Νομιζω οτι εχουμε τις ιδιες ζαντες αν εχεις ακομα αυτες που φαινονται στο γκαραζ σου
Sent from my iPad mini using Tapatalk
Printable View
Νομιζω οτι εχουμε τις ιδιες ζαντες αν εχεις ακομα αυτες που φαινονται στο γκαραζ σου
Λοιπον κατεβηκα και μετρησα απο το κεντρο και εχω πισω 32cm και μπροστα 34,7cm
Βεβαια ειναι καμπριο,δεν ξερω αν καθεται πιο χαμηλα απο το κουπε
Αυτες φοραω ακομα.
Με μπερδεψαν αυτες που φαινονται στο avatar σου.
Τι χλμ εχεις κανει με τα ελατηρια αυτα?
Δεν τα εχω αλλαξει ποτε απ οταν πηρα το αμαξι αρα εχουν σιγουρα 60000χλμ
Χαμηλο μου φαινεται για μ πακ.
Ειδικα πισω.
Μηπως εχουν καθισει?
Αν ναι ειναι λογικο να την ακουν παραπανω τα πισω.
Ισως βεβαια λογω του καμπριο να ειναι λογικο να καθεται εκει.
προσφατα τοποθετησα και την πισω αντιστρεπτικη hr ρυθμισμενη στην πιο σκληρη θεση. σε συνδιασμο με την πιο χοντρη μπροστα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την οδικη συμπεριφορα και τις κλισεις στις στροφες. μπορω να πω ότι ενώ θα περιμενα να κοπανάει το αυτοκινητο, δεν κοπανάει καθολου.οι αντιστρεπτικες αξιζουν τα λεφτα τους και συμπληρωνουν ιδανικα μια καλη αναρτηση.
Παιδια, σε ελατηρια Μ-πακ, τι αμορτισερ εμποριου βαζουμε?
Χαμηλωματος ή "μαμα" ??
Θεωρητικά τα mpack ελατήρια είναι 1,5 πόντο κοντύτερα,
συνεπώς εάν δεν συνδυαστούν με αντίστοιχα αμορτισέρ,
αυτά θα τερματίζουν νωρίτερα.
Πρακτικά μπορεί να δουλέψει τέτοιος συνδυασμός,
αλλά εις βάρος της άνεσης και της μακροζωίας των αμορτισέρ.
Η απόφαση είναι καθαρά δική σου...
Τεινω προς τα χαμηλωματος μιας και θα ειναι πιο σφιχτα.
Το υψος υποτιθεται το κραταει το ελατηριο με μια μικρη επιρροη του αμορτισερ. Γιατι εχω την εντυπωση οτι με χαμηλωματος ισως κατσει το ;μαξι λιιιγο χαμηλοτερα (κανενα προβλημα δεν εχω :) )??
Sent from my GT-S5839i using Tapatalk 2
Ξερει κανεις κοστος αμορτισερ ελατηρια μ πακ;για ε46 καμπριο
Διαβαζοντας προσεκτικα αυτα που γραφετε θα ηθελα να γραψω 2 πραγματα και για το δικο μου. Οταν αγορασα το αυτοκινητο μου ηταν χαμηλωμενο με αγνωστης μαρκας ελατηριων διαφορετικα εμπρος και πισω και αμορτισερ μαλλον μαμα μιας και θελανε αλλαγη. Το αμαξι ειχε ενα ηλιθιο χαμηλωμα πιτα κατω λες και ηταν φορτωμενο απο πισω και ζαντες αφτερ μαρκετ 8αρες με 225 λαστιχο. Την πρωτη μερα που το πηρα πηγα για αλλαγη αμορτισερ κατευθειαν και για αρχη 2 πισω ελατηρια m pack για να ερθει στα ισα του. Ετσι και εγινε αλλαξα τα ελατηρια σηκωθηκε το αμαξι απο πισω ενω μπροστα αφησα τα ειδη υπαρχοντα (κατι κοκκινα αγνωστης μαρκας). Το λαθος μου εδω ειναι οτι πεταξα σχεδον 400 ευρω για να βαλω αμορτισερ power tech στον Κερασιδη πισω απο τον σταθμο των τρενων για οσους γνωριζουν. Ειχα εμπειρια απο bilstein στο Ε36 και ηθελα κατι πιο μαλακο οχι τοσο απολυτο. Χωρις να ψαξω πολυ γιατι επρεπε να ταξιδεψω για αθηνα εβαλα τα αμορτισερ και εφυγα. Οι εντυπωσεις απο αυτα τα αμορτισερ δεν ειναι καθολου καλες , το αμαξι κοπαναει εμπρος και νομιζω οτι ειναι πολυ μαλακο, δεν εχω παραπονο απο το κρατημα στις στροφες μιας και ειναι γνησιο m pack, νομιζω φοραει και πιο χοντρες αντιστρεπτικες. Στην πορεια αλλαξα ελατηρια μιας και το μπασταρδεμα δεν μαρεσει και εβαλα eibach pro kit. Το αμαξι σηκωθηκε λιγο μπροστα σε σχεση με πριν και εκατσε λιγο πισω (σε σχεση με τα m pack), πολυ ωραιο το οπτικο αποτελεσμα αλλα το αμαξι συνεχιζει να κοπαναει και βρισκει πολυ ευκολα ο μπροστινος προφυλακτηρας με αποτελεσμα να εχω ξενερωσει. Σκεφτηκα να βαλω το κιτ ανωμαλου οδοστρωματος της bmw τα πιατελα που αναφερθηκαν πιο πανω αλλα αυτο δεν θα μου δοσει περιθωριο ωστε να δουλεψει η αναρτηση παρα μονο υψος. Σκεφτομαι:
1) Να βαλω m pack ελατηρια και να το αφησω ως εχει?
2)Να βαλω 2 μπροστινα αμορτισερ sachs performance αν δεν κανω λαθος και να το αφησω ως εχει?
Τι λετε? Σορυ για το κατεβατο ευχαριστω για τον χρονο σας.
savva όταν λες ότι κοπανάει εννοεις και ότι σε ανωμαλια του δρομου τερματιζει ευκολα η αναρτηση?
Το pro kit δεν ειναι κανενα σκληρο ελατηριο.
Αν βαλεις σωστα αμορτισερ χαμηλωματος μια χαρα θα δουλεψει κ δε θα κοπαναει.
Αν βρισκεις απολυτα τα bilstein μπορεις να παιξεις κ με κιτρινα κονι που ειναι κ ρυθμιζομενα.
Τωρα βεβαια το σκληρο ειναι σχετικο.
Τες πα.
Στο αλλο που λες.
Το πιατελο θα σου δωσει 1-2mm υψος.
Κ παραπανω να εδινε ομως, ειναι πανω απο το top mount κ δε θα δωσει διαδρομη στο αμορτισερ σου.
Κατεβαζει ολο μαζι το γονατο προς τα κατω.
Αποστατη μεταξυ αμοστισερ κ ελατηριου θα ηθελες για να πετυχεις αυτο που σκεφτεσαι.
Dark night νομιζω πως τερματιζει η αναρτηση και βγαζει ολη την πιεση στον θολο.
ghost-rider για τα πιατελα συμφωνουμε γιαυτο δεν προχωρησα στην αγορα. Και γω τελικα νομιζω πως το θεμα ειναι στο αμορτισερ απλα ελεγα μηπως με m pack ελατηριο δουλευε πιο καλα το αμορτισερ μου γιατι δεν ειμαστε για αλλαγες τωρα.
1. top mount εχεις αλλαξει με τα αμορτισερ? Θελουν αντικατασταση σε καθε αλλαγη αμορτισερ.
2. Οι θολοι σου ειναι οκ? Εχουν κανα φουσκωμα? Βαλε αν θες μια φωτο να σου πω. Το πιατελο το δινουν τζαμπα γι αυτο που προσφερει. Σαν ενισχυσει αξιζει.
3. Αυτη τη στιγμη εχεις ενα πολυ καλο σετ ελατηρια κ οτι να ναι αμορτισερ.
Πιθανον δεν ειναι καν χαμηλωματος. Το λογικο ειναι να στησεις με βαση τα ελατηρια σου κ οχι με βαση τα αμορτισερ σου. Αν θες μ πακ πρεπει να αλλαξεις κ αμορτισερ κ ελατηρια.
Τα πισω top mount τα ειχα αλλαξει , απο φουσκωματα ειχα ενα ψιλο το οποιο εφτιαξα ,. Με βλεπω για αμορτισερ και τα ατιμα εχουν μονο 15.000χλμ.
Οτι κ να κανεις αλλαξε κ τα μπροστινα top mount.
Αποφυγε οπωσδηποτε κατι vaico κ συναφη φθηνα ιμιτασιον. Καθονται κ ξεσπαει η αναρτηση στο θολο.
Τα lemforder ειναι απο τις καλυτερες επιλογες.
Φανταζομαι κ αλλα οπως τα meyle θα ειναι πολυ καλα αλλα δεν τα εχω δοκιμασει.
Λοιπον επαναφερω το θεμα, m pack ελατηρια δεν βρηκα πουθενα και προχωρησα στην δευτερη σκεψη μου, πηρα απο ενα φιλαρακι μου που εβαλε ρυθμιζομενη αναρτηση bilstein sport χοντρομπουκαλα και απο βδομαδα θα παω να παρω τα πιατελα του κιτ ανωμαλου οδοστρωματος. Ευελπιστω τις επομενες μερες να τα βαλω πανω στο αυτοκινητο και να τσεκαρω και τα top mount.
Γνώμη μου, όπως και να χει άλλαξε τα top mount. Αφού θα τα ξυλώσεις όλα, άλλαξε και τα πίσω ειδικά που είσαι cabrio και χαμηλός, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο να πατάνε όλα σωστά. Αν τα αλλάξεις κάποια άλλη στιγμή θες πάλι εργατικά, ευθυγραμμίσεις κλπ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Επαναφέρω το θέμα μιας και χρειάζομαι top-mount για πίσω...
Ξέρουμε τον κωδικό από Ε46 Μ3 cabrio ξέρω ότι είναι πιο ενισχυμένα...
:thanks:
Όχι, αλλά πήγα στη γωνία Σπύρου Πάτση και Αθηνών, στη Febi και πήρα τα δικά τους. Ακόμα μια χαρά είναι.
EDIT: Τώρα είδα πόλη... μάλλον δε σε βολεύει αυτή η λύση.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την απάντηση που μου έδωσες...
Βρήκε τελικά τον κωδικό ανταλλακτικού:
33526779670
Συνημμένο Αρχείο 31493
:thanks:
Ειχα ξεχασει να ενημερωσω το θρεντ. Εβαλα τα πιατελα τα οποια ειναι φτηνα οπως ειπατε σε σχεση με αυτο που προσφερουν, μαζι με τα bilstein μπροστα, τσεκαρα και τα τοπ μαουντ. Το αμαξι μπροστα ειναι κουτσουρο και δεν ειναι μαλακο οπως πριν. Σε συνδιασμο με του ελληνικους δρομους και τις 19αρες ειναι λουκουμι:th_Laie_67-1:. Πολυ ωραιο στο ματι και το κρατημα αλλα δυστυχως απο ανεση ειμαστε κλαφτα χαραλαμπε. Οταν το βαρεθω παω για m pack ελατηρια παλι μαλλον.
Επαναφέρω το θέμα παιδιά μιας και πλησιάζει η ώρα αλλαγής αμορτισέρ και ελατηρίων...μιλάμε για 46άρι 325. Αισθάνομαι το γνωστό σακούλιασμα στις αλλαγές κατεύθυνσης και θα ήθελα να περιοριστεί λίγο. Κάθε πρόταση/πληροφορία καλοδεχούμενη,ευχαριστώ!
Αυτά που έγραψα είναι προτεραιότητα γιατί το χουν πει το ποίημα οπότε πρέπει να αλλαχτούν. Αντιστρεπτικές δεν έχει πάνω ακόμα το αμάξι αλλά είναι στα πλάνα, σαφώς γνωρίζω ότι παίζουν σημαντικό ρόλο.
Ελάχιστο ίσως και καθόλου. Χωρίς φώτο βέβαια δύσκολο να δείξω και πως είναι τώρα.
Ναι μαμά θα έλεγα. Θα προτιμούσα να θυσιάσω λίγη άνεση για πιο σπορ αίσθηση και κράτημα, αλλά όχι να φτάσω και στο άλλο άκρο.
Θέλω την γνώμη σας και εγώ σχετικά με τα αμορτισέρ. Κατά την γνώμη σας τι να βάλω, είμαι μεταξύ των BISTEIN B6 Monotube - 460¤ ή Β8 - 520¤ ή KONI FSD - 530¤. Εγώ κλείνω προς τα BILSTEIN B8. Παρακαλώ να απαντήση όποιος ξέρει και επίσης εάν έχουμε κανένα από δω μέσα που να προμηθεύει. Ευχαριστώ...
Ο ζαχαριας ειχε βαλει τα κονι και ειχε μεινει ευχαριστημενος
Τι φορας τωρα?
Τι ζητας ακριβως απο την αναρτηση και τι χρηση κανεις?
Τα Bilstein ειναι αρκετα σκληρα.
Τα FSD πιστευω εχουν πολυ καλο balance κρατηματος/ανεσης. Δεν ειναι ομως επισκευασιμα και πιθανοτατα να μην κρατησουν οσο τα Bilstein.
Sent from my OnePlus One using Tapatalk
Τώρα φοράει της μαμάς δεν θυμάμαι νούμερα να σας πω αλλά θέλω για κρατήματα δεν με πειράζει τα σκληρά είναι και τώρα. Θα τα κοιτάξω αύριο και θα σας πω ποια ακριβώς είναι...
Προσωπικη αποψη ειναι πως θα σιχτιρισεις με τα bilstein τα κιτρινα. Ειναι τεραστια η διαφορα απο τα μαμα (ακομα και απο τα m-pack που ουσιαστικα ειναι τα Sachs Super Touring).
Θα σου προτεινα να πας σε σετακι ελατηριων με καποιο πιο "μαλακο" αμορτισερ. Πχ. Eibach Pro με Koni FSD/κιτρινο/πορτοκαλι ή Bilstein B4.
Φυσικα το θεμα σκληροτητας ειναι καθαρα υποκειμενικο!
Sent from my OnePlus One using Tapatalk
κι εγω θα συμφωνησω με τα παιδια και τις αποψεις τους. γενικα για τα fsd μονο τα καλυτερα ακουγονται οσον αφορα ανεση-κρατημα.
εναλλακτικα, εγω θα πηγαινα σε sachs m.pack , αλλα αποτι βλεπω δεν ειναι στις επιλογες σου.
Δεν τα έχω κοιτάξει καθόλου γιατί όλοι λένε για BILSTEIN και KONI...