσκο...πάντως η πίστα, γενικώς είναι κάτι που αξίζει για κάποιον που γουστάρει την
οδήγηση στο όριο και γενικότερα αν είναι φίλος της αυτοκίνησης.
μια επίσκεψη την συνιστώ ανεπιφύλακτα...
Μια τετράδα λάστιχα , κατα προτίμηση με ζάντες για ευκολία.
Τα υπόλοιπα ανάλογα τι θα κανείς μέσα στην πίστα , αν έχεις σκοπό να κυνηγησεις το χρονόμετρο καλό θα ήταν να έχεις καλά υγρά , σωληνακια και τακακια...
Ίσως βέβαια κάτι Απο αυτά να εγκαταληψει ... Μπορεί νακαψεις τα τακακια ή να βραζεις τα υγρά . Όπως και να έχει ένας έλεγχος πριν και ένας μετά νομίζω δεν παει χαμένος.
Προϋπόθεση να έχεις το αμάξι συντηρημενο ευθυγραμισμενο κλπ για να ευχαριστηθεις κιόλας
Μια τετράδα λάστιχα , κατα προτίμηση με ζάντες για ευκολία.
Τα υπόλοιπα ανάλογα τι θα κανείς μέσα στην πίστα , αν έχεις σκοπό να κυνηγησεις το χρονόμετρο καλό θα ήταν να έχεις καλά υγρά , σωληνακια και τακακια...
Ίσως βέβαια κάτι Απο αυτά να εγκαταληψει ... Μπορεί νακαψεις τα τακακια ή να βραζεις τα υγρά . Όπως και να έχει ένας έλεγχος πριν και ένας μετά νομίζω δεν παει χαμένος.
Προϋπόθεση να έχεις το αμάξι συντηρημενο ευθυγραμισμενο κλπ για να ευχαριστηθεις κιόλας
ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ!
και χωρις αυτα σε εχω για πλάκα...
https://www.youtube.com/watch?v=6Kpdnh3Uh6U
:whistle::whistle:
στην daytona κύπρου που είναι για παιδάκια, μπορεί...
στην πίστα των σερρών που είναι για πιο μεγάλους,
έχει να φάς πολά ψωμιά ακόμα για να κοντράρεις το
φαβορί της κρήτης!!!εκτός και αν έρθεις το άλλο σκ
για να μας αποδείξεις το αντίθετο...:whistle::whistle:
μέχρι τότε, αυτό το βίντεο θα σε επισκιάζει...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
χαχαχαχαχα...ξέρω ξέρω. τώρα θα πάρει τον κρητικό
και θα του τα πρίξει...καλά ρε μλκ ακόμα δεν το έχεις
κατεβάσει αυτό το κ@λοβίντεο???χαχαχαχαχαχα:th_ Laie_67-1:
Για να συνοψισουμε:
1. Λαστιχα ημισλικ
2. Τop mounts μπροστα (για να προστατευσουμε τα εμπρος λαστιχα)
3. Πιο σκληρα τακακια, ειδικα τα εμπρος
4. Σωληνακια φρενων υψηλης πιεσης
5. Υρα φρενων με υψηλο σημειο βρασμου
6. Πυροσβεστηρας χειρος τοποθετημενος κοντα στον οδηγο
7. Γεωμετρια προσανατολισμενη για χρηση πιστας
8. Κρανος κατα προτιμηση κλειστου τυπου (οχι ληγμενο)
9. Γαντια
Ρε Κρητικε, αμα σε πιστα του ενος χιλιομετρου σου εριξα 2,5 δευτερα στις Σερρες που ειναι 3 χιλιομετρα πιστα θα σου ριξω (3Χ2,3) 7,5 δευτερα λογικα.
ps. συμπε, το δικο σου το οικοπεδο που ειναι ρε ?????????Το εσβησες κουφάλα?? Ητανε και ωραιο γωνιακό απ οτι εμαθα...
p.s.2. Οσοι εχετε αυπνίες βαζετε το βιντεο αυτο. Ειναι πιο αργος και απ το Replay. Θα σας παρει ο υπνος σιγουρα.
https://www.youtube.com/watch?v=dJhjf4kPAWU
χιχιχιχιχι
Παμε λιγο μαθημα :original:
ΠΟΥΛΑΜΕ ΑΡΓΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ , ΟΧΙ ΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ
Για να επιταχυνω απο τα 60km/h στα 90 θα χρειαστω 50 μετρα
Για να επιταχυνω απο τα 120km/h στα 150 θα χρειαστω 150 μετρα
Αν πουλησω μια γρηγορη στροφη, πχ Κ13 Σερρες, θα χρειαστω περισσοτερα μετρα/χρονο να καλυψω ωστε να πετυχω την ιδανικη ταχυτητα στην ευθεια που ακολουθείται απο τη στροφη .
Αν πουλησω αργη στροφη ο χρονος που χρειαζεται για να πιασω τα ιδανικα χλμ ειναι ελαχιστος
ΟΔΗΓΑΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ
Με αυτο το τροπο εχουμε ΠΑΝΤΑ περισσοτερα km/h στο apex μιας γρηγορης καμπης.
Εδω συγκρινω δυο διαφορετικες προσεγγισεις στη Κ13 Σερρων με ιδια specs του αυτοκινητου μου.
Με σκουρο μπλε ειναι η γωμετρικη χαραξη (apex στη μεση) και τοποθετηση μεσοαριστερα στην εξοδο.
Με κοκκινο ειναι late apex και τοποθετηση μεσο δεξια στην εξοδο.
Προσεξτε τη διαφορα ταχυτητας πριν τη Κ14. Επισης μεγαλη διαφορα στην τελικη της ευθειας επειδη πουλησα τη Κ14, τη πρωτη καμπη στο συμπλεγμα στροφων πριν την μεγαλη ευθεια.
https://img853.imageshack.us/img853/3818/k13serres.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Θεωρητικα αν απομονώσουμε καποιες στροφες και τις οδηγησουμε γεωμετρικα θα πετυχουμε καλυτερο χρονο στα συγκεκριμενα τμηματα. Ομως στη πιστα ολες οι στροφες συνδεονται με ευθειες και ο τροπος που πρεπει να στριβουμε εχει να κανει με το ΤΙ ταχυτητα πρεπει να πιασουμε στις ευθειες. Το πρωτευον ειναι η ταχυτητα στις ευθειες και οχι στις στροφες.
Συμπερασματικα
Η Κ5 δεν ειναι τοσο αργη οσο φαίνεται. Αν ειναι να πουλησω στροφη, αυτη θα ειναι η Κ6 , δηλαδη η πρωτη στο S. Ειτε εχω στη Κ6 ταχυτητα εισοδου 90 ειτε 95 , δε θα επηρεασει τη τελικη πριν τη Κ10.
Οσο για τη Κ13 πιστευω να σε καλυψα με τη τηλεμετρια.
ίσα μωρή κατίνα. ο συμπέ δεν καταλαβαίνει απ'αυτά τα αδερφίστικα. όταν μπαίνει πίστα, μπαίνει με την εντολή destroy all...
xaxaxaxaxa!!!
Μανωλιο, αμα το λες και το μελετησες παω πασο.
Αν και για την Κ5 εχω λιγες αμφιβολιες αφου νομιζω ειναι η πιο αργη στροφη της πιστας.
Στην Κ5 κανω late apex , βγαινω μεσοαριστερα και μετα παω ακριβως μεση για εισοδο Κ6.
Εσυ τι προτεινεις? Να βγω μεση αμεσως? Αν ειχα 500 αλογα θα το εκανα :original:
Στο 2,09 στο βιντεο δεν εισαι τοσο μεσοαριστερα στην εξοδο της Κ5.
Γι αυτο ρωτησα Λου.
Έτυχε....
Με σκεφτοσουνα και ησουν αφηρημενος λουγκρα??