Μην κανεις μετατροπή , οτι σου ειπε ο Yama
Printable View
Μην κανεις μετατροπή , οτι σου ειπε ο Yama
Το τεκμήριο πως υπολογίζεται στην μετατροπή;
Σε συμφέρει; μπορείς να το δηλώσεις;δεν είναι πάνω από 25%?
Ο Ν52Β25 είναι 2.497 κ.ε.
Ο Ν54Β30 2.979.
Αν τα υπολογίζω σωστά το 25% παραπάνω είναι 624.25 κ.ε.
Οπότε προσθέτοντας το τώρα με το μετά είμαστε στα 3.121,25 .....άρα δήλωση γιοκ ;;;;;
Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος:shok:
Τι εννοεις ''γιοκ''??Αφου ειναι στα 2979,τοτε εισαι μεσα στα ορια του 25%,αρα δηλωνεται κανονικα....το προβλημα ειναι μονο οτι ξεπερνας την ιπποδυναμη πανω απο 25%,(απο 218 στα 306),αλλα δεν νομιζω να εχεις θεμα με εναν καλο διεκπεραιωτη....Παντως τετοιες εποχες,δεν αξιζει η μετατροπη.....βγαλε τα εξτρα απο το αμαξι σου και παρε ενα γνησιο 335 και του βαζεις τα πραγματα μετα......
Αυτό με την ιπποδύναμη θεωρώ δεν παίζει ρόλο.
Σε προηγούμενο αυτοκίνητο που από 180 είχε φτάσει 490 σε σχετική ερώτηση σε ΚΤΕΟ μου απάντησαν ότι το πρόβλημα είναι η αλλαγή κινητήρα και όχι η ιπποδύναμη.
Όσον αφορά το 25% για να καταλάβω..ο τελικός κυβισμός δεν υπερβαίνει σε επιπλέον ποσοστό τον αρχικό;;;
Άσε τους υπολογισμούς και μην κάνεις μετατροπή,κρατά τα λεφτά σου και πάρε άλλο αυτοκίνητο 335 η ότι άλλο σου αρέσει.Αφου θα το δηλώσεις κιόλας μελλοντικά σαν μεταπώληση θα είσαι ο πάτος τιμολογιακα.
Με 9.000 χιλιάρικα φερνεις 335 απο Βουλγαρία περνεις οτι χρειάζεσαι το υπόλοιπο το πουλάς σαν ανταλλακτικά συν αυτα που θα βγάλεις απο το αμαξι σου και το τελικό κόστος το υπολογίζω κατω απο τα μισα τελικώς
Αλλα η ποιο σωστη λύση ειναι ανταλλαγή με 335 και μικρή η διάφορα απο μέρους σου
Sent from my iPhone using Tapatalk
Εφόσον το συγκεκριμένο πλαίσο φόραγε το συγκεκριμένο μοτέρ γίνεται κανονικά η δήλωση του μοτέρ- και εννοείται έχεις τιμολόγια κλπ.
Απο τις συζητησεις που εχουμε κανει εδω μεσα και εχοντας κανει και ο ιδιος μετατροπη το 25% πρεπει εκτος του κυβισμου να ειναι και 25% σε ιπποδυναμη ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω.
Τελικά η απόφαση έχει παρθεί και αύριο το πρωί το αμάξι θα πάει Κόρινθο σε εξειδικευμένο συνεργείο BMW για την μετατροπή.
Ενώ αρχικά είχε βρεθεί σετ από 335ι μοντέλο του 2007 με 117.000 χλμ. τελικά τελευταία στιγμή βρέθηκε κινητήρας με χειροκίνητο 6άρι σαζμάν από 135ι μοντέλο του 2011 με 37.000 Ν54Β30 με τα 340 άλογα , φυσικά με κάποια σχετικά μικρή οικονομική επιβάρυνση.
Όσον αφορά διαφορικά, πίσω άξονα κ.λ.π αυτά θα είναι της σειράς 3 για να μην αλλάξει το βήμα του αυτοκινήτου.
Επιπροσθέτως θα μπεί FMIC της WAGNER, φιλτροχωάνες , εξάτμιση φουλ από νταουν παίπς και τέλος πρόγραμμα.
Στόχος να πιάσουμε τα 400 τροχό.
Καλή μου επιτυχία λοιπόν:original:
Άντε με το καλό! :thumbsup:
:worthlesswithoutpic
Καλή επιτυχία!
Θες μπλοκέ με τόση ροπή και άλογα 100%!
Καλή επιτυχία
Το 135 του 11 ήταν με διπλό η μονοτουρμπινο;
Της Wagner το ic δεν μπαίνει εργοστασιακά θέλει λίγο κόψε ράψε στη βάση θα σου πρότεινα forge.
Καλή επιτυχία. Θα σου πρότεινα να το αφήσεις για αρχή μαμά μπορεί να σου αρέσει.
Το μοτέρ είναι με διπλό τούρμπο.
Για fmic το έχω τσεκαρει στο internet για τοποθέτηση.
Θέλει κόψιμο μια πλαστική τραβέρσα χαμηλά πίσω από προφυλακτήρα.
Εγώ προτείνω όταν τελειώσεις με το καλό να το πας μια βόλτα μαμά και αργότερα κάνεις ένα remap (τα παιδιά δεν φεύγουν από κει χαχαχαχα) .
Για fmic δεν νομίζω να σου χρειαστεί,ουτε dp γιατί θα βγάλει θόρυβο το εργαλείο πρόσεξε το...
Στο αμάξι θα μπουν το fmic οι χωάνες και η εξάτμιση και τέλος το πρόγραμμα.
Οπότε κάποιες μέρες θα το έχω στα χέρια μου να το μάθω καταρχήν και μετά θα πάω για το μπουμπούνισμα.
Όσον αφορά την εξάτμιση θα τοποθετηθεί σε φίλους επί της Θηβών .
Αυτό που θα ζητήσω είναι ο θόρυβος να βγαίνει στα δεδομένα της m3 ....είδωμεν:whistle:
Φίλε mark επειδή ξέρω τον εαυτό μου τα βάζω από τώρα να τελειώνω.
Και επειδή με παραξέρω έχω ακόμα στο μυαλό μου το μονοτούρμπινο που είχε στο συνεργείο σήμερα με σαλιγκάρι 3582.
Άλλο πράγμα:shok:
Αν μπορέσεις μάθε αν είχε αλλαχτεί η υψηλής γιατί τσούζει λίγο
Έχω διαβάσει του κόσμου τα ποστ στο διαδίκτυο.
Πράγματι το μοτέρ αυτό πάσχει στην αντλία υψηλής και σε κοψίματα που κάνει με πρόγραμμα τα οποία λύνονται κατά μεγάλο ποσσοτό με ψυχρώτερα μπουζί.
Λένε κάποιοι ιδιοκτήτες, κυρίως του εξωτερκού, ότι στα παραγωγής από 2011 και μετά αυτό με την αντλία υψηλής λύθηκε....τι να πω ...το γνωρίζω και θα το τσεκάρω.
400 άλογα ρόδα με αυτά που αναφέρεις δεν θα τα δεις ποτέ. Αν τα δεις άλλαξε δυναμομετρο.
Το μοτέρ βγάζει στοκ 275-285 άλογα ρόδα. Για να δεις 400 σημαίνει ότι ονομαστικά θα έχει 450 με 460. Οι μαμά τουρμπίνες δεν φτάνουν για τόσο.
Στα λέω φιλικά τα βήματα που πρόκειται να κανείς τα έχουν ήδη κάνει άλλοι και αυτά τα νούμερα δεν βγαίνουν.
Αν επιτρέπεται προγραμμα για που σκέφτεσαι;
Εδώ και μια εβδομάδα το αμάξι είναι στα χέρια μου.
Τελικά τοποθετήθηκαν:
Μοτέρ Ν54Β30 από Ε82 1M B-TURBO ονομαστικής ισχύος 340 ίππων ( σύμφωνα με το τιμολόγιο αγοράς από Γερμανία με 38.000 χλμ.)
Σαζμάν εξάρι από Ε81 135 Μ
Διαφορικό πίσω άξονας από Ε92 335
FMIC της WAGNER
Εισαγωγές
Φουλ εξάτμιση de cat με απολήξεις AKRAPOVIC
Πρόγραμμα με πίεση υπερπλήρωσης 1.3 bar η οποία πέφτει στα 1.1 bar.
Όλο το project (τοποθέτηση,πρόγραμμα)έγιν σε εξειδικευμένο συνεργείο BMW στην Κόρινθο.
Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι πέραν των προσδοκιών μου.
Η μεγάλη ταλαιπωρία αφορούσε τις καλωδιώσεις μιας και το σκαρί είναι μοντέλο του 2006 και έπρεπε να ταιριάξει αυτή του 2011.
Οπότε όπως καταλαβαίνεται άλλη CAS και πάει λέγοντας.
'Ολα λειτουργούν κανονικότατα.
Κατά την πορεία μας βγήκαν δύο ζημιές.
Η πρώτη αφορούσε τα λάστιχα που φόραγε το αμάξι.Η ζημιά ήταν στα πίσω μιας και είχε αρχίσει να αποκολλείται στην εσωτερική πλευρά το σημείο ένωσης πέλματος με πλαινό. Κατα τον μηχανικό κύρια αιτία ήταν λάθος σύγκλιση κατά την ευθυγράμμιση.
Η δεύτερη είχε να κάνει με την μετάδοση.Από την πρώτη δοκιμή είχαμε έντονο πατινάρισμα.
Αλλάχτηκε δίσκος πλατό ρουλεμάν και τρόμπα συμπλέκτη το κόστος των οποίων καλύφθηκε από μηχανικό.
Το μόνο που μένει είναι το καντράν από 335 ( μπορεί και από m3) , μια αλλαγή λαδιών και μια ευθυγράμμιση.
Σύμφωνα με τον προγραμματιστή το αμάξι παίζει κάπου στα 390-400 τροχό, κάτι που θα διαπιστώσω με δυναμομέτρηση αφού στρωθεί δίσκος.
Στο δρόμο πηγαίνει απίστευτα ωραία.
Φορτώνει από 1.500 στροφές και δίνει μέχρι κόφτες.Ούτε κομπιάσματα ούτε δισλειτουργίες.
Πραγματικά δεν το περίμενα έτσι...:thumbsup:
Προς διαχείριση....δεν ξέρω τι έγινε και δημοσιεύθηκε το μισό μου ποστ...
Συνεχίζω λοιπόν....όπως προείπα όλο το project το ανέλαβε εξειδικευμένο συνεργείο της BMW στην Κόρινθο.
Το αμάξι δεν το περίμενα έτσι.
Δύναμη παντού χωρίς κομπιασματα χωρίς καμία δυσλειτουργεια.
Σύμφωνα με προγραμματιστή είμαστε στα 390-400 τροχό.
Κάτι που θα διαπιστωθεί σύντομα.
Αν επιτρέπετε τι κοστίσε ?
Θα μου επιτρέψεις να μην πω τιμή μιας και υπάρχει φιλική σχέση με μηχανικό.
Πάντως δεν πήγε και λίγο:whistle:
Μερικές φωτογραφίες από την μετατροπή!https://www.bmwfans.gr/forum/images/...cafa73bf-1.jpghttps://www.bmwfans.gr/forum/images/...162ed735-1.jpghttps://www.bmwfans.gr/forum/images/...c85d5f30-1.jpghttps://www.bmwfans.gr/forum/images/...0ff72a4a-1.jpghttps://www.bmwfans.gr/forum/images/...af5bab1a-1.jpg
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και μια από τις πολλές δοκιμές πριν ολοκληρωθεί το file του προγράμματος.
https://www.youtube.com/watch?v=E7IC5tu7Jyc
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλοριζικο!
Πως σου φαίνεται;
Σ ευχαριστώ mark.
Τι να μου φανεί....είμαι αλλούthumb
Ωραια δουλεια, καλα χιλιομετρα
Καλοταξιδο κ απο εμένα.
Η μετατροπή δηλώθηκε;
Το να έδινες το αμάξι σου κ να έπαιρνες 335 Ε90 το χες σκεφτεί;
Μεγειές!!! Καλοτάξιδο!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Ευχαριστώ.
Σχετικά με τη δήλωση θα γίνει κανονικά.
Όσον αφορά την αγορά 335 Ε90 σε εργοστασιακή μορφή από υπολογισμό αγοράς αυτού που έχω το κόστος μετατροπής και κάποια άλλα πράγματα μια η άλλη ήρθε.
Εκτός αυτού άλλη αίσθηση να φτιάχνειςthumb
Καλησπέρα χρονια πολλα καλοταξιδο με καλα γκαζια ευχομαι,Για πιο λογο δεν εβαλες τη γεφυρα με το μπλοκε εφόσον το ειχε η μετατροπή?
Η μόνη ένσταση είναι στις χοάνες μήπως χρειάζεται να φτιάξεις θερμοασπιδα γιατί και εγώ που το είχα ψάξει μου είχαν πει ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει πρόβλημα.