Το καλό είναι που δεν φοράς runflat ελαστικά, στις διαστάσεις που λες με Μ-Pack αναρτήσεις κτλπ σε 92αρι και runflat ελαστικά μέσα στην πόλη σε ενοχλεί κάπως το κοπάνημα...
Printable View
Το καλό είναι που δεν φοράς runflat ελαστικά, στις διαστάσεις που λες με Μ-Pack αναρτήσεις κτλπ σε 92αρι και runflat ελαστικά μέσα στην πόλη σε ενοχλεί κάπως το κοπάνημα...
JIM36 ούτε κι εγώ πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα με τη σκληρότητα ειδικά μετά την απογοήτευση που πήρα το Σάββατο που με πήγε η KonstantinaM3 στην αλάνα στο Κορωπί να κάνω κανένα παντιλίκι και πήγαινα σαν ψαροκάικο σε τρικυμία σε κάθε αλλαγή φορτίου... Ήταν βέβαια και η πρώτη μου φορά σε τόσο ολισθηρό οδόστρωμα και δεν μπορούσα να το συμμαζέψω με τίποτα...:thumbsdown:
Ελπίζω να "δέσει" το αμάξι και να το αισθάνομαι πιο στιβαρό στα χέρια μου, ειδικά τις στιγμές εκείνες που "χορεύει" πίσω να νιώθω περισσότερη σιγουριά για τα πατήματά του...
Παντως χρειαζονται και αλλα πραγματα για να ''δεσει'',οπως λες, το αμαξι.Σιγα σιγα ομως thumb
Αμα περνας απο λαμια καμια μερα ψησου για κανα καφεδακι.Να γνωριστουμε κιολας και να σε παω στην ''πρωσοπικη'' μου πιστα στην λαμια, οπου το λιωνω και εγω.(με προσοχη παντα) :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Προς μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση πριν λίγη ώρα ενημερώθηκα από το άτομο που θα αγόραζα τα αμορτισερ ότι τελικά δεν τα έχει και το ανακάλυψε σήμερα το απόγευμα(λίγο πριν το ραντεβου μας στο μεσον της διαδρομής Αθήνα-Χαλκίδα για να γίνει η αγορά)... Τα αμορτισερ όπως μου είπε τα πούλησε ο πατέρας του χωρίς να έχει ιδέα ο ίδιος... Τα νεύρα μου προσωρινά "τεντωσαν" αλλά.............."κάθε εμπόδιο σε καλό"!
Φτου κι απ' την αρχή πάλι!
Περνάω συχνά από Λαμία επιστρέφοντας Λάρισα από Χαλκίδα αλλά συνήθως έχω άτομα και δεν βολεύει να σταματήσω... Θα το παλέψω όμως! Στείλε μου αν θες τον αριθμό σου με πμ και όποτε μπορώ θα το κανονίσουμε...:cheers:
Καλημέρα σε όλους! Σήμερα μια και ήρθα στην πόλη μου είπα να το ψάξω λιγο για τα αμορτισέρ... Μου είπαν για coil over, για Bilstein κλπ αλλά αυτό που μου έμεινε ήταν όταν στο τέλος πήγα στον μηχανικό μου και ήταν εκεί και ο "μάστορας" από Θεσ/νίκη που μου έδωσε την έγκριση να πάρω την BMW όταν την είχα πάει για έλεγχο να δω αν όλα είναι κομπλέ πριν την αγοράσω...
Ο τύπος λοιπόν μου είπε Bilstein κίτρινα sport μπροστά και από Μ3 Ε46 πίσω...!:shok: Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον και ψαγμένο... Θα το ψάξουν μεσα στη βδομάδα για τιμές κλπ και περιμένω απάντηση...
Κοίτα δεν μπορώ να εκφέρω σοβαρή άποψη γιατί δεν είχα μπει ποτέ στη διαδικασία να ασχοληθώ ξανά με αμορτισερ και γι'αυτό ζήτησα και τη γνώμη κάποιων που λόγω εμπειρίας ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω...
Ελπίζω η τελική μου απόφαση να μου βγει σε καλό... Απλά ακόμα συλλέγω πληροφορίες!
Επειδη η επαγγελματικη μου εμπειρια,πανω στους μαστορους της επαρχιας και της Αθηνας φυσικα,μονο κακα παραδειγματα μπορει να σου φερει,κανε τη χαρη στον εαυτο σου και στ'αμαξακι σου,να μην ακους οτι παπαρολογια-Greek patent λεει ο καθενας που στο παιζει ειδημονας ειδικα οταν δεν συντρεχουν ιδιαιτεροι λογοι για να τον πιστεψεις κιολας!!Πχ μεγας γνωστος μηχανικος σε αγωνες με μεγαλο παλμαρε αυτοκινητων που εχουν διαπρεψει,εχει εναν λογο παραπανω οταν σου προτεινει μια λυση δοκιμασμενη...Τωρα ο μεσος μπαρμπα-Μητσος της Ελληνικης επαρχιας που ειναι ικανος να σου ρυθμισει και το καρμπυρατερ :hystericalbs1: του Ε36 σου και να παρεις 30 αλογα!!Γ@μ@ τα δλδ,τι να σου πει?.....Βαλε κατω τα οικονομικα σου και παρε για το Ε36 σου κατι δοκιμασμενο(αλιμονο,20 ετων αμαξι ειναι πια,εχουν δοκιμασει τα παντα!!) που να βολευει το στυλ οδηγησης σου και τη χρηση που το θες....
Aφου δεν έχω προσωπική εμπειρία όμως και δεν ξέρω πως θα αλλάξει η συμπεριφορά του αυτοκινήτου με την κάθε "υποψήφια" ανάρτηση και κατά πόσο θα πετύχω αυτό που ζητάω πρέπει κάπως να βγάλω μια άκρη έστω και απλά ρωτώντας κάποιον που ίσως ξέρει κάτι παραπάνω είτε λόγω επαγγέλματος είτε εμπειρίας και διασταυρώνοντας αυτά που ακούω να καταλήξω κάπου...
Εννοείται ότι δεν βάζω παροπίδες στα λεγόμενα κάποιου και ακολουθώ "τυφλά" τις θεωρίες του απλά παίρνω γνώμες... Θα μιλήσω από κοντα και με τον JimE36 μόλις κατέβει προς Χαλκίδα που έχει τα Bilstein και θα δω προς τα που θα κινηθώ...
Κατά 99% πάμε σε Bilstein sport (κιτρινα χοντρομπούκαλα)...
Με τι ελατήρια μπορώ να συνδυάσω ωστε να "κάτσει" καλά το αμάξι και να μην είναι ασύμετρο μπροστά με πίσω??? Δεν θέλω να χαμηλώσει τρομερά και να γίνει καγκούρικο... Πόσους πόντους περίπου θα είναι καλά???
Τα αμορτισέρ που θα βάλεις συνδυάζονται μόνο με ελατήρια νορμάλ ύψους. Δεν είναι για χαμήλωμα.
Παρεπιμπτόντως...καλά τριξίματα...αργά ή γρήγορα!
Τα sprint ειναι για χαμηλωμα
bilstein eibach δοκιμασμενες λυσεις χρονια τωρα!
Έχω την εντύπωση ότι αυτές οι αναρτήσεις σε αυτά τα χρήματα πρέπει να είναι εντελώς κούτσουρα....χώρια που δεν θεωρώ σοβαρό το να λένε ότι μπορείς να χαμηλώσεις το αυτοκίνητο 4 ίντσες!!!! Δλδ 10cm!!!! Η γεωμετρία του αυτοκινήτου πάει για βρούβες....
Eξαιρετικο αμορτισερ. Θα κοντρολαρει ιδανικα την καροτσα και αμα το κυνηγας λιγο θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος.
Το sport ειναι για εργοστασιακο υψος.
Για χαμηλωμα ειναι το sprint. Επι της ουσιας το ιδιο αμορτισερ με λιγο πιο κοντο καλαμι.
Το sprint ειναι αυτο που βγαινει και χοντρομπουκαλο(ανεστραμμε ο δλδ. Με τον μηχανισμο επανω και τον αξονα κατω. Αυτο που βλεπεις εσυ ειναι ενα κανονικο αμορτισερ με πολυ χοντρο καλαμι πανω γιατι επι της ουσιας εχει τις βαλβιδες κλπ μεσα).
Αν δεν το ζητησεις αυτο που θα σου ερθει ειναι το απλο.
Ελατηρια για χαμηλωμα κοιτα το pro kit της eibach, εχουν εξαιρετικη συμπεριφορα και σφιγγουν ωραια το αμαξι. Το χαμηλωνουν 2,5 ποντους μπροστα και 1 πισω. Κατι τετοιο, δεν θυμαμαι ακριβως.
Επισης πολυ καλα ειναι και τα ελατηρια της h&r που στο πρωτο σταδιο σε ριχνουν 3,5 μπροστα και 1,5 πισω απ οσο θυμαμαι.
Δεν ειμαι σιγουρος κυριως για τα χαμηλωματα πισω. Ψαχτο λιγο(ασε που τα χαμηλωματα που αναφερω ισχυουν για Ε46 αλλα νομιζω οτι ιδια ειναι και στο Ε36).
Προσωπικα προτιμω το eibach. Eιναι λιγο πιο σφιχτο, πιο απολυτο.
Το h&r στον αντιποδα ειναι λιγο πιο προοδευτικο.
Eγω τα φοραω με h&r και ειναι νορμαλ το χαμηλωμα.Ουτε τεζα κατω να βρισκω παντου, ουτε να φενεται σαν τζιπ.
Για αμορτισερ ξέρω ότι τα sprint χαμηλώνουν και γι' αυτό σκέφτηκα τα sport για να μην "βουλιάξει" το αμάξι...
Ελατήρια έχω ακούσει καλά λόγια και για eibach και για h&r γι' αυτό ρωτάω... Μέσα από αυτά τα δύο θα επιλέξω λογικά (μεταχειρισμένα μάλλον)
Μου τα είχε προτείνει κι άλλος αλλά δεν το εμπιστεύομαι και πολύ σαν λύση αν και φαίνεται δελεαστική...
Διασταυρώνονται οι απόψεις περί αυτού του θέματος... Από άτομα που έχουν ήδη Bilstein κίτρινα σε 36άρι έχω ακούσει θετικά σχόλια (KonstantinaM3, JimE36, και άλλους) και από την άλλη έχω ακούσει και πολύ αρνητικά είτε από δω μέσα είτε από άτομα έξω δικά μου... Απο την στιγμη που δεν μπόρεσα να βρω κάτι άλλο αξιόλογο, θα προτιμήσω τα Bilstein εκτος κι αν βρω κάτι που θα μου αλλάξει την γνώμη... Για coilover έχω σταματήσει να το σκέφτομαι όπως και για τα sachs advantage γιατί δεν είναι αρκετά "σφιχτά"
Oχι δεν σου χαμηλωνουν το αμαξι τα αμορτισερ.
Τα sport εχουν καλαμι καταλληλο για το εργοστασιακο υψος.
Τα sprint εχουν πιο κοντο για χαμηλωμα.
Δεν αλλαζουν το υψος κυλησης.
Αμα βαλεις sport με ελατηρια χαμηλωματος θα κινδυνευουν απο τερματισμο.
Αν βαλεις sprint με εργοστασιακη αναρτηση θα ειναι πιο ανοικτα στη θεση ισορροπιας.
Σε καθε περιπτωση η θεση που θα κατσει το αυτοκινητο σου εξαρταται απο το ελατηριο.
Εξαιρεση τα χοντρομπουκαλα sprint.
Τα ειχα(αμεσως μετα απο τα απλα srint) και τα ειχα μετρησει. Ηταν πιο κοντα στο κομματι μεταξυ ακρου και κατω πιατελο ελατηριου με αποτελεσμα να μου κατεβασουν λιγο τη μουρη.
Μιλαμε ομως για λιγοτερο απο ποντο.
αμα θες χαμηλωμα εδω:https://www.ebay.de/itm/Weitec-Sport...item4ab6d42343
και εδω:https://www.ebay.de/itm/VOGTLAND-Fah...item53f5fe4f6e
πιο οικονομικη η 2η,πιο light χαμηλωμα η 1η+οτι ναι made by kw...
παρε ετοιμο κιτ αμορτισερ-ελατηρια και μην πας σε παντρεμα....θα δουλευουν-συνεργαζονται πιο καλα...(εκτος αν πας σε μ-πακ ελατηρια εκε βαλε οτι θελεις απο αμορτισερ.).
μακρια απο φτηνες ρυθμιζομενες....
επιμενω παντως:m-pak αναρτηση=καταλληλοτερη για ελλαδα.απλα τελεια....
Με τι ελατήρια λες για την m-pack?
Αν αντι για τα sachs advantage που είναι η m-pack που λες βάλω τα sachs ultimate??? Είναι πιο σκληρά... Tο έχει δοκιμάσει κανείς?
Δηλαδή προτείνεις την sprint? Sport με ελατήρια χαμηλώματος (όχι πολύ) δεν θα στηθει καλύτερα?
Διαφωνω καθετα σε αυτο. Υπαρχουν συνδυασμοι που εχουν αποδειξει την αξια τους και εχουν αποδειχθει αχτυπητοι (bilstein-eibach η h&r).
Βεβαια γουστα ειναι αυτα. Αναλογα με το ποσο τραπεζι θελει και ο καθενας το αμαξι του.
Προσωπικα τα Μ πακ(και τα sachs γενικα) τα βρισκω πολυ καθημερινα. Πολυ ηπια.
Γερνουν πολυ στην τιμονια και δε γλιτωνεις τη σφαλιαρα μετα απο γλιστρημα σε ασφαλτο με καλο γκριπ.
Εδω με βρισκεις απολυτα συμφωνοthumb
Κι εγώ συμφωνώ εδώ γι' αυτό και είχα απορρίψει αμέσως και τις ρυθμιζόμενες coilover που μου πρότεινε ένας μάστορας στη Λάρισα με 450¤ (τοποθετημένες)...
Μάλλον για 'κει το κόβω...! Θέλω κάτι δυνατό για να μείνει και μετά γιατί στόχος είναι να ετοιμάζομαι σιγά σιγά για 6κύλινδρο...:thumbsup:
Τα αμορτισέρ έχουν να διαχειριστούν ένα συγκεκριμένο βάρος και να συνδυαστούν με ελατήρια ανάλογης σκληρότητας. Με το να παντρεύεις πράγματα που δεν είναι σχεδιασμένα να συνλειτουργήσουν, απλά χαλάς το αυτοκίνητο.
Τουλάχιστον αυτό ισχύει στα Sachs. Πριν υποθέσεις, να κοιτάς πάντα τι κωδικούς δίνει η κάθε εταιρεία για το κάθε μοντέλο. Αν είναι ίδιο έχει καλώς. Κ μην ακούς τι σου λένε οι μηχανικοί.
Δεν κατάλαβα για ποιό πρόβλημα λες...
H Sachs δίνει άλλα αμορτισέρ για is και άλλα για 328 πχ (μπροστά). Η Bilstein δεν ξέρω.
Tα αμορτισερ απ οσο θυμαμαι ειναι ιδια(τουλαχιστον τα bilstein) .
Τα ελατηρια αλλαζουν(τα εμπρος).
Ο εξακυλινδρος ειναι πιο βαρυς.
Αν εχεις εξακυλινδρο με ελατηρια για τετρακυλινδρο το αμαξι θα καθησει πιο χαμηλα.
Σαφως και αν αλλαξεις τα εμπρος ελατηρια μετα τη μετατροπη θα εισαι οκ.
Άμα η Bilstein δίνει ίδιους κωδικούς τότε θα είσαι κομπλέ με άλλα ελατήρια μόνο.
Tώρα σαν συνδυασμός αμορτισερ Bilstein sprint (χοντρομπουκαλα) με ελατήρια Eibach pro-kit ( https://www.car.gr/parts/view/2802838/ ) ή Η&R ( https://www.car.gr/parts/view/4275940/ https://www.car.gr/parts/view/3901244/ ) ???
Υ.Γ.: Παράδειγμα είναι οι αγγελίες... Τα H&R είναι πολύ πιο οικονομικά ακόμα και καινουρια...
Bilstein sprint εχω εγω Ηλια.
Ηλια,ποσα χρηματα εχεις σκοπο να δωσεις για αμορτισερ-ελατηρια??Γιατι διαβαζω οτι δεν σκεφτεσαι για φτηνη coilover(και καλα κανεις) αλλα θες να βαλεις μεταχειρισμενα bilstein(εντελως λαθος,καλυτερα βαλε καινουρια raceland)...Απο την αλλη αν πας σε καινουρια bilstein-eibach το κοστος φτανει και ξεπερναει μια καλη coilover!Μετα διαβαζω οτι ακους τον καθενα που σου λεει οτι τ'αμαξι του ειναι πολυ καλα στημενο(???) με τον ταδε συνδυασμο,χωρις να τα οδηγησεις κι εσυ να δεις αν σου ταιριαζει...ενω απορριπτεις αυτους που σου λενε αρνητικα για τον συνδυασμο που εχεις επιλεξει.....Ο καθενας εχει διαφορετικες απαιτησεις απο τ'αμαξι του και δεν μπορεις να βασιστεις μονο στα λογια....αμα δεν θες να μετανιωνεις μετα,οδηγησε 2-3 διαφορετικους συνδυασμους μπας και βγαλεις ακρη......