Μηπως πατησες απλα για να σβησει μονο η μηχανη αλλα η παροχη ρευματος εξακολουθουσε να υπαρχει; πολυ πιθανον να χρειαζεται να διακοψεις κ τα ηλεκτρικα ωστε να το μηδενισει..οπως οταν το σβηνεις εντελως κ φευγεις..
Printable View
Μηπως πατησες απλα για να σβησει μονο η μηχανη αλλα η παροχη ρευματος εξακολουθουσε να υπαρχει; πολυ πιθανον να χρειαζεται να διακοψεις κ τα ηλεκτρικα ωστε να το μηδενισει..οπως οταν το σβηνεις εντελως κ φευγεις..
οσον αφορα το θεμα της ανεσης που εχεις δεν φταινε τα ρανφλατ τοσο πολυ.ενα 20% σιγουρα θα βελτιωθει αν αλλαξεις και βγαλεις τα πιρελι που ειναι οτι πιο σκληρο και αχρηστο ρανφλατ υπαρχει.ομως ειναι το στησιμο του αυτοκινητου τετοιο.αν ηθελες την ανεση για λακουβες επρεπε να στραφεις σε αλλο μοντελλο ειδικα για την ελλαδα των λακουβων.στο εξωτερικο με τους δρομους λαδι μια χαρα θα ησουν αλλα εδω αυτα τα μοντελλα με σπορ στησιμο υποφερουν και μαζι και οι οδηγοι τους.
Αν μπορείς κάνε ένα test drive ενα απλό 3αρι για να δεις αν όντως υπάρχει διαφορά , γιατί δεν έχεις mpack ανάρητση .
Ειμαι σιγουρος ότι εκει που ελεγχεις τα ελαστικα σου εχουν πρόβλημα στην αντλία. Στο Rav4 πήγα και εγω σε ενα βενζινάδικο να φουσκώσω στις 30 λίμπρες και ειδα οτι χοροπηδούσε. Εχω αγορασει από Πρακτικερ ενα μηχανακι μετρησης πιεσης ελαστικων, 12 ευρώ, μετραω 45 λίμπρες! Οπότε αγορασε και εσυ ενα φορητο να κανεις τη δουλεια σου,
και γιατι να μην τα φουσκώσει τα ελαστικά του στις 26 λίμπρες; Εμενα πχ το rav4 λεει στο καρτελακι να φουσκωνω τα ελαστικά στις 28, το προηγουμενο στις 26. Τώρα βεβαια την F30 δεν την παρελαβα ακομα, οπότε συγκεκριμενα δεν μπορω να μιλήσω
Δηλαδη δεν επιτρεπεται να πηγαινουν τα run flat με 26 λιμπρες, ενω όλα τα άλλα λαστιχα επιτρεπονται; Παντως σιγουρα με αυτη την πίεση θα βρεις την ησυχια σου
αυτον τον ενοχλει ομως,γιαυτο το εγραψα.αυτο αρχιζει να γινεται προβλημα οταν στην ελλαδα διαλεγεις το ενα ενω θελεις το αλλο ,ειτε γιατι δεν μπορεις να αποκτησεις το πιο ακριβο μοντελλο ειτε γιατι θελεις να εχεις σπορ στησιμο γιατι αυτο σου αρεσει πιο πολυ σαν ομορφια-σχεδιαση αλλα δεν την βρισκεις (οπως εσυ) με τις λακουβες.
υ.γ. δεν με ενδιαφερουν τα θενκς,με ενδιαφερει να βοηθαω!
Είχα την 3άρα πριν με 17 άρες ζάντες και παρόμοιο στήσιμο και δεν είχα αυτή την αίσθηση. Σίγουρα σε δρόμους σωστούς πρόβλημα δεν έχει αλλά άντε να βρεις στην Αθήνα σωστούς δρόμους....
Θα το συνηθίσω μου φαίνεται και όλα οκ....
ίσως αν βελτίωνα την αίσθηση του καθίσματος και τα ελαστικά με νέα rf να βελτιωθεί το θέμα...
Έχετε ποτέ δοκιμάσει μαξιλαράκια κλπ για μεγαλύτερη άνεση στο κάθισμα;
χαρακτηρισμοι: κομπλεξ,ευθιξια...
ειπα οτι στην χωρα των λακουβων,που παραδεχονται ολοι οι ελληνες οτι ετσι ειναι,δεν ειναι ευχαριστο να εχεις σπορ στησιμο.γιατι παρανιωθεις τις ατελειες του δρομου,που ειναι συνεχεις και ατελειωτες,επομενως δεν σαφηνει να χαρεις το σπορ στησιμο οπως στο εξωτερικο που τις νιωθεις αραια και που και αν...αλλα εσυ απαντησες οτι οχι μονο σου αρεσει αυτο αλλα και ανυπομονεις στην ελλαδα να βγεις με αυτο το σπορ στησιμο και να βρεις τις λακουβες!
εδω .......γραφεις οτι ανυπομονεις για τις...λακουβες!!!!
:facepalm:
τον βοηθαω λεγοντας την γνωμη μου δημοκρατικα και ελευθερα και δεν προσβαλα κανεναν.
τις λιγες γνωσεις που εχω,γιαυτα λεω.εχω γνωση για τα πιρελλι,υποκειμενικη η' οχι και την λεω.δεν αναφερθηκα σε εσενα ,στον ανθρωπο που ρωτησε αναφερθηκα..εσυ αντι να απαντησεις σε εκεινον απαντησες σε εμενα.εσυ σχολιασες την γνωμη μου και σου απαντησα .και αποτι φαινεται- απο το επιθετικο και προσβλητικο γραψιμο σου- παρεξηγησες το υφος μου,το οποιο δεν ηταν εριστικο.:original:
τρολλαρεις ,για να καταλάβω?
Ούτε αρνήθηκα την ύπαρξη της λακούβας,ούτε πήρα κουπέ για να κλαίγομαι,μπορούσα να πάρω ένα jimny,να κάνω την δουλειά μου.Αν διαβάσεις καλά τα γραπτά μου,θα δείς ότι το bmw είναι το 4ο αυτοκίνητο απο αυτα που οδηγάω και όταν το βγάζω έξω ,το βγάζω για να ευχαρηστηθώ τον όποιο καλό δρόμο έχει μείνει,μέ ή χωρίς λακούβες.
Επίσης έχεις ξεχάσει την λειτουργιά της "ανάρτησης" ή οποία,εκτός άλλων ,έχει να κάνει και με την αποσβεση των ανωμαλιών του δρόμου.....
Το πρώτο μου πόστ,με την δικιά σου παράθεση,ήταν πολύ χαλαρό και με χιουμορ,κάτι το οποιό πρώτος εσύ δεν κατάλαβες ,όπως επίσης δέν έχεις καταλάβει την λειτουργία των θένκς(τα οποία ΔΕΝ χρειάζεσαι).
Επιθέτικο δεν ήταν σε καμία περιπτωση το στύλ μου,ήταν ένα σκαλί κάτω απο το δικό σου.
Οσον αφορά το κόμπλεξ,θα το αφήσω ασχολίαστο .... και την ευθυξία.
Αυτα απο μένα ,α και μία πληροφορία,ανταλλάσεται navara με 116thumb
Δεν θέλω τσακωμούς και να λασπολογούμε για τους ελληνικούς δρόμους και λακούβες, στο κάτω κάτω σε κρατάνε σε εγρήγορση και δεν βαριέσαι.... ;-)
Σήμερα τελείωσα ένα 9 ωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο και η μέση μου είναι στους κάτω οσφυικούς σπονδύλους πολύ καταπονημένη.....
Το κάθισμα είναι sport απλό χωρίς την οσφυική υποστήριξη της bmw.
Έχετε εμπειρία;
Ο σπανός είπε στο τηλέφωνο που έκανα ότι μπορεί ταπετσέρης να βάλει μικρό μαξιλαράκι στο κάτω μέρος της πλάτης, αλλά φταίει μόνο αυτό ή να φταίει και κάτι άλλο;
Βοηθήστε την ταλαιπωρημένη μέση μου παρακαλώ...
Σε ένα χειροπρακτκό και γρήγορα!
Με το συμπάθειο κι όλας ,άλλα μάλλον λάθος αμάξι διάλεξες.
Θα θελες να μας πείς τι διαδρομη περιελάμβανε αυτό το 9ωρο?
Με άλλο BMW έχεις κάνει το ίδιο ταξίδι?Πολλά μπορει να φταίνε, μήπως ήσουν κουρασμένος ούτως ή άλλως? Μήπως έχεις " καλομαθει" με τίποτα γαλλικά αυτοκίνητα?
Το ταξίδι ήταν Αθήνα Κατερίνη, Κατερίνη Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη Καβάλα, Καβάλα Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη Σέρρες....
Όλα τα χιλιόμετρα από Εθνική και Εγνατία...
Το ίδιο ταξίδι το έχω κάνει με 523 με απλά καθίσματα χωρίς πρόβλημα....
Κούραση δεν υπήρχε.... Το κάθισμα δεν είναι ιδιαίτερα bucket αλλά παρατηρώ ότι είναι εντελώς flat η πλάτη, δεν έχει καθόλου οσφυική υποστήριξη...
Έκανα διάφορες πατέντες με μια μπλούζα πίσω από την πλάτη για να στηρίζω την οσφυική περιοχή, βελτίωνε τα πράγματα αλλά όχι και εντελώς....
Μόλις κατέβω Αθήνα θα επισκευτώ τον Σπανό μπας και με τον ταπετσέρη τους λύσουμε το πρόβλημα... μήπως όμως υπάρχουν και εξωτερικοί ταπετσέριδες που αναλαμβάνουν τέτοιους "καλλωπισμούς".
Σκέφτομαι ότι φταίει μάλλον το κάθισμα, αλλά δεν μαρέσει η ιδέα του μαξιλαριού να περιφέρεται μέσα στο αμάξι λες και είμαστε παππούδες...
Η λύση σου είναι σπορ καθίσματα,
τα απλά είναι σαν παγκάκια.
Άν και το μεγαλύτερο σου θέμα πρέπει να είναι η ανάρτηση,
οχι σαν λειτουργια της συγκεκριμένεις ,αλλα σαν φιλοσοφία.
Μήπως θα ήταν σοφότερο να κλέισεις κάποιο test-drive για
κανένα μοντέλο της σειράς Χ ?
Τα Χ σαν ψηλά τα θεωρώ δύσκολα σε εκτός εθνικής ταξίδια.
Η ανάρτηση σύμφωνα με το πλαίσιο είναι απλή ανάρτηση και όχι σπορ.
Οι επόμενες υποψίες εκτός του καθίσματος πέφτουν στα ελαστικά RF τα οποία είναι πολύ νωρίς για αλλαγή... η 18 άρα ζάντα με 45άρι προφίλ δεν νομίζω να δημιουργεί το πρόβλημα....
Αδερφέ ,συγγνώμη πάλι,κάπου διάβασα οτι οδηγούσες χρόνια Ε46,αν ναι ποιό.
Και κάτι ακόμη,ηλικία,ύψος και κιλά.
Μήπως έχεις ελαστικά με χαμηλό προφίλ και ταυτόχρονα πολύ υψηλές πιέσεις? Όλα παιζουν ρόλο στην καταπόνηση της μέσης...
Θεωρείς το Ε46 ποιό άνετο απο αυτό που έχεις τώρα?
Μικρός είσαι για να ταλαιπωριέσαι τόσο εύκολα και δέν είσαι και κανα νταμάρι,
τι να πώ,μήπως να δείς για κανένα audi?
Μια χαρά είναι το αμάξι κατά τα άλλα, με ικανοποιεί σε όλες τις άλλες πλευρές του. Αν είναι να μιλάμε για αλλαγη καήκαμε....
Το ζήτημα είναι να βελτιωθεί αυτό το πράγμα...
Το ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται παράξενο όλο αυτό που λέω, αλλά ο πόνος στην μέση υφίσταται , άρα κάτι τρέχει...
Τότε,χωρίς να είμαι ειδικός,αλλά επειδή έω πολύ ταλαιπωρημένη μέση,δοκίμασε σπορ καθίσματα και μήν σφάζεις τα δικά σου.
Είναι σωστά ρυθμισμένο το κάθισμά σου;
Γενικά, τόσο εργονομικά όσο και από θέμα ασφάλειας, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ρύθμιση του καθίσματος, ειδικά σε αυτοκίνητα με χαμηλή θέση οδήγησης όπως τα BMW.
Κατ' εμέ, ο πόνος στη μέση συνηγορεί σε λανθασμένη ρύθμιση του καθίσματος.Ίσως εάν έφερνες σε πιο όρθια θέση την πλάτη να σε βοηθούσε. Μιλάω ως παθών στο παρελθόν.
Γνώμη μου, μη χαλάσεις το κάθισμα με πατέντες.
Δύο βίντεο για το πώς ρυθμίζουμε το κάθισμα.
https://youtu.be/xnLKdubxRcI
https://youtu.be/dKMJZBsP9fc
Θα πω και εγω κατιτις, μπορειτε να πειτε οτι ειναι ανοησια....
Το "μυστικο" κρυβεται στο αφρωδες υλικο (και γενικως τα εντοσθια του καθισματος) που υπαρχει κατω απο την ταπετσαρια
Εχω βασιμες υποψιες οτι ανεξαρτητα αν ειναι σπορ ή μη τα καθισματα στα bmw, το καθισμα ειναι του κωλου...
Δεν ξερω αν ο δικος μου κ.λος ειχε συνηθίσει στην καρεκλα του κορσα, αλλα μετα απο μιας βδομαδας χρησης αποκλειστικα του bmw (με σπορ καθισματα), ερεθιστικε ο κόκκυγας μου... Δεν το θεωρω τυχαιο...
Για τον φιλο που τον επιαση η μεση του, εκτιμω πως καθοταν σε λαθος σταση
Να πω και εγώ την δικιά μου άποψη μια που έχω καθήσει σε διάφορα αμάξια σαν οδηγός ή συνοδηγός. Την χειρότερη καταπόνηση και άβολη θέση γενικά για μένα έχει η e60 m pack του φίλου μου (συγνώμη Άρη, αλλά δεν του βρίσκω και κάποιο άλλο ελάττωμα) και η 116 m pack και την καλύτερη όσο και αν φαίνεται περίεργο, έχει η e36 318is όχι με σπορ, αλλά με τα απλά δερμάτινα καθίσματα.
Στα m pack μοντέλα της και ειδικά στα τελευταία (αναλόγως και το σωματότυπο του καθενός βέβαια), η BMW έχει μικρά περιθώρια αριστερά και δεξιά με αποτέλεσμα όταν κινείσαι σε στροφές ειδικά να <<σκαρφαλώνει>> το σώμα στις άκρες του καθίσματος και να μην κάθεσαι καλά με αποτέλεσμα να πιάνεσαι σε πολύωρα ταξίδια. Είναι και προσανατολισμένα στη σπορ οδήγηση τα αυτοκίνητά της δεν έχουν και πολύ επένδυση εσωτερικά όπως λέει και ο Nτίνος, ε δεν θέλει και πολύ.
Γενικά πιστεύω τα πολυριθμιζόμενα σπορ καθίσματα της BMW δεν είναι ότι καλύτερο, προτιμώ τα απλά. Παρεπιπτόντως, περιέργως τα καθίσματα της m3 δεν μου αφήνουν κανένα παράπονο, όπως και η ανάρτησή της σε θέματα άνεσης!
Αν μπορείς δοκίμασε το κάθισμα σε πιο όρθια θέση πριν τα πειραξεις.
ΔΕν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα στο δικο μου(428), εχει sport M pack καθισματα. Το καθισμα ειναι ανετο , "αγκαλιαζει το σωμα" . Εχω δοκιμασει οδηγηση σε αυτοκινητοδρομο αλλα και στην πολη με υπερβολικη κινηση Νεας Υορκης!!!
Ισως θα πρεπει να ρυθμισεις την κλιση στο καθισμα σε πιο καθετη θεση.
Έχω δοκιμάσει να φέρω σε κάθετη θέση το κάθισμα, τόσο που οι ώμοι μου ακουμπάνε στα πάνω αριστερά και δεξιά σημεία του καθίσματος. Βελτιώνεται εκει ελαφρώς το πρόβλημα καθώς η μέση έρχεται σε κάθετη θέση ωστόσο οι οσφυικοί σπόνδυλοι είναι στον αέρα, καθώς το κάθισμα είναι εντελώς επίπεδο και δεν κάνω το μικρό s στο κάτω μέρος ώστε να αγκαλιάσει του σπονδύλους. Τα περισσότερα καθίσματα έχουν αυτό το εξτρά εξόγκωμα στο κάτω μέρος της πλάτης ώστε να στηρίζει το σημείο αυτό....
Κατά τα άλλα έχω παίξει και με τα πάνω κάτω και με τα μπρος πίσω.... τώρα τι να πω πρώτη φορά δεν βολεύομαι σε αυτοκίνητο και μου φαίνεται εντελώς κουφό, κάτι που όταν το αγόραζα ούτε που το περίμενα.....
Τέλος θα συμφωνήσω ότι το αφρώδες υλικό της bmw δεν είναι και από τα καλύτερα...
Μήπως η δερματίνη παίζει και αυτή το ρόλο της και κάνει το κάθισμα ποιο σκληρό;
P.S. ωραίο το recaro στο βίντεο... το είδα και το ζήλεψα LOL
Θα πάω στο συνεργείο να αρχίσω διάφορους πειραματισμούς.... μια ιδέα του συνεργείου για τους κραδασμούς ήταν να μου δώσουν και δοκιμαστικά άλλα ζαντολάστιχα μήπως και φταίνε οι κραδασμοί...
Να πω και εγώ τη δική μου εμπειρία. Πριν απο το Χ3 που εχω και το οποίο έχει τα απλά καθίσματα, είχα ενα Opel vectra με σπορ πολυριθμιζόμενα καθίσματα σε 8 κατευθύνσεις , οσφυική υποστήριξη κλπ. Μετα απο κάθε ταξίδι , εβγαινα πιασμενος, ότι και αν δοκιμαζα, ακομα και σε μικρα ταξιδια των δυο ωρών. Στο Χ3 που εχει τα απλά καθίσματα δεν εχω πιαστει ΠΟΤΕ! Δεν εχω εμπειρια απο σπορ καθίσματα σε BMW , αλλα νομίζω πως τα σπορ καθίσματα δεν μπορούν να προσφέρουν την ανεση των απλών , ούτε είναι αυτός ο σκοπός τους.
Σήμερα έπαιξα λίγο με την κλίση όλου του καθίσματος από τον κάτω λεβιέ και άνοιξα λίγο περισσότερο και το μπροστά μαξιλαράκι του καθίσματος, με σκοπό να ακουμπάνε καλύτερα τα πόδια στο κάθισμα μήπως και εκτονώνεται προς τα εκεί η πίεση.... θα σας ενημερώσω για την συνέχεια.
p.s. στο βιβλιαράκι της bmw αναφέρει μόνο τους διακόπτες και δεν αναφέρει σωστή στάση κλπ