παρε βρε την αμαξαρα και πες οτι ηταν αποφαση των γυναικων να εχεις "αλλοθι" στη πενβεδοοικογενεια και οταν θα βλεπεις τις επιδοσεις σε συναρτηση με την καταναλωση θα αγαλιαζει η ψυχουλα σου χαχαχαχα
Printable View
παρε βρε την αμαξαρα και πες οτι ηταν αποφαση των γυναικων να εχεις "αλλοθι" στη πενβεδοοικογενεια και οταν θα βλεπεις τις επιδοσεις σε συναρτηση με την καταναλωση θα αγαλιαζει η ψυχουλα σου χαχαχαχα
Μα αγαπητέ μου φίλε δεν λέω ότι είναι αργό. Ίσα ίσα, έγραψα ότι είναι πολυ γρήγορο!
Στο πόστ σου αναφέρεις τρία πράγματα. Την ιπποδύναμη, τη κατανάλωση (που συμφωνούμε αν κι αν πιέσεις τον tfsi καίει) και τον εξοπλισμό. Αναφορικά θα σου πω ότι το si εχει καλύτερο εξοπλισμό απο το DTM, πχ το audi δεν παίζει ούτε mp3, ούτε εχει θύρα aux και ούτε εχει adaptive xenons.
Οδηγικά, βγάζει υποστροφή στην εισοδο κάτι που στο si απλα έρχεσαι, σημαδεύεις και στρίβεις.
Σε αυτο μάλιστα συμφωνεί και ο Δημήτρης Δεβερίκος με τον οποίο εχω τη τύχη να είμαστε στην ίδια ομάδα και κάνουμε μαζι προπόνηση (κάρτ) ο οποίος όταν το ειχε οδηγήσει στο Μέγαρα ειχε τότε Μ3: https://library.techlink.gr/4t/artic...&article=10871 ...κι επειδη με ενδιέφερε κι μένα σε μια προπόνηση το είχαμε συζητήσει.
Επαναλαμβάνω, το dtm είναι απλα πιο γρήγορο. Αυτο. Τίποτα περισσότερο.
Ααα...κάτι ασήμαντο/σημαντικό. Επειδη αυτο φοράει δική του τουρμπίνα και δε μοιράζεται άλλες απο το γκρουπ και παει όλη μαζι με τη πολλαπλή αν πάθει κάτι το κόστος είναι ενα 3.000αρο, το ρώτησα. Επίσης στα 60.000 κμ θέλει αλλαγή ο ιμάντας χρονισμού, ένα 600αρι περίπου.
Sent from a mobile device
συμφωνω απολυτα,το εχω ζησει επι 3-4 συναπτα ετη,που οδηγουσα συνεχεια το Σεατ Κουπρ(ι)α ενος φιλου μου!Οσο γκαζι ειχε τοση αισθηση του ελειπε
Αυτα τα νουμερα παιζουν μονο σε νορμαλ οδηγηση και φορτια,αν πεις να το τρεξεις καταπινει τον κ@λο του!!!!
Πολυ σωστη η τοποθετηση του φιλου!
Αλεξη ως κατοχος Μ5 νομιζω εχεις δειξει ηδη τον χαρακτηρα σου:warriorsmiley: .
τα αουντι ειναι τα καλυτερα μετρια.....θα προτιμουσα ενα "μικρο" απο τα πολυ καλα thumb
Λυσσα ειναι οχι απλα αλμυρη.
Εννοείται ρε Μπιλ. Είναι ανάλογα με το πόδι του καθενός. Στο δικό μου το πόδι θα χρειαζόταν βυτίο να τρέχει απο πίσω μου. Το πατάς καίει. Το πλακώνεις καταπίνει. Του αλλάζεις τα φώτα, στα αλλάζει μετά αυτό.
Για οικογενειακή χρήση πιστεύω όμως οτι θα είναι κοντά σε αυτά τα νούμερα.
χμ.....
Κάτι ακόμα, ο φίλος αναφέρει ανησυχία για την αξιοπιστία.
Αν το προσεχεις, κάνεις τη συντήρηση που πρεπει σωστά, δε το σκίζεις κρύο κλπ δε θα πάθει τίποτα. Υπάρχουν si με 200.000 χλμ.
Προσωπικά είμαι εντελώς ψυχασθενής με αυτο το θέμα, οπότε κοιτάς τι συντήρηση εχει κανει. Και δε μιλάμε για κάτι το φοβερό, λαδακια κάθε 7-10Κ κμ ή χρόνο, τσεκάρισμα στο βαλβιδουλες του κάθε 50Κ και μπουζί στα 50Κ (εγω τα δυο τελευταία τα έκανα στα 40Κ γιατι είμαι λίγο ψυχασθενής και για τον ίδιο λόγο του εχω ασφαλίσει το μοτέρ).
Αν δεν γνωρίζεις κάτι και το αυτοκίνητο δεν εχει κανει σωστή συντήρηση...φεύγεις.
Επίσης, τσέκαρε αν εχει κανει την ανάκληση με τον τεντωτηρα καδένας. Το δικο μου το έκανε στα 10.000 κμ πχ.
Τέλος, αν εχει περισσότερα απο 50Κ κμ αν εχει τσεκάρει το διάκενο στις βαλβίδες.
Αυτα. :)
Ξεκιναω απο τα βασικα...3000 euro δεν υπαρχουν..με τοσα..το κανει σφυριλατο και βαζει οτι διποτε big turbo θελει...
Παμε πιο κατω....ετσι και σε τσακώσει DTM σε δρομο η πιστα...με ενα μετριο οδηγο...και εσυ με το Si θα φας το ξυλο της αρκουδας:cheers:
Ο Δεβερικος...κατέβηκε απο ενα Μ3 και καβάλησε ενα DTM...την διαφορα ελπίζω την καταλαβαινεις...
Στην ποιοτητα...εχω αλλαξει 2 Ε90 ενα 316 και ενα 320..οι διάφορες με το DTM ειναι ελάχιστες...εκει που ποναει το ενα υπερτερεί το αλλο....
Το DTM ειναι ενα ωραιο οχημα...με 2-3 πραγματάκια μπορει να γινει ενα πολυ καλο παιχνίδι...χωρις να το βαριέσαι σε ταξιδια κλπ, (μου συμβαίνει με το 5αρι μου και για αυτο γραφει 1500 χλμ το πολυ το χρονο)
Αλλη μια πολυ καλη λυση...ειναι ενα φτηνο-δυνατο SAAB...!!!!:up:
Αουνταρα και dry bread.
Τα 3000 γιούρο μια χαρά υπάρχουν. Ρωτά κάποιον audακια να σου πει. Απο εκει το έμαθα. Το τι κανει με 3000 είναι άλλο θέμα. Το θέμα είναι τι θα δαπανήσει αν πάθει κάτι η τουρμπίνα γιατι χρειάζεται αντικατάσταση μαζι με τη πολλαπλή. Εκτός αν μου λέγανε ο,τι νάναι. Παρομοίως, και τα BMW έχουν τα θεματάκια τους, εννοείται.
Το θέμα δύναμης νομίζω το αναφέραμε. Προφανώς και θα ρίξει ξύλο αφού το BMW υπολείπεται κατα 50 άλογα και 10 κιλά ροπή...περίπου οσο ενα μικρό 1000αρι δηλαδη, ότι χάνει το ΑΟΥΔΙ στις στροφές, το κερδίζει στις ευθείες.
Παρακάτω, ο Δεβερικος δε σύγκρινε το Μ3 του με το dtm. Περιγράφει την άποψη του για το dtm βάσει εμπειρίας του σε ενα άρθρο πληρωμένο βασικα απο την audi. :-D
Το dtm είναι πολυ γρήγορο, αλλα πισωκινητο και παιχνίδι δεν πρόκειται να γινει. Το τορσεν πάνω απο 70% δε θα δωσει. Είναι ενα σοβαρό και γρήγορο όχημα. Αυτο. Δεν εχει τη φιλοσοφία του BMW και δε θα την αποκτήσει. :)
Βασικα είναι δυο διαφορετικές σχολές.
Πέρασα απο αυτη τη διαδικασία και ήμουν έτοιμος να το πάρω το dtm, για άλλο λόγο χάλασε το deal γιατι δε με άφηνε να το τσεκαρω.
Κατέληξα λοιπόν στο εξής. Το audi είναι απλα πιο γρήγορο. Αν αυτο είναι το ζητούμενο, τότε τέλος. Σε όλα τα αλλα το BMW κατα την άποψη μου και για τα γούστα μου είναι καλύτερο. Προσωπικά, ο λόγος που ήθελα να το πάρω το dtm ήταν καθώς εχω ζήσει με το si τόσα χρόνια θα ηθελα κάτι διαφορετικό και θα ηθελα να δω πως είναι μια άλλη σχολή, η 4κινητη σχολή. :-)
παρε το αουδι να βγαλει το αχτι του ο Αρης :th_Laie_67-1:
https://www.youtube.com/watch?v=KmlU...?v=KmlUORq1WrE
3000 ευρω τουρμπινοπολλαπλη για το dtm δεν υπαρχει.
Το νουμερο ειναι εξωπραγματικο.
Κατ αρχην γιατι να την παρεις μονος σου κουτα?
Η αντιπροσωπεια σου κρατα την παλια τουρμπινα σου να τη στειλει για ανακατασκευη και σου δινει νεα ανακατασκευασμενη με πολυ μικρο κοστος.
Για ενα 18αρι με Κ04 το κοστος αυτο ειναι περι τα 600 ευρω.
Και εχει ενα χρονο εγγυηση.
Αντε αμα την παρεις ξεκαρφωτα στο εμποριο θα τη βρεις με κατι λιγοτερο απο 1500. Αναλογα. Και με 1200 βρισκεις. Γνησια kkk η ihi, γιατι κατι κινεζικες τις βρισκεις τζαμπα.
Σετ ιμαντες(χρονισμου και δυναμο) με τρομπα νερου και εντατηρες ιμαντα χρονισμου, κοστος στην αντιπροσωπεια 390 ευρω για bfb κινητηρα.
Ποσο παραπανω ειναι το διλιτρο?
Τωρα οι τιμες που αναφερω πιο πανω ειναι πραγματικοτατες αλλα αναφερονται σε Α4 που εχει καποια εκπτωση(δε θυμαμαι ποσο) λογο ηλικιας μεγαλυτερης των 5 ετων.
Απο καταναλωση: το 18αρι (με Κ04, μπεκ απο s3, Τσιπαρισμα τοσο ωστε να σηκωνει σκαρτα 2 bar στις μεσαιες) δειχνει στα 120 5,5 λιτρα/100km
Και συνολικα ειναι λιγο πιο οικονομικο απο το δικο μου 320(e46 με Μ54Β22). Με το τεποζιτο του σε ταξιδι, αμα το προσεξεις τσιμπαει τα 1000 χλμ.
Αρκετα λοιπον πιο οικονομικο απο το si.
Το τι κανει αμα το πλακωσεις ειναι αλλο ζητημα.
Μπορει να κανει 200 χλμ με το τεποζιτο αλλα στο κατω κατω και πως παει αμα το πατησεις... Δεν παει σα 320...
Ποσο παραπανω να καιει το διλιτρο?
Παρολα αυτα η καλυτερη επιλογη αναμεσα στα 3 ειναι το evo.
Tα εχουμε πει πολλες ωρες τηλ/κα αλλα και απο κοντα!!!
Παρε BMW που γουσταρεις τρελλα,βαλε ενα μπλοκε διαφορικο και ΤΕΛΟΣ!!!:thumbsup:
Εσυ ουτε κοντρες βαζεις(εξαιρουμε....ημουν προκλητικος το ξερω:D....)ουτε τελικες ταχυτητες θες να δεις, ουτε αν εισαι πιο γρηγορος απο καποιον αγνωστο στο δρομο!!!
Θελεις να απολαυσεις δρομους με στροφιλικια και που και που να "διπλωνεις" οπου υπαρχει ορατοτητα και ασφαλεια!!!!
...και τελος πιο BMWδακιας απο εσενα δεν υπαρχει!!!
...ασε που στο συνεργειο θα εχεις αυτο που θελεις...ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε ΟΛΑ!!!:thumbsup:
Με 'γεια το Si !!!!:thumbsup:
Η σειρα που θα διαλεγα θα ηταν εβο(9αρι ομως), δευτερο το αουντι και τριτο το πεμβε.
Ο Αλεξης ειπε οτι ψαχνει ενα αμαξι για ΣΚ και ταξιδια και εμεις αρχισαμε για πιστες και κοντρες.Τεσπα.
Η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι αφου υπαρχει το Μ5 στο γκαραζ και το αμαξι το θες για συγκεκριμενη χρηση δεν υπαρχει λογος να παρεις Evo με 20000 ευρω,το 320si ειναι καλο,χρυσο,αλλα εχουν ακουστει καποια μικρα κουσουρια,βεβαια εσυ εχεις τις γνωριμιες και τις ευκολιες σου στα συνεργεια αλλα θεωρω οτι αφου υπαρχει ΤΟ Μ5 δεν εχεις αναγκη απο ακομα ενα Bmw και μαλιστα χειροτερο απο το ηδη υπαρχον.
Εγω θα κατεληγα στο Audi,ειδικα το DTM ειναι και πολυ ομορφο,δυναμη απο χαμηλα για τα ταξιδια σου,αξιοπρεπες σαλονι για 4 ατομα, τετρακινηση η οποια σε καποιο χειμερινο ταξιδακι με λιγο χιονακι θα σε βγαλει χωρις προβλημα και τελος αν σε πιασει-που θα σε πιασει-το μικροβιο του μπαξιματος το Audi θα σου στοιχισει πιο φθηνα και θα σου προσφερει αρκετα παραπανω.
Κυριε Αλεξη πιστευω να μην σας κουρασα,να σας βοηθησα με τις σκεψεις μου για την τελικη επιλογη σας.
Ο αλεξης εβαλε τρια αμαξια και ρωτησε γνωμες. Γνωμες παιρνει.
Προφανως για να βαζει και το εβο στη λιστα, κατι θα εχει κατα νου,τουλαχιστο ειναι μεσα στις επιλογες του. Αρα, γιατι να μην του το προτεινουμε?
Ρε παιδια εμφανησιακα το 8αρι με το 9αρι μετα βιας τα ξεχωριζεις.
Μηχανικα εχουν διαφορες πολλες?
Ψήφισα το evo γιατι ειναι από τα τρία το καλύτερο υποκαταστατο ενός Μ5. Παρόλα αυτα η λογική υποδεικνύει ενα απο τα si και DTM. Το DTM ειναι πιο ολοκληρωμένο αλλα οπως και τα περισσότερα Audi σου αφήνει την αίσθηση της χρυσής μετριότητας. Το si παρά τα κουσούρια του ειναι άκρως πορωτικό όχημα για την κατηγορία του, εχει χαρακτήρα και ταυτόχρονα θα ανταποκριθεί πολυ καλα στις ανάγκες για τις οποίες το χρειάζεσαι. Το si ειναι η επιλογή που παρότι δεν στερείται λογικής, δεν θα σε κανει ποτε να βαρυγκομισεις που το Μ5 δεν μπορει να βγει απο το γκαράζ....thumb
To evo δεν κάνει για χαλαρά ταξιδάκια.
Μάλλον για το ΑUDI σε βλέπω Μr!!!
Xαλαρα ταξιδακια μπορει να κανει με το κορολα μιστερ και να του βγει και τζαμπα!Το θεμα ειναι ενα αμαξι που να προσφερει πολλα παραπανω απο την μετακινηση που μπορει να προσφερει ενα λεοφωρειο των ΚΤΕΛ:original:
Και σ'αυτο θα συμφωνησω οτι το EVO ειναι το καλυτερο απ'τα 3thumb
EVO για πολυ γρήγορες καθημερινές βολτουλες και για οικογενειακές μεταφορες.
Αλέξη βρες ένα να το τεσταρεις.
evo δαγκωτο....
με σκαρα και κοτσαδορο.... το ονειρο μ... μετα το στεισον!
To 320 ειναι πιο ''σιγουρο'' χαρτι για τα ελληνικα δεδομενα , κάνει για να μπεις στο ματι του γειτονα ,εχει πολυτέλεια/ποιότητα ,ειναι ''ταφόπλακα'' ιδανικο για οδηγούς του σαββατοκυριακου που βάζουν μεσα την οικογένεια και μετα απο το 4 ωρες ταξιδι φτάνουν επιτέλους στη Λαμια (απο Αθηνα λέμε- μεσαία λωρίδα και 90χλμ/ωρα) .Προσπέραση σε ορείνο δίκτυο με φορτωμένο αμαξι ειναι ενα ρισκο που ο μέσος οδηγός της 320 δεν θα πάρει καθόλου ευκολα.
Αντιθετα το dtm ειναι πιο ''καγκουρικο'' λόγω των περισσοτερων μπλιμπλικιών που εχει εξωτερικα (εξατμιση/carbon κτλ) εχει ποιοτητα αλλα ισως οχι τοση πολυτελεια,δεν κανει για να μπεις στο ματι του γειτονα ,ειναι ''πύραυλος'' και οδηγοκεντρικό με την εννοια οτι θα σε ξεχαρμανιασει οταν το οδηγας χωρίς την οικογενεια.
Η διαφορα ειναι καθαρα θέμα ιδιοσυγκρασιας του καθε ιδιοκτητη ,αν και διαβαζοντας για Μ5 δεν ακουγεται για την περιπτωση του τυπικού κατοχου 320.Ο ''ανησυχος οικογενειαρχης'' θα αγοραζε μακραν το audi.
Το evo θα το επαιρνε ο κ@βλογκαζος που δεν εχει οικογενεια .Δεν πιστευω οτι θα εβαζε νοήμων ανθρωπος την οικογενεια του σε σαλόνι mitsubas της δεκαετιας του 80 με στήσιμο wrc και θόρυβο για τη βούτα.
Συμπέρασμα:Audi dtm
EVO 8 vs EVO 9
Οι βασικες διαφορες εκτος απο το εξωτερικο λουκ (προφυλακτηρες-φαναρια), ειναι ο μεταβλητος χρονισμος βαλβιδων (mivec), λιγο μεγαλυτερη τουρπινα, αλουμινενια καπο-οροφη-πλευρικες μπαρες, επανασχεδιασμενη αναρτηση (BILSTEIN) με 0,3 εκατοστα χαμηλοτερο κεντρο βαρους, 6αρι σασμαν.
Στην πραξη οι διαφορες φαινονται μονο στην πιστα και μαλιστα οι ειδικοι λενε οτι το 8 εχει αισθητα καλυτερο τιμονι και σασμαν (5αρι)
Το 6αρι σασμαν του 9 ειναι για τον ....., τα πειραγμενα 9αρι φορανε σασμαν 5αρι απο το 8!!!
Έδωσα το GTI με 100.000km και στα 97.000 άλλαξα τουρμπινοπολλαπλή γιατί είχε τζόγο το αξονάκι και έκαιγε λάδια. Η τουρμπινοπολλαπλή κόστιζε 780 ευρώ με μια μικρή έκπτωση, αλλά την πέρασαν στην εγγύηση παρά το γεγονός ότι η φθορά προήλθε από μια σκάστρα Forge που είχα βάλει. Το βρίσκω απίθανο να στοιχίζει 3 χιλιάρικα το ίδιο ανταλλακτικό στο DTM, μόνο και μόνο επειδή ο κινητήρας είναι τοποθετημένος κατά τον διαμήκη άξονα.
Να θυμίσω έτσι για την ιστορία ότι όταν άλλαξα μπεκ στον Ν43 μου ζήτησαν 800 ευρώ, ενώ δέχτηκαν να τα περάσουν κι αυτά στην εγγύηση μόνο μετά από φασαρία που έκανα αφού μου είχαν αποκρύψει ότι υπάρχει καμπάνια.
Μια τουρμπινοπολλαπλή λοιπόν στο Audi κοστίζει όσο 4 μπεκάκια στον Ν43 (άμεσου ψεκασμού) και μάλλον λιγότερο από ένα σετ καταλύτες στον Ν45, γνωστό πρόβλημα κι αυτό.
Κάποια πραγματάκια που ίσως να μη γνωρίζετε είναι ότι ο δίλιτρος TFSI έχει βαλβίδες γεμισμένες με νάτριο για καλύτερη ψύξη, κυλινδροκεφαλή από κράμα alusil και σφυρήλατα πιστόνια της Mahle. Αυτά τα τελευταία ευθύνονται και για μια μικρή κατανάλωση λαδιού. Είναι άμεσου ψεκασμού, έχει μεταβλητό χρονισμό σε βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής, αντικραδασμικούς άξονες και συμπίεση 10.2 προς 1, ασύλληπτη για υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.
Το Golf είχε ανεβοκατέβει Αθήνα-Πρέσπες καμια 10αριά φορές σε πολεμικούς ρυθμούς, πήγε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, έκανε δεκάδες (μπορεί και πάνω από 100) κόντρες με S3 στην Αττική Οδό και με OPC στην Εθνική, έφαγε τον καύσωνα του 2007 με τους 48 βαθμούς κελσίου, κυκλοφορούσε κάθε μέρα στο κέντρο και μάλιστα τα τελευταία 2 χρόνια στα χέρια της γυναίκας μου η οποία άφηνε το DSG στο D και πήγαινε με κρεμασμένη 6η και την τουρμπίνα να κάνει overboost για να προσπεράσει τον πάπια ή το Β5 στην Αλεξάνδρας.
Ο κινητήρας (BAM ήταν ο κωδικός του δικού μου) ήταν σκυλί με όλη τη σημασία της λέξεως. Η υψηλή του συμπίεση τον βοηθούσε σε big turbo setups να γυρίσει μεγάλες τουρμπίνες χωρίς να χάσει ελαστικότητα και με αξιόλογη αξιοπιστία.
Αλέξη, στη θέση σου θα έψαχνα και για GTI Edition 30 που φορούσε το μοτέρ του S3. Αν θες τη γνώμη μου, πάρε κάτι διαφορετικό να δεις και μια άλλη πλευρά της οδηγικής φιλοσοφίας. Αναμφισβήτητα το si έχει όλα τα καλά γονίδια της BMW, αλλά υποκατάστατο της Μ5 δεν είναι. Θες κάτι που να σου θυμίζει κάθε μέρα με πικρία το κλειδαμπαρωμένο Μ5 ή κάτι που θα σε κάνει να το εκτιμάς για τα πραγματικά του χαρίσματα όταν το οδηγείς μια στο τόσο? Το Audi είναι ασφαλές, ποιοτικό, άνετο, γρήγορο, βελτιώσιμο, κυριλέ και συνάμα αλήτικο. Δεν είναι BMW αλλά αυτό είναι καλό γιατί εσύ δε χρειάζεσαι άλλη BMW, έχεις ήδη μια από τις καλύτερες ever.
Eνταξει μην γινεσαι κακος ,για πες φανταζεσαι ο πατερας σου να ειχε κανα EVO? η' καμια INTERGRALE oταν ησουν μικρος?:shok:
Κραζετε ολοι το σαλονι και το ταμπλα απο το ΕΒΟ,για τα ΡΕΚΑΡΟ και το τιμονι δεν μιλησε κανεις!Το μοναδικο που θα εβρισκα σαν "θεμα" θα ηταν το επιπεδο ασφαλειας.
Δηλαδη εγω εβγαλα κανα κερατο που εκανα ταξιδια με FIAT128 (χωρις ζωνες πισω)και κλουβα FORD Transit(στρογγυλοφαναρη) την ιδια εποχη οπου ενας φιλος μου απολαμβανε μοναδικες και πρωτοποριακες ανεσεις για την εποχη (late 80s') μιας Ε28 και μιας Ε34(γεματο με αεροσακους) αργοτερα????Δεν νομιζω.
Ραλακια μην το παρεις προσωπικα,κ@υλοσυζητηση κανουμεthumb
Τελος θα προσπαθησω να κανω μια αναποδη αντιστοιχιση,δηλαδη,
εχουμε 3 αυτοκινητα και 3 οδηγους,ενα Α4DTM, ενα si , και ενα EVO ,αν υποθεσουμε οτι εμφανησιακα οι 3 οδηγοι ειναι παρα πολυ κοντα,ιδια ηλικια,ρουχα,παπουτσια,κομ ωση κτλ....
αν υποθεσουμε,επισης,οτι αυτα τα 3 αμαξια ειναι ενα απο τα 2 που εχει ο καθε οδηγος,
ποιος απο τους 3 θα ειχε Μ5Ε60 στο γκαραζ του??
Εγώ πάντως, Βασίλη, ακόμα κι αν μπορούσα να δικαιολογήσω τα 42000 ετήσιου τεκμηρίου της Μ5 Ε60, ακόμα κι αν μπορούσα να συντηρώ ένα αυτοκίνητο που καίει 25 λίτρα στα 100 km, δε θα έπαιρνα άλλο ένα εξίσου λαίμαργπο απλώς και μόνο γιατί ταιριάζει στη νοοτροπία petrolhead που με διακατέχει.
"Things we own end up owning us". Tyler Durden, Fight Club (1999).
thumb
εχω απορια ποσες σελιδες θα φτασει!!!!
ατελειωτη συζητηση!ολοι εχουν δικιο,κανεις δεν εχει αδικο,ολα εχουν + και -
οσον αφορα τον Tyler
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...tMeasHar-1.gif
ανταλλαξε ενα Μ5 και ενα ΕΒΟ με το ξυλο της αρκουδας,να σου πω πως βρισκομαι στην ιδια ακριβως φαση με τον ΜπραντΠιτ το τελευταιο 3μηνο,ψαχνω καποιον να μου ριξει μια στο σαγονι να κανω ενα reset....,παιζει να διαλεγα και γω το ξυλο στη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο,αλλα το ξυλο δεν συμπεριλαμβανεται στις επιλογες μας,οποτε διαλεγω αυτο που ειναι πιο κοντα στο ξυλο ΕΒΟ ΔΑΓΚΩΤΟ!
Καλημερα
Βασικά μονο το 8αρια που προορίζονταν για εξαγωγή απο την Ιαπωνια φορουσαν 5αρι σασμαν. Τα Ιαπωνικα φορανε 6αρι.
Τα πειραγμενα κοντραδικα 9αρια φορανε 5αρι γιατι ξεκινανε καλυτερα απο σταση λογο μακρυτερων σχεσεων αφου κρατανε περισσοτερη ωρα πιεση και γλυτωνουν και μια αλλαγη σε πατηματα.
Αν οδηγησεις μαμα 7αρι/8αρι 5ταχυτο, θα νομισεις οτι πατας φρενο στο κουμπωμα 5ης.
8αρι με ολόσωμη εξατμηση, εισαγωγη, εκκεντροφόρους, μπεκ, αντλια, και αγραφο και πιεση τερμα στο 1.7 , ειναι πισω απο CSL σε ευθεια.
9αρι με μονο φιλτρο και ολόσωμη εξατμηση ειναι μπροστα.
Η τουρπινα του 8αριου ειναι πολυ μικρη και εχει παροχη μεχρι 370 αλογα . Μετα τις 6Κ στροφες δεν κραταει πιεση λογο του οτι ειναι πολυ μικρη και το αμαξι ψηλα δεν λέει τιποτα και ουτε εχει δυνατοτητες να ανεβασει.
Στο 9αρι η εργοστασιακη τουρπινα εχει παροχή πάνω απο 460 αλογα και με το συστημα το αμαξι στροφαρει ανετα και πολυ ψηλα.
Το συστημα MIVEC κανει θαυματα και το αμαξι σε συνδιασμο με την μεγαλυτερη τουρπινα στροφαρει και ευκολα ψηλά σαν ατμοσφαιρικό.
Οι διαφορες σε εργοστασικό στησημο και στην αποκριση του μοτερ ειναι αρκετα μεγαλες. Ειναι αλλο αμαξι.
Γνωμη μου ειναι οτι τα Εβο 7/8 ειναι αποτυχία αν συγκριθουν με τα Εβο 2-3-5-6-9.
Το 9αρι ειναι το καλυτερο Εβο που εχει βγει ποτε.
Καλυτερο και απο 6αρι ΤΜΕ.
Μην κανεις το λαθος να χασεις το χρόνο σου κοιταζοντας για 8αρι Εβο. :original:
Για να στηριξω λιγο και την "ψηφο" μου,δες εδω τον "Νικος!" που απολαμβανει με χαρα την οδηγηση της 320si:
https://www.youtube.com/watch?v=LcgXTcf0V18"]https://www.youtube.com/watch?v=LcgXTcf0V18
σημειωστε οτι ο Νικος τρεχει με καρτ και εχει παθος για οδηγηση.thumb
ξερω οτι το Εβο ειναι πολυ πιο πολεμικο και ισως τελικα να ειναι αυτη η επιλογη του Αλεξη,αλλα σε μια ζυγαρια που μπαινουν αρκετοι παραγοντες ,το διλημμα ειναι μεγαλυτερο,αφου δεν ειναι πρωτο-πρωτο θεμα το πιο θα κανει τον καλυτερο χρονο σε μια διαδρομη.
Το αουντι ειναι μια επιλογη που καποια στιγμη ειχα την αισθηση οτι αυτο θα επαιρνα,φυσικα λιγο καιρο πριν διαλεξω το Ε60,αρα μου αρεσε και μου αρεσει ακομη......
..... ο Αλεξης εχει οδηγησει το Εβο 9......δεν νομιζω οτι θα ενθουσιαστει απο το αουντι...
..ασε που ολοι μια μερα με αουντι θα καταληξουμε....δεν ειναι αναγκη να το παρει απο τωρα!!!:D
αν και ψηφισα εβο λεω και μια διαφορετικη σκεψη :
δωσε το Μ5 και παρε πορσε εχοντας παραλληλα το corolla για να δινεις κανα ξυλο στον Λαρισαιο :)
καλη επιτυχια για οτι και αν επιλεξεις ;)
Με απασχολησε το προβλημα και το σκεφτηκα πολυ θερμα αυτες τις δυο μερες.
Ετσι λοιπον εχοντας κρινει την καθε μια απο τις περιπτωσεις και με κριτηρια που δεν χρειαζεται να αναλυσω αυτη τη στιγμη συσκευθηκα με τον εαυτο μου και
Δυναμει των εξουσιων με τις οποιες ειμαι περιβεβλημενος, τη συμπαντικη αρμονια που με διακατεχει και τις φωνες που ακουω στο κεφαλι μου,
Αποφασισα
Οτι ο Αλεξης θα παρει Εβο ενιαρι. Εντ οφ στορυ
Αναλογα για τη χρηση που το θες.λογικα θα το θες για οικογενειακους λογους φανταζομαι ετσι;οποτε ξεχναμε εβο.
αν εχεις εκδρομικες ανησυχιες σε χιονια ή αλλα γλιστερα κομματια το αουντι ειναι αυτο που ζητας..μην ξεχνας ομως οτι περνεις ενα ''μπροστινοκινητο'' με τετρακινηση.δεν θα δεις αυτο που περιμενεις να δεις(οδηγικα παντα).τιμονι νεκρο.δεν εχω οδηγησει αυτοκινητο με πιο αχρηστο τιμονι.θα εχεις δυναμη και Ρεμπριζ που δεν θα εχεις στο BMW.Αποψη μου δεν εχει την ποιοτητα του BMW.ουτε στα δερματα ουτε στο χρωμα ουτε στα υλικα του ταμπλο.(ειχα το Α3 TFSI quattro).
Το αουντι ειναι πιο ''λειτουργικο'' αμαξι.το si δεν ξερω τι καταναλωση εχει αλλα τωρα με το 2.2 μοτερ που εχω και λιγο πιο ζωηρο ποδι ειμαι τουλαχιστο 2 λ/100 κατω σε σχεση με το Α3.
Το Bmw τωρα ξερεις δεν χρειαζεται να σου πω.
Ζυγισε τα και αποφασισε.
και εκει που καθομαι στην παραλια...
τσουπ σου πεταει θεμα ο πατρινος..και μεταξυ οφθαλμολουτρου και αντιηλιακου..σκεφτομαι..εχο ντας φυσικα μπει στο αναλογο mood..γουσταρω το αμαξι που δεν θα με νοιαζει...και τσουπ το αουδι γινεται πρωτη επιλογη!
να εξηγηθω..ο μ5αρος..καλος χρυσος..αλλα εν μερει βραχνας...οποτε..ας παρουμε ενα αμαξι που να μην χρειαζεται την αμεριστη προσοχη μας..τα evo..θα χουν φαει ξυλο πολυ...η μπεμπα...ειναι πολυ αργη για τα γουστα μου..το αουδι παει μονο του και καλα....και μπορεις να βρεις και καθαρο αμαξι....
over and out...παω για κολυμπι...:thumbsup::thumbsup:
Δώσε και το πεμφέ και πάρε ένα σε όλα :D